به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، وی بامداد پنجشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: اکنون زمان رویگردانی دنیا از هائیتی نیست. بلکه زمان آن است که بحران جاری این کشور تبدیل به فرصتی برای بازگشت قوی هائیتی باشد.
گروههای خلافکار پس از آنکه در سال ۲۰۲۱ جوونل مویس رئیس جمهوری این کشور را ترور کردند کنترل خود را بر بخشهای زیادی از این کشور گسترش دادهاند.
در نتیجه، نفوذ دولت در بسیاری از مناطق کاهش یافته و درگیری مسلحانه این گروهها با پلیس به امری روزمره تبدیل شده است.
گروههای با ایجاد ممانعت در برابر توزیع سوخت در ۶ هفته گذشته باعث ایجاد بحران بشردوستانه و توقف بسیاری از فعالیتهای اقتصادی شدهاند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در ماه اکتبر پیشنهاد داد که یک یا چند کشور «نیروی واکنش سریع» به هائیتی اعزام کنند تا پلیس این کشور بتواند با تهدید گروههای مسلح خلافکار مقابله کند.
تاکنون هیچ کشوری نیرو به هائیتی اعزام نکرده است اما باهاما اعلام کرده که اگر چنین درخواستی مطرح شود نیرو اعزام خواهد کرد. دیپلماتها میگویند که چند کشور آفریقای نیز برای اعزام نیرو به هائیتی اعلام آمادگی کردهاند.
روسیه از شورای امنیت درخواست کرده بود تا روز چهارشنبه جلسهای درباره هائیتی تشکیل دهد.
واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در سازمان ملل در این جلسه گفت: ما تردید داریم که اعزام نیروی نظامی بینالمللی اوضاع هائیتی را از اساس تغییر دهد.