زاهدان- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۲۸۷ هزار تن خرما امسال از سطح نخلستان‌های مناطق مرکزی و جنوبی این استان برداشت و روانه بازار مصرف شد.

امان الله طوقی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: برداشت خرما از تیرماه در سیستان و بلوچستان با ارقام زودرس کتومی، نگال و آشوبه شروع شده و با ارقام دیررس مایکلی و هلیله در اواخر آذر به پایان می‌رسد.

وی بیان کرد: خرمای مضافتی با سطح زیرکشت ۲۹هزار و ۸۱۶ هکتار و خرمای ربی با سطح زیرکشت ۲۴ هزار و ۲۷۰ هکتار بیشترین نخلستان‌های سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۶۷ درصد سطح محصولات باغی استان به کشت خرما اختصاص دارد.

وی بیان کرد: از ۶۷ هزار هکتار نخلستان در سیستان و بلوچستان ۵۴ هزار هکتار بارور بوده و سالانه بیش‌از ۲۸۷ هزار تن انواع خرما در این استان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود که امسال به دلیل خسارت وارده ناشی از سیلاب سامانه بارشی مونسون و در نتیجه ترشیدگی خرما شاهد از بین رفتن۱۴۰ تن از این محصول هستیم.

طوقی اظهارداشت: خرمای تولید شده سیستان و بلوچستان علاوه‌بر استان‌های داخلی به کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپایی و روسیه صادر می‌شود.

وی گفت: بیشترین نخلستان‌های سیستان و بلوچستان در شهرستان‌های سراوان، ایرانشهر، نیکشهر و سیب و سوران واقع شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: کشت خرما در استان زمینه اشتغال بیش‌از ۴۰ هزار نفر را فراهم کرده است.

به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد. تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار هر سال توان تولید دو بار محصول را دارند. هم‌اینک در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می‌شود.