ابوالفضل اسماعیلی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این مدت؛ ۶۰ مورد بازدید از کلیه تاسیسات گردشگری استان شامل اقامتی، پذیرایی، سفره خانه سنتی و اقامتگاه بوم گردی انجام شد.
وی افزود: تذکرهای انجام شده در خصوص عدم رعایت بهداشتی تاسیسات گردشگری و نامنظم بودن برنامه های آنان بود و در این مورد تذکرات لازم داده شد.
اسماعیلی عنوان کرد: این استان دارای ۴۰ اقامتگاه بوم گردی در هشت شهرستان است که در شب یلدا ۳۰ اقامتگاه از ۲۰۰ نفر متقاضی مهمان پذیرایی کردند و به اجرای برنامه های مختلف پرداختند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: امسال ۶ اقامتگاه بومگردی این استان در شهرهای بجنورد، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان و جاجرم میزبان آیین شب یلدا است.
اسماعیلی افزود: برنامههای اجرایی شامل، پرده خوانی، شبچره و کرسینشینی، اجرای زنده موسیقی، قصهگویی، شب شعر (شاهنامهخوانی، مثنویخوانی، حافظخوانی) و به نمایش گذاشتن فرهنگ ایرانی یلدا که در اصطلاح محلی به آن «چله» می گویند، است.
هدف از برگزاری چنین آیین هایی در اقامتگاه های بوم گردی، معرفی آداب و رسوم منطقه، شناسایی جاذبه های گردشگری و آشنایی با فرهنگ ایران است.
شب یَلدا یا شب چله یکی از کهنترین جشنهای ایرانی است و در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیمکره شمالی که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته میشود.
خراسان شمالی در حد فاصل استان های شمالی به مشهد مقدس واقع شده که پیش از شیوع ویروس کرونا سالانه ۲۰ میلیون مسافر و زائر از این مسیر تردد می کردند.
هفت هتل، یک متل، ۱۱ مهمانپذیر، ۳۸ خانهمسافر و ۴۰ اقامتگاه بومگردی در استان خراسان شمالی مسافران را پذیرش می کنند و در مجموع شمار تخت های اقامتی در این استان به هزار تخت می رسد.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی بیش از ۱۱۵ جاذبه گردشگری، ۲ منطقه نمونه ملی و ۲۲ منطقه نمونه گردشگری استانی دارد.