به گزارش بامداد جمعه ایرنا از نشریه صهیونیستی جروزالم پست، در جدیدترین مورد از فضاسازیهای ضد ایرانی، ژنرال مایکل اریک کوریلا رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) روز پنجشنبه به وقت محلی، گفت: زرادخانه پهپادی ایران متشکل از پهپادهای کوچک کوتاه برد تا پهپادهای پیشرفته اطلاعاتی، مراقبت و شناسایی است.
کوریلا در ادامه و در راستای پروژههای ایران هراسی آمریکاییها با طرح این ادعا که ایرانیها در حال ساخت پهپادهای پیشرفتهتر و بزرگتری هستند که برد پروازی بالاتری دارند و قادر به حمل محمولههای جنگی هستند، افزود: نگاه ما امروز به این پهپادها همانگونه است که در جنگهای عراق و افغانستان به بمبهای کنار جادهای داشتیم.
این مقام آمریکایی در بخش دیگری از اظهارات خود بر پایبندی آمریکا به تامین امنیت منطقه غرب آسیا اشاره کرد و مدعی شد: تا پیش از این، میزان تعهد و پایبندی آمریکا به تامین امنیت منطقه بر مبنای تعداد نظامیان مستقر آمریکا در کشورهای منطقه سنجیده میشد ولی امروز قدرت مشارکت ما باید ملاک سنجش تعهد آمریکا باشد.
وی در ادامه و بدون اشاره به خروج یکجانبه و غیرقانونی دولت آمریکا از برجام و تحریمهای ناجوانمردانه کاخ سفید علیه ملت ایران، ادعا کرد: ایران کماکان به نقض تحریمها ادامه میدهد و ضمن تکثیر تسلیحات، شبکه عوامل نیابتی خود را در منطقه تجهیز میکند و دریانوردی در آبهای بین المللی را مختل و از تروریسم و سازمانهای تروریستی حمایت میکند.
کوریلا همچنین مدعی شد: ایران علاوه بر بی ثبات کردن منطقه، امنیت و تجارت جهانی را تهدید میکند.
این اظهارات در حالی بیان میشود که به اذعان صریح هیلاری کلینتون وزیر اسبق امور خارجه آمریکا، کاخ سفید گروه تروریستی داعش را ایجاد کرده است همچنین استکبار جهانی و غرب، با بستن چشمان خود به اقدامات ننگین گروهک تروریستی منافقین که دستان سرکردگان آن به خون هزاران ایرانی بی گناه آلوده است، آنها را زیر پال و پر حمایتهای خود گرفته اند.
به گزارش ایرنا، این نشریه صهیونیستی پیشتر نیز در گزارشی از توسعه فناوری پهپادی جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر که در قالب دکترین دفاعی کشور میباشد، ابراز نگرانی کرده بود.
جروزالم پست پیشتر در گزارشی اعلام کرد که برنامه پهپادی ایران در سالهای گذشته گسترش پیدا کرده و تهران فناوری ساخت انواع پهپادهای کامیکازی (انتحاری) را دارد.
در این گزارش در راستای ایران هراسی ادعا شده بود که ایران در نواحی مختلف منطقه این پهپادها را به کار گرفته است و توان پهپادی ایران برای خاورمیانه پیامد دارد.
در بخش دیگری از این گزارش همچنین ادعا شده بود که جمهوری اسلامی ایران پهپاد در اختیار همپیمانان منطقهای خود قرار داده است.
این روزنامه همچنین مدعی شده بود که ایران به ونزوئلا پهپاد میفروشد و در تاجیکستان نیز کارخانه ساخت پهپاد ایجاد کرده است.
همچنین غرب به رهبری آمریکا نیز از ماهها پیش همزمان با تشدید تنشها در جنگ اوکراین، ادعاهایی ضد ایرانی را مطرح کرده که تهران آن را قاطعانه رد می کند. آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه را مطرح کرد و پس از آن، ادعای انتقال احتمالی موشکهای زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرده است.
«حسین امیرعبداللهیان» در حاشیه نخستین نشست بینالمللی گروه دوستان مدافع منشور ملل متحد در تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مناسبات ما با روسیه بر مبنای همسایگی و منافع متقابل است، افزود: مایل هستم تأکید کنم این هیاهویی که برخی از کشورهای غربی به راهانداختهاند که جمهوری اسلامی ایران برای کمک به جنگ اوکراین موشک و پهپاد در اختیار روسیه قرار داده است، آنچه درباره بخش موشکی مطرح کردهاند کاملاً غلط و مسائل مربوط به پهپاد درست است.
وی خاطرنشان کرد: ما مقدار محدودی پهپاد ماهها قبل از جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار دادهایم و با وزیر خارجه اوکراین توافق کردیم چنانچه هرگونه مستندی در اختیار دارند که روسیه از پهپاد ایرانی در اوکراین استفاده کرده، آن را در اختیار ما قرار بدهد.
همچنین امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد نیز تاکید کرده است: ایران بی طرفی فعال خود را در جنگ اوکراین حفظ کرده و هرگز سلاحی به طرفین این جنگ برای استفاده در آن نداده است.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک میگوید: ایران بطور مداوم از صلح و پایان فوری جنگ در اوکراین حمایت کرده و به رغم موافقتنامه همکاریهای دفاعی دوجانبه، هرگز به طرفهای جنگ، سلاح برای استفاده در جنگ اوکراین نه قبل و نه بعد از درگیری نداده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرده است: کشورهای غربی تلاش میکنند براساس تفاسیر نادرست و گمراه کننده بین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین ارتباط ساختگی برقرار کنند، درحالیکه قطعنامه ۲۲۳۱ نه صادرات سلاح را منع کرده و نه به دبیرخانه سازمان ملل دستور العمل و ظرفیت لازم را برای انجام این تحقیقات داده است.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز در واکنش به ادعای بی اساس غربیها و مقامات اوکراینی مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین تصریح کرده است که ایران و روسیه توضیحات کامل و مفصلی را درباره ادعای استفاده از پهپادهای ایرانی در اوکراین به سازمان ملل متحد ارائه کردهاند.