به گزارش ایرنا ، روزنامه Nikkei به نقل از منابع می نویسد : این تصمیم ممکن است تأثیر منفی بر تحویل گاز طبیعی مایع ( LNG ) تولید شده در پروژه ساخالین-۲ به ژاپن داشته باشد.
خبرگزاری تاس به نقل از این نشریه می گوید ، این تصمیم شرکت های ژاپنی ناشی از خطرات مربوط به کشتیرانی در آب های روسیه و اوکراین مرتبط است. و طرف ژاپنی در نظر دارد پس از تعطیلات کریسمس مذاکراتی را با شرکت های خارجی در مورد از سرگیری پوشش خسارات ناشی از درگیری های نظامی آغاز کند تا از تامین پایدار LNG از ساخالین-۲ اطمینان حاصل کند.
پروژه ساخالین-۲ تقریباً ۹ درصد از مصرف گاز طبیعی مایع ژاپن را تأمین می کند که تقریباً به طور کامل برای تولید برق استفاده می شود.
تحریم صادرات نفت روسیه از طریق دریا به اتحادیه اروپا در ۵ دسامبر اجرایی شد. اتحادیه اروپا، گروه هفت (بریتانیا، آلمان، ایتالیا، کانادا، ایالات متحده آمریکا، فرانسه، ژاپن) و همچنین استرالیا بر سر سقف قیمت نفت روسیه که از طریق دریا عرضه میشود، ۶۰ دلار در هر بشکه توافق کردند.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بریتانیا شرکت های خود را از ارائه خدمات حمل و نقل، مالی و بیمه به نفتکش های حامل نفت از فدراسیون روسیه با قیمت بالاتر از سطح توافق شده منع می کنند.
وزارت خزانهداری ایالات متحده در پایان نوامبر تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۳ به ژاپن مجوز اجرای عملیات مربوط به تحویل نفت از پروژه ساخالین-۲ داده است. آنها از سیاست سقف قیمت حذف شدند. پیش از این اتحادیه اروپا نیز تصمیم مشابه ای گرفته بود و تاریخ انقضای این معافیت را تا ۵ ژوئن ۲۰۲۳ تعیین کرده بود.
دولت ژاپن سقف قیمتی برای نفت روسیه در نظر گرفته است، اما تاثیری بر محصولات پروژه ساخالین-۲ نخواهد داشت. پیام وزارت امور خارجه کشور حاکی از آن است که چنین تصمیمی به دلایل امنیت ملی انرژی اتخاذ شده است.
الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه در ۴ دسامبر گفت که فدراسیون روسیه نفت را زیر سقف قیمتی نمی فروشد، حتی اگر به معنای کاهش تولید باشد، زیرا این غیرقابل قبول و مغایر با قوانین بازار و سازمان تجارت جهانی است.