تهران - ایرنا - رئیس حزب اسلامگرای النهضه تونس گفت که مشارکت بسیار پایین در انتخابات پارلمانی اخیر معتبرترین پاسخ مردم در رد مسیری است که قیس سعید رئیس جمهور آن را در ۲۵ جولای ۲۰۲۱ آغاز کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، «راشد الغنوشی» در گفت وگو با پایگاه خبری «عربی ۲۱»، تونسِ دموکراتیک را بخشی از عوامل امنیت و ثبات منطقه دانست و از اتحادیه کل کارگری این کشور خواست تا به دنبال وخامت شرایط اقتصادی، نقش ملی خود را برعهده بگیرد و از گفت وگوی ملی حمایت و در این زمینه کسی را مستثنی نکند.

وی تاکید کرد که «النهضه» مانعی برای هیچ گفت‌وگوی ملی نخواهد بود و خود را جایگزین وضعیت کنونی معرفی نمی کند و برای بازگشت به گذشته کار نمی‌کند بلکه به دنبال تقویت دموکراسی است که حقوق همه را حفظ کند.

رئیس حزب اسلام گرای تونس اظهار داشت: ما در حزب النهضه می‌دانیم که در حال گذر از بحران هستیم و در چنین شرایطی نمی‌توان کشور را برای منافع شخصی یا حزبی به خطر انداخت زیرا کشور بالاتر از همه چیز است و در این مرحله چاره‌ای جز توافق نیست، باید تلاش کنیم تا همه اسباب تفرقه و ناهماهنگی از بین برود.

وی افزود: حزب النهضه بخشی از گروه سیاسی اپوزیسون "جبهه نجات" است و سدی بر سر راه احیای دموکراسی تونس، احیای مردم و اراده و حاکمیت دزدیده شده آن‌ها نیست.

الغنوشی ادامه داد: قیس سعید قادر به تشکیل مجلس نیست و مردم تونس در چندین پیام نارضایتی خود از سیاست‌های او اعلام کردند و ما از آنها، قدردانی می‌کنیم.

رئیس حزب اسلام گرای تونس اضافه کرد که از مردم قدردانی می کنیم که به فرد برانداز و همه افرادی که کنار او ایستاده اند، اجازه نمی دهند تا پیام‌هایشان نادیده گرفته شود.

الغنوشی اظهار داشت که قیس سعید مشروعیت خود، نقشه راه و همه توجیهات برای ادامه ریاست خود را از دست داده است و او نه تنها نتوانست به بحران اقتصادی رسیدگی کند بلکه آن را تشدید هم کرد و کشور را به سمت ورشکستگی سوق داد. قیس سعید نه تنها برای تامین نیازهای اولیه مردم کاری نکرد بلکه آن‌ها را به سمت گرسنگی و نبود اقلام دارویی کشاند.

وی با بیان اینکه قیس سعید نتوانست بحران سیاسی کشور را حل کند، گفت که او برای تقسیم کشور و گسترش روحیه نفرت در بین مردم تلاش کرد.

رئیس حزب النهضه تونس با بیان اینکه برای قیس سعید راهی جز استعفا یا رفتن باقی نمانده است، افزود که تنها تکبر او و کسانی که از او حمایت می‌کنند، عمر بحران را طولانی تر، عمق مشکلات را بیشتر و هزینه‌های نجات و اصلاح را زیادتر می‌کند اما نتیجه یکی است و آن پایان پروژه قیس سعید است که گواهی آن به امضای مردم رسیده است.

انتخابات اخیر اولین انتخابات پارلمانی تونس پس از تعلیق فعالیت پارلمان در ۲۵ جولای ۲۰۲۱ و سپس انحلال آن توسط «قیس سعید» رئیس جمهوری این کشور است.

این انتخابات درحالی برگزار شد که بسیاری از احزاب از جمله حزب النهضه مخالف آن بودند؛ این حزب اکثریت کرسی های پارلمان قبلی را قبل از تعلیق فعالیت آن در اختیار داشت.

تحریم گسترده انتخابات از سوی احزاب و شهروندان تونسی، درخواست ها برای برکناری فوری «قیس سعید» رییس جمهوری کنونی این کشور را افزایش داده و جبهه رهایی ملی تونس از تلاش خود برای سرنگونی او در آینده نزدیک خبر داده است.

جبهه رهایی ملی تونس از ائتلاف جنبش النهضه، جنبش امل، جنبش اراده تونس، ائتلاف کرامت، قلب تونس، جنبش شهروندان ضدکودتا، ابتکار دموکراتیک و چندین تشکل و گروه دیگر تشکیل شده است.

حزب النهضه تونس یکشنبه شب گذشته در پی مشارکت پایین مردمی در انتخابات این کشور، خواستار کناره گیری قیس سعید از قدرت شد.

حزب النهضه اعلام کرد که تحریم ۹۰ درصدی به معنای رأی عدم اعتماد به سعید و دولتش است و ما خواستار کناره گیری او از قدرت هستیم.

انتخابات پارلمانی تونس روز شنبه هفته گذشته برگزار شد و فقط ۱۱ درصد واجدین شرایط در آن شرکت کردند.

تونسی‌ها در حالی به شرکت در انتخابات فراخوانده شده بودند که به نوشته تارنمای عربی ۲۱، قیس سعید از تابستان ۲۰۲۱ تلاش کرده که با پایه‌گذاری یک قانون اساسی جدید، همه اختیارات و قدرت‌ها را در انحصار خود بگیرد و پارلمان این کشور را به مجلسی بدون اختیار تبدیل کند.