آبادان - ایرنا - مدیر عامل شرکت پالایش نفت آبادان گفت:از ابتدای امسال تا آبان ماه ۸۷ قرارداد برای تامین تجهیزات، مواد شیمیایی و انجام خدمات با شرکت های دانش بنیان و فناور داخلی امضا شده است.

به گزارش ایرنا حکیم قیم شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت:باتوجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و رویکرد دولت مبنی بر استفاده از توانمندی های داخلی و شرکت های دانش بنیان، پالایشگاه آبادان درجهت تولید علم و رفع موانع موجود حرکتی را آغاز کرده تا علاوه بر رفع مشکلات موجود ،دانش تولید تجهیزات مورد نیاز این شرکت و صنعت نفت را بومی سازی کند.

وی گفت:شرکت پالایش نفت آبادان با برنامه ریزی انجام شده تمام تلاش خود را بر این امر بنا گذاشته تا از وجود شرکت های دانش بنیان حداکثر استفاده را ببرد و مشکلات موجود را برطرف کند و در این حرکت تمام سعی خود را معطوف به این امر کرده که علاوه بر رفع مشکلات موجود بتواند دانش تولید تجهیزات و مواد مورد نیاز را بومی سازی کند.

قیم اظهار کرد:هشت تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی نفت گاز و پتروشیمی منعقد شده و تبدیل به قرارداد شده است.

مدیر عامل پالایشگاه آبادان افزود: از مهمترین این دستاوردها به عنوان ساخت اول می توان به طراحی و ساخت سیستم کنترل مولد که قبلا از شرکت خارجی تهیه می شد نام برد که با ساخت شرکت‌های داخلی ارزش افزوده بسیار بالایی دارد همچنین کاتالیست مورد نیاز واحد بنزین سازی کت کراکر از سوی شرکت‌های داخلی در حال تولید و تامین است.

قیم ادامه داد : با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان و همت و تلاش کارکنان پالایشگاه آبادان نسبت تولید بنزین به خوراک کت کراکر حدود ۱۶ درصد افزایش یافت ضمن آنکه با ظرفیت ایجاد شده در صورت از سرویس خارج شدن برخی تجهیزات مهم در واحد کت کراکر تولید بنزین در این پالایشگاه متوقف نخواهد شد.

وی ساخت شیر آلات و تجهیزات مخصوص واحد کت کراکر را یکی دیگر از کارهای انجام شده در پالایشگاه آبادان نام برد و ادامه داد: این محصولات به دلیل منحصر به فرد بودن در کشور تولید عام ندارند لذا از سوی یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در حال ساخت است.

مدیر عامل پالایشگاه آبادان گفت: همچنین به کمک شرکت های دانش بنیان سیستم اندازه گیری نفت خام ورودی پالایشگاه (میترینگ) با سرمایه نزدیک به هشت و نیم میلیون یورو وبیش از ۵۰میلیاردریال که در سال ۱۳۸۶ شروع شده اما در سال ۹۱ به دلیل تحریم‌ متوقف شده بود بعد از هشت سال راه‌اندازی شد.

وی افزود: از فعالیت‌های دیگر در زمینه میترینگ راه اندازی کمپرسورهای خوراک پتروشیمی آبادان است که با هزینه‌ای حدود ۶ میلیون دلار و ۲۱۰ میلیارد ریال از سال ۱۳۹۳ طی شرایطی متوقف شده بود که با رفع این موانع و آماده سازی آن آبان‌ماه امسال کمپرسورهای مذکور در مدار سرویس قرار گرفتند.

قیم گفت: با عملیاتی شدن این تجهیزات جمع آوری گازهای فلر به میزان حدود هشت تُن در روز کاسته و ۷۵ تُن در روز به میزان گاز ارسالی به پتروشیمی‌ افزوده شد که این میزان بالای ۷۰ درصد خوراک فعلی پتروشیمی آبادان است.

روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام سنگین در پالایشگاه آبادان به فرآورده های نفتی تبدیل می‌شود.

پالایشگاه نفت آبادان یکی از بزرگترین پالایشگاه‌های ایران است که فرآورده‌های همچون گاز مایع، بنزین موتور، نفت سفید، نفت گاز، سوخت جت، نفت کوره، انواع روغن موتور پایه، انواع قیر، انواع حلال‌ های نفتی، گوگرد و نفتای (خوراک آروماتیک پتروشیمی بندرامام) تولید می‌کند.