کوروش خلیلی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ۴۵۰ تن ماهی صید شده ۶۰ درصد کفال، ۳۸ درصد سفید و ۲ درصد شامل سایر آبزیان (کپور، سوف، سیم و انواع کولی ها) است.
وی عنوان کرد: با وجود افزایش ۹ درصدی تلاشهای صیادی، شرایط بد جوی موجب شده صید در این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد کاهش یابد.
وی با اشاره به صید سه هزار و ۳۰۰ تنی کیلکا از آغاز فصل در تنها بندر صیادی فعال استان ارزش ناخالص این مقدار صید را بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
خلیلی با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی صید کیلکا نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت : کاهش فعالیت صیادی به دلیل شرایط بد جوی علت کاهش صید ۳۰ فروند شناور کیلکاگیر تنها بندر فعال استان گیلان بود.
گیلان از کانونهای صیادی در شمال کشور است که چهار هزار صیاد در قالب ۵۰ شرکت تعاونی پره از ۲۰ مهر تا ۲۰ فروردین ماه سال بعد در ۳۰۰ کیلومتر آب های ساحلی استان به صید ماهی می پردازند.
روش صید پره، شیوه ای است که در آن تور آماده به کمک یک کرجی بصورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل تا عمق ۱۴ متری دریا پهن می شود.
تور مورد استفاده از ۱۱ تکه پره با اندازههای مختلف به هم دوخته شده، تشکیل شده و کشش و جمع کردن تور در گذشته توسط نیروی انسانی و در حال حاضر با استفاده از نیروی تراکتور انجام می شود.
به گفته کارشناسان بیش از ۹۵درصد ماهیانی که هم اکنون در سه استان گیلان، مازندران و گلستان صید می شود، حاصل تکثیر و رهاسازی مراکز بازسازی ذخایر سازمان شیلات است.