مشهود تقیلو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمانن حاضر هفت شهرستان این استان در وضعیت آبی کرونایی و یک شهرستان زرد کرونایی است و رعایت دستورالعملهای بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا و کرونا ضروری است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین وضعیت کرونایی استان هم اکنون پنج بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری هستند اضافه کرد: خوشبختانه روند ابتلا به کووید ۱۹ در استان زنجان نزولی است به طوری که طی هفتههای اخیر هیچ مورد فوتی، بستری روز ناشی از ابتلا به این بیماری در استان ثبت نشده است.
این مسوول یادآور شد: هم استانیها باید توجه داشته باشند که رنگبندی کرونایی استانها متغیر است و هرگونه عادی انگاری و بیتوجهی نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی می تواند وضعیت نامطلوبی را رقم بزند.
وی با اشاره به تعاریف عملیاتی رنگ های کرونایی، گفت: در رنگ زرد، موارد بیماری و تست پیسیآر بیشتری دیده شده و خطر در حد قابل انتظار است و تعداد موارد جدید قطعی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر یک تا ۹ نفر را در بر می گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: در رنگ بندی نارنجی کرونایی نیز تعداد موارد جدید قطعی ۱۰ تا ۲۴ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر بوده و روند کلی همه گیری بالا رونده است و در وضعیت قرمز نیز بیش از ۲۵ مورد در روز به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ثبت شده و روند بیماری رو به افزایش خواهد بود.
تقیلو افزود: بر این مبنا در وضعیت آبی کرونایی به علت مناسب بودن وضعیت بیماری، اعمال محدودیتهای کمتری نسبت به شهرهای زرد انجام میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون آمار مبتلایان مثبت کرونایی سرپایی بر اساس یافتههای آزمایشگاهی در این استان به ۱۶۳ هزار و ۹۶۵ نفر رسیده است.
طبق آخرین آمار اعلام شده یکهزار و ۹۴۵ بیمار کرونایی در این استان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.