به گزارش خبرنگار ایرنا، روحالله سلگی روز شنبه در نشست ستاد جوانی جمعیت مازندران در ساری افزود: باتوجه به اهمیت جوانی جمعیت و فرزندآوری و تاکید استاندار، با نگاه دانشگاهی و پژوهشی به دنبال رسیدن به راه حلی برای تحقق این امر هستیم.
وی خاطر نشان کرد: در ارتباط با جوانی جمعیت و کاهش آمار طلاق که به عنوان ۲ اَبر چالش اجتماعی در مازندران مطرح است در آینده نزدیک از نگاه دانشگاهی بهرهمند خواهیم شد که در این ارتباط کمتر استانی در کشور تاکنون به این شکل ورود داشته است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران ادامه داد: با همراهی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برای راه اندازی این پژوهشکده حدود ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که امیدواریم هرچه سریع تر این میزان اعتبار به دانشگاه مازندران تخصیص یابد.
سلگی ادامه داد: این پژوهشکده مختص طلاق و جوانی جمعیت خواهد بود و به صورت تخصصی پیرامون این موضوعات در استان بحث و تبادل نظر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، واکاوی مستندات ثبت احوال در ارتباط با جمعیت سهمیلیون و ۲۸۳ هزار و ۵۸۲ نفری مازندران براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن نشان میدهد که از سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۴۰۰ تعداد موالید در این استان با ۳۵ درصد کاهش از ۴۶ هزار و ۴۶۶ نفر به ۳۰ هزار و ۲۰۳ نفر رسید و میزان باروری کلی هم در استان در این دوره زمانی از ۱.۵ به ۱.۲ کاهش یافت.
به اعتقاد کارشناسان کاهش قابل توجه موالید و فرزندآوری در مازندران و رسیدن نرخ رشد به ۱.۲ درصد طی یک دوره ۶ ساله در حالی است که به باور صاحبنظران میانگین نرخ باروری در کشور بیشتر از ۲ است و در واقع نرخ باروری در مازندران نصف میانگین کشوری است.
همچنین میزان باروری عمومی هم در استان در سال ۱۴۰۰ به کمتر از ۳۰ در یکهزار تولد برای خانمهایی که در سن باروری هستند، رسید در حالی که این رقم در سال ۱۳۹۰ طبق آمار ثبت احوال ۵۰ در یکهزار تولد بود.
از سوی دیگر طبق گزارشهای رسمی مرکز آمار ایران نرخ رشد جمعیت در مازندران طی سه دهه گذشته همواره از میانگین کشوری کمتر و از دغدغههای برنامهریزان استان بوده است. به عنوان نمونه طی نخستین سرشماری جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۵، نرخ رشد جمعیت در کشور ۳.۹ درصد و در استان مازندران ۳.۷ درصد و در سرشماری سال ۱۳۹۵، نرخ رشد جمعیت در کشور به ۱.۷ درصد و در استان مازندران به ۱.۳ درصد تنزل پیدا کرد.