به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، آیتالله رئیسی صبح روز چهارشنبه - 21 دی - با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و پس از ارایه گزارشی از محورها و برنامه های دولت در سال آینده، لایحه را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.
بر اساس آیین نامه داخلی مجلس، پس از تقدیم لایحه بودجه از سوی دولت، نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه تا مدت ۱۵ روز میتوانند لایحه را بررسی و پیشنهادات خودرا به کمیسیونهای تخصصی مجلس تقدیم کنند؛ در گان بعدی کمیسیونهای تخصصی موظفند حداکثر تا ۱۵ روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کنند.
تشکیل کمیسیون تلفیق مجلس که شامل ۹ نفر از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و ۳ نفر از اعضای هر یک از کمیسیونهای تخصصی دیگر است، وظیفه دارد حداکثر ظرف ۱۵ روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیونهای تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیونهای تخصصی، گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند. البته کمیسیون تلفیق این اختیار را دارد که با موافقت هیئت رئیسه مجلس مهلت تقدیم گزارش نهایی خود را تا ۱۵ روز تمدید کند.
در زمان بررسی لایحه بودجه در صحن علنی، ابتدا کلیات آن بررسی و به رای نمایندگان گذاشته می شود و پس از تصویب آن به پیشنهادهای مربوط به درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بودجه عمومی دولت رسیدگی میشود و سقف آن نیز به تصویب خواهد رسید و در گام بعدی ردیف ها و بندهای هزینه ای مورد رسیدگی قرار می گیرد.
لایحه بودجه، مهمترین سند مالی سالانه دولت به شمار می رود که رئیس جمهور ضمن تقدیم آن به مجلس شورای اسلامی برای طی تشریفات قانوگذاری، در سخنانی مهمترین محورها و جهت گیری دولت در بودجه آینده را برای نمایندگان مجلس تشریح می کند.
لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور، دومین بودجه دولت سیزدهم به شمار می رود که به گفته سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، با رویکرد ضدتورمی و حمایت از تولید نگاشته شده است.