محمد مهدی مجذوبی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رشته های نظیر بیهوشی، عفونی، طب اورژانس و برخی رشته های فوق تخصص همچون جراحی قلب، جراحی قفسه سینه و جراحی کودکان با اقبال کم دانشجویان مواجه است.
وی اضافه کرد: در این راستا یکسری جلسات مستمر در وزارت بهداشت برای رفع این مشکل تشکیل و مقرر شد تسهیلاتی برای دانشجویان و دانش آموختگان این رشته ها پیش بینی و این وضعیت جبران شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: با پیش بینی مشوق ها و تسهیلات باید منتظر بود که آیا امسال و سال آینده میزان استقبال برای ادامه تحصیل در این رشته ها تاثیر دارد.
مجذوبی درباره چرایی کاهش استقبال از این رشته ها گفت: درآمد دانش آموختگان این رشته ها متناسب با میزان کار آنها نیست بنابراین نبود تناسب بین میزان کار و درآمد میزان استقبال برای تحصیل در این رشته ها را کاهش داده است.
وی توضیح داد: چند رشته جدید شامل فوریتهای پزشکی پیش بیمارستانی در مقطع کارشناسی پیوسته، علوم تشریح در مقطع دکتری، مهندسی بهداشت محیط در مقطع کارشناسی ارشد، سلامت در بلایا و حوادث در مقطع کارشناسی ارشد و ژنتیک انسانی در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه راه اندازی شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: این دانشگاه از نظر آموزشی رتبههای اول تا چهارم را در آزمونهای جامع داروسازی، آزمون پیش کارورزی و علوم پایه علوم پزشکی سال گذشته کسب کرد.
هفت هزار و ۱۴۵ دانشجو در ۱۴۳ رشته، در دانشگاه علوم پزشکی استان همدان مشغول به تحصیل هستند.
سالانه سه هزار و ۴۲۵ طغیان بیماری آب و غذا در کشور ثبت می شود
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه به طور متوسط سه هزار و ۴۲۵ طغیان بیماری آب و غذا در سطح کشور به ثبت می رسد که باید از تجربیات استان ها برای مهار طغیان ها بهره گرفت.
مریم مسعودی فر در آیین آغازین کارگاه ملی آموزشی مدیریت بیماری های منتقله آب و غذا در همدان اظهار داشت: تقویت نظام مراقبت و گزارش دهی به موقع مهمترین لازمه های افزایش شناسایی و مقابله به موقع با طغیان ها است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اشاره به وضعیت بحران آبی همدان در تابستان سالجاری افزود: یکی از نگرانی هایی که در فصل تابستان به دلیل وجود بحران آب در شهر همدان وجود داشت احتمال بروز بیماری های منتقله از آب و غذا بود.
فاطمه ترکمان اسدی ادامه داد: بروز بیماری های گوارشی در شهر مریانج در این بازه زمانی اتفاق افتاد که استفاده مداوم از آب چاه های خانگی دلیل بروز این طغیان بود.
وی اضافه کرد: معاونت بهداشتی با ورود به موقع و استفاده از سرعت عمل کارشناسان توانست این طغیان را با کمترین عوارض کنترل کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزاری این کارگاه ها را زمینه ای برای انتقال تجربیات و نمایان شدن نقاط ضعف و قوت در عملکرد ها دانست.
کارگاه کشوری آموزشی مدیریت آب و غذا با حضور معاونان فنی و کارشناسانی از ۱۳ دانشگاه علوم پزشکی غرب و شمال غرب کشور در همدان آغاز شد.