به گزارش ایرنا، روزنامه «رای الیوم» در گزارش روز یکشنبه خود نوشت: بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که روند تشکیل کابینه جدید بنیامین نتانیاهو به روشنی نشانگر واقعیات به دور از تصور است، وی در حال تصفیه همه نهادها در این رژیم اشغالگر است و مناصب دولتی را برای شرکای نژادپرست، فاشیست و افراطیون به مزایده گذاشته است؛ کسانی که از حالا شهوت رسیدن به این مقامات را بروز داده اند، این افراد می دانند که نتانیاهو فردی کذاب است که برای تعهدات خود ارزشی قائل نیست.
این روزنامه افزود: در این مختصر به همین مقدار این بسنده می کنیم که در آستانه انتخابات در اول نوامبر گذشته، شبکه ۱۱ تلویزیون رسمی اسرائیل، فیلمی ضبط شده را از «بزالیل اسموتریچ» رهبر حزب "صهیونیسم دینی" پخش کرد که او در آن نتانیاهو را «کذاب» توصیف کرد.
به نوشته رای الیوم، «یوسی وارتر» تحلیلگر مسائل حزبی در روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در این زمینه گفت که شرکای نژادپرست نتانیاهو که به دنبال جنگ و ایجاد اختلاف و درگیری هستند، مشکل اصلی کابینه جدید نیستند، بلکه خطر اصلی فقط در شخص، مواضع و عقاید شخص نتانیاهو نهفته است.
این تحلیلگر ادامه داد: کابینه جدیدی در حال شکل گیری است که بسیار افراطی، تاریک اندیش و خطرناک است، برای اثبات این موضوع می توان از دستاوردهایی که شرکای کابینه از افراطیون سرمست از کسب قدرت و شهرک نشینانی که دنبال دامن زدن به مشکلات و اختلافات هستند و نژاد پرستان یاد کرد، با این وجود، اینها مشکل اصلی نیستند، بلکه مانند یک داستان فرعی از اصل ماجرایی هستند که در حال وقوع است. خطر واقعی، به شخص نخست وزیر برمی گردد که همه مرزها را در نوردیده، ارزش ها را زیر پا گذاشته و قواعد را آلوده کرده است.
به نوشته «رای الیوم»، یکی از تناقضات عجیب این است که مقامات کابینه جدید، هیچکدام نه تنها سابقه خدمت در ارتش اشغالگر را ندارند بلکه مانند احزاب مذهبی شرکت کننده در ائتلاف جدید، آشکارا و دایم از پیروان خود می خواهند که از خدمت در ارتش خودداری کنند. هر چند ارتش محور رژیم صهیونیستی است، با این حال نتانیاهو با شرایط آنها توافق هایی را امضا کرده که بر اساس آن، حتی حقوق یهودیانی را که به جای خدمت در ارتش، در مؤسسات مذهبی تحصیل می کنند، افزایش دهد. این امر به زیان مالیات دهندگان اسرائیلی و همچنین موجب خشم سکولارها و لیبرال ها شده است.
دو قطب کابینه جدید، اسموتریچ و همکارش «ایتمار بن گویر» رهبر حزب «قدرت یهود» در ارتش اشغالگر خدمت نکرده اند و همیشه به دلیل مخاطرات امنیتی که داشته اند، زیرنظر بخش یهودیان سرویس امنیت عمومی رژیم اسرائلی (شاباک) بوده اند و بارها نیز به اتهام تلاش برای انجام عملیات تروریستی بویژه حین اجرای محاصره نوار غزه در سال ۲۰۰۵ بازداشت شدند. این دو نفر ساکن شهرکهای صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی هستند و معتقدند که "اسرائیل بزرگ باید کشوری با ماهیتی یهودی و دینی باشد" و طبعا اعراب باید از فلسطین تاریخی بیرون رانده شوند.
نتانیاهو با وجود خطرات امنیتی که این دو نفر دارند، موافقت کرد که به اسموتریچ سمت مسئول هماهنگی اقدامات کابینه خود در کرانه باختری در وزارت امنیت را بدهد؛ امری که بسیاری از ناظران آن را تایید ضمنی نتانیاهو برای تحمیل به اصطلاح "حاکمیت اسرائیل" بر کرانه باختری می دانند. به این صورت، اسموتریچ که تا دیروز زیر نظر و سوژه شاباک بود، اکنون مسوول نظارت بر آن شده است.
بن گویر نیز توانست از نتانیاهو باج خواهی کند، به گونه ای که او را مجبور کرد تا سمت وزارت امنیت داخلی را به او داده و قانون را نیز تغییر دهد تا پلیس و نیروهای امنیتی نیز تحت فرمان او باشند، نه مثل امروز تحت فرمان بازرس کل پلیس. همین امر به او این امکان را می دهد که در مناطق حساسی مانند مسجد الاقصی و سایر مکانها در دو طرف خط به اصطلاح "سبز"، مشکل ایجاد کند.
در ادامه گزارش رای الیوم آمده است: ظاهراً به نظر می رسد نتانیاهو نگهبانی از گوشت را به گربه سپرده زیرا با درخواست بن گویر برای اعطای حق وتو به وی برای نقض تصمیمات کابینه، موافقت کرد و فراتر از آن، بن گویر که ۵۳ بار به اتهامات امنیتی از جمله اخلال در نظم عمومی توسط شاباک و پلیس بازداشت و چندین بار نیز به اتهام ارتباط با یک سازمان تروریستی و نژادپرست محکوم شده است، اکنون به لطف نتانیاهو به مرد قانون و به مسوول یکی از مخفی ترین کمیته های امنیتی برای نظارت بر اقدامات و فعالیت های شاباک تبدیل شده است. به این معنی که فردی که خود از سوی شاباک تحت تعقیب بود، اکنون با حکم کابینه مورد تایید نتانیاهو، تبدیل به مسوول شاباک شده است.
گربه دیگری که نگهبان گوشت شده است، «آریه درعی» وزیر دارایی آینده کابینه نتانیاهو است، او دزدی است که در دادگاه های رژیم اسرائیل به چندین اتهام مربوط به رشوه و حتی خیانت در امانت، محکوم شد و سال ها در زندان به سر برد و همچنین به دلایل مذهبی، در ارتش خدمت نکرده است.
درعی، رهبر اتحادیه یهودیان شرقی نیز که هفت سال پس از آزادی به عرصه سیاسی بازگشت، ژانویه گذشته بنا به اعترافات خود، به خاطر اختلاس از نهاد مالیاتی محکوم و در برابر قاضی متعهد شد که زندگی سیاسی را ترک کند تا دادگاه در حکم محکومیت او تخفیف قائل شود. درعی، رفیق شفیق نتانیاهو، قبل از انتخابات گذشته به عرصه بازگشت و حزب تحت رهبری او توانست ۱۱ کرسی به دست آورد، اکنون نیز نامزد چندین پست وزارتی است که مهمترین آنها وزارت دارایی است. این در حالی است که خود نتانیاهو همچنان به اتهام دریافت رشوه، کلاهبرداری و خیانت در امانت در حال محاکمه است.
به طور خلاصه و با مدد گرفتن از آنچه یک منبع بلندپایه در حزب لیکود به روزنامه هاآرتص بیان کرد، باید گفت که «برای نتانیاهو، هیچ چیز مهمتر از لغو محاکمه و تبرئه اش از اتهامات نیست ولو به قیمت آتش گرفتن اسراییل تمام شود، حرفی که یک بار همسرش به زبان آورده بود. برای نتانیاهو، به فروش گذاشتن همه وزارتخانهها و مؤسسات دولتی اهمیتی ندارد، نزد او هدف وسیله را توجیه میکند و هدف او نیز فرار از دادگاه و چندین سال زندان است.»