اردبیل-ایرنا-رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: ۱۵ طرح پیشران تولیدی و صنعتی با اشتغال‌زایی ۱۲ هزار نفر در این استان در دست اجرا است.

داود شایقی روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به قابلیت‌های استان اردبیل در بخش صنعت و معدن اظهار کرد: با سرمایه گذاری بخش خصوصی این قابلیت‌ها منجر به توسعه و رونق تولید و اشتغال در استان می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل ضرورت تأمین منابع مالی برای اجرا و تکمیل این طرح‌ها را یادآور شد و گفت: در بخش صنعت به ویژه صنایع تبدیلی و تکمیلی، طرح‌های خوبی در حال اجرا است که نیازمند تامین اعتبار لازم است.

وی اضافه کرد: استان اردبیل به قطب تولید شیرآلات، ام.دی.اف، لاستیک، رزین و همچنین محصولات پلاستیکی تبدیل شده که در تقویت و حمایت از سرمایه‌گذاران جدید می‌تواند فرصت‌های اشتغال خوبی را ایجاد کند.

شایقی به قابلیت‌های بخش معدن در استان اشاره کرد و گفت: هم در شمال استان و هم جنوب طرح‌های معدنی متنوع در قالب پهنه‌های معدنی در حال اجرا است که تکمیل آن می‌تواند فرصت‌های اشتغالی را برای متخصصان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به وجود آورد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل با بیان اینکه لازمه تحقق اشتغال، تقویت جبهه تولید در ابعاد مختلف است، افزود: اگر برنامه‌ریزی دقیقی در ارتقای تولید بخش کشاورزی، صنعتی و گردشگری صورت بگیرد به راحتی می‌توان در سال‌های آینده به افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری امیدوار بود.

وی ضرورت دستیابی به اشتغال ۳۵ هزار نفری را در استان با فعال کردن ظرفیت‌های مغفول مانده بخش کشاورزی، صنعت، معدن، گردشگری و خدمات را یادآور شد و گفت: در بخش کشاورزی با تکمیل و راه‌اندازی طرح بزرگ پایاب سد خداآفرین به راحتی می‌توان برای ۱۷ هزار نفر اشتغال مولد ایجاد کرد.

شایقی افزود: برای تکمیل این طرح پیشنهاد شده تا سازمان برنامه و بودجه در کنار وزارت نیرو و جهاد کشاورزی چهل هزار میلیارد ریال اعتبار را تأمین کند.

این مقام مسئول اضافه کرد: معاون اول رئیس جمهور قول مساعد داده تا با همراهی بانک عامل و همچنین تخصیص اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه تأمین این منابع را در طول سه سال عملیاتی کند تا شاهد تکمیل و بهره‌برداری از پایاب سد خداآفرین باشیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل با اشاره به راه‌اندازی باغ مدرن در سطح یک‌هزار هکتار افزود: در بخش کشاورزی علاوه بر زراعت، در حوزه باغداری نیز اقدامات خوبی آغاز شده تا شاهد راه‌اندازی باغ‌های مدرن در رونق اشتغال باشیم.

وی اظهار کرد: در باغداری مدرن به ازای هر هکتار ۲ نفر اشتغال ایجاد می‌شود که با سرمایه‌گذاری انجام شده، در سطح یک‌هزار هکتار اراضی می‌توان باغ مدرن احداث و راه‌اندازی کرد.

شایقی افزود: در این مجموعه باغ مدرن به راحتی می‌توان اشتغال ۲ هزار نفر را مهیا کرد که در این زمینه با همکاری بخش خصوصی و توان سرمایه‌گذاران در مناطق روستایی به راحتی می‌توان در این بخش تولید محصولات سردرختی متنوعی را انجام داد.