به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، علی خیرالدین روز یکشنبه افزود: موضوع تاسیس این سه پارک علم و فناوری، پس از بررسی در کارگروه فناوری و کمیسیون گسترش فناوری و نوآوری در شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی مطرح و تصویب شد.
وی به اهمیت پارکهای علم و فناوری در رشد اقتصاد دانشبنیان اشاره کرد و یادآور شد: پارکهای علم و فناوری راهی مؤثر برای ایجاد فرهنگ نوآوری و رشد مشاغل دانشبنیان هستند. پارکهای علم و فناوری در توسعه نوآوری و فناوری نقش بسزایی داشته و میتوانند محیطهای مناسبی فراهم آورند که در آنها شرکتهای مبتنی بر فناوریهای سطح بالا به شکوفایی تجاری برسند.
به گزارش ایرنا، پارک علم و فناوری سازمانی است که به وسیله متخصصان حرفهای اداره میشود و هدف اصلی آن افزایش ثروت جامعه از طریق تشویق و ارتقای فرهنگ نوآوری و افزایش توان رقابت در میان شرکتها و مؤسساتی است که متکی بر علم و دانش در محیط پارک فعالیت میکنند. برای دستیابی به این هدف، یک پارک علمی با ایجاد انگیزش و مدیریت جریان دانش و فناوری در میان دانشگاهها، مراکز پژوهش و توسعه، شرکتهای خصوصی و بازار، ایجاد و رشد شرکتهای متکی بر نوآوری را از طریق مراکز رشد و فرایندهای زایشی تسهیل مینماید. پارکهای علمی همچنین خدماتی با ارزش افزودهٔ بالا و فضاهای کاری و تأسیسات مناسب و کیفی به مؤسسات مستقر در پارک ارائه مینمایند.
پارکهای علم و فناوری در سراسر دنیا با هدف کلی توسعه فناوری و کسب و کارهای دانش محور تشکیل شدهاند و با توجه به وضعیت محیطی و سیاستگذاریهای کلان در سطح داخلی و خارجی پارک، چشماندازها و مأموریتهای متفاوتی را دنبال میکنند. این پارکها دارای زیرساختهایی دارند که باعث انتقال یافتههای تحقیقات دانشگاهی و تولید دانش مضاعف شده، در نهایت عامل تسریع رشد اقتصادی در سطح ملی و منطقهای میشوند. ا
در کشور ۴۹ پارک علم و فناوری وجود دارد که برخی پارکهای دانشگاهی و برخی پارکهای استانی هستند. همچنین ۲۶۲ مرکز رشد در این پارک ها تاسیس شده است. ۳۰ درصد از حدود مجموع هفت هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در پارکهای علم و فناوری مستقر هستند در پارکهای فناوری ۴۰ هزار شغل ایجاد شده که این میزان ۲۸ درصد اشتغال دانش بنیانها را شامل میشود.