**وزیر دفاع ترکیه: جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت
وزیر دفاع ترکیه شنبه شب در سخنانی با بیان اینکه جنگ اوکراین به راحتی پایان نخواهد یافت، گفت: این جنگ در سال ۲۰۲۳ هم ادامه خواهد داشت چرا که حمایت آمریکا و اروپا از کییف ادامه دارد.
خلوصی آکار در جمع خبرنگاران در آنکارا گفت: این جنگ به راحتی پایان نخواهد یافت زیرا حمایت آمریکا و اروپا از اوکراین ادامه دارد.
وزیر دفاع ترکیه افزود: آمادگیها و برنامههایی برای تخصیص بودجه (در بودجه کشورهای حامی کییف) با پیش بینی ادامه جنگ وجود دارد و از سوی دیگر اظهاراتی از سوی روسیه در این زمینه وجود دارد.
وی اضافه کرد، وقتی همه اینها را کنار هم بگذاریم متوجه میشویم که اشتباه نیست اگر بگوئیم این جنگ به احتمال زیاد در سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت.
پیش تر ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان گفته بود پایان جنگ روسیه و اوکراین به سیاستهای ارسال سلاح واشنگتن به کییف بستگی دارد.
نخست وزیر مجارستان افزود: پایان جنگ روسیه و اوکراین به سیاستهای واشنگتن بستگی دارد چون یکی از حامیان اصلی کییف محسوب میشود.
از زمان آغاز درگیری در اوکراین در اواخر فوریه، واشنگتن میلیاردها دلار کمک نظامی و مالی و همچنین اطلاعات نظامی به کییف ارسال کرده است. از عمدهترین کمکهای نظامی واشنگتن به اوکراین میتوان به موشکهای هیمارس و سامانههای هویتزر و همچنین پهپادهای جنگی اشاره کرد.
به تازگی هم اعلام شد که ارتش اوکراین نیز سامانههای پدافند هوایی پاتریوت را دریافت خواهد کرد.
جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در دیدار ولودیمیر زلنسکی خطاب به همتای اوکراینی خود در کاخ سفید گفت: تا زمانی که جنگ طول بکشد، در کنار شما خواهیم ماند.
روسیه مدتهاست که میگوید آمریکا و ناتو جنگ نیابتی علیه این کشور در اوکراین به راه انداختهاند.
**گفت وگوی علی اف و مکرون درباره وضعیت کریدور لاچین
الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان و امانوئل مکرون همتای فرانسوی او آخرین وضعیت کریدور لاچین در قره باغ را بررسی کردند.
بر اساس بیانیه دفتر مطبوعاتی رئیس جمهور آذربایجان، این گفت وگوی تلفنی به ابتکار رئیس جمهور فرانسه انجام شد که خواستار گفت وگو در مورد روابط جمهوری آذربایجان و ارمنستان و وضعیت کریدور لاچین که منطقه قرهباغ را به خاک ارمنستان متصل میکند، بود.
علی اف در این گفت وگو درخصوص وضعیت جاده منتهی به شهر خانکندی از طریق کریدور لاچین قره باغ خاطرنشان کرد: نمایندگان جامعه مدنی جمهوری آذربایجان در اعتراض به بهرهبرداری غیرقانونی از ذخایر معدنی در سرزمینهای این کشور، جایی که نیروهای حافظ صلح روسیه بهطور موقت مستقر شدهاند و در نتیجه این بهرهبرداری آسیب جدی به محیط زیست وارد میشود، اعتراض میکنند.
علی اف تاکید کرد: هیچ چیز مانع استفاده از جاده برای اهداف غیرنظامی و بشردوستانه نمیشود و عبور خودروهای پزشکی از طریق دفتر محلی کمیته بین المللی صلیب سرخ تضمین میشود.
رئیسجمهور آذربایجان گفت: خواسته اصلی نمایندگان جامعه مدنی توقف بهرهبرداری غیرقانونی از ذخایر معدنی و اطمینان از فعالیتهای نظارت بر محیطزیست در این قلمرو است.
جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان جمعه شب گفت: مایل هستم در مورد کریدور لاچین مسالهای را روشن کنم. اطلاعات زیادی درباره مسدود شدن کامل این جاده و محاصره منطقه توسط جمهوری آذربایجان منتشر شده است.
وی افزود: این اطلاعات واقعیت ندارد و حقایق موجود این اطلاعات را به راحتی رد میکند.
بایراموف در رابطه با اعتراضهای فعالان جمهوری آذربایجان در مورد کریدور لاچین گفت: آنها مخالف غارت منابع طبیعی و وحشتافکنی در منطقه هستند و نمیخواهند مانع عبور محمولههای باری، کالا، خودروها و مردم شوند.
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان اظهار کرد: شواهدی وجود دارد که نشان میدهد در جریان اعتراضهای این افراد، آمبولانسها، خودروهای کمیته بینالمللی صلیب سرخ و کاروانهای حافظ صلح آزادانه در هر دو مسیر حرکت میکردند.
**اعتصاب راهآهن انگلیس در اوج سفرهای تعطیلات کریسمس
هزاران تن از اعضای اتحادیه «راهآهن، دریانوردی و حمل و نقل» (RMT) انگلستان روز شنبه دست از کار کشیده و موجب شدند تا ارائه خدمات ریلی از ساعت ۳ بعدازظهر مختل شود.
اعلام خودداری اضافهکاری کارکنان راهآهن از سوی اتحادیه «راهآهن، دریانوردی و حمل و نقل» نیز موجب ایجاد اختلال عمده در خدمات دهی تعدادی از اپراتورهای خطوط ریلی انگلستان در روز جمعه شد.
بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، کارکنان راهآهن در شب کریسمس به اعتصاب بیشتری دست میزنند.
نبود قطار موجب می شود که بسیاری از خانوادههای انگلیسی برای انجام سفرهای تعطیلات کریسمس به ناچار به حمل و نقل جادهای روی بیاورند.
شرکت تحلیلی اینریکس (Inrix) انتظار دارد مدت زمان سفر با جاده در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۴ درصد افزایش یابد.
این در حالی است که وقوع طوفان همراه با بارش شدید باران تصادف در بزرگراهها را افزایش میدهد که این موضوع نیز فشار بیشتری بر شبکههای جادهای بریتانیا اضافه کرده است.
شرکت بیمه «AA» هشدار داده است که بروز تصادفات در جادهها و جاری شدن سیل که به بسته شدن نسبی برخی از بزرگراههای انگلستان منجر شده از جمله اختلالاتی است که ترافیک بزرگ قبل از کریسمس دامن زده است.
این شرکت بیمه اعلام کرد که ۹ هزار تماس تلفنی گزارش خرابی خودرو داشته که انتظار میرود با پیوستن مسافران ریلی به خطوط جادهای، تعداد این تماسها افزایش پیدا کند.
اعتصابات ریلی، وقوع طوفان همراه با بارش شدید باران و اخلال در شبکه حمل و نقل جادهای انگلستان دست به دست هم داده تا خانوادههای انگلیسی مسافرتهای عذابآوری را در جریان تعطیلات کریسمس تجربه کنند.
اعتصاب گسترده کارکنان شبکه ریلی، سیستم حملونقل ششمین اقتصاد بزرگ دنیا را که روزانه صدها هزار مسافر را جابهجا میکند، مختل کرده است.
میک لینچ رئیس سندیکای کارکنان شبکه ریلی انگلیس موسوم به «آرامتی» پیشنهاد دولت برای افزایش پنج درصدی حقوق کارکنان در سال جاری و ۴ درصد برای سال آینده را رد کرده و آن را غیراستاندارد خوانده است. او میگوید که معترضان تا هر زمان که لازم باشد به اعتصابات خود ادامه میدهند.
این درحالیست که دولت محافظهکار ریشی سوناک حاضر به ارائه پیشنهاد بهتری نیست. «مارک هارپر» وزیر حمل و نقل انگلیس گفت که پیشنهاد ارائه شده به کارکنان راهآهن «همراستا با نوعی افزایش دستمزد است که در بخش خصوصی صورت میگیرد».
وی افزود مردم این کشور در نتیجه اعتصاب کارکنان راه آهن، امسال با "کریسمس مجازی" دیگری مانند دوران همهگیری کرونا روبهرو هستند.
تحقیقات مرکز آمارهای ملی انگلیس نشان میدهد که دستمزد واقعی مشاغل در سه ماه منتهی به اکتبر گذشته ۲.۷ درصد به واسطه افزایش تورم کاهش یافته است. این درحالیست که جهش بیسابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است.
شاخص نرخ تورم در انگلیس براساس تازهترین گزارش اداره آمار ملی این کشور از محدوده ۲ به ۱۱.۱ درصد رسیده و کشور به گفته رئیس بانک مرکزی وارد یک دوره طولانی رکود اقتصادی شده است.
علاوه برکارکنان شبکه ریلی، سایر مشاغل عمومی نیز قصد دارند تا در روزهای آینده دست از کاربکشند. دولت در مواجهه با این وضع دست به دامن ارتش شده و درصدد وضع قوانینی است که امکان برگزاری اعتصاب را دشوار کند.
**استقرار سه ناو موشک انداز روسیه در دریای سیاه
نیروی دریایی روسیه سه فروند ناو مجهز به موشکهای کروز را در دریای سیاه مستقر کرده است.
این ناوهای موشک انداز که از روز شنبه در مناطق عملیاتی خود مستقر شدهاند، مجهز به ۲۰ موشک کروز "کالیبر" هستند که برای انهدام اهداف سطحی، زیر سطحی و زمینی طراحی شدهاند.
موشکهای کالیبر با برد عملیاتی تا ۶۶۰ کیلومتر قادر به حمل کلاهکهایی به وزن ۵۰۰ کیلوگرم هستند.
با استقرار این سه ناو موشک انداز، تعداد شناورهای نظامی موشک انداز روسیه در دریای سیاه به ۱۱ فروند رسید.
هم اینک ۹ فروند ناو دیگر روسیه هم در دریای مدیترانه مستقر هستند که پنج فروند از آنها به موشکهای کروز کالیبر مجهز هستند.
**ثبت روزانه ۵۰۰ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در چین
مقامهای ارشد بهداشت چین ضمن تائید روند صعودی همه گیری دوباره کرونا در این کشور گفتند، هم اینک تنها در شهر چینگ دائو واقع در شرق چین روزانه نیم میلیون مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ ثبت میشود.
رئیس اداره بهداشت شهر چینگ دائو که جمعیت آن حدود ۱۰ میلیون نفر است، شنبه شب با ابراز نگرانی شدید گفت روزانه ۴۹۰ تا ۵۳۰ هزار مورد جدید ابتلا به انواع سویه کرونا در این شهر ثبت میشود.
وی افزود: لغو سریع محدودیتهای مربوط به سیاست «کووید-صفر» از سوی مسئولان پکن منجر به گسترش سویههای مختلف ویروس کرونا شده است. این محدودیتها در پی اعتراضهای بیسابقه در هفتم دسامبر گذشته (۱۶ آذر) برداشته شد.
هم اکنون شهرهای سراسر چین بار دیگر با شیوع سریع و گسترده کرونا دست و پنجه نرم میکنند و قفسههای داروخانهها خالی از دارو شدهاند و بیمارستانها و مراکز درمانی مملو از بیماران هستند.
**حملات نیروهای مقاومت فلسطین به نظامیان صهیونیست در کرانه باختری
منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند، نیروهای مقاومت به پست ایست و بازرسی نظامیان صهیونیست در نابلس و الخلیل حمله کردند.
نیروهای مقاومت به سمت مرکز نظامی رژیم صهیونیستی در منطقه جبلجرزیم واقع در جنوب نابلس شلیک کردند و به سمت آن بستههای انفجاری پرتاب کردند.
بر اساس این گزارش، شامگاه شنبه رزمندگان مقاومت به سمت برج دیدبانی رژیم اشغالگر در ورودی شهر بیت عمر در شمال الخلیل تیراندازی کردند.
همچنین ایست بازرسی نظامیان صهیونیست در «بیت فوریک» واقع در شرق نابلس هدف گلوله نیروهای مقاومت فلسطین قرار گرفت.
در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن عملیات ضد صهیونیستی در طول ماههای اخیر به شدت افزایش یافته است؛ به گونهای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیاتها اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار میدهند.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
**طوفان شدید زمستانی در آمریکا ۱۵ قربانی گرفت
رسانههای آمریکایی گزارش دادند که بر اثر طوفان زمستانی که سرمای شدید، باد و برف در صبح شب کریسمس به همراه داشت، دست کم ۱۵ تن در این کشور جان خود را از دست دادند.
در روز شنبه (به وقت محلی) چهار نفر در تصادفات رانندگی ناشی از طوفان در اوهایو، سه نفر در ایالت کانزاس و سه نفر در کنتاکی و در ویسکانسین، تنسی و میسوری، هر کدام یک تن به دلیل شرایط نامساعد جوی جان خود را از دست دادند.
بر اساس این گزارش، ۲ نفر دیگر در نیویورک جان باختند، زیرا خودروهای آمبولانس نتوانسته بودند خود را به موقع برسانند.
سرویس گشت پلیس ایالت اوهایو هم اعلام کرد که دستکم ۴۶ خودرو در یک بزرگراه پوشیده از برف با هم برخورد کردند و چهار نفر کشته شدند.
رسانههای آمریکایی به نقل از سرویس PowerOutage آمریکا اعلام کردند که طوفان به خطوط برق این کشور آسیب شدید رسانده و بیش از ۱.۷ میلیون خانوار و مشاغل آمریکایی را بدون برق گذاشت.
روز شنبه بیش از ۱۸۰۰ پرواز در سراسر آمریکا لغو شد. به ویژه وضعیت اضطراری در فرودگاههای دیترویت، شیکاگو، مینیاپولیس و دنور گزارش شده است.
بر اساس این گزارش، احتمال تداوم طوفان امروز (یکشنبه) نیز در مناطق شرق و میانه غرب کشور وجود دارد.
**مقام آلمانی: آلمان در خطر ورشکستگی است
ولفگانگ کوبیکی نایب رئیس پارلمان آلمان شنبه شب گفت که هزینههای مازاد انرژی، برلین را در خطر تبدیل شدن به یک کشور ورشکسته قرار داده است.
کوبیکی در گفت وگو با روزنامه آلمانی «بیلد ام زونتاگ»، افزود: اگر آلمان نتواند با بحران انرژی مقابله کند و به سیاستهای مالی نامتعادل ادامه دهد، خطر تبدیل شدن به یک کشور ورشکسته و ناکارآمد را دارد.
نایب رئیس پارلمان آلمان (بوندستاگ)، گفت: اگر ما به همین روش ادامه دهیم و بخواهیم برای سالها یارانه انرژی ارائه کنیم، میتوانیم به جای «سوسیالیسم دولتی» با «ورشکستگی دولتی» مواجه شویم.
این قانونگذار افزود: پول اضافی که آلمان اکنون قصد دارد برای واردات انرژی از جاهای دیگر به غیر از روسیه خرج کند، از سایر حوزههای اقتصادی این کشور خارج خواهد شد زیرا کسری آن را نه میتوان توسط چاپ اسکناس بدون پشتوانه جبران کرد و نه توسط مالیاتدهندگان پوشش داد.
کوبیکی گفت: بسیاری از مردم احساس میکنند که آلمان در مسیر تبدیل شدن به یک کشور ناکارآمد است.
نایب رئیس پارلمان آلمان تاکید کرد: باید در خصوص زیرساختها، نحوه حکمرانی، قیمت انرژی و ناتوانی ارتش آلمان در دفاع از کشور، اقدامات مقتضی انجام دهیم؛ در غیر این صورت ممکن است اوضاع رو به وخامت بگذارد.
کشورهای غربی و متحدان آنها پس از اعمال تحریمها علیه روسیه پس از آغاز جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند)، با قیمتهای بالای انرژی مواجه شدهاند. بحران اوکراین و تحریمها منجر به اختلال در زنجیره تامین و افزایش قیمت انرژی در سراسر جهان شده است.
آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا، به دلیل جنگ اوکراین و تحریمهای این اتحادیه علیه مسکو از جمله تحریم نفت و گاز روسیه، مانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی با بحران شدید انرژی مواجه است.
از زمان وقوع انفجار در خطوط لوله انتقال نورد استریم در ماه سپتامبر (شهریور/ مهر) واردات گاز آلمان از روسیه متوقف شده است. برلین در تلاش است که با خرید گاز از نروژ و افزایش واردات از طریق خطوط لوله از بلژیک و هلند، منابع تامین گاز طبیعی خود را تنوع بخشد.
روسیه تا ۱۰ ماه پیش و قبل از آغاز جنگ در اوکراین، نزدیک به ۵۵ درصد از گاز طبیعی مورد نیاز آلمان را تامین میکرد.
**هشدار درباره شیوع موج جدید کرونا در انگلیس
نشریه اکسپرس انگلیس به نقل از یک کارشناس ارشد حوزه بهداشت، از احتمال شیوع موج جدید سویه نوظهور کرونا خبر داد که از ماه اکتبر در این کشور شایع شده است.
استفان گریفین، کارشناس دانشکده پزشکی دانشگاه لیدز به اکسپرس گفت که این سویه درکنار ایمنی کاهش یافته کسانی که با فاصله طولانی واکسن زدهاند و شمار فزاینده افرادی که به این بیماری مبتلا شدهاند مایه نگرانی است.
به گفته وی از اکتبر گذشته تاکنون، از هر ۴۵ نفر یک نفر به این سویه مبتلا شدهاند.
طبق دستورالعملهای بهداشتی انگلیس، به کسانی که دچار کرونا میشوند توصیه میشود که در خانه مانده و از تماس با افراد خودداری کنند.
با این حال گریفین میگوید که شاید این روش برای جلوگیری از شیوع سویه جدید کافی نباشد. او به نشریه اکسپرس گفت که سویه جدید چالشی برای مقامات بهداشتی ایجاد خواهد کرد و باید اقدامات بیشتری برای دریافت واکسن یادآور انجام شود.
وی افزود: «من دلیلی نمیبینم که موج پیش رو افزایش نیابد. هیچ راه حلی هم نداریم که مردم به گونهای ایمن تعامل کنند. یک رویهای وجود دارد که افراد باید خودشان آزمایش کرونا انجام دهند و هیچ پیشرفت اجتماعی یا زیرساختی یا سرمایهگذاری در این زمینه جریان ندارد.»
او هشدار داد که سطح آنتی بادی عمومی احتمالاً به دلیل فاصله طولانی بین واکسیناسیون ها در حال کاهش است و مقابله با سویه جدید را دشوارتر می کند.
کارشناس بهداشتی دانشگاه لیدز توضیح داد: سویههای جدید کرونا به طور فزاینده ای غالب هستند و حتی آنتی بادی نوع BA.۴/۵ را دور میزنند. این درحالیست که به گفته وی «بسیاری از ما مدتی است که واکسن نزدهایم و به این ترتیب سطح آنتی بادی در خون به طور طبیعی کاهش یافته است.»
این تحول در حالی رخ میدهد که مراکز درمانی انگلیس به دلیل اعتصاب گسترده پرستاران و کارکنان آمبولانسها تحت فشار زیادی قرار دارند و بدیهی است که شیوع موج جدید کرونا، نظام بهداشت این کشور را فلج خواهد کرد. سندیکای پرستاران اعلام کرد که با توجه به شکست مذاکرات با دولت درباره افزایش حقوق کارکنان معترض، اعتصابها در سال آینده نیز پیگیری خواهد شد.
سایر مشاغل عمومی در انگلیس هم در پی دو رقمی شدن نرخ تورم و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی اعتصاب کرده و یا در روزهای آینده دست از کار خواهند کشید. دولت انگلیس که این روزها با رکود اقتصادی دست و پنجه نرم میکند، توان افزایش حقوق مشاغل عمومی را ندارد.
از زمان شیوع کرونا تاکنون ۲۱۳ هزار انگلیسی بر اثر ابتلا به این ویروس و سویههای متفاوت آن جان باختهاند.
**آزادسازی ۲ منطقه در جنوب سومالی از اشغال تروریستهای الشباب
رئیس جمهور سومالی شنبه شب از پایان عملیات آزادسازی ۲ منطقه در جنوب این کشور از اشغال تروریستهای «الشباب» خبر داد.
«حسن شیخ محمود» گفت: منطقه خودمختار هرشبیلی متشکل از دو منطقهی «هیران» و «شبیلی وسطی» به طور کامل از اشغال تروریستهای الشباب آزاد شده است.
رئیس جمهور سومالی افزود که نبرد ارتش و شبه نظامیان عشایر علیه الشباب در دو منطقه «گلمدغ» و جنوب غربی سومالی تا بسط حاکمیت دولت ادامه خواهد یافت.
پیش تر تلویزیون دولتی سومالی اعلام کرده بود که ۶۷ جنگجوی عضو گروه " الشباب" طی درگیری با نیروهای سومالیایی در منطقه شبیلی وسطی کشته شدهاند.
ارتش سومالی ۱۰ آذرماه سال جاری نیز حدود ۴۰ تن از اعضای گروهک تروریستی الشباب را کشته بودند.
پیش از این نیز (۲۰ آبان ماه) در عملیات نیروهای سومالی ۲۱ نفر از عناصر گروه تروریستی الشباب در ایالت «شابیلی سفلی» کشته شده بودند.
الشباب یک گروه مسلح وابسته به شبکه القاعده است و بسیاری از عملیات تروریستی را که منجر به جان باختن صدها نفر در آفریقا شده، پایهریزی کرده است.
این گروه بارها به نظامیان دولتی و نیروهای صلحبان اتحادیه آفریقا در موگادیشو پایتخت سومالی یورش برده و چند عملیات خونبار را هم در سایر نقاط آفریقا اجرا کرده است.
گروه الشباب قصد حمله به واحدهای اتیوپی در نیروهای مأموریت اتحادیه آفریقا در سومالی موسوم به «AMISOM» را داشته است و نیروهای هوایی اتیوپی علیه گروه الشباب در سومالی بارها دست به حمله زدهاند.
نیروهای اتحادیه آفریقا در سومالی تحت پشتیبانی سازمان ملل متحد است و نزدیک به ۲۰ هزار سرباز که اتباع اوگاندا، اتیوپی، بوروندی و کنیا هستند در آن فعالیت میکنند.
**هزینههای نجومی زندگی در نیجریه و افزایش روزافزون جمعیت فقرا
هزینه و مخارج زندگی در کشور نیجریه به شدت افزایش یافته است به طوری که دستکم ۱۳۳ میلیون نفر از مردم این کشور از فقر چندبعدی رنج میبرند.
بنابر اعلام اداره ملی آمار نیجریه، شهروندان این کشور حدود نیمی از درآمد خود را برای تهیه مایحتاج غذایی خانواده خود هزینه میکنند.
این در حالی است که قیمت انواع مواد غذایی و خوراکی در نیجریه سرسام آور شده است.
امسال و در آستانه تعطیلات سال جدید میلادی، بسیاری از مردم نیجریه حتی قادر به سفر برای دید و بازدید با اقوام و آشنایان خود نیستند.
این وضعیت برای افرادی که اجاره نشین هستند، بسیار وخیم تر است زیرا اجاره بها در شهرهای مختلف نیجریه در سالهای اخیر به طور فزایندهای بالا رفته است.
نیمی از جمعیت ۲۰۰ میلیون نفری نیجریه با درآمد روزانه کمتر از ۲ دلار معیشت میگذرانند.
امسال، باران های موسمی و جاری شدن سیل نزدیک به نیمی از یک میلیون هکتار زمین کشاورزی را در نقاط مختلف نیجریه نابود کرده است. این موضوع یکی از مهمترین علل گران شدن ۲۳ درصدی قیمت برنج در مقایسه با سال گذشته است.
هم اکنون هر کیسه ۱۰ کیلویی برنج در نیجریه ۵۵ هزار نایرا (واحد پول نیجریه) قیمت دارد که تقریبا دو برابر حداقل دستمزدها در این کشور است.
**مذاکرات ترکیه با روسیه برای استفاده از حریم هوایی شمال سوریه
وزیر دفاع ترکیه شنبه شب از مذاکرات این کشور با روسیه برای استفاده از حریم هوایی شمال سوریه برای انجام عملیات احتمالی علیه شبه نظامیان کُرد سوریه خبر داد.
«خلوصی آکار» گفت: آنکارا در حال انجام گفت وگوهایی با مسکو درباره عملیات زمینی احتمالی خود علیه گروههای تروریستی در شمال سوریه است.
وزیر دفاع ترکیه افزود: ما با روسیه در مورد همه مسائل از جمله باز کردن حریم هوایی مذاکره و گفت وگو میکنیم.
وی درباره حملات کشورش به شمال سوریه گفته بود که ترکیه با این عملیات از ایجاد گذرگاه تروریستی در مرزهای جنوبی خود جلوگیری کرد.
آکار افزود: هیچ طرفی نباید انتظار داشته باشد که ترکیه با عناصر تروریستی مستقر در امتداد مرزهایش به رهبری کشورهایی که درصدد بی ثبات کردن منطقه و به هرج و مرج کشاندن آن هستند، مدارا کند. وزیر دفاع ترکیه در عین حال نامی از این کشورها نبرد.
ارتش ترکیه از ۲۰ نوامبر (۲۹ آبان) حملات هوایی و توپخانهای خود را به مناطق شمال سوریه و عراق شدت بخشیده است. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفته است که این کشور اجرای عملیات زمینی به خاک سوریه را نیز در حال بررسی دارد.
**زلنسکی: منتظر معجزه نخواهیم بود
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت: ما (در جنگ) منتظر معجزه نخواهیم بود بلکه خودمان معجزه میسازیم.
زلنسکی شنبه شب در پیامی عید کریسمس را به مسیحیان تبریک گفت و افزود، (در جنگ) تسلیم نخواهیم شد.
رئیس جمهور اوکراین با تاکید بر تعهدش برای آزاد کردن اسرای جنگی اوکراین (از دست روسیه) گفت: بسیاری از اوکراینیها کریسمس را در خارج از کشور یا در اسارت جشن میگیرند.
پیش از این اوکراین نیز همانند روسیه عید کریسمس را در ۷ ژانویه (۱۷ دی) جشن میگرفت در حالی که بیشتر کلیساهای ارتدکس و کاتولیکهای رومی کریسمس را در ۲۵ دسامبر (۴دی) جشن میگیرند.
امسال کلیسای ارتدوکس اوکراین به مسیحیان اوکراین اجازه داده است تا کریسمس را در ۲۵ دسامبر (۴دی) جشن بگیرند تا بخشی از تلاش این کشور برای فاصله گرفتن از روسیه در بحبوحه جنگ میان دو کشور باشد.
زلنسکی در سفر اخیر خود به آمریکا بسته کمک نظامی ۱.۸ میلیارد دلاری دیگری دریافت کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه گفت، زمانی که روسیه در «عملیات نظامی ویژه» به اهداف خود دست یابد، جنگ در میز مذاکره پایان خواهد یافت.
او گفت که هیچ طرح صلح اوکراینی بدون در نظر گرفتن «واقعیتهای امروزی که نمیتوان آنها را نادیده گرفت» موفق نخواهد بود. اشاره وی به درخواست مسکو برای به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر شبه جزیره کریمه که در سال ۲۰۱۴ آن را ضمیمه کرد و سایر دستاوردهای ارضی اش است.
**اتحادیه اروپا ممنوعیت فعالیت زنان در سازمانهای غیردولتی افغانستان را محکوم کرد
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: اتحادیه اروپا تصمیم اخیر طالبان برای ممنوعیت کار زنان در سازمانهای غیردولتی ملی و بینالمللی را به شدت محکوم میکند.
در ادامه سیاستهای سختگیرانه اخیر دولت طالبان علیه زنان، این گروه روز شنبه اعلام کردند که زنانی که در تمام سازمانهای غیردولتی داخلی و خارجی (NGO) کار میکنند، از ادامه فعالیت منع شدهاند.
اعلامیه طالبان تنها چند روز پس از ممنوعیت ورود زنان به دانشگاهها و در ادامه حکم ممنوعیت رفتن دختران جوان به مکتبهای متوسطه در سال گذشته منتشر شد. سیاستهای دولت حاکم افغانستان علیه زنان باعث انتقادهای بسیاری در داخل و خارج از این کشور شده است.
بر اساس نامه وزارت اقتصاد طالبان که توسط سخنگوی عبدالرحمن حبیب وزیر اقتصاد تائید شده است، تصمیم طالبان برای ممنوعیت کار زنان در سازمانهای غیردولتی به دلیل عدم پایبندی برخی از کارمندان زن به تفسیر طالبان از قانون پوشش اسلامی برای زنان صورت گرفته است. طالبان از زمان در اختیار گرفتن قدرت در مرداد ۱۴۰۰ تفسیر خود از قوانین اسلامی را اجرا میکنند.
اتحادیه اروپا شنبه شب تصمیم طالبان برای ممنوعیت کار زنان در سازمانهای غیردولتی را محکوم کرد و گفت که تاثیر این تصمیم طالبان را بر فعالیتهای اتحادیه اروپا در افغانستان ارزیابی خواهد کرد.
ممنوعیت طالبان بر بیش از ۱۸۰ سازمان غیردولتی محلی و بین المللی اعمال خواهد شد که سازمان ملل از برخی از آنها برای ارائه خدمات بشردوستانه بهره میبرد.
سازمان ملل نیز شنبه شب در واکنش به این دستور طالبان در بیانیهای اعلام کرد که از ممنوعیت حضور و ادامه فعالیت کارمندان زن سازمانهای غیردولتی «عمیقاً نگران» است.
این بیانیه افزود، چنین دستوری بنیادیترین حقوق زنان را نقض میکند و همچنین نقض آشکار اصول بشردوستانه است.
سازمان ملل با بیان اینکه به دنبال دیدار با رهبری طالبان برای کسب شفافیت در مورد دستور گزارش شده خواهد بود، تاکید کرد زنان باید قادر به ایفای نقشی حیاتی در تمام جنبههای زندگی از جمله امور انسان دوستانه باشند.
**نخستوزیر پیشین ایتالیا: پایان جنگ با پوتین است
ماریو دراگی نخستوزیر پیشین ایتالیا گفت، فقط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه میتواند به درگیری در اوکراین پایان دهد.
نخست وزیر پیشین ایتالیا تصریح کرد: با وجود تغییرات مثبت در کانالهای ارتباطی بر سر بحران اوکراین، چشمانداز صلح دشوار است و تنها پوتین میتواند به درگیریها پایان دهد.
دراگی شنبه شب در مصاحبه با خبرنگاران ایتالیایی افزود: دولت من همیشه به دنبال صلح بوده و تلاش کرده است که میانجیگری احتمالی را تسهیل کند. به عنوان مثال، آنچه در مورد غلات مسدود شده در بنادر دریای سیاه انجام شد، در همین راستا بود. با این حال، فقط پوتین میتواند به این جنگ پایان دهد.
نخست وزیر پیشن ایتالیا تاکید کرد: رم همیشه در کنار متحدانش در گروه هفت، اتحادیه اروپا و ناتو، از اوکراین حمایت همهجانبه کرده است.
وی افزود: سیاست ایتالیا در مورد حمایت از کییف و تحریمها علیه روسیه برغم روابط نزدیک رم و مسکو در گذشته انجام شده است.
از زمانی که روسیه در ۲۴ فوریه (۵ اسفند) عملیات نظامی خود را در اوکراین آغاز کرد، کشورهای غربی بستههای تحریمی را علیه مسکو تصویب کردند و در مقابل، کمکهای بشردوستانه، نظامی و مالی در اختیار کییف قرار دادند.
روسیه جریان تسلیحات کشورهای غربی به اوکراین را محکوم کرده و گفته است که این اقدام به آتش جنگ دامن میزند. مسکو بارها اعلام کرده است که برای مذاکره آماده است اما کییف قانونی را تصویب کرده که این قانون هرگونه مذاکره را ممنوع میکند.
**رژیم صهیونیستی ۱۰۷ فلسطینی را در سال جاری در نوار غزه بازداشت کرد
مرکز پژوهشهای اسرای فلسطین در گزارشی اعلام کرد، صهیونیستها در سال ۲۰۲۲ میلادی ۱۰۷ فلسطینی را در غزه به بهانههای مختلف بازداشت کردند.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای اسرای فلسطین، نظامیان صهیونیست با هدف فشار بر مردم غزه، ۶۳ صیاد را در سال جاری میلادی بازداشت کردند.
این گزارش میافزاید، نظامیان صهیونیست همچنین ۴۴ فلسطینی را به دلیل عبور از مرزهای شرقی این باریکه با فلسطین اشغالی بازداشت و بسیاری از آنها را پس مدتی آزاد کردند.
در این گزارش آمده است که بر اساس آمار، میزان بازداشتیهای ساکنان غزه نسبت به مدت مشابه سال قبل (۲۰۲۱) که ۷۵ مورد بوده، افزایش داشته است.
پیش تر نیز وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده بود که از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۲۲ فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه به شهادت رسیدند.
براساس آمار وزارت بهداشت فلسطین، از ۲۲۲ شهید فلسطینی در سال جاری ۵۳ نفر در نوار غزه به شهادت رسیدهاند.
در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن عملیات ضد صهیونیستی در طول ماههای اخیر به شدت افزایش یافته است؛ به گونهای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیاتها اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار میدهند.
**حملات ائتلاف سعودی به الحدیده یمن
منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند، ائتلاف سعودی طی ۲۴ ساعت گذشته استان الحدیده یمن را هدف حملات هوایی، موشکی و توپخانه قرار داده است.
اتاق عملیات ارتش و کمیتههای مردمی یمن در استان الحدیده اعلام کرد، پهپادهای شناسایی و جاسوسی ائتلاف سعودی وارد آسمان منطقه الجبلیه و حیس شدند و به گشت زنی پرداختند.
بر اساس این گزارش، حملات راکتی ائتلاف سعودی نیز در مناطق مختلفی از استان الحدیده ادامه داشته است و واحد توپخانه ائتلاف سعودی نیز مناطقی را در الجبلیه و حیس هدف قرار دادند.
در همین رابطه و در پی حملات توپخانه ائتلاف سعودی به استان صعده واقع در شمال این کشور، ۲ غیرنظامی کشته و ۷ نفر دیگر زخمی شدند.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت.
پیش تر سرلشکر جلال الرویشان معاون دفاعی و امنیتی نخست وزیر یمن گفته بود که وضعیت نه صلح و نه جنگ یک تهدید است و تکیه ما بر اتحاد ملت و مسئولان است.
همچنین «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
**خلیفه حفتر خواهان نقشه راه و برگزاری انتخابات در لیبی شد
خلیفه حفتر فرمانده کل نیروهای شرق لیبی خواهان نقشه راه و برگزاری انتخابات برای برون رفت این کشور از شرایط کنونی شد و از سازمان ملل خواست تا به مسوولیت های خود در قبال کشور عمل کند.
حفتر در سخنانی در بنغازی در شرق لیبی به مناسبت هفتاد و یکمین سالگرد استقلال این کشور افزود: به یاد داریم که ما اولین کسی بودیم که خواستار برگزاری انتخابات آزاد، عادلانه و شفاف شد و هیات سازمان ملل باید مسئولیت خود را برای حل بحران لیبی به عهده بگیرد".
وی همه شهرها و مناطق غرب لیبی را به گفتوگوی لیبیایی- لیبیایی و اتحاد مجدد لیبیاییها دعوت کرد و گفت که ملت لیبی مسوولیت کامل بحران امروز را متوجه کسانی می داند که لیبیایی ها را چند دسته کردند و به صورت غیرقانونی، کنترل برخی مناطق را بدست گرفتند.
حفتر همچنین بر یکپارچگی لیبی و حفاظت از حاکمیت ملی آن تاکید کرد و افزود: یکپارچگی لیبی خط قرمز است و اجازه تجاوز به آن را نمی دهیم، لیبی همچنان یکپارچه و تجزیه ناپذیر است.
وی در این سخنان همچنین از «آخرین فرصت» برای ترسیم نقشه راه و برگزاری انتخابات در لیبی سخن گفت و خواستار توزیع عادلانه و بدور تبعیض درآمدهای نفتی کشورش شد.
با گذشت نزدیک به ۱۲ سال از انقلاب لیبی و سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور این کشور، لیبی هنوز روی آرامش را ندیده است و همچنان با چالش های فراوانی روبه رو است.
پس از سقوط معمر قذافی، لیبی با جنگ داخلی روبرو شد و این کشور با توطئه خارجی عملا به دو قسمت تقسیم شد؛ «دولت وفاق ملی لیبی» مورد حمایت کشورهایی چون قطر، ترکیه، برخی کشورهای اروپایی و سازمان ملل قرار گرفت و کشورهایی مانند مصر، روسیه، عربستان و امارات نیز از ارتش خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته مستقر در «بنغازی» و «طبرق» حمایت کردند.
**نارضایتی چین از افزایش کمک نظامی آمریکا به تایوان
وزارت امور خارجه چین روز نارضایتی شدید و مخالفت قاطع خود را نسبت به قانون مجوز دفاع ملی ایالات متحده اعلام کرد که به تازگی از سوی جو بایدن رئیس جمهوری این کشور به امضا رسیده است.
چین که تایوان را بخشی از خاک خود میداند، به بودجه نظامی سال آینده آمریکا که در آن کمکهای نظامی به تایوان افزایش یافته، واکنش شدیدی نشان داد و «مخالفت قاطعانه» خود را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، وزارت خارجه چین بر این باور است که بودجه نظامی ۸۵۸ میلیارد دلاری آمریکا که تا سقف ۱۰ میلیون دلار برای کمک امنیتی و تسریع روند خرید سلاح برای تایوان در نظر گرفته است می تواند موجبات بروز آسیبهای جدی به صلح و ثبات تنگه تایوان را فراهم آورد.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه در تازه ترین گفتوگوی تلفنی با آنتونی بلینکن همتای آمریکایی خود تاکید کرد که واشنگتن باید دست از قلدری بردارد و مانع توسعه چین نشود.
وانگ افزود: واشنگتن باید به نگرانیهای مشروع پکن توجه داشته باشد، از فشار برای جلوگیری از توسعه چین دست بردارد و مدام خطوط قرمز چین را به چالش نکشد.
اظهارات وانگ به دیدار «شی جینپینگ» رئیس جمهوری چین با «جو بایدن» همتای آمریکایی اشاره دارد که دو طرف در حاشیه نشست "جی ۲۰" در بالی بر سر موضوعات کلیدی از جمله تایوان بحث و گفتوگو کردند. این نخستین گفتوگوی رهبران دو کشور از سال ۲۰۱۷ به این سو بود.
چین تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند و معتقد است که واشنگتن در حال نابودی منافع پکن است و و به آمریکا هشدار داده که باید از اقدامی که می تواند به چین برای واکنش قدرتمندانه چراغ سبز دهد، پرهیز نماید.
از سوی دیگر، بایدن به آنچه که اقدامات خصمانه و تهاجمی فزاینده چین در قبال تایوان می داند، اعتراض دارد؛ اقداماتی که به گفته رئیس جمهوری آمریکا صلح و ثبات را در سراسر تنگه تایوان تضعیف کرده و آرامش جهانی را به خطر میاندازد.
اما رئیس جمهوری چین تایوان را نخستین خط قرمز خود دانسته و تاکید دارد که آمریکا نباید از آن عبور کند.
به استناد گزارش های خبری، تایوان از سال ۱۹۴۹ توسط دولت محلی اداره می شود و از آن زمان تاکنون تایوان پرچم و نمادهای جمهوری خلق چین را برای خود حفظ کرده اما نمی خواهد تحت حاکمیت چین باشد و معتقد است جمعیت ۲۳ میلیون نفری این جزیره خود باید برای سرنوشت شان تصمیم بگیرند. این در حالیست که دولت چین همواره معتقد است که این جزیره بخشی جدایی ناپذیر از سرزمین مادری چین است و نمی تواند مستقل شود و هرگز استفاده از زور برای کنترل تایوان را رد نکرده است.
واشنگتن همواره یکی از اصلی ترین و مهم ترین حامی بین المللی و تامین کننده سلاح برای تایوان به شمار می آید. در حال حاضر آمریکا به رغم نداشتن روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان همواره به فروش سلاح به تایوان ادامه می دهد و این مساله سبب شده است فروش سلاح به تایپه تبدیل به تنشی جدی در روابط بین واشنگتن و پکن تبدیل شود.
**اعلام وضعیت اضطراری برق در تگزاس/ شمار تلفات طوفان آمریکا به ۲۷ نفر رسید
طوفان شدید زمستانی آمریکا که به قطع گسترده برق و مرگ دستکم ۲۷ نفر در این کشور منجر شده، بنابر اعلام وزارت انرژی آمریکا شبکه برق تگزاس را وارد وضعیت اضطراری کرده است.
با وجود کمبود شدید برق و افزایش بیسابقه تقاضا، وزارت انرژی آمریکا به اپراتور شبکه برق تگزاس، مجوز داد تا به منظور افزایش تولید از چارچوب محدودیتهای آلایندگی هوا خارج شود.
کاتلین هوگان معاون بخش زیرساختهای وزیر انرژی آمریکا اظهار داشت:به دلیل کمبود برق و امکانات تولید آن و برخی دلایل دیگر در تگزاس شرایط اضطراری اعلام شد.
همچنین، بنابر گزارش بخش خبری شبکه تلویزیونی «ان بی سی»، شمار تلفات حوادث مرتبط با طوفان و سرمای کشنده چند روز اخیر در سراسر آمریکا، تاکنون به ۲۷ نفر رسیده است.
بر اساس گزارش روزنامه تگزاس تریبون نیز، تقاضای برق در تگزاس صبح جمعه به بالای ۷۴ هزار مگاوات رسید و رکورد جدیدی در زمستان به ثبت رساند.
در سواحل شرقی آمریکا نیز، بزرگترین اپراتور شبکه برق به منظور جلوگیری از خاموشی، به صرفجویی ۶۵ میلیون آمریکایی ساکن این مناطق وابسته است.
به گفته یکی از مسئولان شبکه تامین برق آمریکا، خاموشیهای چرخشی، میتواند بسیار خطرناک باشد؛ بنابراین از مردم خواسته شده که برای کمک به حفظ پایداری شبکه در مصرف صرفهجویی کنند.
در همین رابطه، مقامات آمریکا از مردم خواستهاند در خانه بمانند و در مصرف انرژی صرفه جویی کنند و در بسیاری از ساختمان ها، مسئولان مجتمع های مسکونی، دمای وسایل گرمایشی را کاهش دادهاند تا از قطعی گستردهتر برق در آمریکا جلوگیری شود.
طوفان شدید زمستانی که در دو روز گذشته در آمریکا منجر به تصادفات شدید جادهای، قطع گسترده برق، یخبندان، لغو و یا تاخیر هزاران پرواز شده، در آستانه سال نو میلادی یکی از سردترین کریسمسها در چند دهه گذشته را برای آمریکاییها رقم زده است.
**عملی شدن توافق نشست چهارجانبه ایران؛ خواست وزارت امور مهاجرین افغانستان
مسئول وزارت امور مهاجرین افغانستان در دیدار با رئیس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین، خواستار عملی شدن توافقات نشست چهارجانبه ایران شد.
دفتر مطبوعاتی وزارت امور مهاجرین امروز با انتشار این خبر گفت مولوی عبدالرحمن راشد مسئول وزارت امور مهاجرین با لئونارد زولو رئیس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین دیدار کرد.
در این دیدار، در مورد برنامه ها و فعالیت های مشترک دو اداره، سفر به ایران و نتایج نشست چهارجانبه برگزار شده در آن کشور بحث شد.
مولوی راشد، خواستار عملی شدن توافقاتی شد که اخیرا در نشست چهارجانبه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد واقع در تهران، در خصوص وضعیت مهاجران افغان در ایران صورت گرفته است.
لئونارد زولو نیز افزود: «برای تطبیق بهتر برنامه ها و تعهدات باید راه حل دائمی و اتحاد مجدد در سطح ملی وجود داشته باشد. »
وی پیشنهاد کرد که به منظور هماهنگی برنامه ها و راه حل های دائمی مشکلات مهاجران، نشستی تحت ریاست وزارت امور مهاجرین و با شرکت نهادهای ملی برگزار شود.
زولو در این دیدار گفت که قرار است نشست همکاری میان افغانستان، ایران، پاکستان، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و کشورهای حامی در آینده در قطر برگزار شود.
پیش تر مسئولان وزارت مهاجرت افغانستان اعلام کرده بودند قرار است مشکلات مهاجران افغانستان در ایران و جستجوی راه حل در این نشست بررسی شوند.
عبدالرحمان راشد، مدیر داخلی وزارت مهاجران گفت: «به همراه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان توافقنامه ای امضا میکنیم که به چه شکل مشکلات حل شود تا مهاجران داوطلبانه به کشور بازگردند.»
شماری از مهاجران و پناهجویان افغانستان که در کشورهای مختلف بسر میبرند، میگویند که با مشکلات و چالشهای زیادی روبهرو هستند.
برپایه اطلاعات وزارت مهاجران افغانستان بیش از شش میلیون مهاجر افغانستان در حال حاضر در ایران و پاکستان بسر میبرند.
موضوع افغانستان از موضوعات بسیار مهم مورد توجه جمهوری اسلامی ایران است
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در پاسخ به سوالی نشست چهارجانبه ایران، پاکستان، افغانستان و کمیساریای عالی پناهندگان در تهران گفت: موضوع افغانستان از موضوعات بسیار مهم مورد توجه جمهوری اسلامی ایران است. ایران در چارچوب مسائل دوجانبه در مورد کمک به توسعه ثبات و امنیت در افغانستان و ایجاد شرایط بهتر به ویژه برای شهروندان این کشور تلاشهای حداکثری را در سالیان گذشته داشته است. در خصوص نشست چهارجانبه نیز بر مبنای نگاه ایران در مسیر کمک به صلح و ثبات در کشور و ایجاد شرایط بهتر برای مردم این کشور، موضوع آوارگان و پناهجویان افغانستان موضوع بسیار مهم است و باید حداکثر ظرفیتهای بینالمللی استفاده شود.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران پذیرای میلیونها نفر از شهروندان افغانستان است و با نگاه به همسایگی و ناظر بر نگاه انسانی از تقدیم حداکثر خدمات به اینها دریغ نکرده و همواره خدمات آموزشی، بهداشتی، معیشتی و ... ارائه میدهد.
**امارات ۲۵۰۰ دستگاه مولدبرق به اوکراین ارسال کرد
دولت امارات از ارسال دو هزار و ۵۰۰ دستگاه مولد برق خانگی به اوکراین به دلیل اوضاع بحرانی این کشور و قطع برق خبر داد.
خبرگزاری رسمی امارات (وام) با اعلام این خبر افزود که میزان انرژی این مولدهای برق خانگی بین ۳.۵ تا ۸ مگا وات است.
«ریم بنت ابراهیم الهاشمی» وزیر کشور امارات در امور همکاری های بین المللی ارسال این مولدهای برق را در راستای "باور ابوظبی به اهمیت همبستگی های بشردوستانه بویژه در زمان جنگ و کاهش مشکلات در بحران اوکراین" توصیف کرد.
وی در خصوص زمان رسیدن این مولدها گفت که ١۲۰۰ مولد امروز به «ورشو» پایتخت لهستان خواهد رسید و باقی مانده آن ها در ژانویه ارسال خواهد شد.
بر اساس این گزارش، امارات پیش از این نیز به میزان ۱۰۰میلیون دلار به اوکراین کمک کرده بود.
امارات همچنین ۸ فروند هواپیما حامل کمک های غذایی و پزشکی به پناهندگان اوکراینی در لهستان، مولداوی و بلغارستان ارسال کرده بود.
هفته گذشته، «دنیس شمیگال» نخست وزیر اوکراین با اعلام اینکه نیروگاههای برقآبی و حرارتی اوکراین دچار آسیب شده و حدود ۴۰ درصد از تاسیسات شبکه ولتاژ بالای این کشور نیز خسارت دیدهاند، نسبت به اعمال محدودیتهای قابل توجه برای مصرف برق در زمستان هشدار داد.
به گفته وی، اعمال محدودیتها برای مصرف برق در این زمستان اجتناب ناپذیر است و دولت به وزارت انرژی دستورالعملهایی برای اولویتبندی در بازسازی بخش خدماتی ارائه کرده که براساس آن تاسیسات زیرساختی حیاتی و بیمارستانها در اولویت قرار میگیرند.
در حال حاضر اوکراین اگرچه مصرف برق آن بین ۲۵ تا ۳۰ درصد نسبت به دوره قبل از جنگ کاهش یافته است اما همچنان با کمبود جدی ظرفیت تولید برق مواجه است.
**کابوس بیپایان ترامپ برای جمهوریخواهان
تقلای دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا برای راهیابی دوباره به کاخ سفید در بحبوحه سیل اتهامات و عملکرد ضعیفی که به شکست حزب متبوعش در انتخابات میان دورهای کنگره منجر شد، به کابوسی تمام نشدنی برای حزب جمهوریخواه تبدیل شده است.
تارنمای هیل نوشت: جمهوریخواهان برای به پیش بردن روابط دشوار با دونالد ترامپ دست و پنجه نرم میکنند؛ کسی که از موضعی ضعیف از انتخابات میاندوره ای کنگره بیرون آمد اما همچنان عمیقا در بین برخی اعضای محافظه کار حزب جمهوریخواه نفوذ دارد.
بعد از انتخابات میاندوره ای کنگره، بسیاری از جمهوریخواهان نتایج این انتخابات را «نه» به ترامپ و نمایندگان منتخب او ارزیابی کردند. برخی از مقامات حزبی نیز به این موضوع می اندیشیدند که چطور می توانند از رئیس جمهوری سابق که عملکردش نتایج ضعیفی را برای این حزب در سه دوره انتخاباتی متوالی به همراه داشته، عبور کنند.
روز دوشنبه پس از آن که کمیته کنگره و مسئول بررسی حمله ۶ ژانویه (۱۶ دی) به ساختمان کنگره آمریکا، به ارجاع ترامپ به وزارت دادگستری به اتهام تحریک شورش در کنار سایر جنایات احتمالی رأی داد، اوضاع برای رئیس جمهور سابق سخت تر شد.
با این حال، اوضاع آنچنان که به نظر می رسد آسان نخواهد بود. رئیسجمهور سابق نه تنها همچنان مورد حمایت یک جناح وفادار از رایدهندگان محافظهکار قرار دارد، بلکه بار دیگر قصد دارد برای انتخابات کاخ سفید نامزد شود و این امر دستکم در حال حاضر جایگاهی را برای او در کانون توجهات ملی تضمین میکند.
یک استرتژیست و مقام سابق حزب جمهوریخواه توضیح داد که اکنون سه طیف وجود دارند: افراد حامی ترامپ، مخالفان ترامپ و کسانی که فقط می خواهند حزب به جلو برود. مساله دشوار این است که همه این طیف بندی ها در یک حزب قرار دارند و ممکن است حتی کسانی که می خواهند حزب جلو برود کمی احترام برای ترامپ قائل باشند.
با این حال، این مساله ترامپ را مصون نمی کند. از زمان انتخابات میان دورهای نوامبر گذشته، گروهی از جمهوریخواهان سرشناس، رئیسجمهور سابق آمریکا را به دلیل منزوی کردن رأیدهندگان میانه رو و مستقل، بالا بردن نامزدهای آزموده نشده در انتخابات مقدماتی جمهوریخواه و قرار دادن جمهوریخواهان در حالت تدافعی در سالی که باید مورد حمایت سیاسی قرار می گرفتند، سرزنش کرده اند.
در عین حال، علی رغم تلاش های ترامپ برای حفظ سلطه خود بر حزب جمهوریخواه، سیگنال هایی وجود دارد که نشان میدهد دیگر رقبای احتمالی جمهوریخواه ریاستجمهوری - به ویژه ران دیسانتیس، فرماندار فلوریدا - در میان رایدهندگان حزب مورد توجه قرار گرفتهاند.
تارنمای هیل در تحلیل خود عنوان کرده که حتی اگر ترامپ نتواند به آرزوی خود برای ورود به کاخ سفید دست یابد، به احتمال زیاد او به طور کامل از صحنه سیاسی آمریکا محو نخواهد شد.
به نوشته این رسانه، دموکراتها توانستند بهطور مؤثری از برند سیاسی جنجالی ترامپ در انتخابات میاندورهای کنگره ۲۰۲۲ به نفع خود استفاده کنند، هر چند که ترامپ شخصا در این رایگیری حضور نداشت.
این در حالیست که جمهوریخواهان نگران هستند شکست مفتضحانه ای که با ترامپ تجربه می کنند، واکنش شدیدی را به دنبال داشته باشد. این واکنش ها نه تنها از سوی وفادارترین حامیان ترامپ خواهد بود بلکه از طرف خود رئیس جمهوری سابق نیز بروز خواهد کرد؛ چرا که ترامپ تمایل دارد به هر کسی که دشمن یا رقیب خود تصور می کند -حتی در بین هم حزبی هایش- حمله کند.
اقدامات مختلف جنجال برانگیز و مشکلات حقوقی ترامپ نیز میتواند کار را برای جمهوریخواهانی که قصد نادیده گرفتن او را دارند، دشوارتر کند.
ترامپ با تحقیقات ویژه ای درباره این که آیا به طور غیرقانونی اسناد حساس دولتی را پس از خروج از کاخ سفید نزد خود نگه داشته است یا خیر، و همچنین تحقیقات دیگری درباره تلاش احتمالی او و متحدانش برای لغو نتایج انتخابات ۲۰۲۰ مواجه است.
با این حال ترامپ به افرادی که قصد عبور از او را دارند هشدار داده است و در بیانیه ای که در شبکه اجتماعی «تروث/Truth» منتشر کرد نوشت: این افراد متوجه نمی شوند که وقتی دنبال من می آیند عده ای که عاشق من هستند دور من جمع می شوند.
وی مدعی شد چنین اتفاقاتی او را قوی تر می کند.
**پاکستان با همکاری چین، زیردریایی نظامی تولید می کند
نیروی دریایی پاکستان بر اساس قرارداد دفاعی که میان این کشور و چین به امضا رسیده، در مراسمی در کراچی ساخت نخستین زیردریایی کلاس هنگور را آغاز کرد.
برپایه قرارداد دفاعی که میان چین و پاکستان با هدف انتقال تکنولوژی به امضا رسیده است، دو طرف در خصوص ساخت هشت زیردریایی کلاس هنگور به توافق رسیده اند.
محمد امجد خان نیازی فرمانده نیروی دریایی پاکستان در مراسم آغاز بکار ساخت نخستین زیردریایی کلاس هنگور در کراچی اعلام کرد، نیروی دریایی این کشور از وضعیت جغرافیایی استراتژیک در حال تحول در منطقه مطلع است و به توسعه پتانسیل های دریایی ادامه خواهد داد.
امجد خان نیازی خاطرنشان کرد، نیروی دریایی پاکستان زیرساخت های کشتی سازی را بهبود می بخشد و سکوها را به سلاح ها و حسگرهای پیشرفته برای مقابله با تهدیدات سنتی و همچنین نامتقارن مجهز خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد این زیردریایی ها نقش اصلی را در تامین نیازهای عملیاتی نیروی دریایی پاکستان ایفا خواهند کرد.
زیردریایی کلاس هنگور قادر به انجام ماموریت های مختلف بر اساس دستور العمل های عملیاتی است. این زیردریایی بسیار پیشرفته و غیرقابل رهگیری، مجهزترین سلاح ها و حسگرها را داراست.
**پرونده «ابوعاقله» به واحد جمع آوری اطلاعات دادگاه کیفری ارجاع شد
دادگاه کیفری بین المللی پرونده شکایت علیه رژیم صهیونیستی به خاطر به شهادت رساندن «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره را به واحد جمع آوری اطلاعات و شواهد خود ارجاع داد.
اتحادیه صنفی خبرنگاران فلسطینی در بیانیهای اعلام کرد که واحد جمع آوری اطلاعات و شواهد دادگاه کیفری بین المللی به شکایت این اتحادیه و اتحادیه بین المللی خبرنگاران و خانواده ابوعاقله و مرکز بین المللی عدالت برای فلسطینیها پاسخ داده و نوشته که اطلاعات اولیه را به مجموعه اطلاعات خود اضافه و برای بررسی بیشتر برای ماموران مربوطه ارسال خواهد کرد.
واحد جمع آوری اطلاعات و شواهد دادگاه کیفری بین المللی اشاره کرد که این پاسخ به این معنا نیست که دادستانی درباره اصل نامه شما تصمیم گرفته است.
اتحادیه صنفی روزنامه نگاران فلسطین این اقدام را گامی صحیح اما ناکافی دانست و اضافه کرد که شایسته است در اسرع وقت، روند تحقیقات برای محاکمه قاتلان و تحقق عدالت برای همکار ما «ابوعاقله» انجام شود.
شبکه الجزیره قطر پیشتر اعلام کرد که شکایتی را به دادگاه کیفری بینالمللی تنظیم کرده و نظامیان رژیم اسرائیل را به قتل ابوعاقله متهم کرده که ماه مه گذشته در اردوگاه جنین در شمال کرانه باختری به شهادت رسید.
دفتر تحقیقات فدرال آمریکا (اف بیآی) در ماه گذشته از آغاز تحقیقات درباره شرایط کشته شدن ابوعاقله روزنامه نگار فلسطینی - آمریکایی در حین پوشش خبر حمله ارتش رژیم اسرائیل به اردوگاه جنین در شمال کرانه باختری خبر داد.
واشنگتن جولای گذشته پیشنهاد کرد که ارتش رژیم صهیونیستی ممکن است مسئول قتل ابوعاقله باشد، در حالی که طرف فلسطینی پایان ماه مه اعلام کرد که تحقیقاتش نشان میدهد که وی توسط یک نظامی اسراییلی مورد اصابت گلوله قرار گرفته است.
شهادت ابوعاقله نخستین مورد در پرونده سیاه رژیم صهیونیستی در قتل و کشتار خبرنگاران و روزنامهنگاران نیست زیرا براساس گزارش رسانههای فلسطینی، این رژیم از سال ۲۰۰۰ و آغاز انتفاضه دوم مردم فلسطین تاکنون ۴۵ روزنامهنگار را به قتل رسانده است.
**ارمنستان: جمهوری آذربایجان تمایلی به برقراری صلح ندارد
ارمنستان، جمهوری آذربایجان را متهم کرد که تمایلی به برقراری صلح و ثبات نداشته و به دنبال پاکسازی قومیتی در منطقه قرهباغ است.
وزارت امور خارجه ارمنستان در بیانیه ای سخنان رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در دیدار با نمایندگان بخش غربی این کشور را نشاندهنده عدم علاقه باکو در برقراری صلح و ثبات در منطقه قفقاز جنوبی، لغو فرآیند صلح و پاکسازی قومیتی منطقه ناگورنو – قره باغ دانست.
در این بیانیه آمده است: الهام علی اف نه تنها به اشغال نظامی اراضی جمهوری ارمنستان اذعان کرده بلکه خواسته های ارضی جدیدی مطرح نموده و با بیاعتنایی به قوانین بین المللی و شرکای جهانی، جمهوری ارمنستان را به اعمال زور تهدید می کند.
وزارت امور خارجه ارمنستان از کشورهای دخیل در مذاکرات صلح خواست تا در گفتار و عمل باکو را وادار سازند تا جنگ طلبی را کنار گذاشته، به تعهدات خود عمل کرده و نیروهایش را از خاک ارمنستان خارج و از گذرگاه لاچین رفع انسداد کند.
از سوی دیگر وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان امروز در واکنش به شکایت ایروان از باکو در دادگاه حقوق بشر اروپا مدعی شد که تمامی وسایل نقلیه بدون مانع در جاده لاچین در حال تردد هستند.
در این بیانیه ایروان متهم شده که مشغول بهره برداری غیرقانونی از منابع معدنی قره باغ بوده و با استفاده از جاده لاچین آنها را به ارمنستان منتقل می کند.
به گفته وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، ارمنستان در سال ۲۰۲۱ از طریق جاده لاچین مین به قره باغ انتقال داد که برخی از آنها در تخریب خانه شهروندان غیرنظامی به کار گرفته شد.
در پایان این بیانیه عنوان شد: باکو کماکان به تعهدات خود پایبند بوده و از ارمنستان می خواهد تا تحریکات خود علیه دولت و ملت جمهوری آذربایجان را متوقف سازد.
جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان جمعه شب (۲ دی) گفت: مایل هستم در مورد گذرگاه لاچین مسالهای را روشن کنم. اطلاعات زیادی درباره مسدود شدن کامل این جاده و محاصره منطقه توسط جمهوری آذربایجان منتشر شده که واقعیت ندارد و حقایق موجود این اطلاعات را به راحتی رد میکند.
ظرف ۲ هفته گذشته گروه هایی از شهروندان که خود را "حامی محیط زیست" جمهوری آذربایجان عنوان کردهاند، گذرگاه لاچین که منطقه قره باغ را به خاک ارمنستان وصل میکند، مسدود کرده اند.
واکنشهای بین المللی گستردهای به این اقدام باکو صورت گرفته و پس از این اتفاق تمام کشورها با ابراز نگرانی از بحرانهای انسانی ناشی از این اتفاق، خواستار از سرگیری تردد آزاد در این محور شدند.
**۱۴ نظامی اسرائیلی خودکشی کردند
یک روزنامه رژیم صهیونیستی از خودکشی ۱۴ نظامی این رژیم فقط در طول یک سال خبر داد.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» نوشت: افزایش نگران کننده ای در تعداد موارد خودکشی در ارتش اسرائیل مشاهده می شود.
این روزنامه افزود: فقط ۱۴ نظامی در سال ۲۰۲۲ میلادی به زندگی خود پایان داده اند که بالاترین رقم در طول پنج سال اخیر به شمار می رود.
پیش از این نیز مقامات و رسانه های رژیم صهیونیستی از افزایش نگران کننده خودکشی در بین نیروهای نظامی این رژیم و موارد متعدد تعرض فرماندهان و نظامیان مرد به نظامیان زن در تشکیلات نظامی این رژیم سخن گفته بودند.
**آغاز نخستین انتخابات هوشمند عمان
نخستین انتخابات هوشمند سلطان نشین عمان با بکارگیری تلفن همراه از صبح امروز برای واجدین شرایط رای دادن در داخل این کشور آغاز شده است.
رای دهندگان در سطان نشین عمان از صبح امروز یکشنبه رای دادن برای برگزیدن ۱۲۶ عضو شوراهای شهر را آغاز کرده اند. این امکان برای آنها فراهم شد که به جای رفتن پای صندوقهای رای از طریق اپلیکیشن «أنتخب» (انتخاب می کنم) در تلفن های همراه خود رای دهند.
در این انتخابات ۶۹۶ نفر کاندید شده اند که ۲۷ از آنها زن هستند و برای تصدی ۱۲۶ کرسی شوراهای شهر به رقابت پرداخته اند.
بیش از ۷۳۰ واجد شرایط می توانند در سومین دوره از انتخابات شوراهای شهر در سلطان نشین عمان شرکت کنند.
شهروندان عمانی خارج از کشور روز یکشنبه ۱۸ دسامبر از طریق تلفن همراه و اپلیکیشن «انتخاب می کنم» در انتخابات شوراهای شهر شرکت کردند.
انتخابات شورای شهر عمان برای اولین بار از طریق اپلیکیشن «انتخاب می کنم» که توسط وزارت کشور راه اندازی شده است، برگزار می شود.
**محقق آمریکایی: تحریمها علیه ایران حتی با تغییر نظام لغو نمیشود
«امیر شکری» فعال توئیتری، با ترجمه رشته توئیت «مَتیو پتی» محقق آمریکایی روابط بینالملل، به نقل از وی نوشت: ایالات متحده آمریکا حتی در صورت تغییر نظام جمهوری اسلامی، تحریمها را به راحتی لغو نخواهد کرد.
این محقق روابط بینالملل در توئیت خود آورده است: در بسیاری از گفتوگوها در مورد ایران، تحریمها، اصلاحات یا انقلاب، فرض بر این است که در صورت موفقیت یک انقلاب، تحریمها از بین خواهند رفت. اما به احتمال زیاد، ایالات متحده از تحریمها به عنوان اهرمی برای گرفتن امتیازهای هر چه بیشتر از یک دولت پس از انقلاب استفاده خواهد کرد.
پتی در توئیت خود تاکید کرده، این یک قمار بزرگ است که در آینده کشورتان به خارجیها بر سر میز تصمیمگیری جا دهید؛ حتی اگر انگیزه واشنگتن فقط نیتهای مهربانانه نسبت به ملت ایران باشد - نه آن چیزی که تاریخ نشان میدهد - آمریکا اولویتهای متفاوتی با مردم ایران خواهد داشت.
در ادامه این رشته توئیت آمده: پس از انقلاب سودان، دولت ترامپ تا زمانی که دولت جدید سودان ۳۳۵ میلیون دلار به قربانیان آمریکایی القاعده پرداخت نکرد، از لغو تحریمهای تروریسم خودداری کرد. این پولی بود که میتوانست برای بازسازی کشور برای همه سودانیها هزینه شود.
این محقق آمریکایی در توئیت خود اضافهکرده، در نهایت سودان سال گذشته دچار کودتای دیگری شد. فشار ایالات متحده احتمالا دلیل اصلی کودتا نبود اما پرداخت رشوه تحقیرآمیز به خارجیها آخرین چیزی بود که انقلابیون در حالی که انقلابشان هنوز جوان و شکنندهبود به آن نیاز داشتند.
پتی در ادامه توئیت، به مساله سوریه نیز اشاره کرده: یا انقلاب به رهبری کردها در سوریه را در نظر بگیرید. با وجود آزادکردن بیشتر مناطق شمال شرق از اسد و شکست داعش، شورشیان هنوز مجبور بودند برای سادهترین معافیتهای تحریمی التماس کنند. این کمک، سالها پس از میزبانی پایگاههای ایالات متحده به آنها رسید.
به نوشته این محقق آمریکایی، تحریمهای ایران چند لایه هستند؛ اگر تحریمهای تروریسم را لغو کنید، همچنان تحت تحریمهای هستهای هستید و غیره. دولت بعدی ایران احتمالاً مجبور خواهد بود امتیازهای بزرگتری نسبت به سودان بدهد یا از اهرمهای بیشتری نسبت به کردهای سوریه برای رفع تحریمها استفاده کند.
وی در این رشته توئیت به این مساله نیز اشاره کرده که «احکام صادر شده توسط دادگاههای ایالات متحده تا حدودی ایران را مسئول ۱۱ سپتامبر شناختهاند. تصور اینکه دولت آمریکا بگوید «بله شما جمهوری اسلامی نیستید اما هنوز مسئول بدهیهای آنها هستید و نمیتوانید نفت بفروشید مگر اینکه بخشی از درآمد به خانوادههای ۱۱ سپتامبر برسد" سخت نیست.
پتی در ادامه یادآور شده: تحریمهای ایالات متحده علیه اتحاد جماهیر شوروی هنوز در مورد کشورهای جانشین پس از شوروی اعمال میشد. بسیاری از آن کشورها سالها طول کشید تا از فهرست تحریم خارج شوند. دههها، حتی اوکراین در سال ۲۰۰۶ و مولداوی و روسیه در سال ۲۰۱۲.
وی در توئیت خود تصریح کرده: «اگر معتقدید منافع کشورتان مستلزم تضعیف هر چه بیشتر موقعیت ایران است، این خبر خوبی برای شماست؛ اما اگر علاقمندید که ایرانیها در یک دموکراسی موفق زندگی کنند، باید پاسخی برای اجتناب از «تحریمهای ابدی» داشته باشید.»
**اذعان نشریه آمریکایی: سیاست تحریمی غرب علیه روسیه مردود است
نشنال اینترست در مطلبی تحریم های غرب علیه روسیه را با هدف پایان جنگ اوکراین مردود دانست و نوشت: مسکو خود تصمیم گیرنده نهایی برای اتمام جنگ است.
اگرچه تحریم های غرب علیه روسیه هزینه های زیادی به همه طرف ها وارد کرده، اما این جنگ اقتصادی به تنهایی نمی تواند مانع جنگ در اوکراین شود.
در گزارش این نشریه با عنوان " تحریم ها جنگ روسیه را در اوکراین پایان نمی دهد" آمده است: کمیسیون اروپا در تاریخ ۷ دسامبر (۱۶ آذر) بسته تحریمی جدیدی علیه روسیه وضع کرد تا این کشور را مجبور به پایان تهاجم به اوکراین کند. اما این تحریم ها که در پی هشت بسته تحریمی پیشین وضع شده، هزینه های سنگینی بر اروپا تحمیل می کند. با نزدیک شدن به زمستان و کاهش دما و در نتیجه قطع تجارت با روسیه، اروپا خود را برای قطع برق، کمبود روشنایی و گرمایش و قطع موقت اینترنت و خدمات تلفن همراه آماده می کند. درحالی که جنگ همچنان ادامه دارد و روسیه به حملات موشکی علیه زیرساختهای انرژی اوکراین ادامه می دهد.
براساس مطلب درج شده در این نشریه، در واقع، این ماهیت جمعی تحریمها است که به روسیه اجازه میدهد حتی شدیدترین تحریم ها را دور بزند. چراکه هر یک از اعضای ائتلاف تحریم کننده این انگیزه را دارد تا بار تحمیل شده بر کشوری را که از قطع روابط اقتصادی با روسیه رنج می برد، کاهش دهد. لذا این امر نه تنها تاثیر نهایی تحریم ها را کم می کند بلکه به روسیه فرصتی برای تطبیق میدهد و به شرکتهای غربی نیز انگیزه می دهد پیش از اعمال تحریم ها تجارت با روسیه را افزایش دهند.
برای غلبه بر این مشکل، برخی ممکن است تحریمهای بیشتر و با طراحی بهتر یا تحریمهای جامعتری را پیشنهاد دهند و به دنبال انزوای کامل اقتصادی روسیه باشند. اما چنین راه حل هایی هزینه بسیار بالاتری در مقایسه با مزایای آن به همراه دارد. بنابراین آنچه که مسلم است جنگ در اوکراین را نمی توان تنها از طریق ابزارهای اقتصادی پایان داد. به ویژه از آنجایی که هند و چین به همراه برخی کشورهای مهم کوچکتر، از تحریم های غرب حمایت نمی کنند، تحریم اقتصادی ابزار اشتباهی است.
این نشریه در ادامه چالش دیگر تحت فشار قرار دادن روسیه برای پایان جنگ با استفاده از تحریم را نوع تحریم های دسته جمعی دانسته و می افزاید: هر کشور غربی خواهان تحریم هایی است که هزینه های زیادی بر روسیه تحمیل کند، اما در بهترین حالت خودش کمترین هزینه را متحمل شود. مانند بلژیک که همچنان به واردات الماس روسیه ادامه می دهد. فرانسه، مجارستان، اسلواکی و فنلاند به واردات سوخت هسته ای از آن ادامه می دهند و یونان هم به مبارزه برای حق انتقال نفت روسیه.
هرچند توانایی غرب برای انزوای اقتصادی کم نیست و اروپا قادر است اقتصاد آن را منزوی کند. پس چرا این کار را نکند؟
نشنال اینترست در پاسخ، یکی از دلایل خطر نکردن غرب در انزوای اقتصادی روسیه را هزینه باورنکردنی چنین سیاست بلندپروازانه ای می داند. به عبارتی این امر مستلزم آن است که غرب از تجارت دوجانبه با روسیه دست بکشد و بقیه جهان هزینه آن را بپردازد. مانند از دست دادن دسترسی خیل عظیمی از کشورها از نفت روسیه، که هزینه های سیاسی باورنکردنی برای غرب ایجاد می کند.
این گزارش می افزاید: تهدید به تشدید تنش هسته ای دلیل دیگری است که غرب قصد انزوای اقتصادی روسیه را ندارد. درواقع چنانچه سیاست خفقان اقتصادی به طور مؤثر اجرا شود، توانایی روسیه عمیقا کاهش می یابد و این همان چیزی است که طرفداران این سیاست استدلال می کنند با این اقدام می توانند روسیه را مجبور به پایان جنگ اوکراین کنند. اما سیاست خفقان اقتصادی که به طور قطع توانایی یک دولت را برای دفاع از قلمرو خود کاهش می دهد به معنای تهدید وجودی برای بقای روسیه است. بنابراین به کارگیری چنین سیاستی علیه یک کشور دارای تسلیحات هسته ای بسیار خطرناک خواهد بود.
این رسانه روند پایان جنگ در اوکراین را نه در گرو تحریم های اقتصادی، که ابزارهای جایگزین دانسته و در ادامه مطلب اضافه کرده است: در این مقطع، دیپلماسی ابزاری اثرگذار خواهد بود. اما از آنجایی که روسیه دارای تسلیحات هستهای است، حتی یک پیروزی قاطع نظامی اوکراین که منجر به خروج نیروهای روسی از مرزهای اوکراین باشد تضمینی برای پایان جنگ نیست. چراکه مسکو با در دست داشتن تسلیحات پیشرفته نظامی قادر است به گلوله باران زیرساخت های اوکراین اینبار از خاک خود ادامه دهد. علاوه بر این، تهاجم اوکراین به خاک روسیه خطرات تلافی جویانه هستهای را در پی دارد.
نشانال اینترست در پایان نتیجه گیری کرده است که این روسیه است که تصمیم گیرنده پایان جنگ خواهد بود و در آن زمان دیپلماسی ضرورت پیدا می کند. بنابراین توجه به منافع امنیتی روسیه در اروپا که منشا آن پایان گسترش مرزهای ناتو است، برای مذاکره ضرورت خواهد داشت.
**ایران و سوریه درباره چشم انداز همکاری تجاری گفت و گو کردند
چشم انداز همکاری های تجاری بین تهران و دمشق در نشست وزیر تجارت داخلی و حمایت از مصرف کنندگان سوریه و هیاتی از انجمن دوستی ایران و سوریه مورد بررسی قرار گرفت.
«عمرو نذیر سالم» وزیر تجارت داخلی و حمایت از مصرف کنندگان سوریه در نشست با هیاتی از انجمن دوستی ایران و سوریه چشمانداز همکاری مشترک بین دو طرف و ایجاد پروژههای سرمایهگذاری بین این وزارتخانه و انجمن یاد شده را بررسی کرد.
وزیر تجارت داخلی و حمایت از مصرف کنندگان سوریه آمادگی این وزارتخانه برای همکاری با طرف ایرانی در زمینههای مختلف سرمایهگذاری و تجاری در راستای خدمت به منافع دو ملت دوست و تلاش برای برطرف کردن موانع جهت رسیدن به نتایج عملی کاربردی به منظور برآورده کردن نیازهای مرحله کنونی را اعلام کرد.
در این دیدار، طرفین توافق کردند که در ابتدای سال آینده میلادی با برگزاری نشستهای فشرده، سازوکارهایی را برای تکمیل اقدامات لازم جهت شروع برنامههای اجرایی پروژههای سرمایهگذاری در راستای گسترش همکاریهای اقتصادی، سرمایهگذاری و بازرگانی بین دو کشور ایجاد کنند.
پیشتر نیز مهندس «حسین عرنوس» نخست وزیر سوریه روز پنجشنبه هفته گذشته در دیدار با آیت الله «حسن اختری» رئیس انجمن دوستی ایران و سوریه ضمن بررسی راههای تقویت و توسعه دوجانبه در زمینههای مختلف اقتصادی، تجاری، فرهنگی و اجتماعی و پیشرفت این زمینهها در راستای منافع مشترک دو کشور و دو ملت، تقویت همکاریهای اقتصادی بین کشورش و ایران برای مقابله با چالشهای کنونی و تحریمهای یکجانبه غرب علیه مردم دو کشور را ضروری دانست.
**هشدار نسبت به کمبود انرژی در جهان طی چند سال آینده
«الکساندر نوواک» معاون نخستوزیر روسیه اعلام کرد که جهان طی ۵ تا ۱۰ سال آینده با کمبود انرژی روبرو خواهد شد، زیرا شرکت های نفت و گاز غربی به اندازه کافی سرمایه گذاری نمیکنند و در عوض پول را در پاسخ به اقدامات دولتهایشان به سمت سود سهام هدایت میکنند.
وی افزود: بسیاری از شرکت های نفت و گاز غربی در حال حاضر نسبت به همه این فرآیندها محتاط هستند و وجوهات مالی را به جای سرمایه گذاری به سمت سود سهام هدایت می کنند. در آینده، آنچه اتفاق خواهد افتاد در نتیجه کاهش حجم سرمایه گذاری است و اتحادیه اروپا منابع انرژی کافی نخواهد داشت و جهان با کمبود و دور جدید بحران روبه رو خواهد شد.
این مقام روس ادامه داد: ظرف ۵ تا ۱۰ سال آینده، جهان با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و بیش از همه، اروپا را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
نوواک یادآور شد که کشورهای غربی با اعمال تحریم های جدید و اتخاذ اقداماتی برای تنظیم بازارها، براساس عقل سلیم اقتصادی هدایت نمی شوند، بلکه صرفا منطبق با رای دهندگان خود خوب بازی می کنند.
وی افزود: آنها مزایای کوتاه مدت دریافت می کنند که تنها سیاسی است نه اقتصادی. اگر ما درمورد چشم اندازهای بلندمدت صحبت کنیم، با چنین تصمیماتی آنها یک بحران عمیق بلند مدت را رقم می زنند که بی ثباتی در اروپا را به همراه دارد.
سران اروپا به رغم تلاش ها برای صرفه جویی در مصرف انرژی و یافتن راه هایی برای کاهش کاربرد انرژی خانگی هم زمان با اوج گیری مبالغ قبض های برق و گرمایش، می گویند که برای کاهش مصرف گاز طبیعی باید کارهای بیشتری صورت گیرد.
میزان گاز طبیعی موجود در تاسیسات ذخیره سازی اروپا در هفته های اخیر و در پی فرارسیدن نخستین موج واقعی سرما، به سرعت کاهش یافته و پیش بینی می شود که این مشکل در زمستان های آینده که این منطقه دیگر نخواهد توانست روی واردات گاز از روسیه حساب کند، تشدید شود.
تارنمای «انرژی مانیتور» نوشت: تحلیل جدید شبکه ای متشکل از سازمان های مردم نهاد موسوم به «اداره محیط زیست اروپا» (EEB) نشان می دهد که تلاش دولت های اروپایی برای کاهش تقاضای انرژی در اتحادیه اروپا کافی و پایدار نبوده و یک سوم از کشورهای این منطقه نتوانسته اند اقداماتی را برای کاهش تقاضا بکار بندند و از ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، هشت کشور هیچ گونه اقدامی را برای کاهش مصرف گاز و برق انجام نداده اند.
اداره محیط زیست اروپا در تازه ترین تحلیل خود ضمن اعلام این مطلب افزود: تنها ۱۲ کشور اقدامات اجباری را برای کاهش مصرف انرژی بکار بسته اند. کشورهایی که مقادیر زیادی گاز از روسیه وارد میکنند، مانند ایتالیا و آلمان، قویترین اقدامات را برای صرفهجویی در مصرف گاز ارائه کردهاند.
**نماینده پارلمان اروپا: راهکار تشکیل دو دولت، پوششی برای نقض حقوق فلسطینیان است
نماینده پارلمان اروپا راهکار تشکیل دو دولت در سرزمین های اشغالی را ناکارآمد و پوششی برای نقض حقوق فلسطینیان دانست و گفت: چرا فلسطینیان باید شروط توافقی را بپذیرند که می دانند طرف دیگر به آن احترام نمی گذارد.
میک والاس، نماینده ایرلند در پارلمان اروپا، روز یکشنبه با انتشار گزیده ای از سخنان اخیر خود در این نهاد قانونگذاری، با انتقاد از راهکار تشکیل دو دولت در سرزمین های اشغالی، آن را پوششی برای بدرفتاری اشغالگران با مردم فلسطین دانست و گفت که "شهرک نشینان استعمارگر" با شروط این راهکار موافقت نخواهند کرد و "همه این را می دانند. "
این سیاستمدار چپگرا در توئیتی خاطرنشان کرد: چه کسی آنان را به رعایت خطوط سال ۱۹۶۷ وادار خواهد کرد؟ هنگامی که فلسطینیان را از خانه و زمین هایشان اخراج و سرزمین هایشان را ضمیمه و شهرک های بی شمار غیرقانونی را احداث می کردند، هیچ کس گامی بر نداشت. چرا فلسطینیان باید شروط توافقی را بپذیرند که می دانند طرف دیگر به آن احترام نمی گذارد؟
والاس تاکید کرد: سه دهه در مورد این پیشنهاد صحبت کرده ایم و همزمان فلسطینیان از تبعیض نژادی در رنج بوده اند. اگر این راهکار تنها (راه حل) قابل ارائه است، پس فلسطینیان بهتر است به دنبال حق مقاومت در برابر استعمار، بازپس گیری زمین هایشان و مبارزه برای استقلال و بازگشت تمامی پناهجویان فلسطینی باشند.
**مقام یمنی: در صورت از سرگیری جنگ، بودجه عربستان صفر خواهد شد
عضو شورای عالی سیاسی یمن به عربستان سعودی هشدار داد که در صورت از سرگیری جنگ، هزینه سنگینی متحمل خواهد شد و مجبور خواهد شد تا تمام بودجه خود را صرف کند.
«محمد علی الحوثی» در مراسم اختتامیه مرحله مقدماتی شانزدهمین دوره آمادهسازی افسران و سربازان یمنی که به همت فرماندهی منطقه چهارم نظامی این کشور برگزار شد، خطاب به هیات عمانی که درحال میانجیگری بین سعودیها و دولت نجات ملی یمن در صنعا گفت: پیامی را از ما به عربستان منتقل کنید که چنانچه مازاد بودجه دارند، مالیات را کاهش دهند و باری از دوش شهروندانشان بردارند.
وی تاکید کرد: در صورت بازگشت جنگ، بودجه آنها (عربستان) صفر خواهد شد و با کسری بودجه مواجه خواهند شد؛ همانطور که در سالهای گذشته اتفاق افتاد زیرا ما مرد جنگ هستیم و مردانی داریم که توانایی مقابله و کسب پیروزی را دارند.
عضو شورای عالی سیاسی یمن افزود: آنچه مانع صلح در یمن میشود این است که متجاوزان توان تصمیم گرفتن برای خود و یا چشمانداز ملی ندارند.
وی خطاب به آن دسته از کشورهای عربی که در تجاوزگری علیه یمن شرکت کرده اند، گفت: این کشورها به خوبی میدانند که خود را به آغوش آمریکا و رژیم اسراییل انداختهاند، بنابراین گفتوگو با کسانی که قدرت تصمیم گیری ندارند، فایدهای ندارد.
عضو شورای عالی سیاسی یمن بار دیگر از همه فریب خوردگان داخلی خواست به آغوش میهن بازگردند.
وی خطاب به این دسته از فریب خوردگان داخلی که در صفوف دشمن علیه یمن میجنگند، افزود: نگران نباشید آغوش ملت ضامن شماست اما آغوش خارجی امن نیست و هر کسی که شما را تحت فرماندهی سودانیها فرماندهی میکند، خودش تحت فرماندهی اماراتیها و سعودیها است و هر دوی آنها تحت فرماندهی آمریکاییها هستند.
هیات عمانی که نقش میانجی بین دولت نجات ملی یمن را با طرف سعودی برعهده دارد، روز چهارشنبه برای انجام مذاکرات جدید با مقامهای دولت نجات ملی وارد صنعا شد.
منابع یمنی با اشاره به اینکه هیات عمانی درباره پیشنهادات جدید با مقامهای صنعا گفت وگو خواهد کرد، افزودند که این هیات پیشنهادهای جدیدی را برای تمدید آتش بس و صلح در یمن مطرح خواهد کرد.
سخنگوی جنبش انصارالله و رئیس هیات مذاکره کننده صنعاء در مذاکرات صلح یمن با اشاره به سفر هیات عمانی به صنعاء گفته بود که این سفر در چارچوب انتقال طرحها و پیشنهادات مبنی بر مذاکرات انجام شده با عربستان و طرفهای بین المللی صورت گرفته است.
عربستان از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است، به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر بدون دستیابی به توافقی جدید پایان یافت.
**پوتین: سامانههای موشکی آمریکا در اوکراین نابود میشوند/ تمایل به گفتگو داریم
رئیسجمهوری روسیه اعلام کرد که مسکو همچنان تمایل به گفتگو درباره نوعی راهحل قابل قبول با تمام طرفین درگیر در مناقشه در اوکراین دارد. پوتین همچنین در مورد سامانههای پیشرفته دفاع موشکی پاتریوت که واشنگتن قرار است به کییف تحویل دهد، هشدار داد که ۱۰۰ درصد این سامانهها در اوکراین نابود خواهند شد.
«ولادیمیر پوتین» امروز یکشنبه در مصاحبه با شبکه «روسیا ۱» ضمن ابراز تمایل دوباره برای دستیابی به یک «راه حل قابل قبول»، گفت: این ما نیستیم که مذاکرات را رد میکند بلکه آنها هستند.
رئیس جمهوری روسیه در ارتباط با ادامه جنگ اوکراین که نزدیک به ۱۰ ماه از آن میگذرد اعلام کرد که مسکو واقعا هیچ انتخاب دیگری جز حفظ منافع و مردم خود ندارد.
پوتین در ارزیابی از شرایط فعلی گفت: من متقاعد شدهام که در مسیر درستی حرکت میکنیم. ما در حال دفاع از منافع ملی، منافع شهروندان و مردم هستیم.
وی همچنین خاطر نشان کرد که رقبای روسیه همچنان بر اصل تفرقه بیانداز و حکومت کن اتکا کردند.
رئیس جمهوری روسیه یادآور شد که مسکو از سال ۲۰۱۴ تلاش کرده تا یک راه حل دیپلماتیک برای بحران در اوکراین بیابد اما کییف که توسط غرب اداره میشود، هیچ تمایلی به مذاکره نشان نداده است.
وی بیان کرد: هسته سیاست رقبای ژئوپلیتیکی ما فروپاشی روسیه (روسیه تاریخی) از هم است. تفرقه بیانداز و حکومت کن؛ این چیزی است که آنها همیشه برای آن تلاش کرده اند و اکنون نیز در حال انجام هستند.
پوتین تاکید کرد این در حالی است که روسیه اولویت متفاوتی دارد و هدفش اتحاد همه روس ها است.
**۱۱ کشته در درگیریهای قبیله ای سودان/ اعلام حالت فوق العاده در دارفور جنوبی
در پی درگیریهای قبیله ای خونین در منطقه آشوب زده منطقه دارفور در غرب سودان، مسوولان این ایالات وضعیت فوق العاده اعلام کردند.
یک منبع پزشکی سودان اعلام کرد که درگیریهای قبیلهای در ایالت دارفور جنوبی دستکم ۱۱ نفر را در منطقه متلاطم غرب سودان در روز شنبه کُشت و همین امر سبب شد فرماندار این ایالت تصمیم به اعلام وضعیت فوق العاده بگیرد.
به گفته شاهدان عینی، روز چهارشنبه گذشته درگیری بین قبایل عرب دامدار و قبایل آفریقایی در روستایی در نزدیکی نیالا مرکز ایالت دارفور جنوبی رخ داد و هنوز مشخص نیست که علت این درگیری ها چه بوده است.
یک منبع پزشکی در بیمارستان نیالا به خبرگزاری فرانسه گفت: تعداد قربانیان به ۱۱ نفر رسیده است.
آدم رجال، سخنگوی هماهنگی امور پناهندگان و آوارگان در دارفور نیز گفت که با توجه به ادامه درگیری ها، تعداد تلفات احتمالاً بسیار بیشتر از این خواهد شد.
سونا، خبرگزاری رسمی سودان، پیشتر گزارش داده بود که تعداد قربانیان به ۷ نفر رسیده است.
این خبرگزاری به نقل از کمیته امنیت دولتی دارفور جنوبی گزارش داد: گروهی از چوپانان با شتر و موتورسیکلت به روستای آموری حمله کردند و آن را به آتش کشیدند. در این درگیری ها ۴ نفر کشته شدند. دو نفر نیز روزهای چهارشنبه و پنج شنبه گذشته در این درگیری ها کشته شده بودند.
سونا افزود که نیروهای امنیتی برای کنترل خشونت به منطقه اعزام شده اند.
شاهدان عینی همچنین خبر دادند که صدها تظاهرکننده در مقابل یک ساختمان دولتی در نیالا در اعتراض به خشونت تجمع کرده اند.
در پی این درگیری های خونین، حامد محمد التجانی هنون، فرماندار دارفور جنوبی، وضعیت فوق العاده در این ایالت اعلام کرد و گفت که این تصمیم با هدف رفع هرج و مرج امنیتی از طریق اجازه به نیروهای سازمانی برای انجام هر گونه اقدام لازم مطابق با قانون حالت فوق العاده، گرفته شده است.
درگیریهای قبیلهای در منطقه دارفور از سال ۲۰۰۳ تاکنون از عوامل بی ثباتی در این منطقه بوده است. این درگیری ها توسط گروههای مسلح متعلق به اقلیتهای آفریقایی علیه دولت خارطوم به این بهانه صورت گرفت که دولت توسط گروههای عربی حمایت میشود و منطقه دارفور را در معرض تبعیض سیاسی و اقتصادی قرار داده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، این درگیری ها تاکنون ۳۰۰ هزار کشته و ۲.۵ میلیون آواره روی دست جامعه سودان گذاشته است.
اقدامات سپهبد عبدالفتاح البرهان فرمانده ارتش سودان، در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱ در برکناری دولت غیرنظامی که پس از سرنگونی عمر البشیر در سال ۲۰۱۹ قدرت را به دست گرفته بود، باعث افزایش درگیری های قبیله ای در این منطقه شده است.
**سیاه ترین سناریوی پیش روی اسرائیل
فلسطینیان ساکن سرزمین های اشغالی سال ۱۹۴۸ میلادی، در خط مقدم مبارزه با رژیم صهیونیستی قرار دارند زیرا در معرض خطرناک ترین طرح های کوچ اجباری، قتل عام، بازداشت و قوانین ظالمانه صهیونیست ها قرار دارند. این امر می تواند به انتقال مبارزه مسلحانه به درون این سرزمین های اشغالی منجر شود.
روزنامه لبنانی الاخبار در شماره امروز یکشنبه خود ضمن اعلام این مطلب از فلسطینیان مناطق ۱۹۴۸ به عنوان " عامل اصلی شعله ور شدن موج عملیات چریکی از ابتدای سال ۲۰۲۲ به این سو " نام برده و در همین رابطه برای مثال به شهادت شش فلسطینی مناطق ۱۹۴۸ طی سال جاری میلادی در اثر تیراندازی نظامیان صهیونیست اشاره کرد که عبارتند از: "سند الهربد" از شهر اشغالی النقب، محمد أبو القیعان از روستای حوره النقب، ابراهیم و ایمن اغباریة و عیسی الطلقات.
الاخبار با استناد به موارد یاد شده پیش بینی کرد که احتمالا در آینده شاهد انتقال عملیات چریکی به ویژه از نوع انفرادی آن از کرانه باختری به درون سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ خواهیم بود که به گفته این روزنامه لبنانی این همان سناریویی است که رژیم صهیونیستی مدت زمان مدیدی است که از آن در ترس و وحشت بسر می برد و از آن به عنوان سیاه ترین سناریوی احتمالی فراروی خود یاد کرده است به ویژه با توجه به اینکه هم اکنون اسلحه به مقدار زیاد در این مناطق یافت می شود.
این روزنامه همچنین با اشاره به پیدایش گروه های مقاومت در جنین از ابتدای سال جاری میلادی و همزمان شدن این پدیده با انجام چند عملیات چریکی در داخل مناطق ۴۸ از جمله عملیات تل آویو و بنی براک از این فرآیند به عنوان " بزرگ ترین و مهم ترین چالش فراروی رژیم اشغالگر قدس" نام برده و اظهار داشت : علیرغم شکل گیری عملیات به اصطلاح " موج شکن " از سوی صهیونیست ها برای ریشه کن کردن مقاومت، الگوی یاد شده توانست تقریبا به تمامی کرانه باختری سرایت کند تا آنجا که هم اکنون سران صهیونیست بیم آن دارند که این الگو به درون مناطق ۴۸ نیز انتقال یابد.
روزنامه مزبور با اشاره به عملیات دیروز (شنبه) شکل گرفته در شهر کفرقاسم واقع در مناطق ۴۸ که طی آن یک جوان فلسطینی با خودرو عناصر پلیس اسراییل را زیر گرفته و دو تن از آنان را زخمی کرد، نوشت: هنوز زود است عملیات یاد شده را با مرحله جدیدی از عملیات چریکی نیروهای مقاومت مرتبط دانست اما نشانه های مهمی وجود دارد دال بر آنچه که ممکن است در مرحله آتی در سرزمین های ۱۹۴۸ روی دهد.
الاخباریه با توجه به هدف قرار داده شدن منطقه النقب از سوی رژیم صهیونیستی و درگیری های دائمی میان فلسطینیان و نیروهای اشغالگر در آن، پیش بینی کرد که این امر ممکن است منجر به اخراج فلسطینیان از النقب توسط صهیونیست ها و توسعه یافتن دامنه شهرک سازی در آن شود و بر همین اساس اسراییل نسبت به پیامدهای احتمالی تحولات جاری در النقب به شدت نگران است و بیم آن دارد که با توجه به انتشار یافتن صدها هزار قطعه سلاح در میان فلسطینیان، النقب در آینده شاهد درگیری مسلحانه میان فلسطینیان و اسراییلی ها باشد.
**این خون همچنان می جوشد؛ آمادگی عراقی ها برای یک سالگرد به روایت تصویر
عراق با دهها مراسم متنوع در نقاط مختلف به ویژه در پایتخت، استان شمالی صلاح الدین و استان های میانی و جنوبی به پیشواز سالروز یک سوگ سترگ رفته است؛ سوگ فرماندهان پیروزی شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس.
، بخش های مختلف فرهنگی، عشایری، حشدالشعبی و فعالان اجتماعی عراق از روزهای گذشته در حالی که هنوز ۱۰ روز تا سومین سالگرد ترور فرماندهان پیروزی علیه تروریسم، حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به دست دولت آمریکا باقی مانده است، در جنبشی گسترده به پیشواز این مناسبت رفته اند.
پارلمان عراق اخیرا شاهد مراسم بزرگداشت به مناسبت شهادت فرماندهان پیروزی بود.
حشدالشعبی عراق در استان های مختلف این کشور برنامه های متعددی را تدارک دیده و معابر مختلف شهرهایی مانند بغداد پایتخت عراق و چند شهر دیگر از اکنون به تصاویر این شهدا مزین شده است.
از چند روز پیش تر عراقی ها، جاده منتهی به فرودگاه بغداد که فرماندهان مقاومت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در آن به شهادت رسیدند را با اسامی شهدای حشدالشعبی منقش کردند.
همچنین جوانان حشدالشعبی بر دیوارهای بغداد پایتخت عراق، دیوارنگاره هایی با تصویر این شهدا و با هشتگ و مضمون «#ولو_بعد_حین» (حتی اگر زمانی دیگر یا شاید وقتی دیگر) در اشاره به عهد خود برای گرفتن انتقام خون فرماندهان پیروزی در هر زمان ممکنی، نقش زدند.
بغداد، شاهد برنامه های مختلف یادبود شهدا است. خیمه گاه فرهنگی-هنری یکی از این یادبودها است که در محل «نصب الشهید» برپا شد و در آن در کنار نمایشگاه های هنری تجسمی، تاتر مقاومتی «سه-یک» به نمایش درآمد.
تصاویر شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نیز بر بنای بزرگ نصب الشهید نقش بست.
قبیله بزرگ «بنی مالک» عراق نیز در این محل، طی مراسم شعرخوانی و آیینی - حماسی با حضور شیوخ و ریش سپیدان قبیله، سومین سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی را گرامی داشت.
دانشکده داروسازی دانشگاه بغداد نیز شاهد مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت ضد تروریسم و ضد اشغالگری بود.
دانشگاه های المستنصریه و ذیقار هم با کمک نیروهای حشدالشعبی عراق مراسم مشابهی را برای یادبود شهدای پیروزی بر تروریسم برگزار کردند.
در استان واسط عراق و مشخصا در میدان «فرماندهان پیروزی» چندین مراسم یادبود با حضور شاعران و شیوخ عشایر این استان برگزار شده است.
یکی از بوستان های در دست تاسیس استان دیوانیه نیز به نام «بوستان فرماندهان پیروزی» نامگذاری شده است.
اما امروز یکشنبه دو مراسم در شمال (استان صلاح الدین) و جنوب (بصره) برگزار خواهد شد.
قرار است امروز ساعت ۱۴ در استان بصره از شهرک «النرجس» به سوی خیابان ابومهدی المهندس، مراسم نمادین تشییع پیکر دو یار همرزم و فرماندهان شهید پیروزی حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس برگزار شود.
در منطقه «الدجیل» استان صلاح الدین عراق نیز امروز ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه مراسمی به مناسبت سومین سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی برگزار خواهد شد.
**مردم قرهباغ خواهان بازگشایی گذرگاه لاچین شدند
جمعی از مردم قره باغ با اجتماع در شهر خانکندی خواهان بازگشایی گذرگاه لاچین شدند.
تارنمای خبری ارمنستانی "نیوز" دقایقی پیش گزارش داد که به دعوت "وزیر ایالت آرتساخ" هزاران نفر از مردم قره باغ در یکی از میادین مرکز این منطقه ارمنی نشین تجمع کردند.
به نوشته نیوز، مردم حاضر در این اجتماع از "حامیان محیط زیست" جمهوری آذربایجان خواستند تا این "جاده حیات" پس از دو هفته انسداد، بازگشایی کنند.
گذرگاه لاچین تنها جاده میان منطقه ارمنی نشین ناگورنو - قره باغ جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان است و بر اساس توافقنامه سه جانبه سال ۲۰۲۰ میان سه کشور ارمنستان، روسیه و جمهوری آذربایجان، صلح بانان روس بر آزادی رفت و آمد از این مسیر و دسترسی ساکنان قره باغ به ارمنستان نظارت می کنند.
در واکنشهای به انسداد گذرگاه لاچین، بسیاری از قدرتها و کشورهای دخیل در فرآیند صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، با ابراز نگرانی از بحرانهای انسانی ناشی از این اتفاق، خواستار از سرگیری تردد آزاد در این محور شدند.
**طالبان خواستار برقراری صلح و ثبات در پاکستان است
ذبیح الله مجاهد سخنگوی عمومی طالبان اعلام کرد، طالبان خواستار برقراری صلح و ثبات در پاکستان است و هرگز اجازه نخواهد داد کسی از خاک افغانستان علیه پاکستان یا دیگر کشورها استفاده کند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی عمومی طالبان گفت ما هرگز اجازه نخواهیم داد کسی از خاک افغانستان علیه پاکستان یا دیگر کشورها استفاده کند و این موضع اصولی و سیاست راهبردی ما است.
مجاهد با تأکید بر اینکه ادعای حضور سران گروه تروریستی "تحریک طالبان پاکستان" (تیتیپی) در افغانستان که اقدام به حملات تروریستی علیه دولت و ارتش پاکستان در این کشور انجام می دهند نادرست است، افزود: ما طرفدار نا امنی در پاکستان نیستیم، بلکه خواستار صلح و ثبات در آن کشور هستیم.
وی در ادامه افزود: ممکن است برخی نمایندگان آنها برای مذاکره با دولت پاکستان به افغانستان آمده باشند، اما اکنون آنها اینجا نیستند و اجازه ندارند اینجا بمانند.
سخنگوی طالبان همچنین تصریح کرد، پاکستان باید روی دلایلی کار کند که منجر به بیثباتی در این کشور میشود.
این درحالی است که جنگجویان (تیتیپی) در پی گروگان گرفتن نیروهای پاکستانی در مرکز مبارزه با تروریسم در «بنو» خواستار عبور ایمن به افغانستان شده بودند.
در واکنش به این درخواست (تیتیپی) گفت: اعضای این گروه سالها در زندان بودند، بنابراین درک کاملی از وضعیت ندارند و به اشتباه خواستار انتقال به افغانستان شده اند.
**طالبان افغانستان: تشنج در امتداد خط مرزی پاکستان، به سود هیچ یک از دو کشور نیست
سرپرست وزارت خارجه طالبان میگوید، تشنج در امتداد خط دیورند به نفع هیچ کس نیست و پاکستان باید با افغانستان تعامل متقابل داشته باشد.
امیرخان متقی امروز طی یک نشست خبری در کابل گفت: تشنج در امتداد خط دیورند به نفع هیچ کس نیست و پاکستان باید با افغانستان تعامل متقابل داشته باشد.
او افزود که به همسایه نزدیک خود هشدار میدهیم که در امتداد خط [دیورند] تشنج به نفع هیچ کس نیست.
متقی همچنین خطاب به جهان یاد آور شد که فشار جواب نمیدهد و برای حل مشکلات، جهان را به تفاهم با گروه طالبان فرا میخواند.
این در حالی است که پاکستان، طالبان را به حمایت تحریک طالبان پاکستانی متهم کرده است. همچنین به همین دلیل، نیروهای مرزی پاکستان چندین بار در امتداد خط دیورند با نیروهای مرزی طالبان درگیر شده اند.
**اردن یک اسرائیلی نفوذی را دستگیر کرد
مقامات اردن یک شهرک نشین صهیونیست که قصد داشت از طریق مرزهای مشترک با سرزمین های اسرائیل به داخل این کشور نفوذ کند را دستگیر کردند.
خبرگزاری «عمون» اردن امروز یکشنبه به نقل از رسانههای رژیم صهیونیستی نوشت: یک شهرکنشین اسرائیلی که قصد داشت از طریق مرز به داخل اردن نفوذ کند دیروز (شنبه) توسط نیروهای امنیتی این کشور دستگیر شد.
به نوشته رسانههای رژیم صهیونیستی، این شهرکنشین صهیونیست توسط سرویسهای امنیتی اردن دستگیر شده و در حال حاضر در خصوص دلایل نفوذ خود تحت تحقیق است.
اردن با سرزمینهای اشغالی دارای ۲۳۸ کیلومتر مرز مشترک است که در امتداد آنها دو گذرگاه مرزی وجود دارد که یکی از آنها وادی عربه و دیگری پلس شیخ حیسن است.
همچنین علاوه بر آن دره اردن مرزی موقتی است که این کشور را با سرزمینهای اشغالی جدا میکند و هنوز برای تعیین مرزها در این منطقه در سطح بین المللی توافقی حاصل نشده است.
**رژیم صهیونیستی نوار غزه را غرق کرد
رژیم صهیونیستی شنبه شب با گشودن کانال هایِ آب باران در پشت نوار مرزی واقع در شرق نوار غزه باعث غرق شدن دهها خانه و صدها هکتار زمین کشاورزی در این منطقه شد.
خبرگزاری فلسطینی " معا " به نقل از یک منبع محلی گفت: آب باران خانه های برخی از محله های شهر غزه و شهر دیربلح و مناطق الزوایده، البریج و النصیرات واقع در مرکز نوار غزه و مناطق شرق شهر خان یونس را فراگرفت که در نتیجه آن بسیاری از کشاورزان در نتیجه آسیب دیدن زمین های کشاورزی، متحمل ضرر و زیان سنگینی شدند.
صدها فلسطینی در نوار غزه شب گذشته درخواست کمک کرده و نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی و زیست محیطی هشدار دادند.
در همین راستا، منابع پزشکی فلسطینی از درگذشت یک نفر در شهر دیرالبلح و مجروح شدن شماری از فلسطینیان در اثر بارش شدید مستمر باران و از بین رفتن سقف برخی از منازل خبر دادند و شهرداری نوار غزه نیز حالت فوق العاده در این شهر اعلام کرد.
**تشکیل حکومت موقت؛ خواسته «ائتلاف زنان افغان برای تغییر»
"ائتلاف زنان افغان برای تغییر" در واکنش به منع تحصیل دختران توسط طالبان، خواستار تشکیل فوری حکومت موقت در افغانستان شدهاست.
ائتلاف زنان افغان برای تغییر در واکنش به منع تحصیل دختران توسط طالبان، خواستار تشکیل فوری حکومت موقت در افغانستان شدهاست.
این ائتلاف شب گذشته ۳ دی از تمام طرفهای دخیل در قضایای افغانستان خواسته است تا برای تغییر وضعیت موجود، روی ایجاد حکومت موقت از همه اقشار کشور پافشاری کند، تا زمان برگزاری انتخابات به نتیجه برسند.
در اعلامیه این ائتلاف آمده است که زنان و دختران افغانستان به طور عمدی و سیستماتیک توسط طالبان از صحنه محو میشوند.
بر اساس اعلامیه، حقوق بشر و حقوق زنان بهطور غیرقابل انکاری با امنیت در ارتباط هستند و جهان نمیتواند و نباید مشکلات زنان افغانستان را تحت حاکمیت طالبان نادیده بگیرد.
با این حال، این زنان از جامعه جهانی خواستهاند که در تعامل با طالبان از بحثهای امنیت فراتر رفته و واقعیت بسیار دردناک زنان و دختران افغانستان را درک کنند.
در این اعلامیه همچنین آمده است، جامعه جهانی بر اساس تعهدات بینالمللی مکلف است تا در چارچوب حقوق بینالملل، برای بازگرداندن و احیای اعتماد با چنین عقبگردی در مورد حقوق زنان قاطعانه اقدام کند.
زنان از دادگاه کیفری بینالمللی نیز خواستهاند که این دادگاه باید از قدرت خود استفاده کند تا طالبان را بهخاطر جنایات فجیعشان علیه زنان به محاکمه بکشاند.
در این بیانیه از کشورهای عضو سازمان ملل بهویژه کشورهایی که در ۲۰ سال گذشته در افغانستان دخیل بودهاند، خواسته شده است تا تعهداتشان را برای تشکیل یک نشست بینالمللی برای رسیدگی به سرنوشت زنان افغانستان و سیاستها و اقدامات تمامیتخواهانه و افراطی رژیم طالبان" اعلام کنند.
ائتلاف زنان افغان برای تغییر، از مردان افغانستان نیز خواستهاند که با اقدام اخیر طالبان برای ممنوعیت تحصیل دختران مخالفت کنند.
در این اعلامیه آمده است، اجازه ندهیم یک مجموعهای که از هیچ باوری نمایندگی نمیکند، رفتار زنستیزانه خود را به نام ارزشهای دینی و فرهنگی یک ملت به جهان معرفی کند.
این ائتلاف از سازمان همکاری اسلامی و کشورهای عضو این سازمان خواست، از قدرت و نفوذشان برای جلوگیری از تفسیر و ارائه نادرست اصول اسلامی و انکار حقوق اساسی و انسانی دانشآموزان دختر توسط طالبان، استفاده کنند.
در این اعلامیه تاکید شده است که جامعه جهانی تحریمهای هدفمند را بر رهبران طالبان و حامیان مالیشان اعمال و برای همه رهبران این گروه ممنوعیت سفر وضع کنند.
در پایان این اعلامیه آمده است که جهان تاکنون از نفوذ و فشار لازم سیاسی علیه طالبان استفاده نکرده و بهتر است فشارهای سیاسی بر طالبان قبل از رسیدن ترور و تهدیدات امنیتی به سواحل کشورهای امن، اعمال شود.
**نشست مقامهای سازمان ملل و انجیاو های افغانستان برای بررسی فرمان جدید طالبان
مقام های ارشد سازمان ملل و سازمان های مردم نهاد فعال در افغانستان قصد دارند برای بررسی فرمان مقام های طالبان مبنی بر استخدام نشدن زنان در شرکت های خصوصی تشکیل جلسه دهند.
مقام های طالبان روز شنبه تهدید کردند مجوز فعالیت شرکت های خصوصی که از اجرای این فرمان سرباز زنند، تعلیق می کنند.
وزارت اقتصاد افغانستان که این مجوزها را صادر می کند، اعلام کرد که شکایت هایی جدی دریافت کرده است مبنی بر اینکه زنان فعال در سازمان های مردم نهاد (ان جی او) ضوابط پوشش مناسب را رعایت نمی کنند.
«تاپیوا گومو» مقام اطلاعات عمومی دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد روز یکشنبه گفت: جلسه تیم کشوری بشردوستانه قرار است امروز برای رایزنی و بررسی نحوه مقابله با این مساله برگزار شود.
این تیم متشکل از مقام های ارشد سازمان ملل و نمایندگانی از دهها سازمان مردم نهاد بین المللی و افغان است که مسئولیت هماهنگی توزیع کمک در سراسر افغانستان را برعهده دارند.
سازمان ملل که خواستار توضیح از طالبان در مورد فرمان صادر شده است، دستورالعمل وزارت اقتصاد افغانستان را محکوم کرده است.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز این ممنوعیت را برای افغان ها ویرانگر خواند، زیرا این فرمان، کمک های حیاتی و نجات بخش برای میلیون ها نفر را مختل می کند.
این ممنوعیت در حالی صادر شده که میلیون ها نفر در سراسر افغانستان به کمک های بشردوستانه تامین شده از سوی اهداکنندگان بین المللی از طریق شبکه وسیعی از سازمان های مردم نهاد (ان جی او) وابسته هستند.
براساس این گزارش، بحران اقتصادی افغانستان از زمان به قدرت رسیدن طالبان رو به وخامت گذاشته است. واشنگتن در پی قدرت گرفتن طالبان در افغانستان، میلیاردها دلار دارایی این کشور را مسدود کرد و کمک کنندگان خارجی از اهدای کمک دست کشیدند.
دهها سازمان در مناطق دورافتاده افغانستان فعالیت دارند و بسیاری از کارکنانشان زن هستند. بسیاری هشدار داده اند که ممنوعیت اشتغال زنان در این سازمان ها، عملکرد این مراکز را مختل می کند.
این فرمان جدید در کمتر از یک هفته از زمانی که مقام های طالبان حضور زنان در دانشگاه ها را ممنوع اعلام کردند، صادر شده است. تصمیمات طالبان، خشم جهانی را برانگیخته و به اعتراض هایی در چند شهر افغانستان منجر شده است.
خبرگزاریهای آمریکایی گزارش دادند، ایالات متحده گفته است که به دنبال اتخاذ تدابیر اضافی برای فشار آوردن به طالبان و منزوی کردن بیشتر حاکمان رادیکال این گروه به دلیل تصمیم "وحشتناک" آنها برای تعلیق شرکت زنان افغان در تحصیلات دانشگاهی است.
**شیخ قاووق: کابینه نتانیاهو به ناتوانیاش در مقابل حزبالله پی برده است
عضو شورای مرکزی حزبالله لبنان در سخنانی گفت که رژیم صهیونیستی قادر به تغییر معادله بازدارندگی تحمیل شده توسط مقاومت نیست.
شیخ نبیل قاووق عضو شورای مرکزی حزبالله لبنان در این باره اظهار داشت: مقاومت در سال ۲۰۲۲ در زمینه توسعه توان نظامی خود به میزان ۱۰ سال پیشرفت کرد.
شیخ قاووق خاطرنشان کرد: کابینه بنیامین نتانیاهو (نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی) به ناتوانی خود در زمینه مقابله با حزب الله و همچنین ناتوانی در تغییر معادله بازدارندگی تحمیل شده توسط مقاومت پی برده است.
وی گفت: دشمن اسرائیلی که قادر به مقابله نیست، برای جبران شکست در مقابل حزبالله به ادعای دستاوردهای خیالی متوسل میشود.
شیخ قاووق در بخش دیگری از اظهاراتش درباره بحران پیچیده انتخاب رئیس جمهور جدید کشورش و چشم دوختن برخی طرفها به مداخلات خارجی برای حل و فصل این پرونده تاکید کرد: کسانی که به خارج چشم دوختهاند، روی سراب شرط بندی کردهاند. چراکه حساب باز کردن بر روی مداخلات خارجی نه تنها راه حلی ایجاد نمیکند، بلکه بحران را پیچیدهتر می کند، بنابراین آمریکا برای تحمیل شروط سیاسیاش روی طولانی کردن خلاء ریاست جمهوری و تشدید بحرانهای کشور حساب باز کرده است.
وی تاکید کرد: منافع ملی ایجاب میکند که به گفتوگو و اجماع داخلی روی بیاوریم؛ چراکه این اتفاق نزدیکترین، سریعترین و امنترین راه حل است و حزبالله از ابتدا به منظور دستیابی به توافق دست خود را برای گفتوگو و همگرایی دراز کرد.
**پیشرفت نسبی در مذاکرات هیات عمانی در صنعا
برخی منابع خبری از ارائه طرح جدید هیات میانجیگر عمانی در سفر به صنعا پایتخت یمن برای حل بحران و تمدید آتش بس در این کشور و پیشرفت نسبی در مذاکرات خبر دادند.
هیات عمانی که برای میانجیگری بین ائتلاف متجاوز سعودی و دولت نجات ملی یمن به صنعا سفر کرده است، دیدارهای متعددی با اعضای هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن و مسئولان دولتی و رهبران جنبش انصارالله داشته است.
برخی منابع یمنی در گفت وگو با شبکه المیادین تاکید کردند که هیات عمانی علاوه بر طرح های سابق که در سفرها و دیدارهای قبلی بررسی شده بود، ایده های جدیدی مطرح کرده است.
این منابع می گویند که بخشی از طرح های جدید مبنی بر تقریبا موافقت (ائتلاف متجاوز سعودی) با پرداخت حقوق های کارمندان یمنی است؛ البته این حقوق برای بخشی از کارمندان پرداخت خواهد شد.
این منابع در ادامه با اشاره به وجود اختلاف نظر درخصوص پایان دادن به محاصره فرودگاه صنعا و بندر الحدیده در یمن تاکید کردند که طرف یمنی گفته است که اگر حقوق کارمندان به طور کامل پرداخت نشود، اجازه از سرگیری صادرات نفت را نخواهیم داد.
پیش از این سخنگوی جنبش انصارالله و رئیس هیئت مذاکره کننده صنعاء در مذاکرات صلح یمن با اشاره به سفر هیئت عمانی به صنعا گفت که این سفر در چارچوب انتقال طرحها و پیشنهادات مبنی بر مذاکرات انجام شده با عربستان و طرفهای بین المللی صورت گرفته است.
«محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله اعلام کرد که کشورهای متجاوز اقتصاد یمن را هدف قرار داده و با هدف قرار دادن بانک و ارز، شکاف اقتصادی را عمیقتر کردند.
عبدالسلام افزود: اگر ما بتوانیم در پرونده مربوط به مسایل انسانی شامل پرداخت حقوق و باز کردن فرودگاهها و بنادر به پیشرفت برسیم، میتوانیم در پروندههای دیگر به توافق دست پیدا کنیم.
وی گفت: پرونده بشردوستانه باید از پرونده نظامی جدا شود و خواستههای ما متعلق به همه یمنیها بدون استثناء است.
سخنگوی جنبش انصارالله تصریح کرد: برادران ما در عمان برای دستیابی به صلح در یمن و پرونده بشردوستانه حمایت زیادی کردهاند و سفرهای مکرر آنها به صنعاء گویای تلاشهای خوب آنها است.
هیئت عمانی که نقش میانجی بین دولت نجات ملی یمن را با طرف سعودی برعهده دارد، روز چهارشنبه برای انجام مذاکرات جدید با مقامات دولت نجات ملی وارد صنعا شد.
**دفاع وزیر خارجه چین از موضع این کشور در قبال جنگ اوکراین
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز یکشنبه ضمن دفاع از موضع پکن در قبال جنگ اوکراین، پیشنهاد داد که کشورش مناسبات با روسیه را در سال پیشرو تعمیق بخشد.
وی در عین حال از گام های تاریخی رو به جلو در مناسبات چین و کشورهای عربی استقبال کرد.
وانگ که از طریق تماس ویدئویی برای کنفرانسی در پایتخت چین سخنرانی می کرد، آمریکا را مسئول وخامت روابط بین دو اقتصاد بزرگ جهان دانست و گفت که پکن سیاست نادرست واشنگتن در قبال چین را به شدت رد کرده است.
موضع چین در قبال جنگ اوکراین و خودداری پکن از محکوم کردن روسیه و پیوستن به تحریم ها علیه مسکو، به شکاف و اختلاف موجود میان چین و بیشتر کشورهای اروپایی دامن زده است.
وانگ گفت: با توجه به بحران اوکراین، ما از اصول اساسی بی طرفی حمایت کرده ایم، بدون آنکه طرف یک کشور خاص را بگیریم، یا هیزمی بر آتش بیفزاییم و کمتر به دنبال منافع خودخواهانه از این وضعیت باشیم.
وی اضافه کرد که چین اعتمادسازی متقابل راهبردی و همکاری دوجانبه سودمند با روسیه را تعمیق می کند.
به همین منظور، ناوهای جنگی دو کشور هفته گذشته رزمایش دریایی مشترکی را در دریای شرق چین برگزار کردند.
وانگ گفت که سطح تجارت دو جانبه میان دو کشور چین و روسیه به هدف ۲۰۰ میلیارد دلار با سرعتی سریعتر نزدیک می شود و پروژه های سرمایه گذاری بزرگ به خوبی در حال انجام است.
وزیر امور خارجه چین در مورد سفیر اخیر شی جین پینگ رئیس جمهوری این کشور به عربستان سعودی و شرکت در اولین اجلاس کشورهای عربی و چین و همچنین نشست همکاری چین و خلیج فارس، تاکید کرد که چین و کشورهای عربی به اجماعی برای ایجاد یک جامعه نزدیکتر چین و عربی با آینده ای مشترک دست یافته اند.
شی در جریان این سفر ضمن امضای چند توافق شراکت اقتصادی و راهبردی گفت که چین به واردات حجم بالایی از نفت از کشورهای خلیج فارس ادامه و همچنین واردات گاز طبیعی مایع را افزایش می دهد.
در حالی که رئیس جمهوری چین بدنبال خودکفایی بیشتر صنایع چینی است، وانگ اذعان کرد که تجربه نشان داده است که چین و آمریکا نمی توانند زنجیره های تامین را جدا یا قطع کنند.
وی با اعلام اینکه چین برای بازگرداندن مناسبات با آمریکا به مسیر خود تلاش می کند، گفت که این روابط از مسیر خارج شده است زیرا آمریکا سرسختانه به چین به عنوان رقیب اصلی خود نگاه می کند و درگیر اقدامات تحریمی، سرکوب و تحریک آشکار چین است.
وانگ و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته در تماسی تلفنی با هم گفت و گو کردند.
وزارت امور خارجه آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد که بلینکن در این تماس تلفنی درمورد لزوم مدیریت مسئولانه روابط چین و آمریکا بحث و تبادل نظر کرد و نگرانی ها در مورد جنگ روسیه علیه اوکراین و تهدیدهایی را که مسکو برای امنیت جهانی و ثبات اقتصادی به وجود می آورد، مطرح کرد.
وزارت امور خارجه چین نیز خبر داد که وانگ آمریکا را به زورگویی یک طرفه متهم کرد و گفت که پکن به ایفای نقشی سازنده در حل و فصل بحران اوکراین به شیوه خود ادامه می دهد.
**مقام روس: اروپا قربانی آمریکا است/ دهلی و پکن را جایگزین غرب می کنیم
وزیر دارایی روسیه با اشاره به اینکه اروپا قربانی آمریکا در بحث انرژی شده است، تاکید کرد که کشورش به دنبال یافتن خریداران نفتی جدید به جای اروپا است و چین و هند برجسته ترین شرکای تجاری هستند که مسکو تلاش می کند آن ها را جایگزین اروپا کند.
آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه امروز دوشنبه در گفت وگو با شبکه تلویزیونی الشرق تصریح کرد که مسکو به دنبال پیدا کردن بازارهای جدید برای نفت خود به دور از کشورهای غربی است.
وی گفت که کشورش به دنبال لجستیک های جایگزین (فرایند حملونقل کالاهای تجاری) است؛ حتی اگر هزینه های آن زیاد باشد.
سیلوانوف افزود که مسکو به سقف قیمتی که کشورهای اروپایی برای نفت مشخص کردند، پایبند نخواهد بود.
وزیر دارایی روسیه همچنین با بیان اینکه کشورش ممکن است مجبور به کاهش تولید خود در جایی شود، افزود: می بینیم که اکنون شرکت های ما و شرکت های نفتی خطوط خود را از غرب به سمت شرق و کشورهای دیگر انتقال می دهند. ما به دنبال مصرف کنندگان جدید برای نفت هستیم و درخواست ها برای خرید نفت براساس پیش بینی آژانس های (انرژی) افزایش خواهد یافت. ما به دنبال بازارها و لجستیک های جدید هستیم و چه بسا هزینه های آن بیشتر باشد.
این وزیر روسی در ادامه با اشاره به تحریم های رو به افزایش غربیها علیه کشورش گفت که آمریکا بیشترین سود را از تحریم غربی ها می برد.
سیلوانوف تاکید کرد: تحریم های غربی به همان اندازه که بر روسیه تاثیر گذاشته بر کشورهای اروپایی نیز تاثیر گذاشته است. آنچه آمریکایی ها می خواستند اتفاق افتاد. آنها ارسال نفت و گاز خود به بازارهای اروپا افزایش دادند ... آمریکا سود می کند و اروپا ضرر می بیند.
وزیر دارایی روسیه گفت: اقتصاد چین و هندی دو اقتصاد مهم و برجسته ای هستند که مسکو تلاش می کند آن ها را جایگزین بازارهای اروپایی کند، غربی ها از روسیه دور می شوند و ما به دنبال شرکای تجاری جدید هستیم و عملا آن ها را یافته ایم.
بر اساس این گزارش، اوایل دسامبر (اواسط آذرماه)، کشورهای گروه هفت (G۷) - کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و آمریکا - به همراه اتحادیه اروپا و استرالیا در ادامه تحریمها علیه روسیه، سقف بهای هر بشکه نفت خام روسیه که از طریق دریا حمل میشود را ۶۰ دلار تعیین کردند.
در مقابل، مسکو این اقدام را مورد انتقاد قرار داده و اعلام کرد که نفت را به کشورهایی که از محدودیت قیمت نفت تبعیت میکنند، صادر نخواهد کرد.
**پاپ خواستار توقف جنگ اوکراین و دیگر مناقشههای جهان شد
پاپ فرانسیس رهبر واتیکان روز یکشنبه در پیامی به مناسبت فرارسیدن زادروز عیسی مسیح و کریسمس با اشاره به رنج عمیق جهان از نبود صلح، خواستار پایان جنگ اوکراین و دیگر درگیری های مسلحانه و بحران های انسانی شد.
پاپ فرانسیس در ایوان سن پیتر باسیلیکا در برابر ده ها هزار مسیحی کاتولیک، از مردم درخواست کرد که با نگریستن به ورای زرق و برق تعطیلات کریسمس و سال نو میلادی، به بی خانمان ها، مهاجران، پناهجویان و دیگر مستمندان برای دستیابی به آرامش و آسایش، گرما و غذا کمک کنند.
وی با محکوم کردن استفاده از غذا به عنوان جنگ افزار و با اشاره به افغانستان و کشورهای منطقه شاخ آفریقا، افزود: جنگ اوکراین میلیون ها تن را در معرض خطر گرسنگی قرار داده است.
وی اضافه کرد: بیایید چهره های برادران و خواهران اوکراینی را ببینیم که این روزهای کریسمس را به علت خرابی های این جنگ ۱۰ ماهه، در تاریکی و سرما و به دور از خانواده هایشان می گذرانند.
فرانسیس گفت: باشد که خداوند به ما برای اقدام قاطعانه به منظور هم پیمان شدن در کمک به همه کسانی که دچار رنج هستند، الهام بخشد و ذهن قدرتمندان را برای خاموش کردن غرش جنگ افزارها، روشنی بخشد تا نقطه پایان فوری بر این جنگ نابخردانه و بی معنی بگذارند.
وی با نام بردن از سوریه، میانمار، هائیتی و منطقه ساحل در قاره آفریقا، گفت که درگیری اوکراین نباید بر نگرانی ما در باره مردمی که زندگی هایشان در درگیری ها یا بحران های انسانی دیگر نابود شده، تاثیر بگذارد، زیرا در دوره ما گرسنگی عمیق و شدیدی برای صلح وجود دارد.
فرانسیس همچنین خواستار ازسرگیری گفتگو میان اسرائیل و فلسطینیان در سرزمین مقدس زادگاه مسیح شد.
میزان خشونت سال جاری در کرانه باختری تحت اشغال رژیم صهیونیستی در بیش از ۱۰ سال گذشته بی سابقه بوده و در آن دستکم ۱۵۰ فلسطینی و بیش از ۱۲۰ صهیونیست جان خود را ازدست داده اند.
به گزارش ۲۸ آذر ماه ایرنا از خبرگزاری رسمی واتیکان؛ پاپ فرانسیس با ابراز نگرانی از شرایط مردم محاصره شده قره باغ، از ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواست تا به دنبال «راه حلی مسالمت آمیز» برای مناقشه گذرگاه لاچین باشند.
با گذشت یک هفته از انسداد تنها راه ارتباطی منطقه ناگورنو – قره باغ به جهان خارج به دست «حامیان محیط زیست» جمهوری آذربایجان، تارنمای واتیکان نیوز ۲۷ آذر ماه نوشت که رهبر کاتولیک های جهان ضمن ابراز نگرانی از وضعیت پیش آمده در گذرگاه لاچین گفت: من از شرایط پرمخاطره مردم (قره باغ) که در فصل زمستان وخامت بیشتری مییابد، نگرانم.
**دمشق میزبان سمینار بررسی جنایات سعودیها در یمن
شهر دمشق پایتخت سوریه میزبان سمیناری برای بررسی ابعاد جنایت های ائتلاف متجاوز به یمن و تنویر افکار عمومی نسبت به آن و حمایت از ملت مظلوم این کشور بود.
سفارت یمن در سوریه با همکاری انجمن فکری و سیاسی یمن در دمشق همزمان با روز جهانی حقوق بشر و همچنین روز شهید یمنی سمیناری تحت عنوان «جنایت های جنگ تجاوزگرانه علیه یمن» برگزار کرد.
در این سمینار به جنابت های جنگی، مقاومت مردم یمن، محاصره ضد انسانی و قدرت یمنی ها در شکستن محاصره و تحقق پیروزی پرداخته شد.
در این سمینار تعدادی از اعضای هیات دیپلماتیک، برخی شخصیت هایی سیاسی و فرهنگی سوری و فلسطینی و همچنین برخی شخصیت های حامی ملت یمن حضور یافتند.
عبدالله صبری سفیر یمن در سوریه در گفت وگو با پایگاه العهد تاکید کرد که اقدامات نیروهای متجاوز سعودی و آمریکایی علیه ملت یمن یک جنایت جنگی تمام عیار است.
وی گفت: جنایت های جنگی علیه یمن که مردم عادی و بی سلاح بهای آن را داده اند و بسیاری از آن ها به قتل رسیده اند نشان دهنده دوگانگی غرب و هیات ها و سازمان های بین المللی در تعامل با پرونده های حقوق بشر است.
سفیر یمن در دمشق خاطرنشان کرد که این اقدامات باعث جلوگیری از محاکمه و مجازات جنایتکاران و قاتلان نخواهد شد و در نهایت پیروزی برای خون پاک افراد بی گناهی است که دشمنان یمن آن را ظالمانه بر زمین ریختند.
صبری تاکید کرد که خون پاک مردم یمن و فداکاری های عظیم آن ها در نهایت منجر به شکستن محاصره یمن و تحقق پیروزی نهایی بر دشمن خواهد شد.
از سوی دیگر، عبدالکریم شرقی عضو جمعیته دوستی فلسطین و ایران با اشاره به مقاومت و پایداری ملت یمن تاکید کرد که نیروهای متجاوز علیه کشور یمن به بن بست رسیده اند.
وی گفت: آن ها اکنون به فکر خروج از این تنگا هستند؛ تنگایی که با دل بستن بر روی حمایت نیروهای خارجی برای خودشان درست کردند.
همچنین میاده مرزوق عضو دیده بان عربی حقوق بشر نیز به پشت پرده جنگ متجاوزانه علیه یمن پرداخت و گفت که این جنگ در راستای خدمت به پروژه صهیونیستی- آمریکایی در منطقه است.
عربستان از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است، به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر بدون دستیابی به توافقی جدید به خاطر زیاده خواهیهای سعودیها و برآوردن نکردن مطالبات مشروع ملت یمن پایان یافت و تمدید نشد.
**حمله توپخانهای ترکیه به شمال حلب/ یک کودک سوری کشته شد
حمله توپخانهای امروز ترکیه به روستایی در شمال حلب به کشته شدن یک کودک سوری و زخمی شدن دو نفر دیگر منجر شد.
ارتش ترکیه بعد ازظهر امروز (یکشنبه) روستای «تنب» نزدیک منطقه تل رفعت در شمال حلب را هدف حمله توپخانهای خود قرار داده است.
خبرنگار المیادین گفت که در این حمله توپخانهای، یک کودک سوری کشته شد و دو نفر مجروح شدند.
ارتش ترکیه چند روز پیش هم منطقه «ابو راسین» در حومه شمال غربی الحسکه را هدف حملات توپخانهای قرار داد و در نتیجه این حملات خسارت قابل توجهی به خانهها و املاک شهروندان سوری وارد شد.
ارتش ترکیه از ۲۰ نوامبر حملات هوایی و توپخانهای خود را به مناطق شمال سوریه شدت بخشیده است. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفته است که این کشور اجرای عملیات زمینی به خاک سوریه را نیز در حال بررسی دارد.
ارتش ترکیه از سال ٢٠١۶ در ۲ عملیات سپر فرات (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دی ماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷)، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله عفرین و شهرهای الباب، اعزاز و جرابلس را تصرف کرده است.
از سوی دیگر، آنکارا در ۲۵ مهرماه ۹۸ برای عقب راندن شبه نظامیان کرد موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوری» از مناطق مرزی الرقه و الحسکه، عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه آغاز کرد که این عملیات یک هفتهای، پس از توافق آتش بس میان آنکارا و واشنگتن متوقف شد و ترکیه به شبه نظامیان کُرد پنج روز مهلت داد تا عمق ۳۲ کیلومتری از مرز ترکیه عقب نشینی کنند.
**توقف فعالیت ۱۱ فروند جنگنده f-۳۵ رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی پس از سقوط یک جنگنده f -۳۵ در آمریکا، فعالیت ۱۱ فروند از این نوع را متوقف کرد.
رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند پس از سقوط یک جنگنده f-۳۵ در ایستگاه هوایی متعلق به نیروی دریایی آمریکا در تگزاس این تصمیم گرفته شده است.
این رسانه ها، هدف از تعلیق فعالیت این سری از جنگنده ها را، معاینه و اطمینان از بی نقص بودن آن ها اعلام کرده اند.
سخنگوی شرکت لاکهید مارتین آمریکا پنجشنبه ۲۴ آذرماه در بیانیه ای اعلام کرد: یک جت جنگنده نسل پنجم آمریکایی F-۳۵B در جریان یک پرواز آزمایشی در پایگاهی در ایالت تگزاس سقوط کرد.
وی گفت: ما از سقوط جنگنده F-۳۵B در پایگاه ذخیره مشترک ایستگاه هوایی نیروی دریایی در فورت ورث مطلع هستیم و می دانیم که خلبان با موفقیت توانسته از جنگنده خارج شود.
سخنگوی لاکهید مارتین در ادامه افزود: شرکت لاکهید از پروتکل تحقیقاتی مناسب در این حادثه پیروی خواهد کرد.
رسانه های آمریکا گزارش دادند که جنگنده F-۳۵B در حال انجام یک پرواز آزمایشی بود.
در ماه اکتبر نیز یک جنگنده F-۳۵A در ایالت یوتا آمریکا در پایگاه نیروی هوایی هیل در نزدیکی سالت لیک سیتی سقوط کرد.
طبق گزارش وزارت دفاع آمریکا در سپتامبر سال جاری، جنگنده F-۳۵ دارای گرانترین سیستم نظامی ثبتشده است.
**هشدار کارشناسان: افزایش بودجه نظامی ژاپن و آمریکا خطرناک است
کارشناسان، افزایش بودجه نظامی امریکا و ژاپن با اشاره به وضعیت تایوان را، خطرناک دانستند.
وزارت امور خارجه چین روز شنبه در بیانیه ای مطبوعاتی گفت: چین از تصویب و امضای قانون مجوز دفاع ملی امریکا و ژاپن برای سال مالی ۲۰۲۳ که حاوی محتوای منفی در مورد چین است، ابراز تاسف می کند و قاطعانه با آن مخالف است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، ایالات متحده و ژاپن، روز جمعه افزایش بودجه دفاعی خود را برای سال آینده اعلام کردند و از تایوان به عنوان یکی از دلایل افزایش هزینه ها نام بردند. کارشناسان گفتند که این موضوع نشان دهنده آن است که دو کشور در حال آماده شدن برای مداخله نظامی در مسئله تایوان هستند و این اقدام چین را ملزم می کند که آمادگی رزمی خود را افزایش دهد و آماده دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی باشد.
سیانان روز جمعه گزارش داد: جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه قانون مجوز دفاع ملی را امضا کرد که به موجب آن ۸۱۷ میلیارد دلار برای پنتاگون برای سال مالی ۲۰۲۳ هزینه کرد دارد که ۴۵ میلیارد دلار بیشتر از بودجه درخواستی بایدن در اوایل سال جاری بود.
به گزارش سی ان ان، لایحه هنگفت هزینه های دفاعی شامل حمایت مالی از اوکراین و جزیره تایوان است.
کیودو نیوز نیز روز جمعه گزارش داد که ژاپن، پیش نویس بودجه دفاعی با رکورد ۵۱ میلیارد دلاری را برای سال مالی ۲۰۲۳ تصویب کرد که ۲۶.۳ درصد نسبت به سال مالی جاری افزایش داشت و این بودجه برای یازدهمین سال متوالی افزایش یافت.
به گزارش کیودو نیوز، این اقدام پس از آن صورت گرفت که ژاپن متعهد شد در یک تغییر سیاست بزرگ تحت قانون اساسی این کشور که جنگ را کنار گذاشته است، توانایی هایی برای حمله به دیگر کشورها به دست آورد، زیرا ژاپن با «چالش های امنیتی شدید چین، کره شمالی و روسیه» مواجه است.
تحلیلگران چینی می گویند که افزایش بودجه دفاعی روشی است که هم ایالات متحده و هم ژاپن در طرح های خود برای مهار چین انتخاب کرده اند و مسئله تایوان که یک موضوع داخلی چین است، توسط آنها به عنوان کارت بازی استفاده می شود.
«وی دونگسو» کارشناس نظامی مستقر در پکن، روز یکشنبه به گلوبال تایمز گفت: با افزایش هزینههای دفاعی، بدیهی است که ایالات متحده و ژاپن در حال گسترش نیروهای مسلح خود و آماده شدن برای جنگ هستند.
وی گفت: هم ایالات متحده و هم ژاپن آمادگی بیشتری برای مداخله در مسئله تایوان دارند، زیرا آنها در حال برنامه ریزی برای تهیه و استقرار تسلیحات و تجهیزات جدید با تمرکز بر تنگه تایوان هستند.
ایالات متحده متحدان خود از جمله ژاپن را برای اجرای استراتژی اقیانوس هند-اقیانوس آرام خود با مسئله تایوان به عنوان یک فرصت برخورد میکند و ژاپن از این فرصت استفاده می کند تا با خطر بازگشت به مسیر نظامی گری از وضعیت بین المللی خود پس از جنگ جهانی جدا شود.
وی ادامه داد: این موضوع نیازمند آمادگی چین برای دفاع از خود از جمله افزایش قابلیت های اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی در هوا، سطح و زیر آب، سازماندهی نیروهای دریایی و هوایی موثر در ردیابی و بیرون راندن نیروهای متخاصم و توسعه سلاح ها و تجهیزات پیشرفته تر است.
اما به گفته تحلیلگران، چین در یک مسابقه تسلیحاتی شرکت نخواهد کرد و دفاع ملی کشور را بر اساس نیازهای واقعی خود توسعه خواهد داد.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی ستاد مشترک وزارت دفاع ژاپن و تایوان در روز جمعه تا پنجشنبه، گروه ناو هواپیمابر لیائونینگ نیروی دریایی ارتش آزادی بخش خلق چین (PLA) پس از عبور از تنگه میاکو در ۱۶ دسامبر، میزبان حدود ۱۸۰ رزمایش نشست و برخاست جت های جنگنده و هلیکوپتر در غرب اقیانوس آرام در جنوب ژاپن و شرق جزیره بوده است.
جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا، روز جمعه به وقت محلی، بودجه دفاعی ۸۵۸ میلیارد دلاری این کشور را امضا کرد که بودجه بخش نظامی برای رقابت با چین و روسیه افزایش یافته است.
در این میان متحدان واشنگتن در اروپا و آسیا نیز سفارشهای بیشتری را به شرکتهای دفاعی آمریکایی دادند تا خودشان را در مقابل تهدیدهای فزاینده جهانی مسلح کنند. ژاپن در ماه جاری هزینه دفاعی خود را در ۵ سال آینده دو برابر کرد و به نظر موضع صلح طلبی که عمدتا از سال ۱۹۴۵ حفظ کرده بود را کنار گذاشته است.
ترکیب جنگ اوکراین و ظهور یک دوره جدید از تقابل ابرقدرتها، تلاشها را برانگیخته تا صنعت نظامی تسلیحات را به ارتشها تزریق کند. این مساله در برخی موارد به یک فوریت تبدیل شده و آمریکا و متحدان ناتو همچنان به دنبال سرازیر کردن تسلیحات به سمت اوکراین هستند.
**موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در ژجیانگ چین یک میلیون نفر شد
خبرگزاری رویترز از قول مقامات دولت محلی در استان ژجیانگ که استانی صنعتی در نزدیکی شانگهای است، نوشت روزانه یک میلیون نفر در این استان به کووید-۱۹ مبتلا میشوند و انتظار میرود که این رقم در روزهای آینده ۲ برابر شود.
رسانههای رسمی چین آمار و اطلاعات دقیقی از میزان شیوع کرونا در این کشور ارائه نمیدهند اما گزارشهایی نظیر گزارش امروز برخی رسانههای رسمی چین مبنی بر اینکه کارخانههای دارو سازی این کشور با تمام ظرفیت در حال تولید داروهای مقابله با کووید-۱۹ هستند، حاکی از شیوع گسترده کرونا در این کشور یک میلیارد و چهارصد میلیون نفری است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای واگیردار چین امروز (یکشنبه) اعلام کرد که با وجود جهش ابتلای افراد به کووید-۱۹ در این کشور، هیچ فردی در سرزمین اصلی این کشور به دلیل ابتلا به کرونا فوت نکرده است. این پنجمین روزی است که چین مرگ هیچ فردی را بر اثر کرونا گزارش نمیکند.
شهروندان و کارشناسان خواستار آن هستند تا اطلاعات دقیقتر همراه با جزییات بیشتر از جهش ابتلا به کووید-۱۹ پس از برداشته شدن قرنطینههای سفت و سخت دولت مرکزی چین و تسهیل در سیاست کووید-صفر پویا منتشر شود.
کمیسیون ملی سلامت چین انتشار آمار سراسری درباره ابتلا به کرونا را متوقف کرده و در حال حاضر ردگیری موارد جدید ابتلا سختتر شده است. امروز همچنین این کمیسیون آمار ابتلای روزانه در این کشور را متوقف کرد و در پی آن مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار نیز از انتشار این آمار خودداری کرد.
ژجیانگ از جمله مناطقی است که تخمین زده میشود در موج اخیر ابتلا به این ویروس از جمله موارد بدون علامت جهش بالایی داشته است.
دولت محلی در ژجیانگ در بیانیهای اعلام کرد: تخمین زده میشود که اوج آلودگی به کووید-۱۹ زودتر از دیگر مناطق به ژجیانگ میرسد و در حدود روز نخست سال جدید چینی وارد مرحلهای با سطح بالا میشود و تعداد مبتلایان جدید روزانه به دو میلیون افزایش خواهد یافت.
براساس این گزارش، ژجیانگ جمعیتی ۶۵.۴ میلیون نفری دارد و شمار افراد مبتلا و تحت درمان در بیمارستانهای این استان به ۱۳ هزار و ۵۸۳ نفر رسیده است. همزمان ۲۴۲ نفر از مبتلایان نیز با حال وخیم تحت درمان هستند.
سازمان جهانی بهداشت میگوید از زمانی که پکن محدودیتهای سفت و سخت و قرنطینه اجباری را تسهیل کرده، هیچ آماری در خصوص بستری شدن افراد به دلیل ابتلا به کرونا در اختیار این نهاد قرار نمیدهد. این سازمان میگوید فاصله ایجاد شده آماری ممکن است به آن دلیل باشد که مقامات در حال شمارش تعداد موارد جدید در پرجمعیتترین کشور جهان باشند.
تحقیقات موسسه اقتصادی کاپیتال حکایت از آن دارد که چین در حال ورود به خطرناکترین هفته خود از نظر همهگیری کووید-۱۹ قرار دارد. مقامات نیز تلاشی برای کاهش ابتلا به کووید-۱۹ همزمان با نزدیک شدن به مسافرتهای سال جدید چینی نمیکنند و هر نقطهای از این کشور میتواند به کانون جدید شیوع کرونا تبدیل شود.
براساس گزارشهای منتشر شده، نظام سلامت در چین تحت فشار شدیدی قرار دارد و از کارکنان این بخش خواسته شده حتی با وجود بیماری در مناطق حاشیهای، بر سر کار خود حاضر شوند.