به گزارش ایرنا از خبرگزاری "سما"، این اقدام لاپید درحالی رخ می دهد که یکی از بندهای توافق ائتلاف لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو با احزاب دینی صهیونیست به رهبری بتسلئیل سموتریچ این بوده که دولت جدید تل آویو هرگز به کنوانسیون استانبول برای جلوگیری از وقوع خشونت علیه زنان نخواهد پیوست.
این اقدام لاپید را می توان دهن کجی به اردوگاه راستگراهای افراطی به رهبری سموتریچ دانست که شرط پیوستن به حزب لیکود را نپوستن کابینه بی بی به این کنوانسیون اعلام کرده است.
نام دقیق این پیمان «کنوانسیون شورای اروپا برای جلوگیری از وقوع خشونت علیه زنان و خشونت خانگی و مبارزه با آن» است.
اما از آنجا که این نام طولانی و مفصل است، بیشتر تحت عنوان «کنوانسیون استانبول» شناخته میشود.
این نام به مکانی اشاره دارد که این کنوانسیون برای اولین بار در آنجا (در ۱۱ مه ۲۰۱۱ میلادی) به امضای کشورها رسید.
حزب لیکود ۱۰ آذرماه از توافق بنیامین نتانیاهو با احزاب تندرو دینی صهیونیستی برای تشکیل کابینه ائتلافی خبر داده بود.
لیکود به رهبری بی بی اعلام کرد که احزاب دینی صهیونیست بصورت چرخشی وزارت دارایی را در اختیار خواهد داشت.
براساس گزارش حزب نتانیاهو، احزاب دینی در کنار وزارت دارایی، وزارت خانههای دیگری نیز در اختیار خواهد داشت، هرچند به جزییات و اسامی این وزارتخانهها هیچ اشارهای نشده است.
احزاب افراطی دینی صهیونیستی شامل ائتلاف "صهونیسم دینی - عوتسما یهودیت"، حزب "شاس" و حزب "یهودیت تورات" است.
با حضور بیشترین شمار شهرک نشینان و اعضای احزاب دینی "صهیونیستی" و "حریدی" در کِنِست (پارلمان) رژیم صهیونیستی پیش بینی می شود که ترکیب اعضای کِنِست و به تبع آن کابینه آینده صهیونیست ها متفاوت از گذشته باشد و این رژیم بیش از پیش در مسیر افراط گرایی و تنش آفرینی حرکت کند.
انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی اواسط آبان ماه گذشته برگزار شد که در آن اردوگاه سیاسی تحت رهبری نتنانیاهو با کسب ۶۴ کرسی بر اردوگاه رقیب خود متشکل از ائتلاف «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشبرد امور و «بنی گانتس» وزیر جنگ کنونی رژیم صهیونیستی پیروز شد. ائتلاف لاپید و گانتس در این انتخابات ۵۱ کرسی را کسب کردند.
"کیپا" پوشان (یهودیان مذهبی که کلاهی به نام کیپا برسر میکنند) و شهرکنشینان صهیونیست بیشترین و زنان کمترین تعداد را در بیست و پنجمین دوره پارلمان و ائتلاف حاکم آینده حضور خواهند داشت.
بیش از نیمی از اعضای ائتلاف آتی، یهودیان دینی و حریدی (یهودیان ارتدوکس افراطی) خواهند بود که ۱۸ نفر از آنها در احزاب افراطی ارتدوکس «شاس» و یهودیت تورات» عضویت دارند.
همچنین ۱۲ نماینده حزب "صهیونیسم دینی" و سه تن از اعضا از حزب لیکود جزء مذهبی ها هستند. علاوه بر اینها، پنج نماینده یهودیان ارتدوکس در پارلمان هستند که در جرگه حزب "اردوگاه رسمی" به رهبری گانتز قرار دارند و یک خاخام اصلاح گرا از حزب کارگر نیز در میان اعضای پارلمان جدید وجود دارد.
به استثنای ۱۰ عضو پارلمان در دو لیست عربی (جبهه متحد دموکرات برای صلح و برابری (حداش) و جنبش عرب برای تغییر (تعل)، هیچ عضو عرب دیگری در پارلمان وجود ندارد.
به عقیده تحلیلگران سیاسی، حضور راست افراطی و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی در قدرت از یک سو باعث خواهد شد که ائتلاف حاکم آینده به ریاست نتانیاهو رویکرد و سیاست های بسیار افراطی و فاشیتی را علیه فلسطینی ها در داخل سرزمین های اشغالی و در کرانه باختری و قدس و نوار غزه در پیش بگیرد و از سوی دیگر، سطح تنش ها در منطقه را افزایش دهد.