کرج – ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز اعلام کرد: اکنون ۳۷.۵ میلیون مترمکعب آب در سد کرج وجود دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد کاهش نشان می دهد.

داوود نجفیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ظرفیت سد کرج ۱۷۹ میلیون متر مکعب است که بخش عمده آن از آب خالی است.

وی ادامه داد: همچنین از ظرفیت ۴۲۰ میلیون متر مکعب ظرفیت سد طالقان ۱۵۶ میلیون مترمکعب آن آب است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد کاهش نشان می دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز اظهار کرد: در مجموع وضعیت مخازن سدهای کرج و طالقان نگران کننده است اما اقداماتی برای مدیریت بحران در تهران و البرز انجام گرفته است.

نجفیان با بیان اینکه ۸۰ درصد آب مصرفی البرز از سفره های زیر زمینی تامین می شود، گفت : ۲۰ درصد مابقی آب مصرفی نیز مربوط سدها است.

وی تاکید کرد: اکنون طرح هایی برای مدیریت کم آبی در البرز و تهران در دست اقدام است اما در عین حال صرفه جویی مردم در مصرف آب مهمترین اقدام برای عبور از تنش آبی است.

وی افزود: اگر بارندگی به صورت برف در زمستان امسال ادامه یابد از تنش آبی کشور به ویژه تهران و البرز کاسته می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز با اشاره به تکمیل ۲ طرح تغذیه مصنوعی دشت های فردیس و هشتگرد گفت: این طرح ها در ماه های اخیر نقش بسزایی در تقویت سفره های زیر زمینی البرز داشته است.

به مجموعه عملیاتی که در جهت افزایش آب ورودی (جریان ورودی) به آبخوان (سطح آب زیرزمینی) انجام می‌شود، تغذیه می‌گویند. در بیلان (Artificial Recharge) مصنوعی آبهای زیرزمینی عمل تغذیه بصورت طبیعی انجام می‌شود، لیکن در شرایطی نیاز به تغذیه بیشتر سفره می‌باشد و این عمل با کمک در تغذیه بیشتر از طرق خاص صورت می‌پذیرد.

نجفیان اظهار کرد : در صورت وقوع بارندگی، طرح تغذیه دشت فردیس سالانه حدود ۷۰ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیر زمینی استان های البرز و تهران تزریق می کند.

همچنین طرح تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد حدود ۲۰ میلیون متر مکعب آب به سفره های زیر زمینی در سال تزریق می کند.

وی با اشاره به خشکسالی های پیاپی در کشور گفت : این پدیده اقلیمی سبب شده تا سالانه به طور متوسط ۷۰ سانتی متر افت آبخوان ها در استان البرز داشته باشیم که امیدواریم بتوانیم با استفاده از طرح های تغذیه مصنوعی به وضعیت تعادل آبی برسیم .

وی بیان کرد: اکنون ۲ طرح تغذیه مصنوعی در کرج و فشند ساوجبلاغ در دست اقدام است که این طرح ها به صورت جهادی تکمیل خواهند شد.

نجفیان گفت : اکنون استان البرز دارای ۲ دشت بحرانی در هشتگرد و اشتهارد به لحاظ منابع آبی است ضمن آنکه دشت های قزوین و تهران نیز از این وضعیت مستثنی نیستند.