تهران- ایرنا- «مهدی کرمی» وزنه‌بردار دسته ۱۰۹ کیلوگرم ایران یکی از امیدهای تیم ملی است که مدال نقره یک‌ضرب پیکارهای جهانی کلمبیا را از آن خود کرد.

به گزارش ایرنا، تیم ملی وزنه‌برداری ایران در مسابقات جهانی سال ۲۰۲۲ کلمبیا موفق به کسب یک مدال طلا و سه نقره شد. در آن مسابقات رضا دهدار طلای یکضرب و نقره مجموع دسته ۱۰۲ کیلوگرم را به گردن آویخت و کیانوش رستمی و مهدی کرمی نیز مدال نقره یک‌ضرب دسته‌های ۸۹ و ۱۰۹ کیلوگرم را کسب کردند. مدال نقره یک‌ضرب دسته ۱۰۹ کیلوگرم توسط مهدی کرمی در حالی بود که وی نخستین آوردگاه جهانی خود را تجربه می‌کرد و رقابت سختی با روسلان نورالدین‌اُف قهرمان جهان و المپیک از ازبکستان و قهرمانان تونسی و گرجستانی داشت.

مهدی کرمی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ضمن تشریح سختی‌های سفر به بوگوتا گفت: رقابت با قهرمان کهنه‌کار ازبکی راحت نیست اما در تلاشم تا بتوانم در بازی‌های آسیایی هانگژو مدال مجموع دسته ۱۰۹ کیلوگرم را نیز از آن خودم کنم. نورالدین‌اُف با وجود سن بالا وزنه‌بردار بسیار توانمندی است.

متن کامل این گفت وگو در زیر آمده است:

شما یکی از شگفتی‌های ایران در مسابقات جهانی بودید، عملکرد خودت را چگونه ارزیابی می‌کنی؟

رقابت در دسته ۱۰۹ کیلوگرم راحت نیست و قهرمانان بزرگی در این دسته بودند. شاید پیش از آغاز مسابقات کسی تصور کسب مدال نقره من را نداشت زیرا بزرگانی مانند روسلان نورالدین‌اف ازبک، گئورگی چخیدزه از گرجستان و ایمن باشا از تونس در این دسته حضور داشتند. در یکضرب عملکرد بسیار خوبی داشتم و مدال نقره گرفتم. البته اختلافم با روسلان تنها یک کیلوگرم بود و وی با ۱۷۷ کیلوگرم مدال طلا گرفت و من ۱۷۶ کیلوگرم را مهار کردم.

در دوضرب نیز فاصله حرکت اول و دوم من زیاد شد زیرا نخست ۲۱۰ کیلوگرم را مهار کردم و در ادامه برای مهار ۲۱۶ به روی تخته رفتم اما بدنم سرد شده بود. رکورد دوضرب من ۲۲۵ کیلوگرم است. من تنها با اختلاف ۲ کیلوگرم مدال مجموع را از دست دادم. البته باید شرایط مسابقه را نگاه کنیم و از مسابقات جهانی درس بگیرم تا بتوانم در مسابقات دیگر موفق ظاهر شوم.

در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی نیز یکی از رقیبانت وزنه‌بردار نامدار ازبکی بود. آیا می‌توانی از این غول ازبکی عبور کنی؟

روسلان رقیب سختی است و با وجود بیش از ۳۰ سال همچنان قدرتمند وزنه می‌زند. البته در مسابقات جهانی، اقتدار بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی را نداشت اما وی همیشه مدعی است. برای رسیدن به مدال دسته ۱۰۹ نباید منتظر بازنشستگی روسلان باشم بلکه باید رکوردهای خود را ارتقا دهم. بی‌تردید او در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۳ کره‌جنوبی و بازی‌های آسیایی هانگژو هم حضور دارد و برای کسب مدال ارزشمند آن بازی‌ها با او رقابت خواهم داشت. تا آن زمان حدود ۹ ماه زمان دارم. من ۲۴ سال سن دارم و می‌توانم به بهترین رکوردها برسم. البته هدفم گرفتن مدال المپیک است.

دسته وزنی ۱۰۹ کیلوگرم در المپیک ۲۰۲۴ پاریس حذف شده است چه برنامه‌ای برای حضور در دسته‌های دیگر دارید؟

این مشکلی است که بسیاری از ورزشکاران دسته‌های غیرالمپیکی با آن مواجه هستند. دسته ۱۰۹ کیلوگرم دیگر جایی در المپیک ندارد و باید به دسته فوق سنگین یا ۱۰۲ کیلوگرم بروم. البته حضور در دسته فوق سنگین محال است و باید وزن کم کنم تا در جمع مدعیان دسته ۱۰۲ کیلوگرم قرار گیرم. برای حضور در این دسته تابع دستورات کادر فنی و فدراسیون هستم.

دسته ۱۰۲ کیلوگرم در ایران و جهان مدعیان زیادی دارد این کار را برای شما سخت نخواهد کرد؟

در ایران بزرگانی مانند سهراب مرادی، رضا دهدار و سیدرسول معتمدی در دسته ۱۰۲ کیلوگرم حضور دارند که عنوان‌دار جهان و المپیک هستند. رقابت با این بزرگان کار راحتی نیست اما رکوردهای من نیز در سطح بالایی قرار دارد. در جهان نیز مدعیان دسته ۹۶ و ۱۰۹ کیلوگرم به این دسته خواهند آمد تا شاهد یکی از جذاب‌ترین رقابت‌ها در پاریس باشیم. لسمن پارادز، فارس الباخ، سهراب مرادی، سیدرسول معتمدی، روسلان نورالدین‌اُف و شمار دیگری از بزرگان مدعی المپیکی این دسته هستند.

اینکه فارس الباخ در کلمبیا از دیدنت حیرت‌زده شده بود، درست بود؟

بله مدل مو و استایل من برای فارس قطری بسیار جالب بود و حتی از حضورم در کلمبیا شگفت زده شده بود. من اگر به دسته ۱۰۲ کیلوگرم کوچ کنم رقیب سختی برای او خواهم بود. فارس قهرمان المپیک است و نخستین طلای قطری‌ها را در کارزار توکیو ضرب کرد و اکنون در کشور خود جایگاه بسیار بالایی دارد.

امکاناتی که در اختیار فارس قرار دارد اگر در اختیار شما بود چه رکوردهایی را ثبت می‌کردید؟

قطر وزنه‌بردار زیادی ندارد و قهرمانان کشورهای دیگر کسانی را فراخوانده و به آنان تابعیت می‌دهد. امکاناتی که قطری‌ها در اختیار آنان قرار می‌دهد اگر در اختیار من یا سایر ملی‌پوشان بود بی‌تردید نتایج بسیار متفاوت بود. البته بزرگان ایرانی در وزنه‌برداری جهان و المپیک افتخاراتی کسب کردند که بسیار بالاتر از طلای فارس الباخ در المپیک است. ما چندین رکوردار جهان و المپیک را داریم.

شرایط سختی در ابتدای سال بر وزنه‌برداری حاکم بود آیا بهبودی حاصل شده است؟

همه آن شرایط را دیدند در آن روزها حضور در اردو برای ملی‌پوشان سخت شده بود و وزنه‌برداران ناچار به ترک اردو شدند. اکنون با مدیریت جدید فدراسیون، شرایط متفاوت از گذشته است و ملی‌پوشان نیز راضی هستند. تیم مدیریتی جدید و قهرمانانی که در فدراسیون هستند کارها را به دقت دنبال می‌کنند و این موجب امیدواری است. ادامه این روند می‌تواند وزنه‌برداری ایران را به روزهای طلایی بازگرداند.

یکی از مشکلاتی که در کلمبیا با آن دست به گریبان بودید ارتقاع از سطح دریا و شرایط اقلیمی بود. آیا شما هم مشکل تنفسی در بوگوتا داشتید؟

هوای کلمبیا به شدت سنگین بود و کار را برای وزنه‌برداران سخت کرده بود. من از استان زنجان هستم و با توجه به شرایط اقلیمی این استان نسبت به برخی دیگر از ملی‌پوشان مشکلات کمتری داشتم اما این مشکل تنها برای ایران نبود بلکه کشورهای دیگری با آن دست به گریبان بودند و حتی برخی از کپسول اکسیژن استفاده می‌کردند.