به گزارش خبرنگار ایرنا، اسداالله عباسی روز دوشنبه در نشست بررسی مشکلات صنعت چای در محل سازمان چای کشور در لاهیجان با بیان اینکه از کشاورزان و تولیدکنندگان حمایت می کنیم، گفت: تکمیل زنجیره ارزش تولید، افزایش بهره وری و ارتقا راندمان تولید در واحد سطح از اقداماتی که باید در بخش تولیدات کشاورزی استان به طور جدی پیگیری و اجرا شود.
وی چای را از محصولات استراتژیک استان عنوان و ذکر کرد: برداشت چای در سال زراعی جاری به اتمام رسیده و اینک چایکاران باید برای آمادهسازی باغات چای برای سال زراعی آینده اقدام کنند که با اقدامات به زراعی می توانند در راستای بهبود تولید و میزان برداشت تلاش کنند.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه برای پرداخت باقیمانده بهای برگ سبز چای (قیمت گذاری برگ سبز چای) در هفته های آینده در دولت تصمیم گیری می شود، خاطر نشان کرد: قیمت منصفانهای در این رابطه تعیین خواهد شد.
وی با اشاره به توجه دولت به تولید چای به ویژه در سالی که گذشت، اظهار کرد: با توجه به نگاه راهبردی دولت در بخش های مختلف اعم از تولیدات کشاورزی، افزایش بهره وری به ویژه تولید در سطح و کیفیت حائز اهمیت است.
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه زنجیرهها و حلقهها را باید با هم ببینم در غیر اینصورت آسیب خواهیم دید، افزود: اگر به تولید توجه کرده و افزایش تولید داشته باشیم اما در حوزه بازار، بازرگانی و حلقه آخر دچار مشکل باشیم عملا هیچ فایده ای ندارد و برعکس این موضوع هم باز اختلال ایجاد می شود.
وی با اشاره به الگوی کشت اظهار کرد: کشاورزانی که از الگوی تولید و کشت در بخش کشاورزی پیروی می کنند، از یارانه برخوردار میشوندچنانکه در حال حاضر برنج در این بخش قرار گرفته است ضمن اینکه چایکاران هم می توانند از این مهم بهرهمند شوند.
نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر ضرورت توجه به بسته بندی، فرآوری چای با کیفیت و قیمت مناسب محصول خاطر نشان کرد: قیمت چای باید برای مصرف کننده و تولید کننده مقرون به صرفه باشد، افزایش تولید و کیفیت نیز باید با اقدامات بهزراعی در باغات چای و استفاده از فناوری های نوین و مکانیزاسیون افزایش یابد.
وی با بیان اینکه باید با بکارگیری ناظران کیفیت را افزایش داد، اظهار کرد: نوسازی، بازسازی و بروزرسانی کارخانجات چایسازی اهمیت بسزایی در کاهش ضایعات و ارتقا کیفیت نهایی محصول دارد البته تسهیلاتی برای این بخش نیز در نظر گرفته شده است.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه مصرفکنندگان حقی دارند که باید در تولید محصولات کشاورزی اعم از چای مورد توجه قرار گیرد، افزود: لاهیجان در یونسکو پایتخت چای اعلام شده است این مهم افتخاری است که باید قدر بدانیم.
استاندار گیلان اظهار کرد: حمایت از تولیدات کشاورزی اعم از چای، برنج، مرکبات، زیتون، فندوق، بادام یا هر محصول دیگر را بر خود تکلیف می دانم، یقین بدانید نگاه دولت هم بر همین امر استوار است.
تولید سالیانه ۲۰ تا ۳۰ هزار تن چای
رئیس سازمان چای کشور نیز در این نشست در سخنانی با اشاره به تولید حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تن تولید چای در سال های اخیر گفت: در این مدت وضعیت باثباتی برای صنعت چای کشور ایجاد شده است.
حبیب جهانساز، برخورداری ردیف های اصلاح و احیا باغات چای و نوسازی کارخانجات را از جمله ضرورت ها برای تحول صنعت چای عنوان کرد و افزود: گاهی نیاز به افزایش وسعت اراضی نداریم بلکه افزایش تولید در واحد سطح خود نیاز چای کشور و هم ارتقا درآمد کشاورزان را پاسخ می دهد.
وی با اشاره به سه تفاهمنامه امضا شده با بانک توسعه، مهر و کشاورزی خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود ۴۷ میلیارد تومان سرمایه در گردش به چایکاران و نزدیک ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه ای به کشاورزان برای توسعه بهزراعی در باغات چای پرداخت شد که بالغ بر ۲ هزار هکتار از باغات اصلاح و بهزراعی شد، پرداخت این تسهیلات در سال جاری نیز ادامه دارد.
براساس آخرین آمار در استانهای گیلان و مازندران بالغ بر ۵۵ هزار چایکار وجود دارد، وسعت باغهای چای این ۲ استان حدود ۲۵ هزار هکتار است، برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره، تابستانه و پاییزه انجام می شود.