به گزارش ایرنا، یاسر خسروی روز دوشنبه به مناسبت هفته سوادآموزی در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه آمار هشت هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل براساس آمار وزارت آموزش و پرورش است، افزود: ثبت اسامی این دانشآموزان بازمانده از تحصیل در سامانه "سیدا" آموزش و پرورش و همچنین سامانه ثبتاحوال در حال انجام است تا علت حاضر نشدن این دانشآموزان در مدارس بررسی و زمینه حضور آنها در کلاسهای درس فراهم شود.
وی اظهار داشت: پس از شناسایی این دانشآموزان در ۲ گروه سنی ۶ تا ۱۱ سال و ۱۲ تا ۱۶ سال گروههای پنج نفره از آنها تشکیل میشود تا آموزش به این گروهها انجام شود.
خسروی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد سوادآموزان نهضت سوادآموزی استان را زنان تشکیل میدهند، افزود: هماکنون اختلاف باسوادی زنان نسبت به مردان ۶.۷ درصد است.
به گفته وی، تعهد آموزشی امسال سوادآموزی در استان در جامعه هدف ۱۰ تا ۴۹ سال چهار هزار و ۵۶۰ نفر در سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم است که بیشترین سهیمه سوادآموزی با توجه به بالا بودن آمار بیسوادان در شهرستان لردگان است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: هماکنون براساس برآوردهای انجام شده در سال ۱۴۰۰ این استان در جایگاه بیستم باسوادی در رده سنی بالای ۶ سال در کشور قرار دارد و اکنون میانگین باسوادی در استان ۸۸.۱ درصد است که این میزان در سطح کشور ۹۰.۳ درصد است.
وی افزود: میانگین باسوادی در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در استان نیز ۹۶.۸ درصد است که این میانگین در سطح کشور ۹۷ درصد است.
به گفته وی، تاکنون ۱۷ نفر از آموزش گیرندگان سوادآموزی در سطح استان به مدارج عالی دانشگاهی دست پیدا کردهاند.
۳۰۹ آموزشدهنده با نهضت سوادآموزی همکاری دارند
خسروی با اشاره به اینکه هماکنون ۳۰۹ آموزشدهنده با نهضت سوادآموزی همکاری دارند، گفت: آموزشیارانی که تا قبل از سال ۹۲ با نهضت سوادآموزی همکاری داشتند، پارسال استخدام آموزش و پرورش شدند و مابقی به صورت شرکتی و در قالب قرارداد با موسسات با نهضت سواد آموزی فعالیت دارند.
وی اظهار داشت:با توجه به اینکه حقالزحمه این افراد بر اساس میزان قبولی و دوره به آنها پرداخت میشود،هماکنون حقالزحمه پارسال این افراد پرداخت شده و درصد کمی از حقالزحمه آموزشیاران از سالهای ۹۹ و ۹۸ باقیمانده است و پیشبینی میشود، تا ماههای آینده این بدهی نیز پرداخت شود.
به گزارش ایرنا،یکم تا هفتم دیماه به عنوان هفته سواداموزی نامگذاری شده است.
چهارمحال و بختیاری با ۱۰ شهرستان و جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر بیش از ۲۳۰ هزار دانش آموز دارد.