احسان یزدیان، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رویداد تانا امسال برای نخستین بار و با هدف رفع چالشها و نیازها و توسعه و ارتقای زیستبوم نوآوری استان برگزار میشود و ایده های برتر ارائه شده در مراسم پایانی آن در دی جاری، معرفی و تجلیل خواهند شد.
وی با بیاناینکه در نخستین رویداد تانا در اصفهان، چالشهای دستگاه های اجرایی و شرکتهای دولتی و خصوصی در زمینه آب، محیط زیست و امنیت غذایی مورد بررسی قرار میگیرد، اظهار داشت: تیمهای دانشجویی و فناوران، ایدههای نوآورانه خود را برای رفع این چالش ها ارائه کردند که ایدههای مُنتخب علاوه بر دریافت جوایز به سرمایهگذاران، شرکتهای دانشبنیان و صنایع مرتبط معرفی خواهد شد.
یزدیان با بیاناینکه فراخوان این رویداد از خرداد امسال اعلام شد، اضافه کرد: ۲۶ ایده نوآورانه در بخش امنیت غذایی، ۱۸ ایده در زمینه محیط زیست و ۱۲ ایده در زمینه آب در این رویداد ارائه شد که از بین آنها ۱۸ ایده مُنتخب در مراسم پایانی معرفی و از بین آنها در هر بخش، سه ایده برتر انتخاب می شود.
معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: برای معرفی چالشهای استان در سه بخش آب، محیط زیست و امنیت غذایی، برنامه پیش رویداد تانا ۲ هفته در اصفهان برگزار شد و در آن مسوولان و کارشناسان دستگاههای اجرایی و شرکت های مختلف، چالش های خود را مطرح کردند.
وی افزود: پس از برگزاری پیش رویداد تانا، دوره توانمندسازی تیمهای شرکتکننده در رویداد و کارگاه آموزشی مدل کسب و کار و نحوه ارائه طرحها برگزار شد تا تیم ها و ایده پردازان از توانایی بالاتری برای ارائه راهکار بمنظور رفع چالش های موجود برخوردار شوند.
یزدیان با بیان اینکه تیم های دانشگاهی شامل دانشجویان و استادان و همچنین کارشناسان شرکتهای دانش بنیان و فناور استقبال خوبی از رویداد تانا در اصفهان کردند، تصریح کرد: یکی از ثمرات برگزاری این رویداد، شبکهسازی و برقراری ارتباط بین ایده پردازان و فناوران و سازمان ها و شرکت های دارای چالش و مساله است که به ارائه راهکار برای رفع نیازهای استان کمک بسیاری می کند.
وی با تاکید بر لزوم برگزاری چنین رویدادهایی در کشور و استان اصفهان گفت: هرچه چنین فضاهایی توسعه یابد، فضای امید و کارآفرینی در بین ایده پردازان و فناوران نیز بیشتر می شود.
محور چالشهای معرفی شده در رویداد تانا در اصفهان در حوزه آب، افزایش بهرهوری آب در مصارف کشاورزی، پایش کیفی و میزان آلودگی در مخازن سدها، پایش کمی سُفرههای آب زیرزمینی و کشاورزی با آبهای شور و لبشور، در بخش محیط زیست، کاهش فلزات سنگین در آب و خاک، تصفیه تکمیلی انواع فاضلاب، مبارزه بیولوژیک با آفات و بیماریها، حذف آلایندههای سُفرههای آب زیرزمینی و در بخش امنیت غذایی شامل فرآوری محصولات غذایی، افزایش زمان نگهداری مواد غذایی و تجارت آن، کاهش مصرف واکسنها و آنتیبیوتیکهای دامی و همچنین کاهش مصرف سموم کشاورزی است.
اصفهان بعنوان استان پیشرو در راهاندازی مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری که نخستین زمینههای رسمی شکلگیری شرکتهای دانش بنیان را بوجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحدهای فناور و دانش بنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این زمینه است.
سه پارک علم و فناوری، بیش از ۱۰ مرکز رشد فناوری و بیش از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در این استان فعالیت دارد.