شاهرود - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان گفت: ۶۱ هزار و ۴۶۰ نفر در ۵۸۰ هکتار بافت فرسوده شهرستان‌های شاهرود و میامی ساکن هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر عمیدی روز دوشنبه در نشست آموزه‌های زلزله بم و نقش بازآفرینی در کاهش آسیب پذیری و مقاوم‌سازی بافت‌های ناکارآمد، افزود: ۵۲ درصد حوزه بازآفرینی شهری استان سمنان در شهرستان‌های شاهرود و میامی قرار دارد.

وی با بیان اینکه شهر شاهرود ۴۶۸ هکتار بافت فرسوده دارد ، ابراز داشت: ۵۳ هکتار بسطام، ۱۴ هکتار مجن، پنج هکتار کلاته خیج، ۱۷ هکتار بیارجمند و میامی ۲۳ هکتار در شرق استان سمنان دارای بافت فرسوده هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان تصریح کرد: برنامه‌های شرکت بازآفرینی شهری در سه حوزه بافت‌های تاریخی، فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی هدف گذاری شده است.

عمیدی از بدنه‌سازی و کف‌سازی ۳۰۰ مترمربع از معابر شهر بیارجمند خبر داد، اظهار داشت: شرکت بازآفرینی شهری در یکی از محلات شهر بیارجمند بدنه سازی و کف سازی به وسعت ۳۰۰ مترمربع با هزینه ۳۰۰ میلیون تومان انجام داده است.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون ۱۶۶ مورد وام به منظور بازآفرینی بافت‌های فرسوده در شاهرود پرداخت شد، ادامه داد: این میزان وام پرداخت شده در مقایسه با سال گذشته رشد ۴۰۰ درصدی داشت.

به گفته وی، با اختصاص اعتبارات حوزه بازآفرینی در شرق استان عقب افتادگی سال‌های قبل جبران خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان با بیان اینکه وام ۳۵۰ میلیون تومانی به متقاضیان ساخت بافت‌های فرسوده پرداخت می‌شود، ابراز داشت: ۱۵۰ میلیون تومان این وام بدون سود است که باید پس از پایان دوره مشارکت ساخت تسویه شود، امکان تبدیل به فروش اقساطی نیز وجود دارد.

عمیدی اظهار داشت: اعطای وام در بافت‌ها از طریق تجهیز بسته‌های تشویقی و تسهیلات ارزان قیمت ساخت به منظور تقویت جریان نوسازی مردمی در دستور کار است.

وی با بیان اینکه برای دریافت این وام نیازی به سپرده گذاری نیست، ابراز داشت: تخفیف حداقل ۵۰ درصد عوارض ساخت و تراکم و همچنین تقسیط مابقی آن، پیش بینی و امکان برخورداری از تخفیف در هزینه‌های طراحی و نظارت مهندسی، قابلیت تبدیل وام به فروش اقساطی از دیگر مزیت‌های این طرح است.

مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان با اشاره به اینکه پرداخت وام ودیعه مسکن برای اسکان موقت نیز در دستور کار است، افزود: وام ۴۵ میلیون تومانی با نرخ چهار درصد و دوره بازپرداخت ۳۶ ماهه به متقاضیان پرداخت می‌شود.

مشکلات بازسازی بافت شهر شاهرود

شهردار شاهرود هم در این نشست گفت: ۴۷ درصد بافت فرسوده و ناکارآمد این شهر در هسته مرکزی قرار دارد و این یک خطر برای شهر محسوب می‌شود.

محسن احمدی ابراز داشت: حفظ بافت میراثی، امدادرسانی به موقع در بحران‌ها، هزینه‌های بالا در راستای مقاوم‌سازی برای شهروندان، نبود اعتبارات و وام‌های لازم جهت تملک و مقاوم سازی به شهرداری یا انبوه سازان از جمله مشکلات عمده در این حوزه است که نیازمند همکاری مسوولان در راستا است.

شهردار شاهرود با بیان اینکه شاهرود از توانمندی‌های فراوانی در راستای طبیعی، تاریخی و عرفانی برخوردار است، افزود: یکی از راهکارهای مقاوم‌سازی، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده ارایه بسته‌های تشویقی شرکت بازآفرینی در راستای بالا بردن مشارکت مردمی است.

احمدی با اشاره به اینکه شهرستان شاهرود بر روی کمربند زلزله قرار دارد، ابراز داشت: پشتیبانی دولت از طریق اعطای وام‌ها و بسته‌های تشویقی، آگاهی بخشی به ساکنین محلات بافت‌های فرسوده هدف بازآفرینی و فراهم کردن زمینه مشارکت مردم در جهت نوسازی و مقاوم‌سازی ضروری است.

پنجم دیماه سالروز زلزله بم است که این مناسبت را روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش بلایای طبیعی نام گذاری کرده‌اند.