یزد - ایرنا - مدیرکل بنیاد مسکن یزد با اشاه به اینکه نهضت مقاوم سازی مسکن روستایی از سال ۱۳۸۴ شروع شده است گفت: تاکنون ۵۸ درصد واحدهای مسکونی روستایی استان مقاوم‌سازی شده است.

علیرضا نادریان زاده روز دوشنبه به مناسبت روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی ( پنجم دیماه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مجموع تعداد واحدهای مسکونی روستایی استان ۴۸ هزار و ۴۹۰ واحد است که ۲۷ هزار و ۹۱۵ واحد آن در این مدت مقاوم سازی شده می باشد.

وی با بیان اینکه مقاوم سازی مابقی واحدهای روستایی در دست اجراست اظهار کرد: جمعیت روستاهای استان ۱۶۶ هزار و ۷۲۴ نفر می باشد.

نادریان زاده افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای مقابله با تهدید سوانح طبیعی، عملیات پیشگیری از وقوع سانحه را با اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی سکونت گاههای آسیب‌پذیر روستایی و همچنین بازسازی مناطق سانحه‌دیده پس از وقوع سانحه همواره در دستور کار خود قرار داده است.

وی ادامه داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در قالب برنامه چهارم و پنجم توسعه به عنوان طرح پیشگیری و کاهش خسارت در زندگی روستاییان، طرح ویژه بهسازی و نوسازی سالیانه ، ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی را با اعطای تسهیلات ارزان قیمت و مدیریت فنی و پشتیبانی به تصویب رسانده است.

نادریان زاده افزود: بر همین اساس هر ساله با ابلاغ اعتبار سهمیه از سوی دولت و تأمین تسهیلات یارانه دار از سوی بانک مرکزی، بنیاد مسکن پس از طی مراحل قانونی واجدین شرایط را به بانک های عامل و در نهایت دفاتر طراحی و فنی جهت اخذ نقشه های اجرایی و در اختیار گرفتن ناظرین نظام فنی روستایی معرفی می نماید.

مدیرکل بنیاد مسکن یزد تصریح کرد: اکنون تسهیلات طرح ویژه بهسازی ومقاوم سازی مسکن روستایی با کارمزد پنج درصد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و بازپرداخت ۲۰ ساله و ضمانت زنجیره ای به واحدهای مسکونی روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر پرداخت و ساخت و ساز مسکن روستایی با طراحی و نظارت مهندسین ناظر فنی و بومی منطقه صورت می گیرد.

وی ادامه داد: بازسازی مناطق سانحه‌دیده پس از وقوع سوانح طبیعی مانند سیل، طوفان، رانش زمین و زلزله بسیاری از سکونتگاه های ایران به ویژه مناطق روستایی را تهدید می کند و با توجه به وظایف قانونی بنیاد مسکن در زمینه بازسازی و نوسازی سکونتگاه های آسیب پذیر، پس از وقوع سانحه، بازسازی این مناطق در دستور کار این نهاد قرار گرفته است.

نادریان زاده گفت: همچنین مراحل بازسازی شامل اقدام های مقدماتی، برنامه ریزی، تهیه طرح های کالبدی، آواربرداری، تامین توزیع تسهیلات بانکی، تهیه و توزیع مصالح ساختمانی می باشد که با هدف بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی و تجاری شهرها و روستاها متناسب با ظرفیتها ، قابلیت ها به منظور احیای کالبد شهرها و روستاها، به کارگیری فنآوری‌های نوین ساختمان در فرآیند بازسازی و روستاهای آسیب دیده صورت می گیرد.