به گزارش ایرنا، سعید جلیلی، ظهر دوشنبه در نشست با شُماری از اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان در تالار همایشهای پیامبر اعظم (ص) این دانشگاه با ترسیم مسیری که کشور و انقلاب تا به امروز آمده است، خاطرنشان کرد: اکنون ۴۳ سال از انقلاب میگذرد و در این مدت دشمن حتی با طراحی سختترین موانع نتوانسته است کاری از پیش ببرد و این حقیقتی است که امروز به آن اذعان و اقرار میکند.
وی اقدامات تجزیهطلبانه، ترور ۱۷ هزار شهید از مردم و مقامات کشور، جنگ تحمیلی و تحریمهای مُستمر اقتصادی را از طراحیهای دشمن برای توقف این حرکت برشمرد و افزود: امروز مقامات رسمی آمریکا به شکست راهبرد فشار حداکثری خود اعتراف میکنند، کمااینکه زمانی میگفتند همه گزینهها روی میز است و حتی از گزینه نظامی نیز استفاده کردند و در حوزه فرهنگی و روانی نیز ۲۵۰ شبکه ماهواره ای را علیه انقلاب تجهیز کردند تا در مسیر حرکت ملت تردید ایجاد کنند، اما در همه آنها ناکام ماندند.
جلیلی تصریح کرد: در این شرایط آنچه مهم است اینکه نسخههای غربی برای رفع مشکلات کشور، بیشتر ضعفها را تشدید میکند، از این رو حرکت بر مدار مبانی و آموزه های دینی و ارزش های ایرانی - اسلامی ضرورت مییابد.
وی خاطرنشان کرد: دشمن که در زمان جنگ تحمیلی ایران را از سادهترین تجهیزات نظامی مانند سیم خاردار منع کرده بود، امروز با بُهت و شگفتی اقرار میکند که پیشرفتهای نظامی ایران میتواند معادلات جنگ را برهم بزند و در باره فروش این تسلیحات از سوی ایران به دیگر کشورها نیز تردید دارد.
جلیلی افزود: دشمن اکنون به این دل خوش کرده است که با طراحی دروغ در جنگ نرم به اهداف خود برسد اما این توطئه آنها نیز در سایه باورها و اعتقادات و هوشیاری مردم ایران ناکام مانده است.
وی تصریح کرد: تصویری که اکنون دشمن با جنگ رسانهای از کشور ما نشان میدهد راهبرد او برای فرار از شکست است، زیرا اکنون هیچ گزینهای روی میز ندارد و میخواهد با القای ناامنی و ناامیدی در ایران، نقاط قوت ما را بیاهمیت و نقاط ضعف را پُررنگ جلوه دهد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: دشمن در زمان حاضر احساس میکند که یک رقیب و هماورد برای تمدن پنج قرنی آنان پیدا شده است که در همه عرصهها بویژه زن و کرامت و حقوق او، حرف دارد و میتواند در مقابل بُن بستهای تمدن غرب قرار بگیرد.
وی با بیاناینکه هراس دشمن از تحقق تمدن نوین اسلامی فُزونی یافته است، افزود: حرکت تمدنی جمهوری اسلامی شتاب گرفته و همه موانع را برداشته است و اکنون باید بر رفع ضعف ها متمرکز شود تا بتواند الگوسازی کند.
جلیلی گفت: عبور از همه این توطئهها، نقاط قوت کشور و ملت ایران است که با تکیه بر آن میتوانیم کاستیها را نیز مدیریت و رفع کنیم.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت تصریح کرد: زمانی سختترین شرایط و بیشترین فشارها را پشت سر گذاشتیم و اکنون نیز میتوانیم با نقش آفرینی موثر و همدلانه، مشکلات داخلی در حوزههای ملی و محلی را از میان برداریم.
جلیلی همچنین با اشاره به نقش موثر دانشگاهیان در حل مسائل مبتلابه کشور گفت: بسیاری از تصمیمها از دل گفتمانهای دانشگاهیان نمود یافته و در حل مسائل کشور موثر بوده است.
وی با بیان اینکه در همین شرایط دُشوار با تکیه بر ابتکارات برآمده از اندیشهورزی توانستیم فشارهای حداکثری دشمن را ناکام کنیم، افزود: اکنون نیز باید با هدف اعتلای نظام و کشور به دولت مُنتخبِ مردم کمک کنیم زیرا موفقیت او به نفع همه ما خواهد بود.
جلیلی خاطرنشان کرد: دانشگاهیان باید بر مبنای قانون و اهداف بلندمدت نظام و کشور، راهبرد ارائه دهند و اجرای آن را مطالبه کنند و دولت نیز باید به وظایف خود عمل کند.
وی تاکید کرد: دانشگاهیان باید در پرتو اندیشهورزی و تبیین دقیق شرایط کنونی جامعه، دولت را در توسعه کشور و رفع بحرانها یاری کنند.
جلیلی اضافه کرد: با امتداد اندیشه دانشگاهیان در عرصه مناسبات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، بسیاری از مسائل کشور رفع خواهد شد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: ریشه بسیاری از بحرانها و نقصها این است که در سطوح مختلف کشور همواره اندیشههای والایی بوده که مجالی برای نمود یافتن و عملیاتی شدن، نداشتند.
وی با بیان اینکه مُختصات امروز ایران در عرصههای مختلف نیازمند توصیف صحیح و تبیین دقیق است، افزود: اساتید رشتههای مختلف دانشگاهها باید از فرصت ایجاد شده توسط نظام استفاده کنند و با نهادینه کردن اندیشهورزی و عملیاتی کردن آن، به توسعه کشور مدد رسانند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیوند دانشگاه با مسائل ملی و محلی را ضروری دانست و با اشاره به نقش اثرگذار تحولات داخلی، منطقهای و بینالمللی در امور کشور افزود: در پژوهشهای دانشگاهی، مسائل کشور روی میز گذاشته شود و موضوعات علمی و فناوری، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در دستور کار قرار بگیرد.
جلیلی افزود: گفتمان "دولت سایه" که در سالهای گذشته مطرح شد، در زمینه همین موضوع کلیدی است، به این معنا که همه افراد جامعه باید به اندازه توان خود و سایه به سایه، تحولات کشور را دنبال کنند و در آن تاثیرگذار باشند.
جلیلی تاکید کرد: در چند گام مانده به تحقق تمدن نوین اسلامی، دانشگاه باید به کمک جامعه بیاید تا فهم و شناخت درست و دقیق از مسائل را برای مردم ایجاد کند؛ همچنین سایر نهادها و سازمان ها و مردم نیز باید مسوولیت سیاسی و اجتماعی خود را بدرستی ایفا کنند.