به گزارش خبرنگار ایرنا، علی جوکار روز دوشنبه به مناسبت سوم دی سالروز تاسیس سازمان ثبت احوال در نشست خبری در سنندج اظهار کرد: در زمینه ثبت دیگر وقایع حیاتی، امسال هشت هزار و ۴۰۷ فقره ازدواج و سه هزار و ۲۷۱ فقره طلاق در استان به ثبت رسید.
وی به صدور شناسنامه مکانیزه توسط ثبت احوال در راستای اتقان اسناد هویتی با ضریب امنیت بالا اشاره کرد و افزود: از ابتدای طرح تعویض شناسنامههای مکانیزه (از سال ۱۳۸۹) تاکنون، یک میلیون و ۱۶ هزار و ۹۵۰ جلد شناسنامه مکانیزه در سطح استان صادر شده است.
مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: ۶۸ هزار و ۴۱۴ جلد از این شناسنامهها مربوط به اول امسال تا پایان آذرماه است.
"محمد" و "آنیا" بیشترین نامهای پرتکرار در بین نوزادان
جوکار با بیان اینکه در ۱۱ سال گذشته "محمد" بیشترین فراوانی را در بین نامهای منتخب نوزادان در استان داشته است، افزود: از سال ۱۳۹۸ تاکنون نیز" آنیا" پرشمارترین نام در بین نوزادان دختر است.
ثبت نام ۹۹.۹ درصد جمعیت کردستان برای کارت هوشمند ملی
وی اضافه کرد: از یک میلیون و ۲۹۸ هزار و ۱۸۴ نفر واجد شرایط دریافت کارت ملی (بالای ۱۵ سال) در استان، یک میلیون و ۲۹۷ هزار و ۹۷ نفر ثبت نام خود را انجام داده اند و یک میلیون و ۱۳۳ هزار و ۴۵۷ فقره، یعنی ۹۹.۵ درصد جمعیت، کارت هوشمند ملی صادر شد.
مدیرکل ثبت احوال کردستان با بیان اینکه ۹۹.۹ درصد جمعیت ثبت نام خود را تکمیل کرده اند، ادامه داد: هزار و ۸۷ نفر تاکنون موفق به تکمیل ثبت نام کارت هوشمند ملی نشدهاند که لازم است با مراجعه به دفاتر پیشخوان نسبت به ثبتنام و تکمیل درخواست کارت هوشمند ملی خود، اقدام کنند.
جوکار افزود: سال گذشته اداره کل ثبت احوال استان ۳۰۰ هزار مراجعه کننده داشت.
تغییر نام هزار و ۲۷۰ نفر در کردستان
وی در ادامه اظهار کرد: هزار و ۲۷۰ مورد تغییر نام و ۷۳۱ مورد تغییر نام خانوادگی در سال جاری در استان به ثبت رسیده است.
مدیرکل ثبت احوال کردستان با بیان اینکه پرونده های فاقد شناسنامه در استان بسیار کم است، اضافه کرد: از سال ۱۴۰۰ پرونده های رسوبی ۵۳ فقره بود که سه پرونده نهایی شده و بقیه در دست انجام است.
جوکار گفت: یکی از جدیدترین خدمات ثبتاحوال، صدور شناسنامه برای فرزندانی است که مادر آنان ایرانی و پدرشان خارجی است که در این راستا تاکنون در استان برای ۲۰۵ نفر شناسنامه صادر شده که ۱۰۴ مورد پسر و ۱۰۱ مورد دختر بوده است.
وی تاکید کرد: از خدمات دیگر ثبت احوال، ایجاد سامانه سهیم مبتنی بر تلفن همراه با ارائه ۹ خدمت پایگاه اطلاعات خانواده، ثبت نام کارت هوشمند ملی، ثبت تغییر نشانی، درخواست تغییر نام، درخواست گواهی تجرد، مدارک پیدا شده، ثبت شکایات و اخبار و اطلاعات و قوانین و مقررات است.
مدیرکل ثبت احوال کردستان به راهاندازی سامانه تشخیص چهره از سوم دی امسال در کشور به عنوان یکی از خدمات نوین سازمان ثبت احوال اشاره کرد و گفت: این سامانه در کنار اطلاعات فردی، چهره افراد را نیز ارائه می کند که راه حلی برای جلوگیری از سواستفاده های احتمالی است.
استان کردستان بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۱ شهر، ۸۶ دهستان و هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.