**چین: ایران حُسن نیت خود را در مذاکرات برجام ثابت کرده است
خانم مائو نینگ سخنگوی وزارت امورخارجه چین گفت: ایران صداقت و حسن نیت خود را درخصوص توافق برای از سرگیری اجرای برجام نشان داده است و دیگر طرفها نیز باید همین مسیر را در پیش بگیرند، تصمیمی صحیح اتخاذ کنند، گام های سازنده بردارند و از گره زدن موضوع هسته ای ایران به مسائل دیگر پرهیز کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور تاکید کرد همه طرفهای مرتبط با توافق هسته ای ایران (برجام) باید متعهد به ادامه گفت و گو باشند و تلاش های دیپلماتیک را برای بازگرداندن این توافق روی ریل اصلی در کوتاه ترین زمان ممکن ، سرعت بخشند.
مائو نینگ گفت تمامی طرفهای مرتبط با توافق هسته ای ایران باید به گفت وگو و مذاکره متعهد باشند.
وی با بیان این که مذکرات احیای برجام در مرحله نهایی قرار دارد، گفت: با وجود پیچیدگی ها و چالش های پیش روی این مذاکرات، همچنان امید برای رسیدن به توافق وجود دارد.
این سخنگو تاکید کرد: ایران صداقت و حسن نیت خود را درخصوص توافق برای از سرگیری اجرای برجام نشان داده است و دیگر طرفها نیز باید همین مسیر را در پیش بگیرند، تصمیمی صحیح اتخاذ کنند، گام های سازنده بردارند و از گره زدن موضوع هسته ای ایران به مسائل دیگر پرهیز کنند تا روند مذاکرات در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب برسد.
مائو نینگ افزود: چین به همکاری با همه طرف های مرتبط با مذاکرات برجام باهدف حل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران ، محافظت از رژیم منع اشاعه تسلیحات هسته ای و حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه ادامه خواهد داد.
چین بارها موضع خود را درخصوص توافق برجام مبنی بر ضرورت ادامه تلاش های دیپلماتیک با هدف اجرای موثر این توافق بیان کرده است.
همچنین، پکن بارها تاکید کرده است که آمریکا عامل مشکلات و مسائل پیش آمده در ارتباط با برجام است .
**کنایه اولیانوف به تروئیکا: آیا با نظر بورل درباره برجام موافقید؟
رئیس هیات روسیه در مذاکرات رفع تحریمها با اشاره به سخنان اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره اهمیت برجام پرسید که آیا دیدگاه انگلیس، فرانسه و المان هم با این نظر مشترک است؟
میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین روز دوشنبه با انتشار پیامی در حساب توئیتری خود نوشت: آقای بورل میگوید که برجام جایگزینی ندارد. مخالف بودن با این نظر دشوار است؛ اما سوال این است که آیا فرانسه، آلمان و بریتانیا (تروئیکا) به عنوان مشارکتکنندگان در گفتوگوهای وین با نظر آقای بورل هم عقیده هستند؟
وی با بیان اینکه نظر تروئیکا در این باره نامشخص است، تصریح کرد که سه کشور سکوت کردهاند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پنجشنبه گذشته با انتشار یادداشتی پیرامون نتایج سفرش به اردن برای شرکت در کنفرانس بغداد ۲ تصریح کرد: هنگامی که صحبت از عدم اشاعه هستهای می شود، هیچ جایگزینی برای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) وجود ندارد. کسانی که غیر از این فکر می کنند خود را فریب میدهند.
وی در این یادداشت که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، به دیدارش با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در حاشیه اجلاس بغداد ۲ اشاره کرد و افزود: من به عنوان هماهنگ کننده، به کار در جهت ازسرگیری اجرای برجام بر اساس نتایج مذاکرات وین ادامه می دهم.
بورل و امیرعبداللهیان سهشنبه هفته پیش در حاشیه اجلاس بغداد ۲ در پایتخت اردن دیدار کردند. در این جلسه که دو ساعت به طول انجامید، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای جمعبندی مذاکرات وین براساس پیش نویس بسته مذاکراتی که نتیجه ماهها مذاکرات سخت و فشرده است، به طرف های مقابل توصیه نمود با پرهیز از سیاسی کاری و با اتخاذ رویکردی سازنده و واقع بینانه، تصمیمات سیاسی لازم را برای اعلام توافق بگیرند.
وی در این دیدار، رویکرد کشورهای غربی در حمایت از اغتشاشگران و وضع تحریم های غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه های واهی حمایت از حقوق بشر مردم ایران را محکوم کرد. وزیر خارجه کشورمان حمایت از حقوق بشر را جزو اصول پایه ای انقلاب اسلامی دانسته و ضمن یادآوری رویکرد کشورهای غربی در نقض حقوق بشر ملت ایران از جمله در همراهی با تحریم های غیرقانونی آمریکا، ریختن اشک تمساح از سوی این کشورها در حمایت از حقوق مردم ایران را باورپذیر ندانست.
امیرعبداللهیان با تبیین موضع و رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تمامیت ارضی اوکراین و تاکید بر راه حلهای مسالمت آمیز برای خاتمه جنگ و حل بحران اوکراین، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای رفع هرگونه سوءتفاهم در تعامل مستقیم با طرف اوکراینی را نیز اعلام کرد.
جوسپ بورل که مسئولیت هماهنگی مذاکرات رفع تحریمها را برعهده دارد نیز با انتشار پیامی در توئیتر انجام این دیدار را ضروری توصیف کرد و نوشت که دو طرف توافق کردند کانال ارتباطی را باز نگه دارند و برجام بر اساس مذاکرات صورت گرفته در وین ازسرگرفته شود.
گفتوگوها پس از ماهها رایزنیهای فشرده به مرحلهای رسیده است که چنانچه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفتوگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمهای سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران هم تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریمها به صورت حداکثری رفع و منطقههم از اجرای آن بهرهمند شود.
**بحرینی ها در تقابل با رژیم آل خلیفه/ مردم علیه صهیونیست ها تظاهرات کردند
مردم بحرین روز یکشنبه در اعتراض به عادی سازی روابط منامه با تل آویو و برگزاری جشن حانوکا به خیابان ها آمده و علیه رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند.
تظاهرات گسترده مردم بحرین در پایتخت این کشور نخستین مراسم این جشن صهیونیستها [حانوکا] را لغو کرده است.
حانوکا یا حَنوکا یکی از جشنهای یهودیان بوده و بمدت هشتروز تقریباً با ایام کریسمس مسیحیان برگزار می شود.
همچنین مردم منطقه «المقشع» در غرب منامه پایتخت بحرین دیروز در مخالفت با عادیسازی روابط و جشن یاد شده تظاهرات کردند.
مردم جزیره ستره نیز با وجود حضور نیروهای پلیس با برگزاری راهپیمایی، شعارهایی علیه رژیم اشغالگر اسرائیل و در مخالفت با برگزاری این جشن توسط شهرک نشینان صهیونیست در منامه سر دادند.
مقامات بحرین و رژیم صهیونیستی سپتامبر ۲۰۲۰ با حضور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا در کاخ سفید توافق نامه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را امضا کرد.
این اقدام موجب خشم مردم انقلابی بحرین و بسیاری از مسلمانان شد.
مردم بحرین بارها با برگزاری تظاهرات مخالفت خود را با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کرده اند.
**تیراندازی و انفجار در شرق تل آویو/ ۲ تن زخمی شدند
یک پایگاه خبری صهیونیست یکشنبه شب از وقوع انفجار و تیراندازی در منطقه ای در شرق تل آویو خبر داد.
پایگاه خبری عبری زبان "مفزاکی راعم" گزارش داد که در این انفجار که در منطقه "بتاح تکفا" رخ داده است، تاکنون ۲ تن زخمی شدند.
در همین حال شبکه عبری زبان "کان" نیز اعلام کرد که در نتیجه تیراندازی در "بتاح تکفا" ۲ تن زخمی شدند که حال یکی از آنان وخیم است.
رسانه های صهیونیستی این حادثه را جنایی اعلام کردند.
**شماری از آژانسهای امدادرسان خارجی در افغانستان فعالیت خود را متوقف کردند
شماری از آژانس های امدادرسان خارجی در واکنش به تصمیم طالبان مبنی بر تعلیق اشتغال زنان در نهادهای داخلی و خارجی، فعالیت خود را در افغانستان متوقف کردند.
سازمانهای «کودکان را نجات دهید»، شورای نروژی پناهجویان و آژانس CARE یکشنبه در بیانیه مشترکی اعلام کردند: ما نمیتوانیم بدون کارکنان زن به زنان و کودکان و مردان افغانستان کمک کنیم.
«کمیته نجات بینالمللی» نیز از تعلیق فعالیت خود خبر داد و گفت: تمام خدمات ما به کارکنان زن بستگی دارد. اگر نتوانیم زنان را استخدام کنیم قادر به ارائه کمک به مردم نیستیم.
رامیز الاکبروف معاون نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان به خبرگزاری فرانسه گفت که این ممنوعیت، ارسال کمک به میلیونها نفر از مردم افغانستان را با مشکل مواجه میکند و تاثیر مخربی بر اقتصاد این کشور خواهد داشت.
وی افزود، دهها سازمان در مناطق دورافتاده افغانستان فعالیت دارند و بسیاری از آنها زنانی را به خدمت می گیرند که از محل در آمد این مشاغل هزینه خانوادههایشان را تامین میکنند.
طالبان روز شنبه به سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی در افغانستان دستور داد که از حضور کارمندان زن در محل کار تا اطلاع ثانوی جلوگیری کنند.
سازمان ملل شنبه شب در واکنش به این دستور طالبان در بیانیهای اعلام کرد که از ممنوعیت حضور و ادامه فعالیت کارمندان زن در سازمانهای غیردولتی «عمیقاً نگران» است.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دستور طالبان مبنی بر تعلیق فعالیت زنان این کشور در سازمانهای مردمنهاد داخلی و خارجی را قویا محکوم کرد و خواستار لغو آن شد.
بورل در بیانیهای اعلام کرد که این تصمیم طالبان وی را وحشتزده کرده است.
او از طالبان خواست تا در راستای تعهد به قوانین حقوق بشری بینالمللی و اصول انسانی این تصمیم را لغو کند.
بورل تاکید کرد: اتحادیه اروپا و سایر ارائهدهندگان کمک به مردم افغانستان باید تبعات این تصمیم و همچنین بستن دانشگاهها به روی زنان بررسی کنند.
**طرح جنجالی بن سلمان در کوه احد، خشم عربستانی ها را برانگیخت
طرح محمد بن سلمان ولیعهد عربستان برای تغییراتی در کوه احد، خشم شهروندان عربستانی از جمله فعالان فضای مجازی را برانگیخته است.
«ترکی الشهلوب» فعال رسانهای عربستانی در حساب توئیتری اش از طرح بن سلمان برای احداث یک مرکز درمانی در کوه تاریخی احد خبر داد.
وی نوشت: ای ملت حرمین الشریفین، ای مسلمانان، آیا راضی می شوید که بن سلمان به کوه جبل دست درازی کند، چرا که او به دنبال آن است که این کوه را به یک مرکز پزشکی تبدیل کند.
الشهلوب افزود: هدف از طرح ساخت مرکز پزشکی در کوه احد، یک مجتمع پزشکی نیست که در خدمت مردم باشد، چرا که جاهای دیگری نیز وجود دارد که می توان برای ساخت این مجتمع پزشکی از آن استفاده کرد، اما هدف وی زدودن هویت اسلامی از عربستان است.
وی ادامه داد: اگر بن سلمان می توانست، کعبه و ضریح مبارک حضرت محمد (ص) را به خارج از عربستان منتقل کند، این کار را می کرد.
الشهلوب با اشتراک پاسخ برخی از هواداران ولیعهد عربستان نوشت: بدانید که بنسلمان ارتشی از بی غیرتها، بی اخلاقها و سست باورها را تشکیل داده تا از او و پروژههای ضداسلامیاش دفاع کنند.
کوه احد یک کوه تاریخی است که دومین جنگ کفار با مسلمانان صدر اسلام در دامنه آن رخ داده است.
درحالی که مسلمانان در آستانه پیروزی در این جنگ قرار داشتند، اما به دلیل سرپیچی عدهای از سپاهیان اسلام و پیروی نکردن از دستورهای پیامبر(ص) و فرماندهان جنگ، مسلمانان شکست خوردند و بسیاری از مسلمانان صدر اسلام از جمله حضرت حمزه عموی پیامبر (ص) به شهادت رسیدند و آن حضرت نیز به شدت مجروح شدند.
کوه احد یکی از اماکنی است که حجاج در ایام حج و عمره از آن به عنوان یادگاری از روزهای صدر اسلام دیدن می کنند و از جایگاه بسیار بالایی نزد مسلمانان برخوردار است.
**حمله به ۲ مرکز توزیع برق واشنگتن هزاران نفر را در تاریکی فرو برد
حمله به ۲ مرکز توزیع برق در آمریکا هزاران نفر از ساکنان شهر «تاکوما» در ایالت واشنگتن را در تاریکی فرو برد.
مرکز برق تاکوما یکشنبه به وقت محلی در توئیتی از این حمله خبر داد اما جزییات بیشتری منتشر نکرد.
بر اساس این گزارش، برق هفت هزار و ۳۰۰ نفر از ساکنان «پیرس کاونتی شرق» قطع شده و تلاشها برای احیای شبکه برق آغاز شده است.
اوایل ماه دسامبر نیز یک مرکز توزیع برق در ایالت کارولینای شمالی گزارش داد که برق بخشی از نقاط این ایالت در پی تیراندازی افراد ناشناس قطع شد.
چند روز بعد نیز در ایالت کارولینای جنوبی اتفاق مشابهی رخ داد. تحقیقات اف. بی. آی درباره هر دو حادثه همچنان ادامه دارد.
طوفان زمستانی در بخشهای وسیعی از آمریکا باعث قطعی برق بیش از۳۰۰ هزار مشترک در سراسر این کشور شده است.
**یخبندان در کانادا ۴ نفر را به کام مرگ برد و ۳۶ زخمی بر جای گذاشت
مقامهای کانادا اعلام کردند که یخبندان و لغزندگی خیابان در استان «بریتیش کلمبیا» ۴ تن از سرنشینان یک اتوبوس را به کام مرگ برده و ۳۶ تن زخمی برجای گذاشته است.
این حادثه روز یکشنبه به وقت محلی رخ داد و مقامهای بریتیش کلمبیا اعلام کردند که ۳۶ مسافر به دلیل جراحت تحت درمان قرار گرفتند و هشت نفر آنها همچنان بستری هستند.
جراحت ۲ نفر از مجروحان جدی گزارش شده است.
آژانس بهداشت بریتیش کلمبیا در بیانیهای اعلام کرد: اگر چه تعداد زخمیهای بستری شده پایین است اما این حادثه آسیبهای فیزیکی و روانی قابل توجهی برجای گذاشته است.
جان استپووی مدیر شرکت اتوبوسرانی «ایباس» گفت که این اتوبوس از شهر «کلوونا» عازم ونکوور بود که دچار سانحه شد.
این در حالی است که طوفان زمستانی بخش های وسیعی از آمریکا و کانادا را در بر گرفته و زندگی مردم را مختل کرده است.
کارشناسان هشدار داده بودند که وزش باد و بارش سنگین برف و باران حدود دو سوم از مردم کانادا را تحت تاثیر قرار خواهد داد. آنها از مردم خواستند تا فعلا در خانههایشان بمانند.
**مدودف: توانایی هستهای مانع از آغاز جنگ غرب علیه روسیه شد
دمیتری مدودف معاون شورای امنیت ملی روسیه درباره وقوع «جنگ جهانی سوم و فاجعه هستهای» هشدار داد و گفت که زرادخانه هستهای و ضوابط استفاده از آنها مانع از آغاز جنگ غرب علیه روسیه شد.
مدودف در مقالهای که یکشنبه در روزنامه روسیسکایا گازتا منتشر شد، نوشت که اقدام نظامی روسیه تا برکناری «رژیم نفرتانگیز و تقریبا فاشیستی کییف» و غیرنظامی شدن کامل اوکراین ادامه پیدا خواهد کرد.
او پیشتر در مقام ریاست جمهوری و نخست وزیر روسیه فعالیت کرده بود و اکنون معاون شورای امنیت ملی روسیه است.
وی در مقاله ۴۵۰۰ کلمهای خود این سوال را مطرح کرد: آیا غرب آماده است به دست کییف یک جنگ تمام عیار از جمله جنگ هستهای علیه ما به راه اندازد؟
مدودف نوشت: تنها چیزی که امروز دشمنان ما را متوقف میکند این است که میدانند روسیه در مورد بازدارندگی هستهای از اصول سیاست دولتی تبعیت میکند. و اگر یک تهدید واقعی ایجاد شود روسیه بر اساس آنها عمل میکند.
وی افزود که دنیای غرب از یک سو اشتیاق سوزان برای تحقیر و توهین و متلاشی کردن و نابودی هر چه بیشتر روسیه دارد و از سوی دیگر از «آخرالزمان هستهای» پرهیز میکند.
مدودف تاکید کرد که اگر روسیه تضمینهای امنیتی مورد نظرش را دریافت نکند «دنیا به آستانه جنگ جهانی سوم و فاجعه هستهای کشیده میشود. ما هر کاری میکنیم که از این وضعیت جلوگیری کنیم.»
وی گفت که ممکن است روسیه روابط عادی با غرب را برای سالها و شاید دهههای آتی به فراموشی سپرده و بجای آن بر روابط با سایر کشورهای دنیا تمرکز کند.
به نوشته رویترز، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری و سایر مقامهای روسیه بارها هشدار دادهاند اگر تهدیدی علیه تمامیت ارضی این کشور ایجاد شود سیاست تسلیحات هستهای روسیه ایجاد میکند که از این سلاحها استفاده شود.
پوتین اخیرا گفت که خطر جنگ هستهای در حال افزایش است اما تاکید کرد که روسیه «دیوانه نیست» و زرادخانه هستهای را صرفا یک بازدارنده دفاعی میبیند.
به گفته کارشناسان، روسیه با حدود ۶ هزار کلاهک بزرگترین زرادخانه هستهای دنیا را دارد.
هیچ کس در غرب برای مذاکره با مسکو نیست
معاون شورای امنیت روسیه تاکید کرد: متاسفانه در غرب هیچ کسی نیست که روسیه درباره هر چیزی با وی مذاکره کند و دلیلی برای این کار وجود ندارد.
او گفت جنگ فعلی در اوکراین نقطه عطفی است که نشان داد «هیچ جایی برای اعتماد، امید به صداقت شرکا و تعهد آنها به گفتهها و اصولی که درباره روابط میان کشورهای مستقل و دنیای آنگلوساکسون بیان میکنند، وجود ندارد.
مدودف همچنین اروپا را عامل احیای ایدئولوژی نازی دانست و نوشت: چه انتظاری میتوان از کشورهای اروپایی داشت. آنها بودند که باعث تولد سوسیالیسم ملی و فاشیسم در مقطعی از تاریخ شدند. امروز آنها مسئول احیای ایدئولوژی نازی هستند.
**انصارالله: مرحله جدید مقابله نظامی با عربستان کاملا متفاوت خواهد بود
محمد البخیتی از اعضای ارشد انصارالله یمن یکشنبه شب گفت: مرحله جدید مقابله نظامی با عربستان نسبت به گذشته کاملا مختلف خواهد بود، چرا که صنعا توان موشکی و هوایی خود را توسعه داده است.
البخیتی به المیادین گفت: آنچه که ائتلاف متجاوز ارائه دادند، خواستههای صنعا را برآورده نمی کند و موضع کشورهای متجاوز در خصوص پرداخت حقوق کارمندان یمنی شفاف و روشن نیست.
وی کشورهای متجاوز به یمن را متهم کرد که تلاش میکنند، اختلافات داخلی در یمن را با طرح پرداخت بخشی از کارمندان برانگیزند.
البخیتی اظهار کرد: اگر به خواسته های عادلانه صنعا پاسخ داده و تأمین نشود، ما بدون پاسخ به محاصره یمن دست بسته عمل نخواهیم کرد.
این مقام انصارالله یمن گفت: یمن پس از پیشرفت توان نظامی نیروهای مسلح خود قادر خواهد بود که حمله را به داخل خاک کشورهای متجاوز هدایت کنند.
شورای وزیران دولت نجات ملی یمن مورد حمایت انصارالله نیز یکشنبه شب اعلام کرد که خواستههای صنعاء مشروع و مبتنی بر حقوق مشروع ملت یمن است و باید محاصره بندر الحدیده و فرودگاه صنعا پایان یابد.
هیأت عمانی که برای میانجی گری میان انصارالله و ائتلاف متجاوز سعودی راهی یمن شده بود، بدون اعلام نتیجه از رایزنی ها یکشنبه شب، صنعاء را ترک کرد.
هیات عمانی ۳۰ آذرماه برای میانجیگری بین ائتلاف متجاوز سعودی و دولت نجات ملی یمن به صنعاء سفر کرد، دیدارهای متعددی با اعضای هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن و مسئولان دولتی و رهبران جنبش انصارالله داشته است.
پیش از این سخنگوی جنبش انصارالله و رئیس هیات مذاکره کننده صنعاء در مذاکرات صلح یمن با اشاره به سفر هیات عمانی گفت که این سفر در چارچوب انتقال طرحها و پیشنهادات مبنی بر مذاکرات انجام شده با عربستان و طرفهای بین المللی صورت گرفته است.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است، به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر بدون دستیابی به توافقی جدید به خاطر زیاده خواهی های سعودیها و برآوردن نکردن مطالبات مشروع ملت یمن پایان یافت و تمدید نشد.
**سازمان همکاری اسلامی از طالبان خواست در تصمیمش در خصوص زنان تجدید نظر کند
سازمان همکاری اسلامی یکشنبه شب در بیانیهای با انتقاد از تصمیم اخیر طالبان در ممنوع کردن فعالیت زنان در مراکز خصوصی از این گروه خواست که در تصمیم خود تجدیدنظر کند.
سازمان همکاری اسلامی در حساب توئیتری و در بیانیهای نوشت: حقوق اساسی زنان افغان بار دیگر پس از دستور ۲۴ دسامبر ۲۰۲۲ از سوی وزارت اقتصاد در کابل خدشه دار شده است.
سازمان همکاری اسلامی از طالبان خواست که از تصمیم خود برای جلوگیری از استخدام زنان در سازمان های کمک رسانی و امدادی تجدید نظر کند.
درخواست سازمان همکاری اسلامی پس از آن بیان می شود که "فولکر ترک" کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز روز یکشنبه این اقدام طالبان را به نقض حقوق زن و تعدی به کمک های ضروری به زندگی دانست که بسیاری از افغان ها نیازمند آن هستند.
وی در بیانیه ای که از طریق دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در توئیتر منتشر شد، افزود: نمی توان حقوق زنان و دختران را انکار و صدای آنان را خفه کرد.
دولت طالبان روز شنبه به سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی در افغانستان دستور داد که فوراً کارمندان زن را تا اطلاع ثانوی از آمدن سر کار منع کنند.
سازمان ملل شنبه شب در واکنش به این دستور طالبان در بیانیهای اعلام کرد که از ممنوعیت حضور و ادامه فعالیت کارمندان زن سازمانهای غیردولتی «عمیقاً نگران» است.
این بیانیه افزود، چنین دستوری بنیادیترین حقوق زنان را نقض میکند و همچنین نقض آشکار اصول بشردوستانه است.
سازمان ملل با بیان اینکه به دنبال دیدار با رهبری طالبان برای کسب شفافیت در مورد دستور گزارش شده خواهد بود، تاکید کرد زنان باید قادر به ایفای نقشی حیاتی در تمام جنبههای زندگی از جمله امور انسان دوستانه باشند.
رسانههای آمریکایی گزارش دادند، ایالات متحده گفته است که به دنبال اتخاذ تدابیر اضافی برای فشار آوردن به طالبان و منزوی کردن بیشتر حاکمان رادیکال این گروه به دلیل تصمیم "وحشتناک" آنها برای تعلیق شرکت زنان افغان در تحصیلات دانشگاهی است. واشنگتن همچنین هرگونه تخفیف در تحریمهای موجود، از جمله ممنوعیت سفر خارجی، دیپلماتهای طالبان را رد کرده است.
طالبان با وجود وعدههای مکرر در گذشته مبنی بر اینکه به حقوق اساسی همه افغانها احترام خواهند گذاشت، به طور فزاینده زنان را از حق زندگی عمومی محروم کردهاند.
**حمله جبهه النصره به شمال سوریه
یک مقام نظامی بلندپایه روسی یکشنبه شب از حمله عناصر گروه تروریستی "جبهه النصره" به منطقه کاهش تنش در شمال سوریه خبر داده است.
اولیگ ایگوروف معاون رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه در بیانیهای اعلام کرد که پنج نوبت نقض آتش بس از گروه جبهه النصره را ثبت کرده که سه مورد آن در استان ادلب و ۲ حمله در استان لاذقیه انجام شده است.
این مرکز همچنین ادامه داد که هیچ گونه نقض آتش بس توسط نیروهای کرد در شمال شرق روی نداده است.
مرکز آشتی میان گروه های متخاصم و کنترل بر تحرک پناهجویان در سوریه وابسته به وزارت دفاع روسیه در فوریه ۲۰۱۶ تأسیس شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که ادلب استانی در شمال غربی سوریه و مناطقی چون لاذقیه، حما و حلب را در بر می گیرد، هنوز در دست گروه های تروریستی قرار دارد و گفته می شود کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و آنکارا در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد بدون خونریزی تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که تا به امروز رخ نداده است و تروریست ها در این منطقه هر از چندگاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می کنند.
**آلمان خواستار واکنش جهانی به تصمیم طالبان درباره زنان شد
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان به طالبان درباره تعلیق فعالیت زنان در سازمانهای مردمنهاد محلی و بینالمللی هشدار داد و خواستار واکنش روشن جامعه بینالمللی در قبال این تصمیم شده است.
بائربوک یکشنبه در توئیتی نوشت: ما اجازه نمیدهیم که طالبان کمکهای بشردوستانه را به بازیچهای برای زنستیزی خود تبدیل کند. آنها نیمی از جمعیت کشور را از حقوق اساسی محروم کره و اصول بشردوستانه را نقض کرده و نیازهای حیاتی مردم را با مخاطره مواجه کردهاند.
وی افزود: کسانی که زنان و دختران جوان را از کار، آموزش و زندگی عمومی محروم میکنند، فقط کشورشان را به نابودی میکشانند. تبعیض جنسیتی میتواند جنایت علیه بشریت قلمداد شود.
بائربوک همچنین خواستار «واکنش روشن جامعه بینالمللی» درباره تصمیم طالبان شد.
طالبان روز شنبه به سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی در افغانستان دستور داد که از حضور کارمندان زن در محل کار تا اطلاع ثانوی جلوگیری کنند.
سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد که از ممنوعیت حضور و ادامه فعالیت کارمندان زن در سازمانهای غیردولتی «عمیقاً نگران» است.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز از طالبان خواست تا در راستای تعهد به قوانین حقوق بشری بینالمللی و اصول انسانی این تصمیم را لغو کند.
در همین حال، سازمانهای «کودکان را نجات دهید»، «کمیته نجات بینالمللی»، «شورای نروژی پناهجویان» و آژانس CARE فعالیت خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورده و اعلام کردند: ما نمیتوانیم بدون کارکنان زن به زنان و کودکان و مردان افغانستان کمک کنیم.
**طوفان زمستانی در آمریکا جان ۳۴ تن را گرفت
طوفان زمستانی که بخشهای وسیعی از آمریکا را درنوردیده، تاکنون جان دستکم ۳۴ نفر را گرفته است.
با توجه به اینکه افراد زیادی بدلیل بارش سنگین برف در خانههایشان گرفتار شدهاند و برق دهها هزار مشترک خانگی و غیرخانگی قطع شده است انتظار میرود که آمار کشتهشدگان افزایش پیدا کند.
در همین حال، تارنمای هیل گزارش داد که کشتهشدگان اغلب بر اثر سوانح رانندگی ناشی از سرما و یخبندان یا عدم امدادرسانی به موقع جان خود را از دست دادند.
شهر بوفالو در ایالت نیویورک بیشترین آسیب را از طوفان زمستانی دیده است و دستکم ۱۲ نفر در این شهر بر اثر طوفان کشته شدهاند.
سی.ان.ان نیز گزارش داد که هشت نفر بدلیل سوانح رانندگی در ایالت اوهایو کشته شدهاند. دو کشته نیز منطقه کلرادو اسپرینگز در ایالت کلرداو گزارش شده است.
سه نفر در ایالت کانزاس و سه تن دیگر در ایالتهای میسوری، تنسی و ویسکانسین جان خود را از دست دادهاند. سایر کشتهشدگان در ایالتهای دیگر گزارش شدهاند.
رسانههای آمریکا گزارش دادند که وسعت طوفان زمستانی بیسابقه است و حدود ۶۰ درصد از جمعیت آمریکا به دلیل سرما و یخبندان و طوفان با هشدارهای هواشناسی مواجه شدهاند.
همچنین فقط در روز یکشنبه بیش از یکهزار و ۷۰۰ پرواز هواپیما لغو شد و با توجه به تعطیلات آخر سال در آمریکا انتظار میرود که مسافران بیشتری تحت تاثیر قرار بگیرند.
سرویس ملی هواشناسی روز جمعه به شهروندان آمریکایی هشدار داد که به دلیل شرایط نامساعد و خطرناک جوی در خانهها بمانند.
در همان روز ، سرما در برخی نقاط به زیر ۴۸ درجه سلسیوس سقوط کرد و در ساعاتی از روز برق ۱.۷ میلیون مشترک قطع شد.
هر چند برق برخی مشترکان تا اواخر روز شنبه وصل شد اما مراکز تولید و توزیع برق از مردم خواستند تا در مصرف انرژی صرفهجویی کنند.
**نجات ۸ نفر از آوار بهمن در اتریش/ ۲ نفر همچنان مفقود هستند
بر اثر ریزش بهمن در غرب اتریش ۱۰ نفر زیر برف گرفتار شدند که هشت نفر آنها نجات پیدا کردند اما ۲ نفر همچنان مفقود هستند.
خبرگزاری APA اتریش اعلام کرد که این حادثه یکشنبه در منطقه «لخ زوئر» رخ داد و چندین فروند هواپیما در این عملیات نجات شرکت داشتند.
رسانههای دیگر گزارش دادند که تیمی ۲۰۰ نفره از امدادگران در عملیات امداد و نجات شرکت دارند.
به گفته مقامهای اتریشی، یکی از زخمیها به دلیل شدت جراحات به بیمارستان منتقل شد. یک فرد دیگر نیز که زخمی شده بود توانست خود را نجات داده و به مرکز درمانی برساند.
شش نفر دیگری که نجات پیدا کردند زخمی نشده بودند. هنوز از سرنوشت ۲ نفر دیگری که زیر آوار برف ماندهاند اطلاعی در دست نیست.
منطقه لخ زوئر در غرب اتریش یکی از نواحی مورد توجه اسکیبازان در آلپ است.
مقامات در آخرین هشداری که روی تارنمای این منطقه منتشر شده بود، از «خطر شدید بهمن» خبرداده بودند.
**صلیب سرخ: عمیقا نگران میلیونها زن و دختر افغانستانی هستیم
کمیته بینالمللی صلیب سرخ نسبت به تبعات تعلیق حق تحصیل زنان افغانستان در مقاطع عالی و همکاری آنها با سازمانهای مردمنهاد هشدار داد و گفت: عمیقا نگران میلیونها زن و دختر افغان هستیم.
این کمیته یکشنبه در بیانیهای در تارنمای خود گفت: اعلام طالبان برای تعلیق فوری حق تحصیلات عالی زنان و توقف همکاری آنها با سازمانهای مردمنهاد داخلی و بینالمللی در سراسر کشور کمیته بینالمللی صلیب سرخ را بسیار نگران کرده است.
این بیانیه افزود: محروم کردن زنان و دختران از همه سطوح نظام آموزشی و نقش مهم آنان در نهادهای بشردوستانه ممکن است در کوتاه مدت و بلندمدت تبعات انسانی فاجعهباری داشته باشد.
در این بیانیه همچنین آمده است: کمیته بینالمللی صلیب سرخ در افغانستان صدها زن را استخدام کرده است. کار انساندوستانه در افغانستان و سراسر دنیا صرفا به یمن تلاشهای همه کارکنان از جمله زنان امکانپذیر است.
این نهاد تاکید کرد: نگران آینده نظام بهداشت و درمان افغانستان و زنان بیمار آن هستیم. این کمیته از نوامبر ۲۰۲۱ تاکنون از ۴۵ تشکیلات بهداشتی از جمله بیمارستانها و مراکز آموزشی پزشکی حمایت کرده و در مجموع باهفت هزار و ۷۵ تخت درمانی به جمعیت ۲۶ میلیونی افغانستان کمک کرده است. این کمکها همچنین شامل پرداخت هزینههای جاری، مواد مصرفی پزشکی و حقوق و دستمزد ۱۰ هزار و ۴۸۳ کارمند بخش پزشکی میشود.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ افزود که گفتوگوها با مقامهای افغانستان در مورد تاثیرات تصمیم اخیر آنها ادامه دارد.
این کمیته هشدار داد: اگر زنان نتوانند تحصیلات پزشکی خود را در شاخههای تخصصی گوناگون تکمیل کنند، تاثیر بسیار شدیدتری بر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در سراسر افغانستان خواهد داشت و جان میلیونها نفر در معرض خطر قرار میگیرد.
طالبان روز شنبه به سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی در افغانستان دستور داد که از حضور کارمندان زن در محل کار تا اطلاع ثانوی جلوگیری کنند.
تعلیق حق زنان افغانستان برای ادامه تحصیلات عالی و همکاری با سازمانهای مردمنهاد داخلی و خارجی با واکنش و محکومیت گسترده بین المللی مواجه شده است.
**روسیه: بر اساس پیششرطهای اوکراین مذاکره نمیکنیم
میخاییل گلاوزین معاون وزیر خارجه روسیه گفت که مسکو گزینه راهحل سیاسی برای حل درگیریهای اوکراین را رد نمیکند اما بر اساس پیششرطهای کییف مذاکره نمیکند.
گلاوزین بامداد دوشنبه گفت: ضعف تصمیمگیری و اقدامات رژیم فعلی کییف که سیاستمدارانش به بیدقتی و ناتوانی در مذاکره و روسهراسی معروف هستند، آشکار است.
وی افزود: اگر چه روسیه گزینه مذاکره و راهحل سیاسی برای حل مناقشه را رد نمیکند اما ما قصد نداریم بر اساس پیششرطهایی که مقامهای کییف مطرح میکنند، مذاکره کنیم.
این دیپلمات ارشد روس تاکید کرد: حالا همه چیز فقط به آمادگی کییف و اربابان غربیاش برای رسیدن به یک راهحل سیاسی و دیپلماتیک بستگی دارد.
گلاوزین با اشاره به «ابتکار صلح» ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گفت: پیشنهاد رهبر اوکراین برای گرفتن ژست حسن نیت و عقبنشینی نیروهای روسی از قلمرو اوکراین در کریسمس، بیهوده است.
هفته گذشته رسانه های آمریکایی از طرح ۱۰ مادهای زلنسکی برای صلح خبر داده بودند که قرار است اواخر فوریه ارائه و در سالگرد شروع جنگ اوکراین رونمایی شود.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین جمعه درباره طرح صلح رئیسجمهوری اوکراین برای پایان دادن به جنگ اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: ما از چنین طرحی بی اطلاع هستیم. ولودیمیر زلنسکی صحبت از یک سری اقدامات کرده که طرح صلح هم یکی از آنهاست.
**آمار قربانیان درگیریهای قبیلهای در غرب سودان افزایش یافت
تعداد قربانیان درگیری های قبیلهای در دارفور در غرب سودان که از روز جمعه گذشته آغاز شد، تاکنون به ۱۲ کشته و ۴۲ زخمی رسیده است.
خبرگزاری اسپوتنیک امروز دوشنبه به نقل از "آدم رجال" سخنگوی دفتر هماهنگی امور آوارگان و پناهندگان سازمان ملل گزارش داد: در اثر این درگیری ها، شرایط انسانی بسیار سخت و پییچده ای در روستای شمال و جنوب شرق شهر بلیل در جنوب دارفور حاکم شده است.
وی آمار قربانیان را تاکنون ۱۲ نفر کشته و ۴۲ زخمی و چند مفقود شامل کودکان، زنان سالخورده، مدیران محلی ذکر کرد.
به گفته او، وضعیت امنیتی در دارفور همچنان یک تهدیدی دائمی برای جان همه آوارگان و شهروندان است و بیم ایجاد یک فاجعه انسانی با عواقب نامعلوم را ایجاد می کند.
وی ادامه داد: این جنایات در حد جنایاتی مانند نسل کشی، پاکسازی قومی، جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی است که از سال ۲۰۰۳ در این منطقه آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
در درگیری های روز جمعه مناطقی در ۱۲ روستا در آتش سوخت و بیش از ۹ روستا مورد غارت قرار گرفت.
دفتر هماهنگی امور آوارگان و پناهندگان سازمان ملل، دولت سودان را متهم کرده که نتوانسته است مسیرهای امنی برای فرار شهروندان به سمت شهرهای نیالا و بیل فراهم کند.
در پی تشدید اوضاع در این منطقه، مقامات سودان دیروز یکشنبه در ایالت دارفور جنوبی وضعیت فوق العاده اعلام کردند.
**سیل بیش از ۴۶ هزار نفر را در فیلیپین آواره کرد
با نزدیک شدن به اغاز سال نوی میلادی بیش از ۴۶ هزار نفر از مردم فیلیپین به سبب وقوع سیل آواره شدند.
مقامات فیلیپین می گویند به سبب وقوع سیل در این کشور دست کم دو نفر کشته و بیش از ۹ نفر دیگر ناپدید شده اند.
براساس این گزارش، وقوع سیل شدید در فیلیپین سبب شده است مردم این کشور که خود را برای برگزاری جشن های آغاز سال نوی میلادی آماده می کردند، خانه و کاشانه خود را رها کنند و در مکان های امن سکنی گزینند.
گفتنی است فیلیپین سالانه شاهد طوفهانها و سیلهای شدید است و در فاجعهبارترین آنها در سال ۲۰۱۳ بیش از ۶ هزار نفر جان خود را از دست دادند.
در آبان ماه جاری نیز، شمار جان باختگان سیل و رانش زمین ناشی از بارندگی شدید در این کشور به ۱۵۵ نفر رسید. در این حوادث ۱۲۹ نفر مجروح شدند و ۳۴ نفر نیز همچنان مفقود هستند.
**ارزیابی های غلط موساد و سیا درباره ایران
مرکز پژوهشی «نشنال اینترست» در گزارشی با اشاره به شکست های پی در پی پیش بینی های سیا و موساد در ارتباط با تحولات ایران تاکید کرد، این شکست ها ناشی از اتکای بیش از حد آن ها به برخی منابع اطلاعاتی نامعتبر خود است.
این مرکز در ادامه با تصریح بر این که نباید به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل (موساد) اعتماد کرد، افزود، آنها واقعیت های درون جمهوری اسلامی را دقیق نمی دانند و اکنون کارکرد این سازمان ها با توجه به ناکامیهای فراوان در گذشته برای پیش بینی تغییرات سیاسی در ایران زیر سؤال رفته است.
این اتاق فکر آمریکایی در ادامه به ذکر نمونه هایی از اشتباهات بزرگ این نهادهای اطلاعاتی برای پیش بینی تحولات آتی در ایران پرداخت و افزود، سابقه ناتوانی جامعه اطلاعاتی آمریکا به ناتوانی در پیش بینی انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ میلادی باز می گردد.
اندکی قبل از انقلاب اسلامی در ایران یعنی در ۳۱ دسامبر ۱۹۷۷ جیمی کارتر رئیس جمهور با کسب اطمینان از جامعه اطلاعاتی ایالات متحده عنوان داشت «ایران، به دلیل رهبری عالی شاه، به جزیره ثبات در یکی از مناطق پرآشوب جهان تبدیل شده است.» سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) همچنین در آگوست ۱۹۷۸ به کارتر گزارش داد که ایران در وضعیت انقلاب یا حتی «پیش از انقلاب» هم قرار ندارد. شش ماه بعد اما حکومت شاه سرنگون شد و انقلابیون طرفدار (امام) خمینی (ره) قدرت را در دست گرفتند. رئیس سیا بعدها اعتراف کرد که این نهاد قادر به پیش بینی شرایط ایران نبود زیرا «انتظار نداشت یک پیرمرد ۷۸ ساله که ۱۴ سال در کشور نبوده است، بتواند نیروها را با هم متحد کند.»
برخی از تحلیلگران اطلاعاتی اعتقاد دارند که سازمان سیا به این دلیل نتوانست توفان آینده در ایران را پیش بینی کند که در ارزیابی های خود از اوضاع ایران به سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) متکی بود.
طبق این گزارش، اگر جامعه اطلاعاتی ارزیابی دقیقی ارائه میکرد، این امکان وجود داشت که کارتر به جای اطمیناندهی غلط درمورد ثبات سلطنت پهلوی به شاه درمورد مدیریت اوضاع مشاوره می داد. ناکامی سیا در پیش بینی تحولات آینده نه تنها به سرنگونی شریک استراتژیک آمریکا و تغییر عمیق ژئوپلیتیک غرب آسیا (خاورمیانه) منتهی شد، بلکه تلاش کارتر برای انتخاب دوباره را هم ناکام گذاشت.
دربخش دیگر از گزارش مرکز پژوهشی نشنال اینترست به ناکامی های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به ویژه موساد پرداخته شده وآمده است: جامعه اطلاعاتی اسرائیل نیز همچون همتایان آمریکایی خود نتوانست تغییرات سیاسی در ایران را به درستی پیش بینی کند.
بر اساس گزارشهای محرمانه، پیش از انقلاب گروه های اسرائیلی مستقر در تهران معتقد بودند که شاه به «ثبات داخلی» دست یافته و سلطنت او بدون اختلالِ قابل توجه ادامه می یابد. اسرائیل تنها در آخرین سال حکومت شاه دریافت که وی به دردسر افتاده است.
با اینکه موساد (سازمان اطلاعات ملی اسرائیل) به شدت در ایران فعالیت داشت، چنین ارزیابی نادرستی را ارائه داد. موساد و ساواک رابطه اطلاعاتی گسترده و استثنایی را با هم ایجاد کرده بودند که شامل تبادل اطلاعات و انجام عملیاتهای مشترک ضدجاسوسی تا انقلاب اسلامی بود.
گزارش این مرکز در مورد دیگر شکست های رژیم صهیونیستی حاکیست : جامعه اطلاعاتی اسرائیل حتی پس از قدرت یابی اسلام گرایان در ایران، معتقد بود ایران «متحد طبیعی» اسرائیل است و شعارهای آتشین طرفداران (امام) خمینی علیه دولت صهیونیست فقط یک شور انقلابی کوتاه مدت بوده است و نه یک تغییر استراتژیک در سیاست خارجی ایران. حتی در اکتبر ۱۹۸۷ «اسحاق رابین» نخست وزیر اسرائیل، در حالیکه روی تغییر عقیده رهبران ایران نسبت به اسرائیل حساب می کرد، اظهار داشت: ایران بهترین دوست اسرائیل است و ما قصد نداریم موضع خود را در قبال تهران تغییر دهیم.
در ادامه گزارش این مرکز پژوهشی با بیان اشتباهات موساد در زمینه تحولات لبنان نیز آمده است:شکست بدتر این بود که جامعه اطلاعاتی اسرائیل در مورد نفوذ ایران بر شیعیان لبنان و حزب الله هم اشتباه کرد. زمانی که اسرائیل تصمیم به ترک لبنان گرفت، مقامات به مردم اطمینان دادند که در لحظه خروج اسرائیل از جنوب لبنان، کلمه حزب الله از واژگان اسرائیلی ها پاک خواهد شد که البته اینطور نبود و لبنان و حزب الله به طور رسمی بخشی از محور مقاومت شدند.
این گزارش در پایان در زمینه دلایل شکست نهادهای اطلاعاتی در پیش بینی تحولات سیاسی چند دلیل را بر شمرده و در مورد ایران آورده است که یکی از دلایل اصلی این ناکامی ها چارچوب فکری حاکم بر این سازمان ها (پارادایم) است. کارشناسان اغلب از پارادایم ها برای تحلیل واقعیت سیاسی کشورها استفاده می کنند. اما در کل پیش بینی تغییرات سیاسی همیشه در معرض اشتباه قرار دارد. تحلیلگران با توجه به این الگوهای فکری اشتباه و نادرست معتقدند که تجربه گذشته ثابت می کند که حکومت ایران استوار و شکست ناپذیر است.
https://irna.ir/xjLkDZ
**وقوع چند انفجار در یکی از پایگاههای هوایی روسیه/ کشته شدن ۳ پرسنل نظامی روس
منابع خبری از وقوع چندین انفجار در یک پایگاه هوایی روسیه صدها کیلومتر دورتر از جبهه جنگ اوکراین خبر دادند. همچنین رسانههای روسی به نقل از وزارت دفاع این کشور گزارش دادند که ۳ پرسنل نظامی روس بر اثر سقوط لاشههای پهپاد اوکراینی که توسط سامانههای دفاع هوایی در استان ساراتوف منهدم شد، کشته شدند.
رسانههای روسی و اوکراینی امروز دوشنبه گزارش دادند که انفجارهایی در پایگاه هوایی «انگلس» در استان ساراتوف روسیه که صدها کیلومتر از جبهه جنگ اوکراین دور است، به گوش رسیده است.
خبرگزاری آربیسی اوکراین از وقوع دو انفجار در این پایگاه خبر داده درحالیکه تارنمای خبری «بازا» روسیه به نقل از ساکنین محلی گزارش داد که آژیر خطر حملات هوایی به صدا در آمد و یک انفجار به گوش رسید.
پایگاه هوایی انگلس در مجاورت شهر ساراتوف که در ۷۳۰ کیلومتری جنوب شرقی مسکو پایتخت روسیه واقع شده، روز ۵ دسامبر طبق اعلام روسیه با حملات پهپادی اوکراین هدف قرار گرفت.
در همین حال «رومن بوسارگین» فرماندار ساراتوف در مورد این انفجارها ضمن اشاره به اینکه هیچ خسارتی به زیرساختهای غیرنظامی وارد نیامده، گفت که قطعا هیچ تهدیدی برای ساکنین منطقه وجود ندارد و اطلاعات درباره حادثه در این تاسیسات نظامی توسط آژانسهای اجرای قانون در دست بررسی است.
کییف هرگز به صورت علنی مسئولیت انجام حملات به مسکو را به عهده نگرفته اما با این حال اعلام میکند که چنین حوادثی حاصل حمله روسیه به اوکراین است.
**اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳؛ حرکت در مسیر رکود
براساس گزارش یک نهاد تحقیقات اقتصادی، جهان در سال ۲۰۲۳ به سمت رکود پیش می رود و این امر ناشی از تلاش دولتها برای مقابله با تورم و روند افزایشی نرخ بهره خواهد بود.
جهان در سال ۲۰۲۳ با رکود مواجه خواهد بود. براساس گزارش "مرکز تحقیقات اقتصاد و بازرگانی" مستقر در انگلیس، جهان در سال ۲۰۲۳ با رکود مواجه می شود و استقراض بیشتر دولت ها به منظور مقابله با تورم باعث کوچک شدن اقتصاد برخی کشورها می شود.
این موسسه مشاوره بریتانیایی اعلام کرد که اقتصاد جهانی برای نخستین بار در سال ۲۰۲۲ از ۱۰۰ تریلیون دلار گذشت، اما در سال ۲۰۲۳ این روند متوقف می شود.
«کی دانیل نوفلد» مدیر این مرکز تحقیقات اقتصادی خاطرنشان کرد: اقتصاد جهان ممکن است در سال آینده به دلیل افزایش نرخ بهره دچار رکود شود.
در گزارش این نهاد مشاوره ای بریتانیایی آمده است: مقابله با تورم هنوز به نتیجه نرسیده و انتظار می رود که بانک های مرکزی در سال ۲۰۲۳ برغم پیامدهای هنگفت اقتصادی، رویه کنونی خود را تغییر نداده و به افزایش نرخ بهره ادامه دهند.
گزارش این مرکز تحقیقات درحالی است که صندوق بین المللی پول در ماه اکتبر (مهر) پیش بینی های خوش بینانه تری ارائه داده بود اما در عین حال هشدار داد که بیش از یک سوم اقتصادهای جهان کوچک می شوند و تنها ۲۵ درصد امکان دارد که رشد تولید ناخالص داخلی جهانی کمتر از ۲ درصد را در سال ۲۰۲۳ شاهد باشیم.
در این گزارش همچنین به رشد اقتصادی چین اشاره شده و آمده است: چین دستکم تا سال ۲۰۳۶ قرار نیست از آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان پیشی بگیرد که این تاریخ ۶ سال دیرتر از پیش بینی های قبلی است. دلیل این کندی رشد اقتصادی در چین سیاست کووید صفر و افزایش تنش های تجاری آن با غرب بر سر مساله تایوان ذکر شده است.
**مقام افغان: شرایط کنونی افغانستان فرصت مناسب برای افزایش همکاری با ایران است
ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی طالبان در دیدار با حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان، شرایط کنونی افغانستان را فرصت مناسبی برای افزایش همکاری های دو کشور عنوان کرد.
معاونت اقتصادی طالبان با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که ملاعبدالغنی برادر، معاون اقتصادی با هیاتی به سرپرستی حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهوری ایران در امور افغانستان دیدار و گفت و گو کردند.
در این دیدار دو طرف در مورد روابط سیاسی و اقتصادی افغانستان و ایران و وضعیت مهاجرین افغان در ایران بحث و تبادل نظر کردند.
معاون اقتصادی طالبان شرایط کنونی افغانستان را فرصت مناسبی برای افزایش همکاری های دو کشور عنوان کرد و افزود: طالبان در زمینه های معدن، انرژی و زراعت آماده هر نوع همکاری برای جذب سرمایهگذاری ایران در افغانستان است.
ملا عبدالغنی برادر، ضمن تشکری از میزبانی جمهوری اسلامی ایران از مهاجران افغانستانی، بر تقویت روابط دو طرف تاکید کرد.
حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور ایران، به وضعیت پیش آمده در افغانستان اشاره کرد و افزود که افغان ها و کشورهای منطقه باید از این موقعیت استفاده کنند.
نماینده ویژه رئیس جمهوری ایران افزود جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با افغانستان در زمینه اقتصادی است.
کاظمی قمی، همچنین گفت که ایران تجربه کافی در زمینه معدن و زراعت دارد و آمادگی درد تا تجربیات عملی خود را در اختیار افغان ها قرار دهد و در این زمینه سرمایه گذاری کنند.
در این دیدار دو طرف در مورد وضعیت مهاجران افغانستانی مقیم ایران نیز بحث و تبادل نظر کردند.
در پایان این نشست مثبت بر تحکیم روابط و توسعه اقتصادی میان دو طرف خوانده و بر ادامه برگزاری اینگونه جلسات تاکید شد.
**وزیر دفاع یمن: عمق کشورهای متجاوز در تیررس ما است
وزیر دفاع دولت نجات ملی یمن تاکید کرد که عمق جغرافیای کشورهای متجاوز به یمن در تیررس نیروهای مسلح این کشور قرار داد.
سرلشکر «محمد العاطفی» وزیر دفاع دولت نجات ملی یمن در صنعا تاکید کرد: ارتش ما توان و قدرت کامل برای هدف قرار دادن عمق جغرافیای کشورهای متجاوز و تاسیسات حیاتی و حساس آنها را دارد.
وی این مطلب را همسو با بیانیه یکشنبه شب دولت نجات ملی یمن به دنبال پایان سفر هیأت میانجیگر عمانی از صنعا بیان داشت.
دولت نجات ملی یمن یکشنبه شب در بیانیه خود ائتلاف متجاوز سعودی را مسؤول تمام پافشاریها برای ادامه حمله، محاصره و اشغال یمن دانست.
دولت نجات ملی یمن تاکید کرد: خواستههای دولت صنعا مشروع و مبتنی بر حقوق مشروع ملت یمن است و باید محاصره بندر الحدیده و فرودگاه صنعا پایان یابد.
در پایان این بیانیه تأکید شد: دولت نجات ملی در صنعا، مسؤولیت ملی و تاریخی در قبال مسأله عادلانه ملت یمن در تحقق استقلال کامل، حفظ حاکمیت خود و پایان دادن به اشغالگری دارد.
هیأت عمانی که برای میانجیگری میان دولت نجات ملی یمن و ائتلاف متجاوز سعودی راهی صنعا، شده بود، بدون اعلام نتیجه رایزنی ها، یکشنبه شب صنعا را ترک کرد.
هیات عمانی۳۰ آذرماه برای میانجیگری بین ائتلاف متجاوز سعودی و دولت نجات ملی یمن وارد صنعا شده بود و دیدارهای متعددی با اعضای هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن و مسئولان دولتی و رهبران جنبش انصارالله داشت.
پیش از این سخنگوی جنبش انصارالله و رئیس هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن در مذاکرات آتش بس و صلح یمن با اشاره به سفر هیئت عمانی گفت که این سفر در چارچوب انتقال طرحها و پیشنهادات مبنی بر مذاکرات انجام شده با عربستان و طرفهای بین المللی صورت گرفته است.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است، به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر بدون دستیابی به توافقی جدید به خاطر زیاده خواهی های سعودیها و برآوردن نکردن مطالبات مشروع ملت یمن پایان یافت و تمدید نشد.
**بلاروس برای استفاده از سامانه اسکندر و اس-۴۰۰ اعلام آمادگی کرد
یک مقام وزارت دفاع دولت مینسک از آمادگی کامل سامانه موشکی اس-۴۰۰ و اسکندر ساخت روسیه مستقر در بلاروس همزمان با افزایش فشارهای مسکو بر این کشور به منظور کمک به جنگ اوکراین خبر داد.
یک مقام ارشد وزارت دفاع بلاروس دیروز یکشنبه گفت: سامانههای موشکی تاکتیکی اسکندر و اس-۴۰۰ که روسیه در بلاروس مستقر کرده، کاملا آماده هستند.
لئونید کاسینسکی از مقامات وزارت دفاع بلاروس در ویدئویی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرده، افزود: سربازان و کادر ما آموزش های خود را به طور کامل در مراکز آموزشی رزمی مشترک نیروهای مسلح فدراسیون روسیه و جمهوری بلاروس به پایان رسانده اند.
پس از آنکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ماه ژوئن اعلام کرد که سامانه های دفاعی مینسک را تامین می کند، مشخص نشد که چه تعداد از موشک های اسکندر در این کشور مستقر شده است.
این ویدئو از یک مقام دولتی بلاروس در گرماگرم فشار فزاینده مسکو بر مینسک برای کمک به جنگ در اوکراین منتشر می شود که هنوز چشم اندازی برای پایان آن نمی توان دید.
رویترز نوشت: نیروهای روسیه در ماه فوریه (اسفند) از بلاروس به عنوان سکویی برای یک حمله نافرجام به کییف استفاده کردند و دو کشور در ماههای اخیر نیز همکاری های نظامی نزدیکتری داشته اند.
سامانه موشکی اسکندر یک سیستم هدایت شونده است که جایگزین موشک های اسکاد زمان شوروی سابق شده است. دو موشک هدایت شونده آن تا ۵۰۰ کیلومتر برد دارند و قادر به حمله کلاهک هسته ای هستند. برد این موشک ها همسایگان بلاروس از جمله اوکراین و لهستان به عنوان یکی از اعضای ناتو که روابط تیره ای هم با مینسک دارد در برمی گیرد.
**پیام کریسمسی ترامپ: آمریکا رو به زوال است
دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در روز کریسمس پیامی در شبکه اجتماعی «سوشال تروث» منتشر و آمریکای کنونی را «رو به زوال» توصیف کرد.
دونالد ترامپ دیشب (۴ دی) نوشت: در این روز بسیار سرد ولی زیبای کریسمس اوضاع فعلی مرز جنوبی کشورمان را با گذشته نه چندان دور و دولت ترامپ مقایسه کنید.
وی ادامه داد: ما امن ترین مرز را در تاریخ کشورمان داشتیم و بر خلاف آن اکنون «نمایش وحشت آوری» در جریان است و تعداد بی سابقه ای از افراد که بسیاری از آنان تبهکاران سابقه دارند (از جمله آدمکشان، قاچاقچیان انسان و مواد مخدر) با سرعتی که هرگز مانند آن را ندیده ایم، روانه کشورمان می شوند.
وی افزود: آمریکا از درون رو به زوال است.
رسانه های آمریکایی به تازگی خبر دادند که دیوار مرزی ۴۵ کیلومتری ایالت آریزونا که با بودجه ۸۰ میلیون دلار احداث شده بود، برچیده میشود.
فرماندار آریزونا پس از چندماه کش و قوس بالاخره در مقابل شکایت یک گروه حامی حفظ محیط زیست در دادگاه فدرال فونیکس محکوم شد و پذیرفت که این دیوار دو طبقه را که با پول مالیات دهندگان ساخته شده بود، تخریب کند.
برغم احداث دیوار حائل مرزی، همچنان شمار زیادی مهاجر از کشورهای جنوب آمریکا به شکل قاچاق و غیرقانونی وارد خاک این کشور میشوند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در جریان تبلیغات ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۱۶ بر یک جمله کوتاه تاکید داشت: دیوار را بسازید.
او در یکی از برنامه های انتخاباتی تاکید کرد که مکزیک باید هزینه پروژه ساخت دیوار را بپردازد اما هنگامی که به قدرت رسید به دنبال منبع بودجه محتمل تری گشت اما کنگره آمریکا برای دو سال از ارائه چنین پولی خودداری کرد؛ نبردی که در نهایت باعث طولانی ترین دوران تعطیلی دولت در آمریکا شد.
ترامپ سپس وضعیت فوق العاده ملی در مرز جنوبی آمریکا اعلام کرد. این اقدام به او اجازه داد بودجهای را برای ساخت دیوار مرزی از محل وزارت دفاع این کشور تخصیص دهد.
**انفجار در بدخشان افغانستان/ یک مقام امنیتی طالبان کشته شد
منابع افغانستانی از وقوع یک انفجار تروریستی در ولایت بدخشان خبر دادند.
منابع افغانستانی از وقوع یک انفجار در نزدیکی خانه فرماندهی امنیه ولایت بدخشان خبر میدهند. به گفته منابع، این انفجار صبح امروز (دوشنبه) رخ داده است و تلفاتی نیز در پی دارد. مسوولان امنیتی تاکنون در این باره چیزی نگفته اند.
یک منبع در گفت و گو با طلوعنیوز تایید کرد که عبدالحق عمر، فرمانده امنیه بدخشان در این انفجار کشته شده است. گفته میشود که انفجار خودروی حامل آقای عمر را هدف قرار داده است.
تاکنون فرد یا گروهی مسئولیت این انفجار تروریستی را برعهده نگرفته است
**مه غلیظ، پروازهای فرودگاه بغداد را متوقف کرد
مدیریت فرودگاه بین المللی بغداد اعلام کرد که پروازهای این فرودگاه به علت شرایط نامساعد جوی (مه و کاهش دید) متوقف شده است.
مدیریت فرودگاه بغداد در بیانیه ای با اعلام این خبر افزود: پروازها به علت شرایط جوی و کاهش میزان دید به کمتر از ۴۰۰ متر متوقف شده است.
به دنبال بارندگی های روزهای اخیر در عراق، مه غلیظی از ساعات اولیه صبح، پایتخت عراق را در برگرفته است.
**عرین الاسود: پیکر شهدا را تحویل ندهید؛ شهرک نشینان را سالم نمی گذاریم
گروه مقاومت «عرین الاسود» با اعلام انجام عملیات جدید علیه یک شهرک صهیونیست نشین، به سران رژیم صهیونیستی هشدار داد که اگر پیکر شهدای فلسطینی را تحویل ندهند، شهرک نشینان صهیونیست در کرانه باختری و قدس اشغالی سالم به خانه های خود بازنخواهند گشت.
گروه مقاومت عرین الاسود در بیانیه ای تاکید کرد که در پی عملیات تیراندازی شب گذشته (یکشنبه) علیه یک خودروی صهیونیستی در نزدیکی منطقه «یتسهار» در جنوب نابلس صهیونیست ها را هدف قرار داده است .
گروه عرین الاسود با بیان اینکه نیروهای مجری عملیات در صحت کامل از منطقه خارج شدند، افزود که مبارزان عرین الاسود ساعت ۲۲:۴۷ دقیقه (یکشنبه) این عملیات را انجام دادند.
این گروه مقاومت به رژیم صهیونیستی اعلام کرد که پیکر شهدای ما را بازگردانید در غیر این صورت شهرک نشینان به خانه هایشان بازنخواهند گشت.
در پایان این بیانیه آمده است که «ای صهیونیست ها خواهید دید که چه کسی محاصره خواهد شد!»
گروه مبارز عرین الاسود که به تازگی و به دنبال تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها اعلام وجود کرده، طی روزهای گذشته با انجام عملیات های مقاومتی علیه نظامیان صهیونیست و همچنین شهرکنشینان تندرو آن ، مقامات تل آویو را به ستوه آورده است.
کابوس مقاومت در سرزمین های اشغالی و کشورهای پیرامونی دست از سر اشغالگران صهیونیست بر نمی دارد و سران تل آویو هر روز با پدیده ای جدید مواجه می شوند، پدیده ای که به کابوس دهشتناک صهیونیست ها تبدیل شده و حال پریشان آنها را بیش از گذشته خراب تر کرده است.
عرین الاسود گروه مقاومت تازه تأسیس بر این باور است که اعضای آن متعلق به تمام گروه های مقاومت هستند و مقر خود و نقطه آغاز عملیات خود را بخش قدیمی شهر نابلس در شمال کرانه باختری قرار داده است.
**رهبر جمهوریخواهان سنا: نفوذ سیاسی ترامپ رو به زوال است
رهبر اقلیتهای سنای آمریکا، با بیان اینکه نفوذ سیاسی دونالد ترامپ رو به زوال است، وی را مسئول نتیجه نامطلوب جمهوریخواهان در انتخابات میان دورهای کنگره دانست.
میچ مک کانل رهبر اقلیت جمهوریخواه سنا که از زمان حمله به کنگره آمریکا در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ رابطه چندان روشنی با دونالد ترامپ رییس جمهوری پیشین آمریکا نداشته است، در گفتوگو با انبیسی افزود: ترامپ باعث شد که «تصویری ناپسند» از جمهوریخواهان ساخته شود که به از بینرفتن اعتماد رایدهندگان انجامید.
وی در ادامه خاطر نشان کرد که جمهوریخواهان برای پیروزی در انتخابات میاندورهای به حمایت رای دهندگان مستقل و جمهوریخواهان میانهرو نیاز داشتند اما به دلیل تصویری که ترامپ از این حزب ارائه کرده و جمهوریخواهان را «بدذات» و «آشوبگر» معرفی میکند، این حمایت از دست رفت.
مک کانل گفت: آن چیزی که درباره رییسجمهور سابق تغییر کرده، کاهش نفوذ سیاسی اوست و به نظر من جمهوریخواهان بدون دخالتهای احتمالی عملکرد بهتری خواهند داشت.
در این رابطه، در ششم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۷ دی ۱۳۹۹) کنگره آمریکا مشغول شمارش آرا برای تایید نتیجه انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر (۱۲ آبان) بود که بعد از اعتراض چند قانونگذار آمریکایی به نتیجه رأیگیری در ایالت آریزونا، دونالد ترامپ از هوادارانش خواست تظاهرات به اصطلاح مسالمتآمیز برگزار کنند. طرفداران ترامپ در جمعیت زیاد به کنگره حمله کرده و بعد از درگیر شدن با نیروهای امنیتی، توانستند وارد ساختمان شوند. در جریان این حمله خشونت آمیز، پنج نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شدند.
این گزارش میافزاید: انتقاد تند مک کانل از ترامپ، تنشها میان این دو رهبر جمهوریخواه را در آستانه دو سال پر از آشوب و سردرگمی برای این حزب افزایش میدهد. در چنین شرایطی، حزب جمهوریخواه آمریکا که خود را برای کنترل مجلس نمایندگان آماده میکند و نیمنگاهی نیز به انتخابات ۲۰۲۴ دارد، با احتمال بروز شکاف عمیق بر سر راهبردهای سیاسی و نحوه اداره امور روبهرو ست.
به گفته رهبر جمهوریخواهان سنا، ترامپ بخت چندانی برای پیروزی در انتخابات درون حزبی ریاستجمهوری ۲۰۲۴ ندارد و او از نامزدی وی در انتخابات اولیه حمایت نخواهد کرد اما مک کانل احتمال حمایت از ترامپ را در انتخابات عمومی ۲۰۲۴ رد نکرد.
گفتنی است که مککانل در این گفتوگو با رد اینکه حمایت جمهوری خواهان از تغییراتی مانند لغو «قانون حق سقط جنین» بر محبوبیت دموکراتها میان رای دهندگان سرگردان و مستقل در انتخابات میان دورهای افزود، بار دیگر عنوان کرد: بزرگترین مشکل ما کیفیت نامزدها بود.
این در حالی است که تارنمای هیل دیروز نوشت: جمهوریخواهان برای به پیش بردن روابط دشوار با دونالد ترامپ دست و پنجه نرم میکنند؛ کسی که از موضعی ضعیف از انتخابات میاندوره ای کنگره بیرون آمد اما همچنان عمیقا در بین برخی اعضای محافظه کار حزب جمهوریخواه نفوذ دارد.
این منبع همچنین عنوان کرد که تقلای دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا برای راهیابی دوباره به کاخ سفید در بحبوحه سیل اتهامات و عملکرد ضعیفی که به شکست حزب متبوعش در انتخابات میان دورهای کنگره منجر شد، به کابوسی تمام نشدنی برای حزب جمهوریخواه تبدیل شده است.
**اخراج معلمان دستور کار کابینه جدید اسرائیل
نخست وزیر مکلف رژیم صهیونیستی و رئیس حزب تندروی «عوتسما یهودیت» توافق کردند که معلم های منتقد را تحت تعقیب قرار داده و منتقدان رژیم صهیونیستی در درون سرزمین اشغالی و شرکت کنندگان در اعتراضات علیه سیاست های این رژیم را در نهاد آموزشی استخدام نکنند.
روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» اعلام کرد که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر مکلف و «ایتمار بن گویر» رئیس حزب تندروی «عوتسما یهودیت» مدعی هستند که اقدامات این افراد حمایت از تروریسم است.
آنها همچنین بر سر مساله اصلاح قوانین "موسسه آموزشی دولتی" توافق و تاکید کردند که افراد مخالف سیاست های رژیم اشغالگر نباید در این موسسه مشغول به کار شوند.
این اقدامات در حالی اتخاذ شد که برخی مسئولان وزارت آموزش رژیم صهیونیستی تاکید کردند که این وزارت امکان اخراج افرادی را که مواضعی علیه این رژیم در شبکه های اجتماعی داشتند، ندارد.
قانونی که بن گویر آن را وضع کرده بر این مساله تاکید دارد که "شورای مقابله با تروریسم" باید تشکیل شود، این شورا حداقل باید متشکل از پنج نفر باشد و خود بن گویر آن ها را تایید کند.
بر اساس این قانون، این پنج نفر باید از موسسه آموزشی، پلیس، سازمان امنیت داخلی موسوم به "شاباک" و مقامات محلی صهیونیست باشند و حق دارند که معلم ها را استخدام نکنند و یا آن ها را از کار اخراج کنند.
بر اساس این گزارش، تعیین چهره های بسیار افراطی و تندرو از جمله بن گویر در کابینه رژیم صهیونیستی کار را به جایی رسانده که صدای خود صهیونیست ها را هم درآورده است. آنها بن گویر را جزئی از « اراذل و اوباش آشوبگر» و خطری برای این رژیم قلمداد می کنند.
پیشتر نیز «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در آستانه انتخابات رژیم اسرائیل گفته بود که بن گویر متحد نتانیاهو هیچ تجربهای ندارد و خاورمیانه را به آتش خواهد کشید.
بن گویر اکنون در کابینه نتانیاهو وزیر مکلف امنیت داخله شده است.
«یائیر لاپید» نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی نیز، کابینه جدید این رژیم به ریاست نتانیاهو را خطرناک، افراطی و غیرمسئول ارزیابی کرده و گفته است: «کابینه جدید، اسرائیل را به سمت نابودی خواهد برد.»
لاپید درباره دستور کار ائتلاف نتانیاهو هشدار داده و وی را ضعیف و تحت تاثیر شرکای خود از احزاب افراطی ارزیابی کرده است.
وی افزوده است که حزب لیکود به ریاست نتانیاهو، کابینه جدید را تشکیل نداد بلکه دیگران (احزاب افراطی) آن را تشکیل دادند و بن گویر و «بزالل اسموتریچ» رهبر حزب صهیونیسم دینی و «آریه درعی» رهبر حزب شاس دستور کار خود را به نتانیاهو تحمیل کرده اند.
**سئول مدعی ورود پهپادهای کره شمالی به آسمان کره جنوبی شد
مقامات کره جنوبی مدعی شدند پهپادهای کره شمالی وارد مرز داخلی این کشور شدند که منجر به ارسال جت های جنگنده، بالگرد و سایر تجهیزات برای شلیک و سرنگونی آنها شده است.
براساس اطلاعات یک مقام دفتر ستاد مشترک کره جنوبی ارتش این کشور چندین شی غیرقابل شناسایی را که به نظر می رسید تجهیزات هوایی باشند در مناطق مرزی استان «گیئونگی» در ساعت ۱۰:۲۵ صبح به وقت محلی ردیابی کرد.
این تجهیزات هوایی از منطقه مرزبندی شده نظامی میان دو کره عبور کردند و برفراز مناطقی در گیمپو، جزیره گانگهوا و پاجو پرواز کردند.
کره جنوبی با ارسال جنگنده، بالگرد و دیگر هواپیماهای جنگی آنها را از میان برداشت اما هنوز مشخص نشده است آیا این پهپادها با خود سلاح حمل می کردند.
عملیات پهپادی کره شمالی نگرانی های امنیتی در زمینه امکان عملیات جاسوسی را به اندازه امکان عملیات نظامی افزایش داده است.
**الدبیبه خواهان تحویل سیف الاسلام قذافی به دادگاه کیفری بین المللی شد
نخست وزیر وحدت ملی لیبی با تاکید بر این که هیچ اختلاف شخصی با «فتحی باشاغا» نخست وزیر مکلف از سوی پارلمان شرق این کشور ندارد، خواستار تحویل «سیف الاسلام قذافی» به دادگاه کیفری بین المللی شد.
«عبدالحمید الدبیبه» نخست وزیر دولت موقت وحدت ملی لیبی در اظهاراتی گفت: سیف الاسلام قذافی (فرزند معمر قذافی) که متهم به جنایت های ضدبشری طی اتفاقات انقلاب فوریه ۲۰۱۱ است، باید به دادگاه کیفری بین المللی تحویل داده شود.
وی همچنین افزود که دولتش قصد ندارد تا «عبدالله السنوسی» مدیر سازمان اطلاعات دورره معمر قذافی دیکتاتور لیبی را به آمریکا تحویل دهد.
الدبیبه با بیان اینکه دولت متبوع او خواهان حذف نام لیبی از لیست تروریسم است، گفت که هیچ گونه اختلافات شخصی با فتحی پاشاغا، نخست وزیر مکلف از سوی پارلمان این کشور ندارد.
به گفته الدبیبه، انتخابات لیبی بعد از تصویب قانون اساسی برگزار خواهد شد.
الدبیبه رئیس دولت وحدت ملی لیبی است که برآمده از توافقنامههای سیاسی زیر نظر سازمان ملل در بیش از یکسال پیش است و در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق در شرق لیبی مستقر است، به فتحی پاشاغا به عنوان نخست وزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داد اما در مقابل، الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمیپذیرد و میگوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد.
اخیرا «خلیفه حفتر» فرمانده کل نیروهای شرق لیبی خواهان نقشه راه و برگزاری انتخابات برای برون رفت این کشور از شرایط کنونی شد و از سازمان ملل خواست تا به مسوولیت های خود در قبال این کشور عمل کند.
بر اساس این گزارش، با گذشت نزدیک به ۱۲ سال از انقلاب لیبی و سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور این کشور، لیبی هنوز روی آرامش را ندیده و همچنان با چالش های فراوانی روبه رو است. سال جاری میلادی شاهد درگیری گروههای مسلح در شهر طرابلس پایتخت لیبی و اطراف آن بود که در آن دهها نفر کشته یا زخمی شدند.. این درگیریها به دنبال تشدید بحران سیاسی میان دولت وحدت ملی به ریاست عبدالحمید الدبیبه و دولت مکلف به ریاست فتحی پاشاغا روی داد.
https://irna.ir/xjLkXg
**حماس: دشمن فقط زبان زور را می فهمد/ کابینه نتانیاهو برملا کننده چهره جنایتکاران
سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در قدس کابینه جدید رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو را برملاکننده چهره جنایتکاران صهیونیست توصیف و تاکید کرد که دشمن صهیونیست فقط زبان زور را می فهمد.
«محمد حماده » امروز دوشنبه گفت: موضع ما در قبال رژیم جنایتکار صهیونیستی این است که این رژیم جز زبان مقاومت، چیزی نمی فهمد.
وی تصیح کرد که کابینه راست گرا و افراطی صهیونیستی پرده از حقیقت جنایتکارانه این رژیم برداشته است.
سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در قدس اظهار داشت: که موضع این جنبش در قبال کابینه جدید و هر کابینه ای که در اسرائیل روی کار بیاید این است که تنها زبان زور و مقاومت در برابر آن جوابگو خواهد بود.
وی گفت که شمشیر قدس همچنان علیه اشغالگران صهیونیست برکشیده است.
حماده تصریح کرد که نبرد "شمشیر قدس" تمامی جبهه ها و میادین را برای حمایت از مسجد الاقصی و دفاع از آن با یکدیگر متحد ساخت و این شمشیر تا بیرون راندن اشغالگران از قدس و آزادسازی مسجد الاقصی در نیام نخواهد رفت.
**واشنگتن پست: حامیان ترامپ نیز در جمع رقیبان او قرار گرفتند
روزنامه واشنگتن پست در مطلبی با اشاره به احتمال حضور منتقدان و حامیان دونالد ترامپ در رقابتهای تعیین نامزد حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، فرماندار ایالت فلوریدا را رقیب اصلی رئیس جمهوری پیشین آمریکا معرفی کرد.
واشنگتن پست به تازگی در گزارشی نوشت، در حالی که نزدیک به دو سال تا انتخابات ریاست جمهوری بعدی باقی مانده، چندین جمهوری خواه در ایام تعطیلات خود نقشه سرنگونی دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۴ را می کشند.
ران دوسانتیس، فرماندار فلوریدا، که به عنوان رقیب بالقوه ترامپ شناخته می شود، به تازگی تبلیغاتی را در گوگل و فیس بوک منتشر کرده و اگر چه هنوز داوطلب نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نشده، اما به عنوان یک چهره محبوب در میان محافظه کاران ظاهر شده است.
او در انتخابات میاندوره ای امسال به راحتی پیروز شد و تنها نامزد حزب جمهوری خواه است که در نظرسنجی ها از ترامپ پیشی گرفته و خشم او را برانگیخته است.
با این حال، دوسانتیس تنها جمهوری خواهی نیست که اقدام های اخیرش، گمانه زنی هایی در مورد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را باعث شده است. به نوشته واشنگتن پست، تیم اسکات، سناتور کارولینای جنوبی، که در انتخابات نوامبر نیز مجدداً پیروز شد، تبلیغات در فیس بوک را دوباره شروع کرده است.
چندین چهره دیگر از جمله مایک پنس، معاون رئیس جمهوری سابق و آسا هاچینسون، فرماندار آرکانزاس، که هر دو از منتقدین ترامپ به شمار می روند، در حال مذاکره با حامیان مالی هستند.
احتمال شرکت برخی از سرسختترین منتقدان ترامپ نیز در گردونه رقابت ها وجود دارد. لیز چنی، نماینده ایالت وایومینگ، که در سال های اخیر با ترامپ مخالفت کرده، گفته که در حال بررسی حضور در رقابت های ریاست جمهوری است. کریس سونونو، فرماندار محبوب و میانه روی نیوهمپشایر نیز گرچه گفته برنامهای برای نامزدی ندارد، تبلیغات دیجیتالی را در برخی از ایالتها آغاز کرده است.
در حالی که چند تن از منتقدین جمهوریخواه ترامپ حضور در انتخابات ۲۰۲۴ را سبک سنگین می کنند، به نظر می آید که برخی از حامیان جمهوریخواه ترامپ نیز به کاخ سفید چشم دوختهاند که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا برجسته ترین فرد در این زمره بوده و با کارکنان احتمالی ستادش تماس گرفته است.
حتی در شرایطی که ترامپ با انتقادات و چالشهای فزایندهای مواجه است، نظرسنجیهای اخیر او را به عنوان گزینه مورد علاقه برای کسب نامزدی حزب جمهوریخواه نشان میدهد. با این حال نتایج برخی از نظرسنجی ها نشان می دهد که دوسانتیس شکاف را کم کرده و پیشتازی ترامپ را کاهش داده است.
نظرسنجی ۱۶ تا ۱۸ دسامبر (۲۵ تا ۲۷ آذر) موسسه نظرسنجی مورنینگ کانسالت نشان می دهد که از میان چهار هزار و ۱۰۵ رأی دهنده بالقوه جمهوریخواه، ترامپ حمایت اکثریت را به دست آورده و ۴۸ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که قصد دارند به رئیس جمهور سابق رای دهند.
دوسانتیس با ۳۳ درصد در رده دوم بوده و پنس ۸ درصد اقبال عمومی را به دست آورده است. این نظرسنجی دارای حاشیه خطای ۲.۲ درصد بود.
بر اساس نظرسنجی ۱۴ و ۱۵ دسامبر (۲۳ و ۲۴ آذر) دانشگاه هاروارد و موسسه هریس از میان یک هزار و ۸۵۱ داوطلب، در صورت نامزدی دوسانتیس، ترامپ ممکن است با رقابت سخت تری روبرو شود. در حالی که این نظرسنجی نشان داد ترامپ در یک رقابت پرتعداد با ۲۳ درصد از دوسانتیس پیشی می گیرد، با این حال دوسانتیس با ۴ درصد اختلاف در رقابت دو نفره با رئیس جمهوری پیشین پیروز خواهد شد.
**کرملین: پوتین سال نو را به بایدن تبریک نمیگوید
سخنگوی کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه قصد ندارد سال نو را به جو بایدن همتای آمریکایی اش تبریک بگوید، زیرا سطح فعلی روابط بین مسکو و واشنگتن، زمانی برای تبریک گویی فرض نمی شود.
دیمیتری پسکوف به خبرنگاران گفت: در حال حاضر به حدی در خصومت عمیق فرو رفته ایم که زمانی برای تبریک گویی وجود ندارد.
سخنگوی کرملین در پاسخ به اینکه آیا رهبر روسیه به رهبران دیگر کشورهای غیردوست تبریک می گوید یا نه، پاسخ نداد و افزود: نمی توانم این را به طور قطع بگویم.
پسکوف تاکید کرد که سرویس مطبوعاتی کرملین طبق معمول فهرستی از کسانی را که پوتین به آنها تبریک می گوید، تهیه می کند.
روابط روسیه و آمریکا از زمان شروع جنگ اوکراین در ماه فوریه تیره شده است.
دو طرف تحریم های شدیدی را علیه یکدیگر اعمال کرده و کارشناسان درباره خطر جنگ هسته ای بین این دو قدرت اتمی جهان هشدار داده اند.
**کییف: کریمه را با دیپلماسی و زور پس میگیریم
یک مقام ارشد اطلاعاتی اوکراین اعلام کرد که کییف، شبهجزیره کریمه را با ترکیبی از دیپلماسی و زور نظامی پس خواهد گرفت.
کیریلو بودانوف رئیس اطلاعات نظامی اوکراین به پایگاه خبری لیگا گفت که هیچ چیزی بدون زور اتفاق نخواهد افتاد و واحدهای ارتش با سلاح در دستشان به آنجا خواهند رفت.
بودانوف در ادامه افزود که اوکراین یک کشور به رسمیت شناخته شده در مرزهای ۱۹۹۱ است و هر کس با این مساله موافق نیست با اصول سازمان ملل و نظم جهانی که از پایان جنگ دوم جهانی وجود داشته، موافق نیست.
این مقام ارشد اطلاعاتی اوکراین مدعی شد با وجود اینکه روسیه در حال حاضر در بن بست قرار دارد، انتظار تغییر اساسی در خطوط مقدم اوکراین در زمستان نمیرود.
وی در مورد حملات موشکی انبوه روسیه به زیرساختهای انرژی اوکراین، بیان کرد که مسکو به علت کاهش سریع انبار موشکیاش، چنین حملاتی را کمتر از قبل انجام میدهد.
رئیس اطلاعات نظامی اوکراین ادعا میکند که صنعت نظامی روسیه کفاف مصرفشان را نمیدهد از همین رو مسکو به دنبال خرید پرتابههای ۱۲۲ و ۱۵۲ میلیمتری، خمپارههای ضد تانک و موشک برای سامانههای چندگانه گراد و اوراگان از سراسر جهان است.
**نماینده سازمان ملل خواستار بازگشایی سفارت کشورهای غربی در افغانستان شد
مارکس پوتزل معاون سیاسی سازمان ملل متحد در امور افغانستان گفت، آلمان و سایر کشورهای غربی باید سفارتخانه هایشان را در کابل بازگشایی کنند.
مارکوس پوتزل معاون سیاسی سازمان ملل متحد در امور افغانستان طی گفت و گو با شبکه تحریریه آلمان گفته است آلمان و سایر کشورهای غربی باید سفارتخانه هایشان را در کابل بازگشایی کنند.
پوتزل که از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ به عنوان سفیر در افغانستان کار کرده است، افزود درخواست من این است که کشورهای غربی دوباره در اینجا نمایندگی داشته باشند.
مارکوس پوتزل گفت، حضور غرب میتواند ارزیابی اوضاع در افغانستان را آسانتر کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد، فراموش نشود که آلمان و سایر کشورهای غربی در افغانستان منافع دارند. وی در ادامه افزود، به رسمیت شناختن طالبان نباید با بازکردن سفارتخانهها همزمان صورت گیرد.
از دیدگاه این مقام آلمانی، کشورهای غربی علاقمند به افغانستان باثبات هستند که در آن از گسترش بیشتر گروه داعش جلوگیری شده و کشتار کاهش یابد.
این درحالی است که سال گذشته با سقوط حکومت پیشین، کشورهای غربی سفارتهایشان را در کابل بستند و کارمندانشان را از افغانستان خارج کردند.
**السودانی دستور از سرگیری میانجیگری عراق بین ایران و عربستان را صادر کرد
پایگاه خبری العربی الجدید امروز دوشنبه به نقل از منابع خود گزارش داد که محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق دستور از سرگیری میانجیگری کشورش بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان را صادر کرده است.
پایگاه خبری العربی الجدید به نقل از دو مسئول عراقی که به نام آنها اشاره ای نکرد، نوشت که محمد شیاع السودانی نخست وزیر از فواد حسین وزیر امور خارجه عراق و تیمی از دفترش خواسته است تا تلاش های میانجیگرانه عراق بین تهران و ریاض را به منظور ترتیب دادن دیدار جدیدی بین طرف در برهه پیش رو از سربگیرند.
یک مسئول بلندپایه در دفتر السودانی به العربی الجدید گفت که نخست وزیر عراق به فواد حسین و تیمی از دفترش دستور داده است تا تلاش های میانحیگرانه بین تهران و ریاض از طریق گشودن کانال های تماس ها بین دوطرف برای برگزاری دیداری جدید را از سربگیرند.
این مسئول افزود که السودانی امیدوار است تا نخستین دستاورد خارجی خود در سطح خارجی را کسب کند.
برپایه این گزارش، این مسئول همچنین تصریح کرد که السودانی از جزئیات و روند تحولات جلسات گفت وگوی گذشته (بین تهران و ریاض) و بارزترین نکات اختلاف و اشتراک مطلع شده است.
یک مسئول دیگر در وزارت خارجه عراق نیز در گفت وگوی تلفنی کوتاهی با العربی الجدید این اطلاعات را تایید کرد و گفت که برگزاری دور جدید گفت وگوها در وهله اول به ایرانی ها بستگی دارد.
برپایه این گزارش، این مسئول در توضیح این امر افزود که سعودیها پاسخ مثبتی به بازگشت گفت وگوها در سطحی پایین نشان دادند اما ایرانی ها خواستار جدول زمانبندی و پرونده های مشخصی برای بحث و بررسی آنها هستند و همزمان بر عدم تمایل خود برای بحث درباره پرونده های مشخصی -بدون ذکر آنها- تاکید می کنند.
این مسئول تاکید کرد که السودانی پس از بازگشت از کنفرانس امان به بغداد دستور از سرگیری میانجیگری (بین ایران و عربستان) را صادر کرد.
عراق تاکنون میزبان پنج دور از مذاکرات بین ایران و عربستان بوده است.
**مقام روس: دوران تک قطبیگری آمریکا به سر آمده است
«میخائیل گالوزین» معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: دوره جهان تک قطبی و زمانی که آمریکا شرایط را به کشورهای دیگر دیکته می کرد و حتی سیستم های سیاسی این کشورها را در هم می شکست، رو به پایان است.
این دیپلمات روسی افزود: واقعیت های ژئوپولیتیکی که ما امروز در آن قرار داریم، تاثیری جدی بر کل سیستم فرآیندهای جهانی و منطقه ای از جمله فرآیندهای یکپارچگی دارد.
وی ادامه داد: دوره جهان تک قطبی زمانی که ایالات متحده و دست نشانده های اروپایی اش از تاکتیک های ارعابی استفاده می کردند تا شرایط را به کشورهای دیگر دیکته کنند و مسیر توسعه آنها را مطابق با منافع خودخواهانه خود تعیین کنند و حتی سیستم های دولتی شان را در هم شکنند، رو به پایان است.
معاون وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد: اطمینان دارم که تغییرات ساختاری در سراسر جهان به سمت چند قطبی گرایی و همکاری سودمند متقابل براساس اصول برابری، احترام به منافع وعدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها در حال وقوع است. با این همه، این فرآیند به دلیل مقاومت واشنگتن به یک روند دردناک تبدیل شده است.
گالوزین گفت: اقدامات محدودکننده غیرمشروع یکجانبه که در ابعاد خود بی سابقه است و به طور بی رویه و گاه به ضرر شرکای خود ارائه می شود، به بخش جدایی ناپذیر سیاست خارجی واشنگتن بدل گشته است.
وی افزود: در پاسخ به فشار بر ما و متحدانمان در این شرایط، ما در جهت تقویت همکاری چندجانبه در چارچوب یکپارچگی منطقه ای تلاش می کنیم. روسیه متحد صادق و قابل اعتمادی از نظر سیاسی، تجاری و اقتصادی باقی می ماند.
این مقام روس در پایان اظهار داشت: امروزه تمرکز بر تضمین عملکرد پایدار اقتصادهای ما و تشکیل سازوکارهای مالی که در برابر عوامل خارجی مقاوم است، معطوف شده است.
**لاوروف: اوکراین مایل به سازش نیست
سرگئی لاوروف امروز در جمع مدیران رسانه های روسیه گفت که رئیس جمهوری اوکراین و "اربابانش" مایل به "سازش" نیستند.
خبرگزاری تاس به نقل از رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه نوشت: (ولودیمیر) زلنسکی در جریان سفر به آمریکا گفت که صلح عادلانه به معنی سازش نکردن است. این دقیقاً همان چیزی است که برای شکست روسیه نه فقط در کارزار نبرد بلکه در سطح راهبردی به آن نیاز دارند: سازش نمی کنیم و اراده خود را تحمیل می کنیم.
لاوروف با بیان اینکه چکیده اوضاع جاری و هدف آنان بازداشتن دیگر کشورهاست، افزود: اکثریت قریب به اتفاق کشورهای دیگر به خوبی متوجه این امر بوده و به خوبی آن را درک می کنند.
کیریلو بودانوف رئیس اطلاعات نظامی اوکراین امروز به پایگاه خبری لیگا گفت که اوکراین شبهجزیره کریمه را با ترکیبی از دیپلماسی و قدرت نظامی پس خواهد گرفت.
به گفته وی، "هیچ چیزی بدون زور اتفاق نخواهد افتاد و واحدهای ارتش با سلاح در دستشان به آنجا خواهند رفت."
بودانوف در ادامه افزود که اوکراین یک کشور به رسمیت شناخته شده در مرزهای ۱۹۹۱ است و هر کس با این مساله موافق نیست با اصول سازمان ملل و نظم جهانی که از پایان جنگ دوم جهانی وجود داشته، موافق نیست.
این مقام ارشد اطلاعاتی اوکراین مدعی شد با وجود اینکه روسیه در حال حاضر در بن بست قرار دارد، انتظار تغییر اساسی در خطوط مقدم اوکراین در زمستان نمیرود.
**حزبالله: انتخاب رئیسجمهور لبنان ارتباطی با روابط عربستان و ایران ندارد
معاون دبیرکل حزب الله لبنان در سخنانی درباره برخی گزارشهای منتشر شده اخیر مبنی بر گفتوگوی غیرمستقیم بین ایران و عربستان درباره پرونده انتخاب رئیس جمهور لبنان گفت که این پرونده ارتباطی به روابط میان این دو کشور ندارد.
شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان در گفتوگو با رادیو «النور» در این باره اظهار داشت: هرکسی فکر میکند روابط عربستان و ایران منجر به انتخاب رئیسجمهور برای لبنان شود، متوهم است.
وی خاطرنشان کرد: دیدارهای مقامات عربستان و ایران هنوز در مراحل اولیه است و هدف اصلی آنها سازماندهی این رابطه است و هیچ صحبتی در مورد لبنان، یمن یا سوریه در گفتوگوهای میان آنها وجود ندارد.
شیخ نعیم قاسم گفت: ما به دنبال این هستیم که هر چه زودتر رئیس جمهور انتخاب شود؛ چراکه ادامه یافتن این خلأ درست نیست.
وی بار دیگر خواستار توافق و گفت وگو میان طرفهای مختلف در لبنان در راستای تسریع روند انتخاب رئیس جمهور جدید کشورش شد.
وی ادامه داد: رئیس جمهور دارای ویژگیهایی است و ما رئیس جمهوری را می خواهیم که در سیاست باتجربه باشد تا بتواند با همه در داخل و خارج ارتباط برقرار کند. همچنین باید اولویت او نجات اقتصادی کشور باشد و مغرضانه عمل نکند. شخص رئیس جمهور همچنین نباید چهرهای جنجالی و تابع دیکتههای خارجی باشد.
وی تصریح کرد: گزینه داخلی برای انتخاب رئیس جمهوری اولویت دارد و ماهیت انتخابات بیشتر داخلی است تا خارجی.
شیخ نعیم قاسم در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به موضوع استخراج نفت و گاز توسط لبنان نیز تاکید کرد: ما مسائل را در خصوص پرونده استخراج نفت زیر نظر داریم و با تحولات همسو هستیم. ما اکنون در مسیر استخراج نفت هستیم و شرکت ذیربط اقدامات مورد نیاز را آغاز کرده است.
وی همچنین تاکید کرد که پرونده استخراج نفت هیچ ارتباطی با انتخاب رئیس جمهوری لبنان ندارد.
معاون دبیرکل حزبالله لبنان ادامه داد: برخی روی کاهش محبوبیت حزب الله در انتخابات ۲۰۲۲ و شکست آن حساب باز کرده بودند؛ اما نتیجه شوکبرانگیز و میزان آرای موافق بیش از سال ۲۰۱۸ بود.
شیخ نعیم قاسم همچنین با اشاره به کشته شدن نظامی ایرلندی عضو نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفل) در جنوب لبنان نیز تاکید کرد: آنچه در مورد یونیفل رخ داد، یک حادثه است که هیچ انگیزه سیاسی یا هدف سیاسی ندارد.
**زمزمههای تجدیدنظر طالبان افغانستان در ممنوعیت دانشگاه برای دختران
مولوی عبدالکبیر یک مقام سیاسی حکومت طالبان افغانستان با تاکید بر اینکه این کشور در بخش های مختلف به کاردهای متعهد نیاز دارد، گفت که حکومت طالبان مخالف تعلیم زنان نیست و تلاش می کند که تاخیر به وجود آمده به زودی خاتمه یابد.
وی با هیات رهبری اتحادیه دانشگاههای خصوصی افغانستان به ریاست قاضی گل الرحمن دیدار و گفت و گو کرده است.
در این دیدار، مولوی عبدالکبیر تاکید کرد که افغانستان و طالبان خانه مشترک همه افغان هاست و هر افغان در آن حق ارائه نظر و مشاوره را دارد.
وی اضافه کرد که حکومت طالبان مخالف تعلیم زنان نیست و تلاش می کند که تاخیر به وجود آمده به زودی پایان یابد.
این در حالی است چندی پیش ندا محمد ندیم سرپرست وزارت تحصیلات عالی در یک بیانیه رسمی به همه دانشگاه های دولتی و خصوصی دستور داد که تا اطلاع ثانوی آموزش دختران دانشجو به حال تعلیق درآید.
در همین حال، مولوی عبدالکبیر گفت که افغانستان در بخش های مختلف به کادرهای متعهد نیاز دارد و اطمینان داد که بر نظریات و پیشنهادات کادرها توجه شود.
هیات رهبری اتحادیه پوهنتون های خصوصی تحکیم نظام اسلامی واقعی را خواست افغان ها دانست و اعلام کرد که برای استحکام و ثبات نظام اسلامی به هر گونه همکاری با حکومت طالبان آماده است.
این هیات تاکید کرد که در این شرایط دشوار به خاطر باسواد کردن مردم و پیشرفت کشور در بخش تحصیلات عالی سرمایه گذاری کرده است.
هیات رهبری این اتحادیه خواهان بازگشایی دروازه های مکاتب و پوهنتون ها به روی دختران شد.
**دولت اتیوپی هیاتی برای مذاکره با شبه نظامیان تیگرای فرستاد
دولت اتیوپی هیأتی را به مرکز منطقه تیگرای فرستاد تا برای پایان یافتن دو سال درگیری با شبه نظامیان شورشی گفتگو کند.
دولت اتیوپی یک هیات بلندپایه را امروز دوشنبه برای گفت وگو در مورد اجرای توافق صلح به منظور پایان دادن به درگیری های دو ساله، به این منطقه تحت کنترل شبه نظامیان شورشی اعزام کرد.
این نخستین هیات بلندپایه دولتی است که طی این دو سال به منطقه می رود. ریاست این هیات را تاگیس چاوو رئیس مجلس نمایندگان بر عهده دارد.
آدیس آبابا پیش تر با نیروهای شورشی در تیگرای موافقت کرد تا یک نهاد نظارتی مشترک برای تضمین اجرای توافق صلح تشکیل شود، توافقی که در ۲ نوامبر توسط همه طرف ها امضا شده بود.
طی درگیری های دو سال اخیر در این منطقه تاکنون ده ها هزار نفر از نیروهای محلی و مرکزی کشته شده اند.
خلع سلاح نیروهای شورشی، برقراری مجدد قدرت فدرال در تیگرای و بازگشایی راه های دسترسی به منطقه از مفاد این توافقنامه است.
**دیدار معاون وزیرخارجه قطر با امیرعبداللهیان
معاون وزیر خارجه قطر در امور منطقهای با تسلیم پیام وزیر خارجه این کشور به امیرعبداللهیان بر آمادگی دوحه برای توسعه و ارتقای همکاریها تاکید کرد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در دیدار محمد بن عبدالعزیز الخلیفی معاون وزیر امور خارجه قطر در امور منطقهای، با ارزیابی ممتاز از مناسبات دو جانبه در حوزههای مختلف سیاسی و اقتصادی و کنسولی، با توجه به خواست مقامات عالی دو کشور دایر بر ارتقای مناسبات فیمابین، بر ضرورت اجرایی کردن توافقات روسای دو کشور در دیدارهای پیشین تاکید کرد.
معاون وزیر خارجه قطر نیز در این دیدار با تسلیم پیام وزیر امور خارجه قطر به امیرعبداللهیان، آمادگی دولت قطر برای توسعه و ارتقا همکاریها را ابراز داشت.
**ادعای رژیم صهیونیستی درباره ناکام گذاشتن طرح حمله فلسطینیها
سازمان شاباک (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی) مدعی خنثی سازی حمله طراحی شده توسط فلسطینیها در اراضی اشغالی شد.
شاباک در این باره مدعی شد: «در پایان عملیاتی که حدود دو هفته پیش با همکاری ارتش اسرائیل آغاز شد، یک زیرساخت "تروریستی" که درصدد بمب گذاری و حملات انتحاری در اسرائیل بود، خنثی شد.
منابع رسانهای رژیم صهیونیستی همچنین از بازداشت چند فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه خبر دادند.
برپایه این گزارش، یک بمب کارگذاشته شده آماده انفجار نیز در این عملیات کشف و خنثی شد.
**طالبان:امریکا به بهانه کمکهای بشردوستانه، در امور داخلی افغانستان دخالت نکند
سخنگوی طالبان به سخنان اخیر کاردار سفارت امریکا برای افغانستان واکنش داد و گفت: امریکاییها نباید به بهانه کمکهای بشردوستانه، در امور داخلی افغانستان دخالت کنند.
ذبیحالله مجاهد یکشنبهشب، ۴ دی با نشر توییتی اعلام کرد: موسساتی که در افغانستان فعالیت دارند، به رعایت قوانین و فرامین کشور ما مکلفاند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان افزوده است: ما به کسی اجازه نمیدهیم که تحت عنوان کمکهای بشری در مورد موضوعات و یا مسوولین طالبان افغانستان سخنان بیمسوولیت بگوید و یا تهدید کند.
این در حالی است که کرن دیکر کاردار سفارت امریکا برای افغانستان، در واکنش به تصمیم اخیر طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان در موسسات داخلی و خارجی، خواهان توضیح در مورد این تصمیم شده است.
دیکر روز یکشنبه ۴ دی، با نشر توییتی گفته است که بهعنوان نماینده بزرگترین اهداکننده کمکهای بشردوستانه، از طالبان میخواهد تا توضیح دهند که در صورت نبود کارمندان زن، چگونه کمکهای بشردوستانه را برای زنان و کودکان توزیع خواهند کرد.
وی دینمحمد حنیف سرپرست وزارت اقتصاد را مسوول این تصمیم دانسته است.
شنبه (۳ دی) طالبان با صدور اعلامیه ای، دستور دادهاند که پس از این زنان در موسسات داخلی و خارجی کار نکنند.
**کشته شدن ۶ نظامی مورد حمایت آمریکا در حمله داعش در رقه
منابع رسانهای امروز دوشنبه از کشته شدن ۶ نظامی نیروهای دموکراتیک کُرد سوریه (قسد) در حمله عناصر داعش در شهر رقه سوریه خبر دادند.
خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد که امروز عناصر مسلح به یک مرکز متعلق به نظامیان قسد مورد حمایت آمریکا در شهر رقه سوریه حمله کردند.
برپایه این گزارش، در این حمله ۶ نظامی قسد کشته شدند.
این حمله همچنین منجر به مجروح شدن شمار دیگری شده که حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است.
سایت موسوم به "دیدهبان حقوق بشر سوریه" وابسته به گروههای مخالف این کشور در این باره اعلام کرد که این حمله توسط عناصر داعش انجام شده است.
خبرگزاری اسپوتنیک از آمادهباش نظامیان قسد در منطقه حمله به منظور تعقیب و دستگیری عناصر داعش خبر داد.
شبهنظامیان قسد وابسته به نظامیان آمریکایی هستند که در شرق و شمال شرق سوریه حضور دارند.
دولت سوریه بارها تأکید کرده است که این شبهنظامیان و آمریکاییها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت ندارند و به حضور غیر قانونی آنان پایان خواهد داد.
با شکست گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه و ادامه کشتار مردم این کشور کردند.
طی سالهای اخیر آمریکا در منطقه غرب آسیا به ویژه در سوریه بلای جان مردم و سارق منابع نفتی آنها شده است، اقدامی که پیش از این گروهک تروریستی داعش انجام داده است.
**مسکو: گذرگاه لاچین مذاکرات صلح باکو و ایروان را دشوار کرده است
یک دیپلمات بلندپایه روسیه روز دوشنبه گفت که اوجگیری اختلافات بر سر گذرگاه لاچین، تلاش های صلح میان جمهوری های ارمنستان و آذربایجان را دشوار و پیچیده کرده است.
میخائیل گالوزین معاون وزیر امور خارجه روسیه، از باکو و ایروان درخواست کرد که به توافق قابل پذیرش دوجانبه دست یابند که تضمین کننده صلح باثبات و عادلانه در این منطقه باشد.
به گفته او، رخدادهایی مانند اوجگیری اخیر اختلاف ها برسر گذرگاه لاچین، مطمئنا پیامدی جز تیره و تار کردن دورنمای مذاکرات شامل گفتگوهای صلح ندارد و مسکو با قدرت در راستای حل و فصل اختلافات موجود تلاش می کند. ما انتظار داریم که تلاش های همه جانبه مشترک برای عادی سازی روابط ارمنستان با جمهوری آذربایجان، به زودی ازسرگرفته شود.
گالوزین دیپلمات بلندپایه روسیه در مصاحبه ای ضمن مخالفت با زمانبندی این توافق، به علت بی ارتباط بودن، آمادگی مسکو را برای همکاری در روند صلح بر اساس مفاد توافق ۳۱ اکتبر (۹ آبان ماه) سه جانبه میان سران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان در سوچی اعلام کرد.
گروهی از کنشگران وابسته به سازمان های زیست محیطی غیردولتی جمهوری آذربایجان روز ۱۲ دسامبر (۲۰ مهر ماه) گذرگاه لاچین را بستند که تنها مسیر ارتباطی میان ارمنستان و "ناگورنو قره باغ" به شمار می رود و نیروهای صلحبان روس به صورت موقت در آن مستقر شده اند. باکو اعلام کرده است که هدف از این اعتراض، بستن جاده ها نبوده و خودروهای غیرنظامی می توانند آزادانه در هر دو سوی این مسیر آمد و شد کنند.
اما ایروان، این رخداد را اقدام تحریک آمیز باکو به منظور ایجاد فاجعه انسانی در جمهوری قره باغ قلمداد کرده که به رسمیت شناخته نشده است.
ارمنستان، جمهوری آذربایجان را متهم کرد که تمایلی به برقراری صلح و ثبات نداشته و به دنبال پاکسازی قومیتی در منطقه قرهباغ است.
وزارت امور خارجه ارمنستان در بیانیه ای سخنان رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در دیدار با نمایندگان بخش غربی این کشور را نشاندهنده عدم علاقه باکو در برقراری صلح و ثبات در منطقه قفقاز جنوبی، لغو فرآیند صلح و پاکسازی قومیتی منطقه ناگورنو – قره باغ دانست.
در این بیانیه آمده است: الهام علی اف نه تنها به اشغال نظامی اراضی جمهوری ارمنستان اذعان کرده بلکه خواسته های ارضی جدیدی مطرح نموده و با بیاعتنایی به قوانین بین المللی و شرکای جهانی، جمهوری ارمنستان را به اعمال زور تهدید می کند.
وزارت امور خارجه ارمنستان از کشورهای دخیل در مذاکرات صلح خواست تا در گفتار و عمل باکو را وادار سازند تا جنگ طلبی را کنار گذاشته، به تعهدات خود عمل کرده و نیروهایش را از خاک ارمنستان خارج و از گذرگاه لاچین رفع انسداد کند.
از سوی دیگر وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان امروز در واکنش به شکایت ایروان از باکو در دادگاه حقوق بشر اروپا مدعی شد که تمامی وسایل نقلیه بدون مانع در جاده لاچین در حال تردد هستند.
در این بیانیه ایروان متهم شده که مشغول بهره برداری غیرقانونی از منابع معدنی قره باغ بوده و با استفاده از جاده لاچین آنها را به ارمنستان منتقل می کند.
به گفته وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، ارمنستان در سال ۲۰۲۱ از طریق جاده لاچین مین به قره باغ انتقال داد که برخی از آنها در تخریب خانه شهروندان غیرنظامی به کار گرفته شد.
ارمنستان: جمهوری آذربایجان تمایلی به برقراری صلح ندارد
در پایان این بیانیه عنوان شد: باکو کماکان به تعهدات خود پایبند بوده و از ارمنستان می خواهد تا تحریکات خود علیه دولت و ملت جمهوری آذربایجان را متوقف سازد.
جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان جمعه شب (۲ دی) گفت: مایل هستم در مورد گذرگاه لاچین مسالهای را روشن کنم. اطلاعات زیادی درباره مسدود شدن کامل این جاده و محاصره منطقه توسط جمهوری آذربایجان منتشر شده است که واقعیت ندارد و حقایق موجود این اطلاعات را به راحتی رد میکند.
ظرف ۲ هفته گذشته گروه هایی از شهروندان که خود را "حامی محیط زیست" جمهوری آذربایجان عنوان کردهاند، گذرگاه لاچین که منطقه قره باغ را به خاک ارمنستان وصل میکند، مسدود کرده اند.
واکنشهای بین المللی گستردهای به این اقدام باکو صورت گرفته و پس از این اتفاق تمام کشورها با ابراز نگرانی از بحرانهای انسانی ناشی از این اتفاق، خواستار از سرگیری تردد آزاد در این محور شدند.
**پاریس در آتش
درگیری میان پلیس و معترضان در پی کشته شدن سه فعال کرد در پاریس، مناطق مرکزی پایتخت فرانسه را به صحنه جنگ خیابانی تبدیل کرده است؛ بحرانی که پس از اعتراض جلیقه زردها ونیز معترضان به وضعیت معیشتی، سران الیزه را سر در گم کرده است.
اواسط روز جمعه دوم دی ماه صدای شلیک چندین گلوله در منطقه ۱۰ در مرکز پاریس شنیده شد. تیراندازی در یک مرکز فرهنگی و یک رستوران و آرایشگاه در مجاورت آن انجام شده بود.
چیزی نگذشت که مشخص شد این تیراندازی با انگیزههای نژادپرستانه رخ داده است. سه کُرد (دو مرد و یک زن) در این تیراندازی کشته و دستکم چهار نفر دیگر نیز مجروح شده بودند؛ که حال یکی از آنها وخیم بود. با تاریک شدن هوا، جمعیتی از معترضان خشمگین، متشکل از کردهای ساکن پاریس، در حوالی نقطهی وقوع تیراندازی جمع شدند.
اگرچه اعتراضات در ابتدا مسالمتآمیز بود، اما بهتدریج به خشونت کشیده شد. معترضان اقدام به پرتاب اجسام مختلف به سمت مأموران پلیس، واژگون کردن سطلهای زباله و میزهای رستوران، و آسیب زدن به خودروها کردند و نیروهای پلیس ضدشوروش نیز برای متفرق کردن جمعیت به گاز اشکآور متوسل شدند. اعتراضات در روز شنبه نیز ادامه پیدا کرد و برخی از معترضان دست به واژگون کردن و آتش زدن خودروها و ایجاد آتشهای کوچکتر در میدان «جمهوری» پاریس کردند؛ مکانی که به محل سنتی اعتراضات در پایتخت پاریس تبدیل شده است.
برپایه تصاویر و گزارش ها، نیروهای ضدشورش پاریس برای متفرق کردن معترضان کُرد از گاز اشکآور استفاده میکنند و شماری از معترضان و بیش از ۳۰ مامور امنیتی در درگیری ها مجروح شدهاند؛ معترضانی که به کمکاری دولت و نیروهای امنیتی فرانسه در دفاع از آنها اعتراض دارند.
برخورد خشونت بار با مردم در فرانسه علاوه بر جلیقه زردها، طی ماه های گذشته نیز وجود داشته و نیروهای امنیتی با باتوم و گاز اشک آور به اعتراض فرانسوی ها به گرانی پاسخ داده اند.
اواخر مهر ماه بود که هزاران نفر از مردم فرانسه در اعتراض به گرانی کالاها و افزایش قیمتها و تورم در پایتخت این کشور دست به تظاهرات زدند که پلیس برای کنترل جمعیت تظاهرات کنندگان از باتوم و گاز اشک آور استفاده کرد.
این تظاهرات در حالی آغاز شده که کشور فرانسه همواره شاهد اعتصابات سراسری کارمندان از راکتورهای هستهای شرکت «ای. دی. اف» فرانسه گرفته تا شاخههای اتحادیههای مختلف مانند بخش راهآهن و خودروسازی بوده است. اعتصابات هفتههای اخیر کارگران پالایشگاههای فرانسه منجر به کمبود سوخت در بسیاری از پمپ بنزینهای این کشور و تشکیل صفهای طولانی خودروها در مقابل پمپ بنزینهای فعال شد.
متاسفانه چشم انداز روشنی برای سال ۲۰۲۳ نیز وجود ندارد و در این کشور، سرعت قطار تورم و گرانی روز به روز در حال افزایش است.
یکی از نمایندگان فدراسیون تجارت و توزیع فرانسه به تازگی اعلام کرده است که قیمت اقلام خوراکی در فرانسه احتمالا از ابتدای سال آتی به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت، زیرا تولیدکنندگان خواستار افزایش دو رقمی قیمت محصولاتشان توسط خردهفروشان شدهاند.
فرانسه در حالی به باتلاق خشونت و برخورد خصمانه با معترضان فرو رفته که سران الیزه از مداخله در امور کشورهای مختلف همچون ایران ابایی ندارند.
مداخله مکرون در امور ایران
«امانوئل مکرون» رئیسجمهوری فرانسه به همراه دیگر متحدان اروپایی و آمریکا طی ماه های اخیر تلاش های زیادی را با هدف مداخله در ایران انجام داده اند از صحن شورای حقوق بشر سازمان ملل گرفته تا دیدار با چهره های معاند.
به عنوان نمونه مکرون در ادامه مداخله آشکار مقامهای غربی و اروپایی در امور داخلی ایران و با هدف تاثیر بر روند ناآرامیهای اخیر در کشور، چندی پیش با چند چهره معاند مستقر در نیویورک و به اصطلاح فعال حقوق بشر در کاخ الیزه دیدار کرد که با استقبال رسانههای بیگانه و معاند روبرو شد.
اخبار و تصاویر مربوط به برگزاری این دیدار به سرعت در رسانههای بیگانه به ویژه فارسیزبان منتشر شد. برخی از رسانههای معاند تلاش کردند اینگونه القا کنند که نشست آنها به دعوت مستقیم کاخ الیزه صورت گرفته اما به اذعان چهرههای فرانسوی، گروههای معاند و تجزیهطلب در برگزاری این نشست دست داشتهاند.
نکته جالب توجه دیگر در جریان دیدار این چهرههای منفور ضدایرانی با رئیسجمهوری فرانسه این است که آنها دست به دامان فردی شدهاند که در شرایط کنونی فرانسه، نه تنها از مقبولیت عمومی برخوردار نیست بلکه برای بهبود وضعیت کشور خود که از پیامدهای بحران اوکراین در امان نمانده، چشمانتظار کمک و میانجیگری ایران است. مکرون شهریور ماه امسال با ارسال پیام به رئیس جمهوری کشورمان، خواستار نقشآفرینی ایران برای برقراری صلح بین روسیه و اوکراین شدهبود.