به گزارش ایرنا، سید علی احمدزاده عصر روز دوشنبه در نشست بم سفیر نوسازی، برای ایران قوی در یاسوج در اراتباط ویدئو کنفرانس با وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: سال ۹۹ زلزله ۵.۶ ریشتری شهر سی سخت، خسارات زیادی به بار آورد بنابراین باید از زلزله هایی که در کشور رخ داده است برای مقاوم سازی بناها سرمشق و الگو گرفته شود.
وی با اشاره به ضرورت مطالعات پهنه بندی و ریز پهنه بندی، افزود: باید مطالعات در این زمینه هر چه سریعتر انجام و در اختیار مهندسان قرار گیرد.
احمدزاده عنوان کرد: شناسایی گسل های زلزله خیز در استان بسیار مهم و حیاتی و گسل شهر یاسوج فعال است و متاسفانه بیشترین ساخت و سازها در مسیر همین گسل انجام شده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در رسیدگی به شهرهای زلزله زده نباید از روستاها غافل شد و مقاوم سازی روستاها یک ضرورت اجتناب ناپذیر مدنظر قرار گیرد لذا استفاده از تکنولوژی و مصالح نوین در ساخت و سازها در کاهش تلفات ناشی از زلزله موثر است.
وی با تاکید بر توجه به پدافند غیرعامل، گفت: مهندسان و ناظران باید وجدان کاری داشته باشند و قدر جایگاهی که در آن هستند را بدانند.
احمدزاده بیان کرد: شهرهای استان از جمله یاسوج، دوگنبدان، دهدشت، لیکک، چرام، لنده، سی سخت و سوق همه نیازمند اجرای طرح بازآفرینی هستند که ۹۱۳ هکتار بافت فرسوده و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه در استان وجود دارد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: ۴۵ طرح اجرایی و ساخت ۱۸ پروژه تکمیلی از سال ۹۶ تاکنون در بافت فرسوده استان اجرا شده است.
وی ادامه داد: از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ تسهیلات بافت فرسوده ۴۰ میلیارد تومان بود اما اعتبار پیشنهادی امسال برای بافت فرسوده ۶۰ میلیارد تومان است ضمن اینکه استان به حداقل ۲۰ هزار تن قیر نیاز دارد.
یک هزار و ۶۹۰ در زلزله سی سخت تخریب شد
احمدزاده با اشاره به وضعیت شهر سی سخت بعد از زلزله، عنوان کرد: تعداد واحدهایی که در این حادثه تخریب شدند یک هزار و ۶۹۰ واحد بودند و یک هزار و ۳۰۰ واحد با اعتبار ۳۸۷ میلیارد تومان بازسازی و به بهره برداری رسید.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد:۲۸۵ واحد در شرف تکمیل است و مالکان بقیه واحدهایی که احداث نشدند به دلیل مشکلات مالی نتوانستند کاری انجام دهند که می طلبد این افراد مورد توجه قرار بگیرند و ۱۴٠ میلیون به سقف اعتبارات زلزله سی سخت برای افراد بی بضاعت اضافه شود.
وی ادامه داد: مرکز استان در محاصره رودخانه های مهریان، بشار وکبگیان قرار دارد و در مواقع بحرانی شرایط مرکز استان پیچیده می شود لذا چند پل برای یاسوج تعریف شده که استان نیازمند اعتبارات برای تسریع در روند احداث پل های در دست ساخت و آغاز عملیات احداث دو پل دیگر است.
احمد زاده درخواست هایی از وزیر راه و شهرسازی داشت که شامل افزایش اعتبارات بازآفرینی شهری، افزایش تعداد محلات در طرح بازآفرینی شهری، در نظر گرفتن تمام بافت های فرسوده استان و افزایش سهمیه قیر استان برای تکمیل مبلمان شهری بود.