زاهدان- ایرنا- مدیر جهادکشاورزی خاش سیستان و بلوچستان گفت: با استقبال کشاورزان خاشی سطح کشت قراردادی گندم‌ در این شهرستان به ۶۰۰ هکتار رسید.

شیرزاد کمالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار امیدواری کرد تا هفته آینده این میزان کشت گندم قراردادی در خاش به یک‌هزار هکتار برسد.

وی افزود: با سیاست‌های حمایتی دولت،سطح زیر کشت گندم شهرستان خاش از یک‌هزار و ۸۰۰ هکتارسال گذشته به ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار در سالجاری افزایش یافته است.

مدیر جهادکشاورزی خاش گفت: در کشت قراردادی، مطابق توافق بین خریدار و کشاورز، نهاده های تولید از سوی خریدار تامین می‌شود و در پایان فصل برداشت هزینه‌های انجام شده از میزان خرید تضمینی کسر می شود.

وی بیان کرد: کشاورزان با مشارکت در این طرح از بسته‌های تشویقی برای تهیه نهاده و بیمه محصول بهره‌مند می‌شوند و دولت بهای گندم دریافتی را به قیمت خرید تضمینی پرداخت می‌کند.

کمالی با بیان اینکه گندم کاران می‌توانند برای کشت قراردادی گندم با نصب نرم افزار مورد نظر در گوشی‌های همراه با سیم کارت همراه اول خود نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام کنند، افزود: در این سامانه گندمکارانی که در سامانه جامع کشاورزی ثبت نام هستند ،می توانند با ارائه شماره تماس، کد ملی و اخذ کد رهگیری در این سامانه بیمه شوند و نهاده‌های کشاورزی خود را دریافت کنند.

وی خاطرنشان کرد: گندم‌کاران با استفاده از کشت قراردادی می‌توانند محصول خود را با سهولت بیشتری تولید و در قالب خرید تضمینی به دولت تحویل دهند.

به گزارش ایرنا، کشت قراردادی مبتنی بر تولید است که مطابق توافق بین خریدار و کشاورز و تعیین شرایط تولید و بازاریابی محصول انجام می‌شود. در این نوع کشت و کار، خریدار که معمولا شرکت‌ها و صنایع غذایی هستند موظف به تعیین بهترین الگوی کشت، تامین نهاده‌های تولید با قیمت مناسب، آموزش و ترویج کشاورزان و بازاریابی می شوند.

در این نوع کشت تمرکز کشاورزان روی برنامه‌ریزی تولید محصول باکیفیت با کمترین هزینه ها است و دیگر دغدغه‌ای برای فروش محصول خود نخواهد داشت که همین امر موجب عزت و اقتدار کشاورزان می‌شود.