به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: نظرسنجی موسسه تحقیقات اقتصادی آلمان (IW) که نتایج آن سه شنبه (امروز) منتشر شد، نشان میدهد که از ۴۹ انجمن صنعتی در آلمان که در این نظرسنجی شرکت کرده اند، ۳۰ انجمن گفتند انتظار دارند که اعضای آنها در سال آینده میلادی تولید کمتری داشته باشند.
این نتایج نشان داد که فقط ۱۳ انجمن انتظار دارند که بخشهای مرتبط با آنها تولید بیشتری داشته باشد.
یافته های این نظرسنجی همچنین حاکی از آن است که ۴۰ انجمن صنعتی در آلمان گفته اند اوضاع کنونی برای شرکت های آنها وخیم تر از سال گذشته است؛ دورانی که بسیاری تصور می کردند بر بدترین اوضاع ناشی از همه گیری کرونا غلبه کرده اند.
بر اساس این نظرسنجی -که در فاصله زمانی اواسط نوامبر تا اوایل دسامبر انجام شد-، در حالی که تورم در آلمان رکورد زده است اوضاع اقتصادی این کشور هنوز بهبود نیافته است .
مایکل گروملینگ ( Michael Groemling) کارشناس موسسه تحقیقات اقتصادی آلمان گفت: صاحبان کسب و کارها انتظار ندارند قیمت های بالای انرژی در آینده قابل پیشبینی، به سطح قبل از بحران انرژی بازگردد. این امر چشم انداز اقتصادی سال آینده را به شدت مخدوش می کند.
این کارشناس اقتصادی هشدار داد این شرایط به ویژه برای شرکت ها و صنایعی که در بخش انرژی پرمصرف هستند، مخاطره آمیز است و موفقیت آنها به برخورداری از انرژی مقرون به صرفه بستگی دارد.
به گزارش ایرنا، ولفگانگ کوبیکی نایب رئیس پارلمان آلمان این هفته گفت که هزینههای مازاد انرژی، برلین را در خطر تبدیل شدن به یک کشور ورشکسته قرار داده است.
وی در گفت وگو با روزنامه آلمانی بیلد ام زونتاگ افزود: اگر آلمان نتواند با بحران انرژی مقابله کند و به سیاستهای مالی نامتعادل ادامه دهد، خطر تبدیل شدن به یک کشور ورشکسته و ناکارآمد را دارد.
کشورهای غربی و متحدان آنها پس از اعمال تحریمها علیه روسیه پس از آغاز جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند)، با قیمتهای بالای انرژی مواجه شدهاند. بحران اوکراین و تحریمها منجر به اختلال در زنجیره تامین و افزایش قیمت انرژی در سراسر جهان شده است.
آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا، به دلیل جنگ اوکراین و تحریمهای این اتحادیه علیه مسکو از جمله تحریم نفت و گاز روسیه، مانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی با بحران شدید انرژی مواجه است.
از زمان وقوع انفجار در خطوط لوله انتقال نورد استریم در ماه سپتامبر (شهریور/ مهر) واردات گاز آلمان از روسیه متوقف شده است. برلین در تلاش است که با خرید گاز از نروژ و افزایش واردات از طریق خطوط لوله بلژیک و هلند، منابع تامین گاز طبیعی خود را تنوع بخشد.
روسیه تا ۱۰ ماه پیش و قبل از آغاز جنگ در اوکراین، نزدیک به ۵۵ درصد از گاز طبیعی مورد نیاز آلمان را تامین میکرد.