به گزارش سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، افشار فتح الهی در نشستی با اعضای اعضای کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس یازدهم، اظهار کرد: عملکرد مناطق آزاد در دوره های گذشته و نگاه حیاط خلوتی دولت های قبل به این مناطق موجب کاهش اعتماد عمومی و عدم موفقیت مناطق آزاد در انجام ماموریت های خود بوده است.
وی ادامه داد: نبود زیرساخت های اساسی از قبیل جاده، آب، برق و سایر ملزومات توسعه اقتصادی و اجتماعی و مدیریت چندگانه نیز از مهمترین موانع در مسیر پیشرفت مناطق آزاد است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اضافه کرد: تغییر قوانین و ابلاغ برخی ضوابط و دستورالعمل های متعدد و کاهش مزیت های اقتصادی ویژه مناطق آزاد در سال های گذشته نیز موجب سر درگمی سرمایه گذاران، فرار سرمایه و کاهش انگیزه فعالان اقتصادی در این مناطق شده است.
به گفته فتح الهی؛ منطقه آزاد قشم با برنامه ریزی صورت گرفته در دولت مردمی آیت الله رئیسی، اقداماتی را جهت بازسازی اعتماد عمومی جامعه انجام داده و همچنین با حمایت از فعالان اقتصادی و تجاری، برای نخستین بار، موفق به کسب تراز تجاری مثبت شده است.
وی با اشاره به مزیت های ویژه جزیره قشم، تصریح کرد: قشم دارای ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه نفت و انرژی، تولید، شیلات و صنایع دریامحور است و با وجود تنها ژئوپارک جهانی منطقه خاورمیانه یکی از مهمترین قطب های گردشگری کشور است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در پایان خاطرنشان کرد: قشم به لحاظ وسعت بزرگترین جزیره مسکونی غیرمستقل جهان است و با جمعیت حدود ۱۷۰ هزار نفر، یکی از الگوهای موفق همدلی، همزیستی و وحدت میان اقوام و مذاهب مختلف به شمار می رود.
براساس این گزارش، عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این جلسه، گفت: در بحث مناطق آزاد، تصمیم گیران و تصمیم سازان تصور می کنند که با یک موجودیت همگن در ارتباط هستند و برای اصلاح برخی نواقص در موضوع مدیریت مناطق آزاد نیازمند کنار گذاشتن این نگاه هستیم.
عادل پیغامی اظهار داشت: منطقه آزاد قشم به واسطه وسعت، جمعیت و وجود مسائل مختلف اجتماعی، مذهبی و سیاسی دارای شرایط ویژه ای که با هیچ یک از مناطق آزاد دیگر کشور قابل قیاس نیست.
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: ظرفیت های بسیار خوبی برای جذب سرمایه متعلق به ایرانیان و قشمی های خارج از کشور در جزیره وجود دارد که برای این مهم نیازمند، بسترسازی مناسب و ایجاد انگیزه ویژه است.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست - فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.