به گزارش سهشنبه شب ایرنا از دفتر آیتالله مکارم شیرازی ، این مرجع تقلید در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در مجلس سوگواری که با حضور اقشار مختلف مردم، علما و روحانیون در مدرسه امام امیرالمؤمنین(ع) برگزار شد، به ازدواج ساده و سادهزیستی آن حضرت اشاره کرد و اظهار داشت: امروز مشاهده می کنیم برخی مدعیان اسلام، مراسم ازدواج و زندگیشان به شدت تشریفاتی و مجلل است که آن را تابلو کرده و در معرض دید همگان قرار می دهد.
وی افزود: امروز جامعه ما دچار گرفتاری ها و مشکلات فراوانی از جمله مشکل اقتصادی و فرهنگی است؛ در مسائل اقتصادی گرفتار اموری هستیم که تبدیل به معما شده است. وقتی می شنویم که مثلا دلار فلان مقدار شده، هیچ عکس العملی از مسئولین نمی بینیم و حتی ابراز هم نمی کنند که ما وضعیت را درست می کنیم و نمی گذاریم به این صورت باقی بماند و به سادگی از کنار قضایا عبور می کنند.
آیت الله مکارم شیرازی در مورد مشکلات فرهنگی تصریح کرد: برخی می خواهند مساله حجاب را به ابتذال بکشانند، کار به جایی رسیده که به بی حجابی افتخار می کنند و در میان جمعیت ظاهر می شوند.
وی مردم را علاقهمند و وفادار به نظام و کشور دانست و افزود: مردم در مقابل مشکلات تحمل و حوصله دارند، اما باید به وفا و حوصله مردم توجه شود، مسئولین، این مسائل و مشکلات را جدی بشمارند و به گرفتاری های مردم رسیدگی کنند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم در ادامه با بیان این که حضرت زهرا(س) فضائل بسیاری دارند، یادآورشد: ما در کتاب «فاطمه برترین بانوی جهان» چهل حدیث دربارۀ فضائل فاطمۀ زهرا(س) بر اساس منابع معتبر عامه آوردهایم.
وی با اشاره به روایت «فاطمة بضعة منی»، تعبیر «بضعة» را به معنای پارۀ جسم و روح پیامبر گرامی اسلام(ص) دانست و افزود: اینکه برخی آن را تنها به معنای پارۀ بدن معنا کرده اند، مناسب نیست زیرا هر فرزندی پارۀ بدن پدر خود است.
آیت الله مکارم شیرازی با برشمردن بعضی استثنائات فاطمۀ زهرا(س) نسبت به دیگران، این استثنائات را وجه تمایز آن بانوی بزرگوار از دیگران و ایشان تنها مصداق تعبیر «بضعة منی» دانست.
مرجع تقلید شیعیان اختلاف در تاریخ شهادت آن بانو را نیز از وجوه تمایز برشمرده که سبب می شود تا فضائل و مناقب آن حضرت بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به برپایی گسترده مجالس عزاداری حضرت فاطمۀ زهرا(س) گفت: تشکیل جلسات تنها برای بیان فضائل آن حضرت نباشد، بلکه باید افزون بر ذکر فضائل و مناقب، به گونه ای باشد که همگی از سیره و روش زندگی آن حضرت، درس و عبرت گرفته و پرتوی از آن فضائل نیز در زندگی ما باشد.