تهران - ایرنا - وزیر امور خارجه کوبا، فشار دولت آمریکا به توییتر برای سانسور و حذف حساب کاربران مختلف از جمله کوبایی‌ها را جنگ روانی توصیف کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تله‌سور، «برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا از طریق پیامی در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد: پرونده‌های توییتر و اسنادی که به روزنامه‌نگاران درز کرده است، نشان می‌دهند که سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده، پنتاگون و وزارت امور خارجه برای اقدامات جنگ روانی با توییتر هماهنگ کرده‌اند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا افزود: «مت تایبی» نویسنده و روزنامه‌نگار آمریکایی و سردبیر پلتفرم دیجیتال سابستاک (Substack) به تازگی شواهدی را فاش کرده که نشان می‌دهد سازمان های اطلاعاتی واشنگتن از توییتر خواسته‌اند مسائل سیاست خارجی بر خلاف روایت مورد تایید کاخ سفید را سانسور کند.

رودریگز با اشاره به اطلاعات فاش شده نوشت: دولت ایالات متحده نه تنها با توییتر بلکه تقریباً با تمام شرکت‌های بزرگ فناوری در تماس دائمی بوده است. این شرکت‌ها شامل فیس بوک، مایکروسافت، ورایزون، ردیت، حتی پینترست و بسیاری دیگر بودند.

وزیر امور خارجه کوبا همچنین شکایت این کشور در برابر مجمع عمومی سازمان ملل (۳ نوامبر) مبنی بر اینکه واشنگتن میلیون‌ها دلار از بودجه فدرال و منابع محرمانه را برای تامین مالی اپراتورهای سیاسی علیه کوبا تخصیص می‌دهد، یادآور شد. اپراتورهایی که به گفته او با راه‌اندازی پویش‌های حاوی اطلاعات نادرست و با هدف ایجاد نفرت و بی ثباتی علیه کوبا فعالیت می‌کنند.

وی تصریح کرد که پیشتر (۲۴ اکتبر)، توییتر و متا (فیسبوک) به عنوان ابزار تحت هدایت آمریکا و در راستای تلاش‌ها برای تحمیل یک روایت واحد از رویدادهای جهان، اقدامات سانسوری علیه رسانه‌های عمومی و کاربران کوبایی با برچسب‌هایی که دسترسی آنها به شبکه ها را محدود می‌کند، اعمال کردند. همچنین حساب‌های کاربری منتقدان از عملیات بی‌ثبات کننده علیه این جزیره را حذف کردند.

وزیر امور خارجه کوبا در سازمان ملل تاکید کرد: این اقدام گزینشی و هماهنگ، حق بیان آزادانه کوبایی‌ها را نقض می‌کند و تبعیت این شرکت‌ها را در برابر هوس‌های سیاستمداران آمریکایی نشان می‌دهد.

توییتر به تازگی، به عنوان ابزار تحت هدایت آمریکا و در راستای تلاش‌ها برای «تحمیل یک روایت واحد» از رویدادهای جهان، برچسب «رسانه‌های وابسته به دولت کوبا» را به پلتفرم‌های خبری این کشور اضافه کرده است.

«کوبا دِباته»، «رادیو رِبِلدِ» (Radio Rebelde)، «رادیو هاوانا کوبا» (Radio Habana Cuba)، «گرانما» (Granma) و «کانال کاریبه» (Canal Caribe) از جمله رسانه‌های کوبایی هستند که با این شکل جدید از محدودیت مواجه شده‌اند.

«اِدیلبِرتو کارمونا» مسئول بخش شبکه‌های اجتماعی کوبادباته گفت: این تصمیم بخشی از تلاش برای طبقه‌بندی رسانه‌هایی است که آن‌ها آن را «دموکراتیک» می‌دانند و از طریق موقعیت‌ قدرت خود بر افکار عمومی تاثیر می‌گذارند.