بجنورد- ایرنا- رییس آموزش و پرورش بجنورد گفت: ۹۱ مدرسه روستایی و عشایری مرکز خراسان شمالی به دلیل پراکندگی جمعیت به صورت چند پایه اداره می شود.

موسی علی‌نیا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۵۰۰ مدرسه دولتی و ۹۰ مدرسه غیر دولتی شامل تمامی مقاطع تحصیلی در سطح شهرستان بجنورد دایر است که از این تعداد ۹۱ مدرسه به صورت چند پایه اداره می شود.

وی تصریح کرد: پراکندگی روستایی در خراسان شمالی بسیار است و در برخی از مناطق فاصله روستاها به ۱۵۰ کیلومتر می رسد.

رییس آموزش و پرورش بجنورد افزود: در هر کلاس چند پایه ۱۰ تا ۱۱ دانش آموز تحصیل می کنند و تلاش می شود تا هیچ دانش آموزی از مدرسه محروم نماند.

وی ادامه داد: ۷۳ هزار دانش آموز در مدارس این شهرستان زیر نظر پنج هزار فرهنگی مشغول به تحصیل هستند.

وجود ۱۶ مدرسه شبانه روزی

علی نیا تصریح کرد: به دلیل جمعیت روستایی و عشایری و همچنین پراکندگی آن ۱۶ مدرسه به صورت شبانه روزی در شهرستان بجنورد دایر است که چهار هزار نفر نیز در این فضاهای خوابگاهی تحصیل می کنند.

وی افزود: اینک تمامی دانش آموزان در فضاهای موجود پوشش داده می شود ولی به فضاهای بیشتری در این خصوص نیازمند است که مساعدت و مشارکت خیران را نیز می طلبد.

کمبود نیروی انسانی

وی تصریح کرد: اینک آموزش و پرورش با کمبود نیروی انسانی در بخش آموزشی، نیروی خدمات و سایر بخش ها نیازمند است و در سال تحصیلی جاری تلاش کرده ایم که با اضافه کاری نیروهای شاغل و حق التدریس به نوعی کمبودها جبران شود.

علی نیا با بیان اینکه این شهرستان با کمبود ۳۰۰ نفر نیرو مواجه است، افزود: در سال تحصیلی جاری هفت هزار ساعت اضافه تدریس به معلمان و سایر نیروها داده شد تا کمبودها جبران شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: همچنین در شهرستان بجنورد با کمبود فضای آموزشی نیز مواجه هستیم که این شاخص در بجنورد به ازای هر یک دانش آموز ۴.۲ متر مربع است در حالی که این سرانه در استان ۵.۳ متر مربع است.

رییس آموزش و پرورش بجنورد گفت: کمبود فضای آموزشی در شهرستان بجنورد باعث شده است که در سال تحصیلی جاری ۱۹۴ واحد آموزشی ۲ نوبته تشکیل شود.

نرخ باسوادی در شهرستان بجنورد ۹۶.۸ درصد است که این نرخ در استان ۹۷ درصد است.

۱۸۷ هزار و ۷۵ دانش آموز خراسان شمالی در بیش از ۲ هزار باب آموزشگاه استان زیر نظر ۱۹ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۰۷ هزار و ۱۰۰ دانش آموز در مقطع ابتدایی و مابقی متوسطه است.

در مجموع ۴۸ درصد دانش آموزان استان را دختران تشکیل می دهند و ۳۸ درصد دانش آموزان در مناطق روستایی مشغول به تحصیل هستند.