به گزارش ایرنا، مجتبی خیامنکویی روز چهارشنبه در مراسم رونمایی از سند ملی الگوی کشت در استان گلستان، افزود: مسوولان استانی هم این موضوع را در اولویت کاری خود قرار دهند.
وی افزود: کشاورزی ایران ظرفیت زیادی برای افزایش تولید دارد که دستیابی به این هدف از طریق افزایش بهرهوری و استفاده بیشتر از تحقیقات علم و فناوری امکانپذیر است.
وی ادامه داد؛ ۲۱ درصد واردات مواد غذایی مورد نیاز کشور معادل ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار از طریق واردات تامین میشود کشور را برای تامین این میزان مواد غذایی باید خارج کنیم که راهکار جلوگیری از خروج این مقدار ارز، توجه به علمیسازی کشاورزی و افزایش تولید در کشور است.
وی ادامه داد: کشور به تولید ۱۲۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی نیاز دارد که در شرایط فعلی ۱۰۰ میلیون تن محصول در داخل تولید می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای اجرای الگوی کشت، تامین ۴۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از مجلس درخواست شد که اختصاص این اعتبار میتواند، مشوقی خوبی برای حمایت از الگوی کشت باشد.
در پایان این مراسم سند الگوی کشت گلستان رونمایی شد.
دراین طرح، کارگروه های استانی در راستای تحقق امنیت غذایی، سیاستهای تدوین شده را اجرا میکند.
الگوی کشت، تعیین یک نظام کشاورزی با مزیت اقتصادی پایدار مبتنی بر سیاستهای کلان کشور، دانش بومی کشاورزان و بهرهگیری بهینه ازظرفیتهای منطقهای با رعایت اصول اکوفیزیولوژیک تولید محصولات کشاورزی برای حفظ محیط زیست است.
با اجرای الگوی کشت در کشور کاهش ۶ درصدی مصرف آب معادل (۳ میلیارد مترمکعب)، افزایش ۱۸ درصدی بهرهوری آب، افزایش ۱۱ درصدی تولید، صرفهجویی ۲.۲میلیارد دلاری ارزی، افزایش ۴.۵ میلیون تنی تولیدات دیمزارها و افزایش ۱۵۸ درصدی تولید دانههای روغنی را موجب میشود.
گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان با ۲۲۰ هزار خانوار بهرهبردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.
گلستان با این جمعیت بهرهبرداران کشاورزی، در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور شامل دانههای روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک(برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.
استان گلستان یک میلیون و 869 هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی استوار است.