پویش "هیس طوری" میخواهد با بچههای دهه هشتادی سرکی به تاریخ بکشد و ببیند کجای تاریخ به بیراهه رفته و چراغهایش خاموش شده است. هیس طوری در واقع فقط یک پویش کتابخوانی و گشت و گذار ساده در دل تاریخ نیست بلکه میخواهد با کمک دهه هشتادیها نگذارد چراغ تاریخ را عده ای ناشناس به دلخواه خاموش کنند و چیزی از حقیقت را در دالانهای تو در توی زمان پنهان کنند.
قرار است در این دورهمی شاد و پرهیجان نوجوانان یاد بگیرند همیشه تاریخ آن گونه که بعضیها میخواهند روایت کنند نیست و چیزی هایی به عمد جا میماند و باید آنها را کشف کرد.
پویش هیس طوری هشتم آذر ماه همزمان با دیدار فوتبال تیم های ایران و آمریکا در جام جهانی آغاز شد و حالا که بیش از سه هفته از این پویش می گذرد ۳۵ هزار نوجوان ۱۱ تا ۱۹ ساله با هیس طوری همراه شده اند.
استقبال از این پویش به حدی بوده است که در روز اول شروع به کار پویش هزار نوجوان عضو پویش هیس طوری شدند تا بدانند در هزارتوی خاموش تاریخ چه گذشته است.
پویش هیس طوری یک پویش نوجوانانه کتابخوانی و کنش گری است که حول محور ۱۵ جلد کتاب سرگذشت استعمار نوشته مهدی میرکیایی در حال برگزاری است.
نوجوانان علاقمند به شرکت در این پویش برای کسب اطلاعات بیشتر و کسب جوایز متعدد این پویش می توانند به آدرس اینترنتی این پویش به نشانی http://Hisstori.ir و یا اپلیکیشن شاد مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا، پویش کتابخوانی هیس طوری ویژه نوجوانان با هدف مطالعه و کنشگری نسبت به دســتاوردهای جمهــوری اســلامی ایــران، سرگذشت جهان غرب و امریکا و تاریخ استعمار به نســل امــروز است.
پویش» هیسطــوری» عنــوان یــک مســابقه ملی کتابخوانــی برای دهه هشتادیها است تا با مطالعه مجموعه ۱۵ جلدی کتاب های مهدی میرکیایی با عنوان» سرگذشت اســتعمار» با آنچه که در تاریخ استعمار روی داده است آشنا شوند.
این کتاب ها روایتی کامل و خواندنی درباره تاریخچه استعمار در کل جهان اســت؛ اینکه قدرتهای بزرگ جهان چه پیشینه ای دارند و دست به غارت چه سرزمین هایی زده اند.
پویش هیس طوری توصیف گر و روایت روانی از تاریخ ۴۰۰ ساله استعمار تا حدود ۸۰ سال اخیراست، در این کتاب ها به ماجراهایی که پدیده شوم استعمارگری در تمام مقاطع جهان رقم زده، اشاره شده است.
انتخاب نام پویش هیس طوری برگرفته از هیستوری در انگلیسی به معنای تاریخ و به فارسی ترکیب دو واژه هیس و طوری است.
در این پویش نوجوانان پس از مطالعه کتاب در آزمون شرکت کرده و اقدام به کنشگری در چهار قالب، ساخت پادکست یا عکسنوشت، نقاشی کمیک و تصویر سازی و یا ارائه نظر کارشناسی می کنند و اینگونه برداشت خود از این کتاب ها را در قالب هنری به نمایش می گذارند.