لندن – ایرنا – اعتراض گسترده مشاغل عمومی در انگلیس به اوضاع بغرنج اقتصادی درحالی خدمات عمومی جزیره را در واپسین روزهای سال ۲۰۲۲ فلج کرده است که با توجه به عمق مشکلات مالی، دورنمایی از بهبود شرایط در سال جدید میلادی دیده نمی شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ده‌ها هزار کارمند شبکه ریلی و نیروهای مرزی در انگلیس بار دیگر در اعتراض به شرایط کاری و دستمزدهای خود دست از کار کشیده و سیستم حمل و نقل این کشور را زمین گیر کردند.

این حرکت اعتراضی، هزاران مسافر را در نخستین روز کاری پس از تعطیلات کریسمس در ایستگاه‌های قطار سرگردان کرده است. شرکت زیرساخت ریلی انگلیس Network Rail با صدور بیانیه‌ای درباره تداوم اختلال راه‌آهن در سال جدید هشدار داده است.

این درحالیست که کارکنان نیروهای مرزی نیز در ۶ فرودگاه اصلی و پر تردد انگلیس از جمله هیترو لندن بمدت ۴ روز دست از کار کشیده‌اند. یک سخنگوی وزارت کشور انگلیس درباره احتمال تاخیر طولانی در فرودگاه‌ها هشدار داد.

آژانس صدور گواهینامه رانندگی و خودرو انگلیس نیز جدول زمان‌بندی امتحان از هنرجویان را به دلیل اعتصاب افسران این سازمان تا یکم ژانویه لغو کرده است. مارک سرووتکا دبیرکل سندیکای پی‌سی‌اس در این باره گفت: اگر نخست وزیر و وزیر دارایی کمی پول روی میز بگذارند، این اعتصاب‌ها فردا تمام می‌شوند. وی افزود که دولت درحالی پیشنهاد افزایش دو درصدی حقوق برای معترضان را مطرح کرده که نرخ تورم به ۱۰ درصد رسیده است.

یک سخنگوی وزارت حمل و نقل انگلیس ادعا کرد که دولت برای مذاکره و توافق با معترضان آمادگی دارد. اما چندین دور مذاکرات صورت گرفته تاکنون به نتیجه نرسیده است.

سندیکاهای معترض قصد دارند تا برای سال آینده اعتصاب‌های بیشتری را برگزار کنند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته ۴۰ درصد از پزشکان تازه‌کار به محض پیدا کردن کار جدید، سازمان ملی بهداشت انگلیس را ترک خواهند کرد. این درحالیست که ۳۳ درصد از معترضان قصد دارند تا در سال جدید، کار در کشورهای دیگری را تجربه کرده و انگلیس را ترک کنند.

طبق یافته‌های انجمن پزشکی انگلیس، شرایط بد کاری و دستمزدها اصلی ترین عامل اعتراض و تصمیم پزشکان برای ترک نظام درمانی کشور است. این درحالیست که گفته می‌شود سازمان بهداشت انگلیس بدون دو پنجم پزشکان تازه‌کار خود از پا در می‌آید. پزشکان تازه‌کار قرار است نهم ژانویه سال آینده درباره برگزاری اعتصاب در این کشور رای‌گیری کنند.

جهش بی‌سابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینه‌های زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است.این واقعیت که دورنمایی از بهبود اوضاع دیده نمی‌شود و مقام های رسمی هم درباره تشدید اوضاع هشدار می‌دهند، مردم کشور را شوکه کرده است.

شاخص نرخ تورم در انگلیس بر اساس تازه‌ترین گزارش اداره آمار ملی این کشور به ۱۰.۷ درصد رسیده است که بالاترین رقم در ۴۰ سال گذشته بشمار می‌رود.

پیش از جنگ اوکراین پیش‌بینی می‌شد که نرخ تورم با وجود فشارهای ناشی از برگزیت و بحران همه‌گیری کرونا در محدوده ۲ درصد سیر کند. اما حالا اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که نرخ تورم به دلیل افزایش بهای انرژی، در سال جدید میلادی به ۱۵ درصد هم برسد.