صالح محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان تسهیلات در قالب یکهزار و ۳۸۵ فقره به تولیدکنندگان، صاحبان صنایع تبدیلی و طرحهای توسعهای بخش کشاورزی اعم از سردخانهها، کشتارگاه ها، اصلاح ساختار شالیکوبیها پرداخت شده است.
وی اظهار کرد: تسهیلات پرداختی طی امسال تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۸۸ درصد و نسبت به سال ۹۹ حدود ۲۵۴ درصد افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی از طریق پرداخت تسهیلات از منابع مختلف به ویژه بند الف تبصره ۱۸ از مهمترین علل فزونی این پرداختها در سال جاری است.
وی با بیان اینکه در پرداخت تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ به کشاورزی جزو استانهای برتر کشور هستیم، خاطر نشان کرد: تسهیلات تبصره ۱۸ بند الف مربوط به اصلاح ساختار شالیکولیها، توسعه زیرساخت ها، ایجاد سردخانهها، کشتارگاه ها و صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان با اشاره به اهمیت توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان اضافه کرد: برای جلوگیری از خام فروشی، محصولات را باید در استان خود فرآوری و تبدیل کنیم تا ارزش افزوده آن نیز در استان بماند از اینرو ارائه تسهیلات با رویکرد صنایع تبدیلی و تکمیلی و اصلاح ساختار شالیکوبیها به ویژه برای کاهش ضایعات است.
وی در ادامه با بیان اینکه کشاورزی رکن اصلی معیشت و اقتصاد مردم گیلان به شمار می رود، اضافه کرد: ۸۵ درصد خاک استان در حوزه کشاورزی مدیریت میشود، ۲۸ درصد اشتغال و ۴۸ درصد اقتصاد این خطه نیز بر پایه کشاورزی است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان با اشاره به فعالیت افزون بر ۳۰۰ هزار بهرهبردار در حوزه کشاورزی استان اظهار کرد: متوسط مالکیت بهره برداران گیلان ۰.۷ هکتار بوده و خرد مالکی نظام غالب در حوزه کشاورزی استان است.
وی با بیان اینکه گیلان کمتر از ۰.۹ درصد خاک کشور را داراست و حدود سه درصد تولیدات بخش کشاورزی کشور را نیز به خود اختصاص داده است، افزود: در زمان حاضر بیش از ۷۰ نوع محصول کشاورزی در گیلان تولید می شود که این استان در تولید ۲۰ نوع محصول حائز رتبه های برتر کشور است.
تاکنون از یک هزار و ۴۲۵ کارخانه شالیکوبی در استان حدود ۶۲۵ مورد تجهیز، نوسازی و اصلاح ساختار شدهاند.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، ارقام کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.