اصفهان_ایرنا_ رویداد توسعه و ارتقا زیست بوم استان‌ها (تانا) به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با معرفی ۹ طرح نوآورانه به کار خود پایان داد.

به گزارش پنجشنبه شب ایرنا از روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در این رویداد که با محوریت بررسی چالش‌ها و نیازهای اساسی استان اصفهان در سه حوزه آب، محیط‌زیست و امنیت غذایی برگزار شد، از میان ۵۶ ایده نوآورانه ارسالی به دبیرخانه، ۲۶ طرح در حوزه امنیت غذایی، ۱۸ طرح در حوزه محیط زیست و ۱۲ طرح در حوزه آب بود که ۱۸ ایده مُنتخب در آیین اختتامیه معرفی و در هر بخش، سه ایده برتر برگزیده شد.
ایده‌های برگزیده علاوه بر دریافت جوایز نقدی جهت پذیرش در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و ارتباط با سرمایه‌گذاران، شرکت‌های دانش‌بنیان و منابع مرتبط نیز معرفی می‌شوند.
رتبه اول این رویداد مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال، رتبه دوم ۱۵۰ میلیون ریال و رتبه سوم ۱۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی دریافت کردند.
در حوزه آب، حسین فرهادیان نفر اول با طرح « استفاده از پکیج‌های نوین تصفیه فاضلاب نیلفام»، سالار دُرافشان نفر دوم با طرح « حذف آلاینده آب با کشت شور پسند سالیکورنیا»، علی شاکر نفر سوم با طرح «تولید منعقد کننده پلیمری با کارایی بالا جهت تصفیه آب و پساب» معرفی و تجلیل شدند.
همچنین فرزانه دیانت دار نفر اول با طرح «کیمیای نوین، تبدیل مواد بی‌ارزش به طلا»، احمد سیدین نیا نفر دوم با طرح « کاهش فلزات سنگین آب و خاک»، و علی رمضانی نفر سوم با طرح «ساخت فرومون جنسی حشرات» در بخش محیط زیست عنوان طرح برگزیده را کسب کردند.
در حوزه امنیت غذایی نیز، محمد مهدی مجیدی نفر اول با طرح « توسعه کشاورزی در خاک‌های شور از طریق ادغام قطعات کروموزومی و ژن‌های وحشی به محصولات استراتژیک نظیر جو»، امید نگینی نفر دوم با طرح «پژوهش و تولید محصولات غذایی سلامت محور، شیرینی‌های رژیمی و بدون قند و بدون گلوتن و کم کالری، قابل مصرف برای رژیم دیابت و سلیاک و وگان و کتوژنتیک» و محمد خدایی تهرانی نفر سوم با طرح «دستگاه سمپاش التراسونیک» برگزیده شدند.
در حاشیه این رویداد، چالش‌های استان از سوی مسوولان نهادهای اجرایی مطرح شد.
شرکت آب منطقه‌ای، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان حامی و همکار در این رویداد حضور داشتند.
رویداد تانا امسال برای نخستین بار و با هدف رفع چالش‌ها و نیازها و توسعه و ارتقای زیست‌بوم نوآوری استان‌ اصفهان روز دوشنبه ۵ دی ماه در شهر علمی تحقیقاتی اصفهان آغاز و امشب با معرفی ایده های برتر ارائه شده به کار خود پایان داد.
محور چالش‌های معرفی شده در رویداد تانا در اصفهان در حوزه آب، افزایش بهره‌وری آب در مصارف کشاورزی، پایش کیفی و میزان آلودگی در مخازن سدها، پایش کمی سُفره‌های آب زیرزمینی و کشاورزی با آب‌های شور و لب‌شور، در بخش محیط زیست، کاهش فلزات سنگین در آب و خاک، تصفیه تکمیلی انواع فاضلاب، مبارزه بیولوژیک با آفات و بیماری‌ها، حذف آلاینده‌های سُفره‌های آب زیرزمینی و در بخش امنیت غذایی شامل فرآوری محصولات غذایی، افزایش زمان نگهداری مواد غذایی و تجارت آن‌، کاهش مصرف واکسن‌ها و آنتی‌بیوتیک‌های دامی و همچنین کاهش مصرف سموم کشاورزی است.
اصفهان بعنوان استان پیشرو در راه‌اندازی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری که نخستین زمینه‌های رسمی شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان را بوجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحدهای فناور و دانش‌ بنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این زمینه است.
سه پارک علم و فناوری، بیش از ۱۰ مرکز رشد فناوری و بیش از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در این استان فعالیت دارد.