به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، وزارت خارجه روسیه پنجشنبه در گزارشی از مهمترین دستاوردهای سیاسی خود در سال ۲۰۲۲ تاکید کرد: روسیه برغم فشارها از اصول سیاست خارجی خود پا پس نکشیده و به اشاعه یک برنامه بینالمللی سازنده ادامه داده است.
در این گزارش که روی تارنمای وزارت خارجه روسیه منتشر شد آمده است: دیپلماسی روسیه بر مبنای دفاع از منافع ملی و اتکا به اهداف و اصول منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی ایجاد شده است.
وزارت خارجه روسیه گفت که شناسایی حاکمیت جمهوری خلق دونتسک و جمهوری خلق لوهانسک، آغاز عملیات نظامی ویژه، برگزاری دو همهپرسی در جمهوری دونباس در مناطق آزاد شده زاپوروژیا و خرسون «گامهایی سخت اما لازم بودند.»
وزارت خارجه روسیه افزود که «به یک دوره ۳۰ ساله از تلاشهای صادقانه روسیه برای ایجاد مشارکت برابر با مجموعه غرب پایان داده است.»
این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که اقدامات راسخ مسکو به افشای «نیات و نگرش واقعی کشورهای غربی» در برابر روسیه کمک کرد.
وزارت خارجه روسیه افزود: رهبران غربی آشکارا به لفاظیهای ضدروسی میپرداختند و علنا اذعان کردند که «مجموعه تدابیر» مینسک (توافقنامههای مینسک) صرفا راهی به منظور خرید زمان برای رژیم کییف بود. آنها همچنین اوکراین را با تسلیحات ناتو پر کردند.
این وزارتخانه در پایان اعلام کرد: رهبران غربی با این اقدامات قصد خود برای وارد آوردن «ضربهای راهبردی» به کشور ما و خارج کردن آن از عرصه جهانی را اعلام کردند.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مصاحبهای با شبکه روسی پروی (Pervy) با تبیین اهداف کشور متبوعش در جنگ اوکراین اعلام کرد: اطمینان دارم که با سرسختی، صبر و اراده از اهداف والای خود که برای مردم و کشورمان حیاتی است، دفاع خواهیم کرد. این در حالی است که همیشه باب گفت وگوها و توافقات عادلانه برای تضمین امنیت برابر و غیرقابل تقسیم در اروپا باز است.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با تاکید بر اینکه مسکو باید همه مناطق دونتسک، لوهانسک، زاپوروژیا و خرسون را فتح کند، گفت: بخش مسلم یافتن راهحل دیپلماتیک این است که این چهار منطقه متعلق به فدراسیون روسیه باشد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی روسیه که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.