به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ سخنان مقام های این کشور و مقررات تازه حاکیست که میزان صادرات روغن پالم از نسبت کنونی که هشت برابر حجم فروش داخلی است به ۶ برابر کاهش خواهد یافت.
بادی سانتوسو مقام بلندپایه وزارت بازرگانی اندونزی، هدف از این تصمیم را جلوگیری از افزایش بالقوه بهای روغن خوراکی و پخت و پز در ماه رمضان و عید فطر اعلام و پیش بینی کرد که مصرف در ماه های مارس و آوریل ۲۰۲۳ کاهش یابد.
سپتیان هاریو ستو مقام بلندپایه وزارت هماهنگی امور دریانوردی و سرمایه گذاری، هدف از این اقدام را به ویژه تضمین عرضه داخلی در سه ماهه نخست ۲۰۲۳ دانست و افزود: دولت با توجه به در دسترس قرار داشتن روغن خوراکی و بهای آن، به ارزیابی دوره ای نسبت صادرات ادامه خواهد داد.
این اقدام موجب افزایش ناگهانی ارزش روغن پالم در روز جمعه و رسیدن هر تن آن به ۹۵۰.۷۹ دلار شد که بالاترین میزان از اول دسامبر است.
اندونزی در سال جاری برای جلوگیری از اوجگیری بدون ضابطه بهای روغن خوراک پزی، برای بالابردن میزان عرضه و کاهش بهای این کالا، اقداماتی به عمل آورد.
ممنوعیت صادرات روغن خوراکی اندونزی، افزون بر تکان دادن بازارها و تشدید نگرانی های کنونی در باره عرضه این ماده، منجر به افزایش بی سابقه ذخایر داخلی این کشور شد.
بر اساس مقررات کنونی، کسب و کارها موظف به فروش بخشی از تولید خود در داخل، در برابر دذیافت مجوز صادرات هستند.
اندونزی قصد دارد میزان اجباری روغن پالم در بیودیزل (سوخت زیستی) را از اول فوریه به ۳۵ درصد برساند.