ارومیه - ایرنا - مدیر شیلات شهرستان پلدشت گفت: طبق تخمین‌ها در تابستان امسال ۲ هزار و ۵۰۰ تُن صید در سد ارس انجام شده که ۸۰ درصد آن به صورت غیرمجاز بوده است یعنی اینکه برخی بدون هیچ واهمه‌ای به این کار اقدام می‌کنند.

محمد مقدم روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از علل حضور بیش از حد این صیادان نبود یگان حفاظت برای دریاچه پشت سد ارس بوده که باید یگانی برای این موضوع تعریف و در منطقه مستقر شود.

وی با اشاره به ظرفیت تولید سه هزار و ۷۰۰ تُنی انواع آبزیان در منابع آبی رودخانه ارس اظهار کرد: برندهای مهم این زیست بوم ارزشمند برای آبزیان شمال غرب از بین رفته و تنها راه احیای آن افزایش نیروهای محافظتی و نیز تعامل تنگاتنگ شیلات، مرزبانی و محیط زیست است.

به گفته مقدم، وزارت جهاد کشاورزی در راستای اشتغال زایی در مناطق مرزی سالانه بیش از سه میلیون قطعه بچه ماهی در منابع آبی دریاچه پشت سد ارس رهاسازی می‌کند تا بعد از رسیدن به اوزان طبیعی توسط تعاونی‌ها صید شوند که امسال هم براساس اظهارات مسوولان این اقدام انجام شده است.

وی اضافه کرد: به رغم تلاش‌های وزارت جهاد کشاورزی در تامین ذخایر شیلاتی صیادان غیرمجاز بچه ماهی‌های رها شده را در تابستان صید و به کارخانجات پودر سازی تحویل می‌دهند که آسیبی جدی برای شیلات و تعاونی‌های صید و صیادی است.

مدیر شیلات پلدشت ادامه داد: بیش از ۴۰۰ صیاد در قالب دو تعاونی ۱۸ و ۱۹ در این شهرستان مشغول صید و صیادی هستند اما صیدهای غیرمجاز موجب شده تا تعاونی‌ها متضرر باشند.

آذربایجان‌غربی به عنوان دومین استان پرآب کشور با داشتن ۱۰ سد و ۹ رودخانه با قابلیت صید ماهی و ۴۲۰ مجتمع و مزرعه پرورش انواع آبزیان از استان‌های مستعد جهش تولید در زمینه آبزی‌پروری کشور به شمار می‌رود که سرمایه گذاری در این حوزه با هدف صادرات می‌تواند نقش مهمی در ارز آوری برای کشور داشته باشد.

وجود رودخانه‌های زاب، گادر، مهاباد، زرینه، سیمینه، نازلو، شهرچای، ارس و باراندوز زمینه بسیار مناسبی برای تولید و پرورش ماهی در این استان به وجود آورده است تا در کنار کشاورزی توجه به آبزی پروری نیز غیرقابل اجتناب باشد.

همچنین سدهای مهاباد، نوروزلوی میاندوآب، شهیدکاظمی و خراسانه بوکان، بارون ماکو، قیقاچ پلدشت، ارس، ارس۲، سنجاق مهاباد، احمدآباد تکاب و حسنلو نقده به عنوان ۱۰ منبع نیمه‌ طبیعی مهیا برای عملیات صیادی است.

اما از بین تمام این منابع آبی، ارس دارای اهمیت ویژه‌ای است چرا که با تقویت ذخایر آن میتوان به اشتغالزایی در این منطقه مرزی کمک شایانی کرد.