محمد حسین زاده روز شنبه و در حاشیه مراسم گرامیداشت روز ملی مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بعد از تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی امکان درج این روز در تقویم ملی وجود دارد و پیگیری این مسیر در حال انجام است اما زمان دقیق آن مشخص نیست.
وی ادامه داد: مشهد به واسطه این که محل شهادت امام رضا(ع) است بیش از هزار و ۲۰۰ سال قدمت قدمت دارد و فرهنگ و رسوم این شهر نیز پیرامون وجود مضجع شریف رضوی شکل گرفته و گسترش یافته است.
عضو شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: یکی از مهمترن حادثههای تاریخ شهر مشهد، اتفاقی است که در روز دهم دی ماه سال ۱۳۵۷ رخ داد و خون بیش از ۳۰۰ شهید در مکانی که امروز به عنوان میدان ۱۰ دی در مشهد مشهور شده است در دفاع از انقلاب و آرمانهای ملی بر زمین ریخت.
حسین زاده افزود: برای انتخاب روز ملی مشهد، به دنبال روزی بودیم که نشان از همدلی مردم مشهد باشد و حماسه ۱۰ دی سال ۱۳۵۷ به عنوان یک اتفاق ملی و معنوی انتخاب شد زیرا اتصال مردم مشهد به حضرت رضا(ع) را نیز نشان میدهد.
وی ادامه داد: عقب ماندگی های بسیاری در معرفی شهر مشهد وجود دارد که باید جبران شود و باید از ابزارهای مختلف هنری و رسانهای برای معرفی فرهنگ شیعی ایرانی که به اسم حضرت رضا (ع) گره خورده است استفاده شود.
بر اساس تصویب اعضای شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی روز دهم دی به عنوان روز ملی مشهد انتخاب شده است.
روز نهم دی ماه ۱۳۵۷ به مناسبت گرامیداشت قیام نهم دی ۱۳۵۶ شهر قم، مراسم یادبودی در مشهد برپا بود. بعد از اتمام مراسم، مردم به سوی استانداری خراسان حرکت کرده و در آن محل تجمع کردند که تانکهای ارتش برای مقابله با آنان وارد عمل شدند و درگیری بین مردم و ارتشیها شدت گرفت و حوادث خونباری در تاریخ انقلاب اسلامی رقم خورد که از آن به عنوان یکی از مهمترین تحولات اجتماعی مشهد نام برده شده است.
در پی وقایع نهم دی ماه ۱۳۵۷ ، از صبح یکشنبه ۱۰ دی، شهر مشهد شاهد یورش ماموران شاه به مردم و کشتار بیسابقه آنان شد و تانکهای ارتش در خیابان ها جولان دادند و از هر گوشه شهر صدای رگبار گلوله به گوش می رسید.