به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، مختار گرشاسبی در نشست اعضای کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس با فعالان اقتصادی جزیره قشم، اظهار داشت: این واحدهای تولیدی در مجموع برای ۶ هزار و ۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده اند.
وی ادامه داد: همچنین از آغاز فعالیت منطقه آزاد قشم تاکنون ۱۱ هزار ۱۰۹ شرکت حقیقی و حقوقی در این منطقه به ثبت رسیده است.
سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم افزود: حجم سرمایه گذاری اسمی در ۹ ماهه امسال این منطقه معادل ۲۰۰ هزار میلیارد ریال می باشد که در این مدت معادل ۴۰ هزار میلیارد ریال آن تحقق یافته است.
به گفته گرشاسبی؛ در جزیره قشم ۶ مرکز پالایشگاهی، نفتی، گازی، پتروشیمی و بانکرینگ و چهار مرکز تولید برق با ظرفیت تولید ۶۷۰ مگاوات برق مشغول فعالیت هستند.
وی در ادامه از فعالیت ۴۲ شرکت در زمینه پرورش میگو، ماهی و محصولات کشاورزی و دامپروری در جزیره قشم خبر داد که در مجموع برای هزار و 850 نفر اشتغال در این حوزه ایجاد شده است.
سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه تراز تجاری این منطقه در ۹ ماهه امسال مثبت ۵۸ میلیون دلار است، افزود: در این مدت ۱۰۸ میلیون دلار واردات به قشم صورت گرفته و معادل ۱۵۶ میلیون دلار صادرات به خارج از کشور، ۲۱۴ میلیون دلار صادرات به داخل کشور و ۱۶ میلیون دلار صادرات مجدد انجام شده است.
به گزارش ایرنا،جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست - فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.