گناباد-ایرنا- مسوول حفظ نشر و ارزشهای دفاع مقدس سپاه امام رضا (ع) گفت: ۵۰ طرح مستندنگاری در ارتباط با نقش استانهای سه گانه خراسان در دفاع مقدس تاکنون جمع‌آوری و تدوین شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی مددی روز یکشنبه در جلسه شورای سیاست‌گذاری برگزاری یادواره ۳۵۷ شهید شهرستان گناباد افزود: این طرحها بعد از تکمیل برای تدوین کتاب نقش خراسان در دفاع مقدس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: با وجودی که استان خراسان بزرگ دارای پنج لشکر و ۱۲ تیپ در جنگ تحمیلی هشت ساله بود ولی تاکنون یک کتاب جامع با موضوع نقش خراسان در دفاع مقدس تدوین نشده است، ولی برخی از استانها که یک لشکر در دفاع مقدس داشتند کتاب مرتبط نقش آنها در این دوران تدوین و منتشر شده است.

مسوول حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه امام رضا (ع) خراسان رضوی گفت: باید با مستند نگاری و استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و هنری و رسانه ای و تهیه فیلم و کلیپ در ارتباط با زندگی شهدا در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، گامهای موثری برداشت و شهیدان را به مردم و از جمله نسل جوان و نوجوان آشنا کرد.

وی ضمن تاکید بر لزوم کسب اجازه از خانواده های شهدا برای برگزاری یادواره های شهدا بیان کرد: باید علاوه بر توجه دقیق به آمار شهدا در مناطق شهری و روستایی، یادواره به تعداد شهدایی برگزار شود که از خانواده های آنان اجازه گرفته شده است و بدون توجه به این مساله برنامه برگزار نشود.

مددی با تاکید بر اینکه یادواره های شهدا باید در تراز انقلاب اسلامی به صورت مردمی و محصول محور برگزار شوند، افزود: یکصد یادواره شهدا در این استان که دارای ویژگی های مربوطه نبودند تعطیل شدند و اجازه برگزاری به آنها داده نشد.

مسوول حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه امام رضا (ع) با بیان اینکه استانها هر ۱۰ سال یکبار موظف به برگزاری یادواره های شهدا در سطوح ملی هستند، گفت: شهرستانهای خراسان رضوی که دارای بیش از یک هزار شهید هستند یادواره های شهیدان آنها در سطوح ملی برگزار می شود و سایر شهرستانها که دارای شهدای کمتر از یک هزار نفر هستند این رویداد در سطوح استانی برگزار می شود.

وی تصریح کرد: یادواره شهدا نباید تنها به برگزاری یک آیین بسنده شود، بلکه باید منجر به تولید آثار محوری و مستند نگاری در ارتباط با زندگی شهدای هر منطقه باشد و جوانان و ظرفیتهای مختلف فرهنگی و اجتماعی هر منطقه را به میدان بیاورد.

فرماندار گناباد نیز اظهار داشت: در برگزاری یادواره شهدا باید به صورت تخصصی و با پرهیز از اقدامات نمایشی و شعاری و به گونه ای برگزار شوند که در نهایت به نیازهای مردم و از جمله نسل جوان از آموزه های شهدا پاسخ داده شود.

رضا نصیری گفت: اگر دشمنان در ترفندها و اغتشاشات اخیر خود موضوع زن زندگی و آزادی را مطرح کرده اند، باید در یادواره های شهدا رویکردهای مورد توجه در وصیت نامه ‌های شهدا در موضوع های مادر، زنان و دختران تبیین شود.

وی از یادواره شهدا به عنوان فرصتی برای رساندن پیام شهیدان به نسل جوان که تشنه شنیدن آموزه های ایثار و شهادت هستند، یاد کرد.

گناباد با هزار و ۳۳۹ شهید، جانباز و آزاده در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.