کیش - ایرنا - کیش به عنوان پیشانی مناطق آزاد تجاری و گردشگری یکی از قطب های توریسم ورزشی کشور بوده و در نتیجه ایجاد زیرساخت های مختلف توسعه توریسم و دیپلماسی ورزشی با حمایت وزارت ورزش و جوانان را در اولویت خود قرار داده است.

به گزارش ایرنا، با توجه به مطالعات مختلف در زمینه گردشگری در مناطق آزاد ، امروزه اهمیت جاذبه های ورزشی چنان همه گیر شده اند که قسمت مهمی از صنعت گردشگری به توریسم ورزشی تعبیر می شود و اکنون زمان کار و برنامه ریزی برای توسعه آن است.

دبیر شورای ورزش کیش روز یکشنبه در خصوص اهمیت توسعه گردشگری و دیپلماسی ورزشی در این منطقه آزاد به خبرنگار ایرنا گفت: گردشگری و ورزش ارتباط تنگاتنگی با فرهنگ دارد و تحقق این هدف در دستور کار وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته است.

عزیز الله فرضی پور افزود: با توجه به ساختار جمعیتی در مناطق آزاد و به ویژه کیش و نزدیکی آن به کشورهای حاشیه خلیج فارس، مردم در این جزیره مرجانی از توسعه مناسبات و اقدامات فرهنگی از طریق توسعه ارتباطات بین المللی استقبال می کنند.

وی گفت: تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است و نقش حمایتی وزارت ورزش و جوانان در این زمینه بسیار پررنگ و موثر بوده است و آمادگی ها و آگاهی های لازم در این زمینه وجود دارد تا کیش به کانون توسعه توریسم ورزشی کشور تبدیل شود.

وی با اشاره به تاسیس دو فدراسیون ورزش های بادبانی و ورزش های ساحلی و دریایی همزمان با گردهمایی روسای فدراسیون‌های ورزشی با حضور وزیر ورزش و جوانان در این جزیره اظهار داشت: با موافقت وزیر ورزش و جوانان و به دلیل وجود زیرساخت های مناسب ورزشی، اقلیم و جغرافیا، مقر فعالیت ای 2 فدراسیون در کیش است.

فرضی پور یادآور شد: ستقرار این فدراسیون ها در جزیره کیش برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی رخ داده و با این اتفاق شاهد تشکیل هیات های استانی ذیل هر فدراسیون مستقر در کیش خواهیم بود که این گامی موثر در جهت توسعه ورزش این جزیره به عنوان قطب ورزش های دریایی و ساحلی کشور در ابعاد مختلف گردشگری و دیپلماسی ورزشی است.

وی افزود: احداث زیرساخت های تخصصی ورزشی در زمینه رشته های تحت پوشش، امکان جذب کمک ها و منابع مالی از سوی فدراسیون های بین المللی و امکان فرصت عضویت و نقش آفرینی نیرو های بومی هر 2 فدراسیون در کیش از دیگر مزیت های موثر برای اعتلای زیرساخت های ورزشی این منطقه است.

رییس مرکز ورزش و تفریحات سالم کیش اگفت: تاکنون ورزشکاران این جزیره با تکیه بر توانایی های خود توانسته اند در جایگاه های مختلف میادین ملی و بین المللی در رشته های مختلف از جمله دو و میدانی، شمشیربازی، اسکواش، تنیس روی میز، تیراندازی با کمان ایستادگی کنند که سال های برای ایجاد زیرساخت های این ورزش ها تلاش های گسترده انجام شده است.

وی همچنین با اشاره به عملکرد ورزارت ورزش و جوانان از ابتدای شروع خدمت دولت سیزدهم اظهار کرد: وزیر ورزش و جوانان در این مدت تلاش کرده تا کارهای ماندگار زیادی در ابعاد اقتصادی و دیپلماسی ورزشی انجام دهد.

فرضی پور گفت: اکنون وزارت ورزش و جوانان پس از گذشت بیش از یک دهه از شکل گیری خود، با راهبری و مدیریت مناسب اداره می شود و نمی توان انتظار داشت ظرف مدت زمان کوتاه همه آنچه که در طی سالیان گذشته به صورت نادرست در کنار هم قرار گرفته و باعث تشکیل یک زنجیره اشتباه شده را اصلاح کرد.

وی افزود: اما در همین مدت زمان کوتاه اقدامات مثبتی در وزارت ورزش و جوانان از جمله حمایت از ورزش کارگری و برگزاری 68 مسابقه در یک سال و توسعه ورزش همگانی انجام شده است.

کیش ۴۳۹ هزار متر مربع فضای ورزشی دارد که سرانه ورزشی آن ۱۱ متر برای هر نفر بوده که ۱۱ برابر کل کشور و چهار برابر میزان جهانی است‌.

اکنون ۴۴ هیات ورزشی در جزیره کیش فعال بوده که حدود هفت هزار ورزشکار سازمان یافته و بیمه شده و ۶۷ مربی در آن فعالیت دارند.

این جزیره از دیرباز تاکنون به دلیل موقعیت استراتژیک، زیبایی های بی نظیر و توسعه همه‌جانبه اقتصادی و گردشگری مقصد گردشگران و فعالان حوزه تجارت و اقتصاد بوده و همواره یکی از مطرح ترین مناطق آزاد کشور محسوب می‌شود.