به گزارش ایرنا، گروههای فلسطینی بر لزوم تدوین سریع یک استراتژی ملی جامع و ایجاد جبهه مقاومت برای مقابله با سیاست های رژیم اشغالگر اسرائیل که اکنون توسط یک کابینه راست افراطی به ریاست بنیامین نتانیاهو اداره می شود، تاکید دارند.
داوود شهاب، یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین در خصوص دیدگاه جناح های مقاومت فلسطین درباره کابینه جدید رژیم اشغالگر قدس گفت: مواضع ما در قبال اشغالگری با روی کار آمدن این یا آن کابینه بنا نمی شود و حسابی روی تغییرات در شکل حزب یا ائتلافی که زمام امور در این رژیم را بر عهده دارد، باز نمی کنیم.
وی افزود: واقعیت آن است که ما با یک کابینه فاشیست و ائتلافی که بر پایههای دشمنی با مردم فلسطین بنا شده است، روبرو هستیم. بنابراین این کابینه ای است که بیش از پیش چهره واقعی اشغالگری را آشکار می کند و پرده از نژادپرستی و فاشیسم ریشه دار در احزاب و جناح های سیاسی رژیم اشغالگر بر می دارد.
شهاب گفت: با روی کار آمدن کابینه جدید نه تنها دیدگاه ما نسبت به رژیم صهیونیستی و موضع ما نسبت به آن، تفاوتی نخواهد کرد، بلکه اعتقاد ما به درستی موضع قاطع در قبال اشغالگری و کارساز نبودن راه حل های سیاسی در مقابله با سیاست های این رژیم، تقویت خواهد شد و این که برای احیای حقوق فلسطین، جز جهاد، مقاومت و درگیری بی پایان با اشغالگری، راه دیگری وجود ندارد.
وی گفت که برنامه کابینه فاشیستیِ صهیونیستی به ریاست نتانیاهو، ضرورت ایجاد یک موضع ملی محکم و یکپارچه را مطرح کرده است و این گروه فلسطینی خواستار "همگرایی نزدیک و همگرایی گروههای فلسطینی حول محور یک راهبرد ملی فراگیر مبتنی بر برنامه های مقاومت محور، است.
شهاب خاطرنشان کرد: این راهبرد باید مبتنی بر اصول ثابت فلسطینی ها، سرزمین تاریخی فلسطین، مقاومت بهعنوان رویکرد و راه آزادی باشد و نسبت به به دستیابی به وحدت و آشتی میان گروههای فلسطینی و به رسمیت نشناختن موجودیت رژیم اشغالگر پایبندی داشته باشد.
وی ادامه داد: ما معتقدیم اعلام چنین راهبردی که حافظ پایبندی به سرزمین کامل فلسطین، تاکید بر حق بازگشت آوارگان و عدم به رسمیت شناختن مشروعیت رژیم اشغالگر، کل صحنه سیاسی را تحت تاثیر قرار خواهد داد و باعث می شود، برنامه های این کابینه فاشیستی با شکست مواجه شود.
این سخنگو تصریح کرد: «برای مقابله با نقشههای یهودیسازی و شهرکسازی اعلام شده از سوی دولت اشغالگر فاشیستی، راهی جز تشدید مقاومت در همه اشکال آن و مقابله مستقیم میدانی با آن وجود ندارد».
شهاب خاطرنشان کرد: تجربیات گذشته، گواهی می دهد که نقش مقاومت در غزه به دفاع از غزه محدود نمیشود، بلکه تسلیحات، گردانها و گروههای ما در کرانه باختری و دیگر نقاط حضور دارند و حضور آنها در آن نقاط هم نمایشی نیست، بلکه به منزله حضور در قلب رویارویی و خط مقدم درگیری و اقدام میدانی روزانه است.
از سوی دیگر، "حازم قاسم" سخنگوی جنبش «حماس» نیز اعلام کرد که «مقاومت فلسطین اجازه نخواهد داد که کابینه جدید اشغالگر فاشیست، از خطوط قرمز عبور کند و به مردم و مقدسات ما دست درازی کند».
وی در سخنانی تاکید کرد که سیاستهای اعلامی دولت جدید رژیم اشغالگر، مؤید ماهیت فاشیستی آن نسبت به مردم فلسطین و مقدسات و اسیران ماست و برنامه های آن برای گسترش شهرک نشینی ها و الحاق کرانه باختری، به معنای آن است که این رژیم در حال فعال کردن چاشنی های واقعی یک وضعیت انفجاری است.
قاسم گفت: مردم فلسطین با یک کابینه جدید صهیونیستی روبرو هستند که چه از نظر مولفههای حزبی، چه چهره های تروریستی و چه برنامههای اعلامشده، راستگراترین و افراطیترین کابینه بشمار می رود بنابر این ضروری است که هر چه سریعتر نسبت به ایجاد یک جبهه مقاومت به معنای کامل کلمه اقدام کنیم.
سخنگوی حماس، از تشکیلات خودگردان فلسطین خواست تا "آمادگی خود را برای اقدام ملی مشترک برای مقابله با افراط گرایی روزافزون صهیونیستی" اعلام کند.
کاید الغول، از رهبران برجسته و عضو دفتر سیاسی جبهه مردمی برای آزادی فلسطین، نیز اظهار داشت که «کابینه کنونی اسرائیل که توسط عناصر فاشیست و متعصب اداره می شود، خیلی از سیاست های معمول اسرائیل فاصله ندارد. این سیاست ها همواره مبتنی بر نفی حقوق مردم فلسطین، یهودی سازی بیت المقدس و ادامه شهرک سازی و هتک حرمت مسجدالاقصی و غیره بوده است.
وی گفت: «ما با کابینه ای روبرو هستیم که ممکن است اجرای طرحهای مختلف اشغالگرانه را تسریع بخشد و از ابزارهای خشونتآمیز یا بالاتر از آن برای رسیدن هرچه سریعتر به اهداف مورد نظر استفاده، و در این راستا از وضعیت جاری چه در داخل سرزمین های اشغالی و چه از نظر اختلاف میان گروههای فلسطینی و یا ضعف مواضع عربی و بین المللی بهره برداری کند.
الغول معتقد است که تنها راه مقابله با چنین کابینه ای ی، برقراری یکپارچگی میان مردم فلسطین و بازسازی برنامه ملی است، به گونه ای که حقوق تاریخی ما در فلسطین را مورد تاکید قرار دهد و همچنین نهادهای ملی ما را در یک فضای دموکراتیک برای ما بازیابی کند و اقدامات لازم در تمام اشکال مقاومت، از جمله مقاومت مسلحانه را سرلوحه قرار دهد.
وی افزود: این تنها راهی است که توانمندی های ملت فلسطین را ارتقا می بخشد و دایره همبستگی اعراب را گسترش می دهد تا بتوانیم این کابینه را محدود کرده و اعتبار به آرمان فلسطین را احیا کنیم، به گونه ای که آرمان فلسطین دوباره به یک آرمان مرکزی عربی تبدیل شود که همه گونه حمایت از سوی گروههای آزادبخش عربی و نیز نیروهای آزادیخواه و آزادیبخش جهان را به خود جلب کند.
الغول همچنین بر اهمیت تلاش جدی برای پایان دادن به تفرقه و بازگرداندن وحدت ملی فلسطینی ها بر اساس اصول مورد توافق تاکید کرد.
از سوی دیگر، طلال ابوظریفه از اعضای دفتر سیاسی جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین نیز بر لزوم "آماده سازی فضای داخلی جهت مقابله با کابینه راستگرای افراطی نتانیاهو و حفظ ثبات قدم در تمام مواضع مربوط به مقابله با اقدامات تجاوزکارانه اشغالگران و توسعه شهرک نشینی و تامین حقوق فلسطینیان، تاکید کرد و آن را مستلزم فراهم کردن بسترهای لازم برای پایداری و مقاومت در برابر برنامه فاشیستی اشغالگران دانست.
ابوظریفه همچنین نسبت به خطر دست کم گرفتن مواضع نژادپرستانه کابینه جدید نتانیاهو هشدار داد و در عین حال تاکید کرد که هیچ گونه تهدیدی از سوی دشمن مردم ما را نخواهد ترساند و اعتقاد آنها به حقوقشان را تضعیف نمی کند و عزم راسخ آنها را برای ادامه فعالیت های مقاومتی و مبارزاتی خود در سراسر سرزمین فلسطین نخواهد کرد.
وی گفت: مخاطرات ناشی از آمدن کابینه جدید در رژیم اشغالگر، مسوولیت گروههای فلسطینی را افزایش می دهد تا بیش از پیش برای احیای وحدت ملی و اجرای تصمیمات نهادهای فراگیر ملی به ویژه شوراهای ملی و مرکزی برای مقابله با توسعه طلبیهای رژیم صهیونیستی، تلاش کنند، امری که تنها با احیای فعالیت های مقاومت در همه اشکال آن قابل تحقق است.
ابوظریفه در پایان بر اهمیت تلاش برای توسعه سازمان سیاسی فلسطین با همه اجزای آن بر مبنایی جدید که بتواند مشارکت ملی را تضمین کند و برای همه گروههای مردمی امکان مشارکت در مبارزه و نیز تصمیم سازی های ملی را فراهم کند.