علی رضا افسری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به آمارهای ثبت شده وقایع حیاتی پرداخت و افزود: طی ۹ ماهه امسال ۱۰ هزار و ۹۰۵ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد ۱۱ هزار و ۵۴۸ واقعه ولادت به ثبت رسیده بود ۵.۶ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل ثبت احوال استان قزوین همچنین اظهار داشت: از این تعداد ولادت پنج هزار و ۶۲۴ نفر پسر و پنج هزار و ۲۸۱ نفر دختر بوده است.
افسری تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت در نه ماهه سال ۱۴۰۱ برابر با ۱۰۶.۵ است که همین شاخص در سال قبل ۱۰۹.۸ بوده یعنی در مقابل ۱۰۰ واقعه ولادت ثبت شده دختر حدود ۱۰۷ ولادت پسر به ثبت رسیده است.
امیر علی و فاطمه پرطرفدارترین نام ها در قزوین
این مسوول ادامه داد: در این مدت پرطرفدارترین نام پسران "امیرعلی" با ۱۷۵ مرتبه انتخاب و پرطرفدارترین نام دخترانه نیز "فاطمه" با ۱۶۸ مرتبه انتخاب بوده است.
وی خاطرنشان کرد: نامهای امیرحسین با ۱۲۵ انتخاب، آیهان با ۱۲۲ انتخاب، آراد با ۱۱۹ انتخاب و آریا با ۱۱۴ انتخاب در ردههای بعدی نامهای پسرانه پرطرفدار قرار دارد.
مدیرکل ثبت احوال استان قزوین همچنین اظهار کرد: در میان نامهای دخترانه، ماهلین با ۱۳۵ انتخاب، رستا با ۱۳۰ انتخاب، زهرا با ۱۱۷ انتخاب و آوا با ۹۹ انتخاب نیز در فهرست دیگر نامهای پرطرفدار دختران به چشم میخورد.
کاهش آمار ازدواج در قزوین
مدیرکل ثبت احوال استان قزوین در ادامه به آمارهای واقعه ازدواج در استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه امسال ۶ هزار و ۹۷ واقعه ازدواج ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت درصد کاهش داشته است.
این مسوول گفت: همچنین طی این مدت ۲ هزار و ۴۳۶ واقعه طلاق به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۳ درصد افزایش داشته است.
افسری در خصوص فوتیها نیز تصریح کرد: در ۹ ماهه امسال تعداد پنج هزار و ۷۹ واقعه فوت در استان ثبت شده که به نسبت مدت مشابه سال قبل که ۶ هزار و ۷۶۷ واقعه فوت بوده به میزان ۲۴ و ۹ دهم درصد کاهش داشته است.
مردم تغییر نشانی خود را بدون هزینه ثبت نمایند
مدیرکل ثبت احوال استان قزوین در بخشی دیگری از سخنان خود گفت: شهروندان در حال حاضر میتوانند تغییر نشانی خود را در کمترین زمان و بدون هزینه ثبت نمایند.
افسری درباره اعلام تغییر نشانی ایرانیان به سازمان ثبت احوال اظهار کرد: مطابق قانون الزام اختصاص شماره ملی و کدپستی مصوب سال ۱۳۷۶ و آییننامه اجرایی آن و نیز مصوبه سال ۱۳۹۷ کارگروه اجرایی فناوری اطلاعات دولت، همه افراد مکلفاند حداکثر ۲۰ روز بعد از جابجایی چه اقامتگاه جدید آنان ملکی باشد، چه استیجاری، نشانی اقامتگاه جدید خود و اعضای خانواده را به سازمان ثبت احوال اعلام کنند.
وی در خصوص راههای ارتباطی برای اعلام نشانی، تصریح کرد: تمام افراد به صورت رایگان نشانی جدید خود را در درگاه اینترنتی NCR.IR ثبت میکنند، این درگاه از طریق مرورگر تلفن همراه نیز در دسترس افراد است. محدودیت زمانی ندارد و در هر ساعت شبانه روز قابل مراجعه است.
افسری تاکید کرد: به همین دلیل، به روز بودن این نشانی در دریافت به موقع خدمات نقش بسزایی دارد.
وی با بیان اینکه ثبت تغییر نشانی در سامانه ثبت احوال رایگان است و تغییر نشانی از طریق درگاه مذکور به سادگی و با صرف چند دقیقه وقت صورت میپذیرد،افزود: تمامی خدماتدهندگان مکلف به استفاده از خدمت (سرویس) نشانی ثبتاحوال هستند، بنابراین آخرین نشانی افراد یعنی نشانی حال حاضری که در آن سکونت دارند در پایگاه ثبتاحوال موجود است و به عنوان نشانی افراد جهت دریافت خدمات مد نظر قرار میگیرد و به منزله آدرس قانونی فرد بوده که سایر دستگاهها مکلف میباشند از آن جهت ارائه خدمت استفاده کنند.