به گزارش ایرنا، تکمیل طرح آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی و روستاهای اطراف تنها پروژه تامین آب شرب است که سه میلیون متر مکعب برای صنعت نیز آب تامین میکند و با تکمیل این طرح آب ۳۰۰ واحد تولیدی تامین و از محل این واحدهای صنعتی در بخشهای مختلف سه هزار نفر اشتغالزایی می شود.
در سفر مهرماه سال گذشته رییس جمهور این طرح آبرسانی جزو پروژه های اولویت دار سفر انتخاب شد.این طرح سالانه هشت میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب برای شرب و صنعت تامین می کند.
با بهرهبرداری کامل از این طرح بیش از ۹۰ درصد جمعیت شهرستان بهمئی از آب آشامیدنی پایدار و سالم بهره مند می شوند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با این طرح اظهار کرد: اهداف طرح تأمین آب به میزان ۵/۵ میلیون متر مکعب در سال برای آب شرب شهر لیکک و حومه با جمعیت ۷۸ هزار نفر برای افق ۱۴۱۵، تامین آب به میزان سه میلیون متر مکعب در سال برای صنایع این شهرستان است.
سید علی احمدزاده با اشاره به خلاصه مشخصات فنی طرح، افزود: درصد پیشرفت فیزیکی ۵۷ درصد بوده و اهم اقدامات انجام شده تاکنون، احداث مخزن ا۵هزار مترمکعبی لیکک، احداث مخزن هزار مترمکعبی ایستگاه پمپاژ شماره دو، و پی کنی محل ایستگاه و احداث مخزن هزار مترمکعبی شهرک ولی عصر است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۱۰۰ میلیارد تومان جهت خرید و اجرای ۲۰ کیلومتر لوله هزار میلی متر هزینه شده است.
احمدزاده ادامه داد: در اجرای این پروژه تا کنون چهار قرارداد به مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان به اتمام رسیده است و قرارداد شماره پنج که اخرین قرارداد جهت اتمام پروژه می باشد تا پایان مهر ماه سال جاری منعقد خواهد شد.
وی اضافه کرد: مبلغ ۳۸۹ میلیارد تومان جهت تکمیل طرح آبرسانی به لیکک ( ۳۰ کیلومتر تا سال ۱۴۰۲ ) اختصاص یافته و اعتبار تخصیص یافته ۱۰۲.۸ و درصد تخصیص ۲۶ و میزان پرداختی به مجری ۱۰۲.۸ بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد در ادامه افزود: این پروژه یکی از مهمترین خواسته های مردم شهر لیکک است که به دلیل کمبود اعتبار بیش از ۱۰ سال راکد بود.
آرش مصلح اضافه کرد: روند و پیشرفت فیزیکی این پروژه در ۲ سال اخیر بسیار مناسب و پیش بینی می شود تا پایان ۱۴۰۲ وارد مدار بهره برداری شود.
وی بیان کرد: این طرح سالانه هشت میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب برای شرب و صنعت تامین می کند. با بهرهبرداری کامل از این طرح بیش از ۹۰ درصد جمعیت شهرستان بهمئی از آب آشامیدنی پایدار و سالم بهره مند می شوند.
این سد هم اکنون با وجود تامین آب آشامیدنی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مردم پنج استان جنوبی کشور دارای یکی از بیشترین میزان پرشدگی در میان سدهای کشور است.
سد کوثر در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال غرب گچساران بر روی رودخانه خیرآباد احداث و در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسیده است.
آب سد کوثر از رودخانه خیرآباد تأمین میشود و این رودخانه از رودهای شاه بهرام و دهدشت به وجود میآید. سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت را در استانهای جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تأمین میکند.