به گزارش ایرنا سید عماد شاهرخی روز یکشنبه در جلسه جذب تسهیلات برای طرح جهش تولید در دیمزارهای لرستان افزود: تا کنون ۲۶۶ متقاضی با اعتباری بالغ بر ۲۵۴ میلیارد ریال به شعب بانک عامل معرفی شده اند و در همین راستا تعداد ۷۰ دستگاه جذب شده است.
وی با بیان اینکه مابقی اعتبار این طرح حداکثر تا ۲۵ دی ماه جذب می شود ادامه داد: مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های ۱۱ گانه استان باید در سریعترین زمان ممکن یک نماینده را جهت تسریع در پیگیری امور، به بانک معرفی کنند.
شاهرخی تصریح کرد: یکی از محورهای مهم طرح جهش تولید استفاده از ابزار آلات نوین به منظور کاهش تخریب و جلوگیری از کاهش رطوبت خاک است که در این راستا تسهیلات با سود چهار درصد به کشاورزان اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه مشکلی برای پرداخت تسهیلات و خرید ادوات وجود ندارد بیان کرد: این مبلغ برای خرید ابزار و ماشین آلات کاشت، داشت و برداشت مانند سم پاش توربولایز و تعمیر کمباین ها تخصیص یافته است و با توجه به اینکه پارسال نیز ۱۹ میلیارد تومان برای خرید ادوات کشت در استان پرداخت شده اکنون وضعیت این ماشین آلات در استان رو به بهبود است.
شاهرخی بیان کرد: استفاده از روش های مکانیزه در مراحل کاشت، داشت و برداشت نیز راهبرد دیگر طرح جهش تولید است که با هدف افزایش تولید و جلوگیری از ضایع شدن محصول در گروه های غلات، حبوبات، نباتات علوفه ای، دانه های روغنی، گیاهان دارویی دنبال می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: سهمیه امسال استان از این طرح ۳۸۰ هزار هکتار است که تاکنون ۱۷۵ هزار هکتار گندم، ۵۸ هزار هکتار جو، سه هزار هکتار گیاهان روغنی، ۴۵۰ هکتار علوفه ای و ۶۰۰ هکتار دارویی کشت شده است.
طرح جهش تولید با هدف افزایش ۲۵ درصدی تولیدات دیم طی پنج سال آغاز شده است و سال زراعی گذشته در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم لرستان اجرا شد.
لرستان دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی می باشد که تنها ۲۵ درصد این سطح آبی شده است.